F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Rosbergu pao kamen sa srca, Hamilton ljut na sebe

Rosberg je došao do pol pozicije u nemačkoj zahvaljujući grešci koju je Hamilton napravio u svom brzom krugu.

„Bio je to dobar osećaj i odličan krug. Nije samo to što mi je to bio jedini pokušaj u Q3, veš sam krenuo i sa nešto više goriva kako bi eventualno pokušao još jednom. Veoma sam zadovoljan. Sutra nas čeka uzbudljiva trka protiv Lewisa, Red Bulla i možda Ferrarija, mada se čini da oni zaostaju nešto više“, izjavio je Rosberg.

„Nisam imao nikakvih problema danas. Imao sam tempo za pol poziciju, ali jednostavno nisam uspeo da realizujem priliku pošto sam imao dve desetinke bolje vreme nakon prvog sektora. Na ovoj stazi je mnogo lakše preticati. Kroz krivinu 1 pravom linijom može da prođe samo jedan bolid – onaj koji je ispred. Imam pet pobeda i bio je ovo odličan srednji deo sezone. Nadam se da ćemo sutra ostvariti još jedan 1-2 finiš za tim i svakako nas očekuje međusobni duel“, rekao je Hamilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ricciardo zadovoljan zbog smanjenog zaostatka za Mercedesom

Australijanac kaže da je Red Bull u kvalifikacijama bio dovoljno blizu Mercedesa nakon što je nemački tim potpuno dominirao na treninzima.

„Iskreno, mislim da smo bili baš blizu Mercedesa. Moj prvi krug u Q3 je bio veoma dobar i znali smo da u drugom pokušaju nećemo moći da napravimo ozbiljniji napredak. Moj savršen krug bi bio možda desetinku brži, ali svakako nedovoljno za pol poziciju. Koliko sam video, imamo različite gume na raspolaganju u odnosu na rivale i to bi moglo da učini trku zanimljivom“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Vettel: Nismo došli ovde da budemo peti i šesti

Vettel kaže da Ferrari ovog vikenda jednostavni nije dovoljno dobar.

„Nisam se osećao udobno tokom kvalifikacija. Bio sam zadovoljan poslednjim krugom, ali on jednostavno nije bio brz. Moramo da vidimo šta se dogodilo i gde gubimo vreme u odnosu na ljude ispred nas. Rezultat nije toliko loš, ali nismo došli ovde da budemo peti i šesti. Došli smo da se borimo za pol poziciju i pobedu. Znamo da je Mercedes trenutno jak i da je teško. Mislim da Red Bull nije napravio toliki korak napred, koliko smo mi danas zakazali i u odnosu na njih i Force Indiju. Može se reći da nismo na onom nivou na kome smo obično i moramo da razumemo određene stvari“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Buttona koštao manjak kilometraže na treninzima

Button je bio nadomak ulaska u Q3, ali ga je u finišu iz prvih deset potisnuo Williams.

„Bilo je teško. Imao sam probleme juče i morao sam da se povučem zbog problema sa okom. Problemi su se nastavili i jutros i nisam imao dovoljno vremena da nadoknadim ono što je propušteno juče. Dvanaesto mesto je u redu, ali balans još uvek nije dobar. Dosta me je koštalo to što sam izgubio vreme na treninzima, koji su na ovakvim stazama veoma bitni. Trka je sutra i videćemo šta možemo da uradimo“, izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Kvyat: Trenutni pad forme deluje kao bez kraja

Kvyat je razočaran još jednim lošim kvalifikacionim rezultatom.

„Imao sam očajnu sesiju. Krugovi nisu bili dobri. Pravio sam gomilu grešaka i očekivao sam da ću ispasti. Nije mi prijatno i ovo nije dobar period za mene. Čini se kao da se nikada neće završiti. Dajem sve od sebe, ali ništa mi ne polazi za rukom. Ali to nije izgovor. Svako ima težak period u nekom trenutku i ako ne uradite nešto, jednostavno nestanete. Juče smo primetili neke pozitivne stvari, ali ne znam šta se dogodilo. Možda smo bili previše opušteni jer u kvalifikacijama nikako nisam imao dobar osećaj u bolidu“, izjavio je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Kazne za Sainza, Grosjeana i Hulkenberga

Sudije su nakon kvalifikacija za VN Nemačke kaznila tri vozača.

