Yugo 1.1 EFI Power

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Da nastavimo u novoj godini. Ugradjeno ojacanje poda za rucicu menjaca:

Stavljena nova "kozna" obloga, sredjena instalacija i zamenjeni tasteri alarma za haubu i gepek:

Ugradjeni novi pojasevi i LED u kabini i gepeku:

Nabavljeni konacno svi branici i pragovi pa cemo u narednom periodu polako da ih doradimo:

Kocnice mi opet ne daju mira, rucna nije funkcionisala kako treba, uzrok je ostecena opruga u mehanizmu pa smo sve to lepo sklopili, podesili bolje nego ikad i napravio alat za sabijanje klesta:

Posle nekih 20-25.000km provereni ventili, stoje kako treba i dalje, 0.40 usisini, 0.50 izduvni, stavljen klinasti kais (838), nov akumulator i zbog ponovnog problema sa curenjem vanstandardnih brizgaljki, vracene fabricke brizgaljke, leptir i regulator pritiska goriva:
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Uzeo sam jedan menjac za delove, pre svega zbog diferencijala jer treba da se pravi sper u roku od mesec/dva:

Posto su mi stop svetla bila dosta izlomljena, resio sam da ih zamenim sa novim i da ih malo modifikujem:

Prvobitno kad sam radio hladjenje kocnica, nisam uspeo da nadjem odgovarajuce gibljivo crevo pa sam stavio aluminijumsko koje se lose pokazalo (mada sam i ocekivao), uzeo sam dovoljno da imam i za zadnje kocnice:

Napravljen profi adapter oduska menjaca:
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Ako klipove od kočnica ne mozes rukom da vratis onda ribaju i greju se. Ili se nadula gumica ili je korozija u kanalu ispod gumice pa je pritiska.

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Ide lagano, nego zbog dizajna mehanizma nema sta da ga spreci da se izvuce napolje pa da bih bio siguran da su sabijene skroz, koristio sam "alat"

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Dobro jutro iz suncane Subotice

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Jesi mu turio zimske gume

Comment

• YUgisa
                  CBC Senator XXL
                  • 05.06.2008
                  • 793
                  • Subotica
                  • Yugo 1.1 EFI

Normalno da ne Ja sam imao M+S gume kad niko nije ni mislio na zimske a sad kad svi imaju zimske, ja vozim samo na letnje

Comment

• Nenad Petakovic
                    CBC Član
                    • 08.09.2016
                    • 28
                    • Ivanjica
                    • golf 2 1,8

Stvarno extra jugo,nema dalje,uradio si ga za 10.Jest da sam ja vise za proverene Weber i ostale tipa 32x32 i vece..Al ti si sredio ovog efi-a bas.Vidim sper pripremas,ako vec nije ugradjen,pa me zanima realan osecaj u svakodnevnoj voznji sa sperom??

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Ih nema dalje, pa tek smo poceli Ima toliko stvari koje bih ja voleo da radim, ali mora negde da se povuce linija sa finansijske strane a i filozofske Nije jos zavrsen sper na zalost zbog nekih privatnih problema, a nisam ni 100% siguran kad ce biti ugradjen, verovatno ce ovaj sper i da ode u neki trkacki u HR na testiranje. Ostalo je trenutno da uradim neke sitnice da bih izmerio silu zakljucavanja pa da vidim da li sam postigao neke zacrtane ciljeve pa onda treba da ide na kaljenje jos. Kod mene nece verovatno jos par meseci, treba da se sredi druga brzina u menjacu i nisam 100% siguran ni sta cu tacno sa kvacilom, da li ostaviti trenutno, samo zameniti sinter ferode i korpu ili staviti 215mm kvacilo koje sam pripremao ili ono sto bih najvise hteo, to je kvacilo sa dve lamele.

Usustini ja ne ocekujem nista od spera u svakodnevnoj voznji jer auto nema skoro nikakve potrebe za time, pomoci ce jedino kad se penje na "visoku" bankinu kad jedan tocak ostane u vazduhu kad se zeznem sa nagibom prilaska Ali mozda gresim, prenecu utiske kad ih bude

Sto se tice karbova, jedine koje ja prihvatam su neki 4 paralelno vezana Mikuni i slicni sa motocikla, a to cu da prihvatim jedino druga pod haubom Kod mene mogu da posluze jedino za ITB

Neke filozofske stvari koje bih mogao napraviti da imam "vremena":
                      Amortizere sa eksternim rezervoarima
                      Amortizere sa eksternim rezervoarima i podesavanjem tvrdoce preko dugmeta (2 rezima)
                      Air lift sistem za ceo auto, na fazon Mclaren P1
                      Druga ramena napred za bolju geometriju
                      Multilink oslanjanje pozadi
                      Kompresor na motoru
                      Sekvencijalni menjac

Itd

Comment

• YUgisa
                        CBC Senator XXL
                        • 05.06.2008
                        • 793
                        • Subotica
                        • Yugo 1.1 EFI

Teaser

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Loading: 42%

Comment

• BJL
                            CBC Senator
                            • 20.05.2013
                            • 275
                            • backa palanka
                            • golf 3 1.8

Pravis neke skulpture od cvrstih materijala [emoji12]

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Da, to je sad moderno

Comment

• BJL
                                CBC Senator
                                • 20.05.2013
                                • 275
                                • backa palanka
                                • golf 3 1.8

I ja kazem, treba pratiti trendove

Comment

Working...
                                X