Sainz je dobio tri mesta kazne zbog blokiranja Felipea Masse tokom kvalifikacija za VN Nemačke. Brazilac je u svom brzom krugu morao da izbegava Toro Rosso kako bi prošao kroz krivinu 2.

Grosjean će sa druge strane dobiti kaznu od pet mesta zbog promene menjača između trećeg treninga i kvalifikacija. On je na jutarnjem treningu izleteo sa staze na izlasku na zadnji pravac, a posledica je bila to što je ostao zaglavljen u četvrtom stepenu prenosa.
              Najblažu kaznu je dobio Nico Hulkenberg. Force Indija je tokom Q1 na njegov bolid montirala set guma koji je bio prijavljen kao da je vraćen Pirelliju nakon trećeg treninga. Zbog ove greške, sudije su kaznile Nemca pomeranjem od jednog mesta unazad.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Williams: Zadovoljni smo kvalifikacijama

Williams je danas imao duel sa Force Indijom za četvrti i peti startni red.

„Bili smo konstantni tokom kvalifikacija. Bilo je neizvesno, ali je balans bio dobar i gume su radile bolje nego juče. Fali nam prijanjanja u odnosu na ljude ispred nas i mislim da je ovo bio maksimum danas. Imao sam malo problema sa gužvom u mom poslednjem pokušaju u Q3, ali sam generalno zadovoljan“, izjavio je Bottas.

„Rekao bih da su ovo bile kvalifikacije u kojima smo bili konkurentni, pre svega Force Indiji. Stalno se borimo za svaku desetinku. Jako sam zadovoljan svojim krugom, ali sam izgubio vreme u krivini 12 u kojoj sam otišao preduboko. Gubitak nije bio preveliki, a sutra ću ponovo dati sve od sebe“, rekao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hamilton odneo sigurnu pobedu u Nemačkoj

Lewis Hamilton pobedio je na trci u Hokenhajmu ispred oba vozača Red Bulla.

Vremenski uslovi pre početka trke bili su veoma dobri za vožnju. Iznad staze kružili su oblaci ali nije bilo najave za kišu, dok je temperatura vazduha bila 23 a staze 38 stepeni.

Lewis Hamilton imao je dobar start i već posle par krivina stekao je već malu prenst, dok je njegov timski kolega pao na četvrtu poziciju iza oba vozača Red Bulla. Peto i šesto mesto bilo je rezervisano za Vettela i Raikkonena. Button se nalazio na devetoj poziciji dok je Perez pao na 15. mesto. Fernando Alonso je uspeo da u 6. krugu obiće Felipe Massu u borbi za 10. poziciju. Barzilac je od tada u svom repu imao Carlosa Sainza, u momentima kada je Sergio Perez išao na svoj prvi redovan servis. Do 9. kruga Španac u Toro Rossu obišao Brazilca u Williamsu, a ovi situaciju iskoristio je i Kevin Magnussen koji je takođe iza sebe ostavio Massu.
                  U 12. krugu Nico Rosberg je otišao na svoj prvi servis gde je uzeo super meke gume a istu stvar u istom trenutku uradio je i Max Verstappen. Krug kasnije to čini i Daniel Ricciardo ali se odlučio da u ovaj stint krene sa mekim pneumaticima a istim stopama krenuo je i Sebastian Vettel. Vodeći Hamilton na zamenu pneumatika otišao je u 14. krugu.
                  Do trećine trke Hamilton je imao 6.5 sekundi prenosti u odnosu na Verstappena, 8.5 u odnosu na Ricciarda i 10 sekundi u odnosu na Nica Rosberga. Alonso i Gutierrez imali su veoma zanimljivu brobu, kada je Španac na ulazu u 12. krivinu obišao Meksikanca. U 28. krugu Rosberg je otišao na drugu zamenu pneumatika, i ovom prilikom montirao je meke gume. Verstappen i Red Bull su odmah odgovorili na ovaj potez, pa je tako i Holanđanin u sledećem krugu išao na svoj servis. Vozač Red Bulla uspeo je da se na stazu vrati ispred vozača Mercedesa ali je Verstappen ostavio otvorena vrata u dugoj krivini, što je Rosberg iskoristio. Pet krugova kasnije Sebastian Vettel je obavio svoj novi servis a na stazu se vratio sa super mekim gumama a odmah ga je u ovome ispratio i Kimi Raikkonen. Zbog incidenta sa Verstappenom na drugoj krivini, Nico Rosberg dobio je kaznu od pet sekundi, dok je Hamilton takođe bio u redovnoj poseti kod svojih mehaničara.
                  U 38. krugu Felipe Massa je odvezao svoj Williams do garaže i na ovaj način završio je trku u momentima kada su oba vozača išli u interni duel. Već na drugoj krivini Ricciardo je obišao Verstappena, jer je Australijanac bio na mnogo bržem pneumatiku od Holanđanina. Australijanac je od tada krenuo u poteru za Nemcem u Mercedesu, ali je na 22. krugova do kraja Rosberg otišao na završni servis, stavio meki pneumatik i tom prilikom odradio je i kaznu stajanja od pet sekundi. Verstappen je odmah učinio istu stvar a odmah za njih isto su učinili Ricciardo i Vettel. U 48. krugu i Lewis Hamilton je odradio svoje poslednje stajanje kao i Kimi Raikkonen.

Daniel Ricciarda je u finišu trke počeo da smanjuje zaostatak za vodećim Lewisom Hamiltonom, ali je Britanac opet podigao razliku na 7 sekundi. Na 6 krugova do karaja Feipe Nasr je morao da odustane od trke, dok je Sergio Perez obišao Fernanda Alonsa koji je napravio nekoliko grešaka na kočenju. Do kraja Hamilton je zadržao prednost u odneo sigurnu pobedu ispred fanatastičnog Riccarda koga je u stopu pratio Verstappen. Rosberg nije uspeo da se oporavi posle lošeg prvog kruga, pa je tako kroz vilj prošao kao četvrti dok se iza njega našao dvojac Ferrarija.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hamilton prezadovoljan nakon još jedne pobede

Britanac je pobedom u Nemačkoj učvrstio svoju prednost na čelu šampionata vozača.

„Danas nisam pravio greške i zadovoljan sam onim što sam uradio. Došao sam da obavim posao. Juče nije bilo savršeno, ali uvek naučite nešto iz takvih grešaka. Danas sam imao popravni i iskoristio sam priliku. Imao sam odličan start, moji inženjeri su obavili fantastičan posao, a balans je bio neverovatan. Sve što mi je preostalo je da ostanem smiren i pričuvam motor“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Prvi dvostruki podijum za Red Bull nakon godinu dana

Oba vozača Austrijskog tima su bila veoma raspoložena nakon VN Nemačke.

„Ovo je drugi vikend za redom gde osvajamo podijum, a pogotovo me raduje što vidim ovoliko publike na tribinama. Odličan je osećaj imati trku na ovoj stazi nakon godinu dana pauze. Želim da se zahvalim Red Bullu. Ovo je naš prvi dupli podijum nakon godinu dana i na najbolji način smo zatvorili prvi deo šampionata. Maksimalno smo iskoristili priliku koja se ukazala. Imamo dobar bolid. Danas nismo mogli do pobede, ali drugo i treće mesto nisu tako loši“, izjavio je Ricciardo.

„Imali smo dobar start i nakon toga je tempo bio prilično dobar. Uživao sam u trci. Odlučili smo se za različite strategije i zato sam pustio Ricciarda. Nakon toga smo odlično odradili posao kao tim i obezbedili dvostruki podijum. To je bio glavni cilj, da osvojimo više bodova od Ferrarija i pređemo na drugo mesto u šampionatu konstruktora“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Rosberg razočaran učinkom na trci

Vozač Mercedesa je odmah na startu izgubio svoju pol poziciju.

Nico Rosberg je posle slabog starta već u prvim metrima trke izgubio svoju pol poziciju, pa je tako kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani.

"Bilo je zaista teško. Pogrešio sam na startu, točkovi su mi proklizali i to nisam učekivao. Takođe, iznenađen sam jer sam dobio kaznu od sudija i to me je puno koštalo. Tu razliku kasnije nisam mogao da nadoknadim." kazao je Nemac.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Button zadovoljan osmim mestom u Nemačkoj

Vozač McLarena uspeo je da zabeleži nove bodove.

Posle duge i teške trke iskusni Britanac uspeo je da obiđe Valtterija Bottasa i na taj način stigne do osme pozicije.

"Osmo mesto je dobro. Na kraju sam čak i štedeo gorivo. Tu je bilo puno posla pa sam na kraju uspeo da obiđem Williams koji se mučio sa gumama. Dobro je koliko može da bude, ali smo zaostajali oko 20 sekundi za sledećim vozačima. Jedva čekam odmor, mislim da smo napravili dobar korak napred u poslednjih nekoliko meseci." kazao je Jenson Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vettel: Ja sam kriv

Nemac kaže da je njegova krivica što nije uspeo da prođe ispred Verstappena kroz pit-stopove.

Normalno je da se puno komunicira tokom trke. Imali smo dugu raspravu koja je potrajala nekoliko krugova. Odlučili smo da ostanemo na stazi i to je moja krivica. Ispustio sam priliku i moram da vidim da li mogu da budem bolji. Nismo na pozicijama na kojima želimo da budemo i jasno je da moramo da se poboljšamo u mnogim stvarima. Ja pokušavam da uradim ono što mogu. Trkački tempo nije bio tako loš, ali nije bio dovoljno dobar. Malo sam se mučio sa balansom i bilo je dosta proklizavanja“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Williams: Loša trka na zatvaranju prvog dela sezone

Vozači Williamsa su imali veoma loše popodne, a Bottas je jedini uspeo da svoji bodove.

„Trka je bila dobra sve do trenutka kada je Force Indija uspela da nas prođe kroz pit-stop. Oni su bili na strategiji sa tri stajanja, a mi sa dva. Definitivno smo se preračunali sa gumama, pošto je bilo nemoguće doći do kraja sa onim setom guma. Stint je bio predugačak i to nas je koštalo boljih pozicija“, izjavio je Bottas.

„Šteta je što me je neko udario u prvom krugu. Nešto se definitivno dogodilo na zadnjem kraju pošto je bolid bio neupravljiv nakon toga. Pokušao sam da nastavim, ali sam se strašno mučio. Tempo nije bio dovoljan da se borimo za bodove i zato smo se povukli. Odmor ću iskoristiti da se odmorim sa porodicom i pripremim se za drugi deo sezone koji će nadam se biti bolji“, rekao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Haas: Mogli smo do bodova

Grosjeanu i Gutierrezu nije mnogo falilo da se nađu u borbi za bodove u Nemačkoj.

„Trka nije bila loša. Imali smo dobar tempo, ali su se sredinom trke moje kočnice pregrejale kada sam pratio jedan Reno. To nas je koštalo dosta vremena i bodova. Moramo da vidimo zašto je do toga došlo, ali bolid je generalno bio dobar. Zadovoljniji sam nego juče i ovo je bio lep prvi deo sezone za nas. Želim da standardno budemo u bodovima kada se vratimo sa pauze. Ima nekih stvari koje tek treba da iskoristimo u svoju korist i verujem da ćemo se boriti za bodove u Belgiji“, izjavio je Grosjean.

„Start nije bio lak. Točkovi su mi proklizali i prošlo me je nekoliko bolida. Mi smo bili jedini na mekim gumama, što je bila agresivnija strategija i očekivali smo da će biti teže u prvom stintu. Nakon toga sam počeo da se vraćam. Ipak na kraju nisam došao do bodova i nismo zadovoljni zbog toga. Sada nas čeka pauza i to će biti dobro za tim kako bi u Spa stigli još jači“, izjavio je Gutierrez.

Comment

Working...
                                X