Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanche
    CBC Veteran
    • 28.04.2006
    • 115
    • beograd, vincha city

javi se, dobices i kljuc! a ni za tockove nije problem... nego oces da platis ti neku klopu ukoliko ti resimo to treshenje volana preko 90km/h?!
    Originally posted by M-power
    Па да, ти си тај пекар а ја тркач.

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Do 90 prednji tockovi, posle 90 zadnje tockovi.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

bojim se da ce izaci i preko tih 6500 ali ajde... opet, i to je mnogo za taj auto tj za te pare si recimo mogo vozis S-a
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Ne glupaj luposti zverko...
          Ko ce da mu odrzava S-a i placa gorivo za isti ?

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

jeli bre vocko , koj je tebi pa se tako ponasas? cuj ne lupaj gluposti... ima li nesto da ti i tebi slicni ne znate a? ti si sve vozio S-a pa znas kolko on trosi i kolko kosta odrzavanje za njega... ajde iskuliraj malo i nemoj da me nerviras i ti molim te. vozis tatin auto i to dizel, eventualno sluzbeni i pricas o nekom odrzavanju i potrosnji. ali, da ne bude da ja opet pametujem i svadjam se, neka jevrem kaze kolko sta kosta.

Comment

• zile
              CBC Član
              • 01.12.2007
              • 29
              • L.H.S

[quote="shonsy"]
              @zile : ne znam..nisam siugran ali mislim da mi je Bobo bas rekao da su radili na 106ici i da je tvrd kao kamen, u to sam se i sam uverio.

quote]

veruj mi da nije poenta da auto bude tvrd ko kamen, ali nije ni bitno, videces i sam ,

Comment

• zile
                CBC Član
                • 01.12.2007
                • 29
                • L.H.S

Originally posted by zverko
                jeli bre vocko , koj je tebi pa se tako ponasas? cuj ne lupaj gluposti... ima li nesto da ti i tebi slicni ne znate a? ti si sve vozio S-a pa znas kolko on trosi i kolko kosta odrzavanje za njega... ajde iskuliraj malo i nemoj da me nerviras i ti molim te. vozis tatin auto i to dizel, eventualno sluzbeni i pricas o nekom odrzavanju i potrosnji. ali, da ne bude da ja opet pametujem i svadjam se, neka jevrem kaze kolko sta kosta.

ja sam vozio S-a kao tvog i to limuzinu, istina je da trosi, ali vredi svaki litar goriva. a ne znam sta na tom auto moze da se pokvari, narocito na trapu./
                inace nisam ljubitelj audija, ali S zasluje postovanje

Comment

• jevrem
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2006
                  • 948
                  • Smederevska Palanka
                  • A4 2.0TDI quattro

@ zverku & vocku

Sto se tice S-a mogu samo reci neke stavke. Potrosnja na otvorenom je oko 10-11l, po gradu to ide na oko 13l ovo su cifre za neku normalnu voznju bez nekih kidanja. Ako se vozi malo zustrije potrosnja ide dosta gore. Pricam o voznji na benzin, posto ja samo tako i vozim auto. Za ovih godinu i po dana koliko imam S-a oko motora nisam nista dirao, tako da cene za neke delove ne znam. Prilikom zamene zupcastog kaisa menja se samo jedan spaner. To i nije neka skupa stavka. Trapovi su mu dosta jaki tako da izdrzavaju ove nase "dobre" puteve. To su neke normalne stvari oko odrzavanja, da ne spominjem filtere i ulje. Potrosnja ulja mi je negde oko 400-500gr na 1000km i to kad ga bas cepam u visoke obrtaje.

E sad ako bi hteo nesto da radis na njemu sto se tice povecanje snage, itd. onda treba da se pripremi dosta para.

Ali sve u svemu za takav auto ne zalim da potrosim i nesto vise novca.
                  Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                  Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ok, da ne trujemo decku topik posto nije S u pitanju vec VTS ali samo jedno da kazem. vozio sam saxa i super je autic za grad pa smo ga cak i na auto putu ganjali 200 ali S je jedini auto do sada koji na auto putu ima vrlo malo rivala pogotovo sto svi ovi noviji imaju blokadu na 250 a S-u je max brzina fabricki 247km/h a posle cipa ide i preko toga. ja sam isto mislio da je otrov za odrzavanje ali ako kais i spaner sa sve rukama kosta 100e, remont lkvacila 200e, zadnje plocice 25e. prednje na netu 50e, turbo crevo 50e, nosaci diffa 2x50e i td... o kom mi skupom odrzavanju ovde pricamo. trosi naravno da trosi kad ima 250+ks ali zato postoji plin a na plinu potrosnja izadje koa sto taj saxo trosi benzina. o komociji necu da govorim. shonsy, izvini za ovaj mali upad...

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

@milanche - moze brate klopa, a i pice! Jbg nerviram se bas zbog toga, pa nisam ga vozio ljudski po auto putu i drugim otvorenim putevima... Jel bi mogao danas da se nadjemo?

@zverko - znas kako ja gledam na to... saxo koji postigne tu cenu, znaci da je besprekoran, a za audija,bmw-a, mecke i ostale iz vise klase ce mi uvek biti sumnjivo...Jbg ne mozes ti dobrog bmw-a koji je kostao 30k eura da kupis za 5-6 i da ocekujes da je u ekstra stanju! Dakle za iste pare mogu da vozim vts-a koji je u savrsenom stanju i kida ili S-a koji nikako nije u savrsenom stanju cim toliko kosta. Bar je to moje misljenje...

@zile - znam da nije sve u tvrdoci ali ipak su ove moje eibach opruge mekse nego sto zelim da budu... Da nemas mozda ti opruge sa 106ice ili neke koje lezu kod mene?

Comment

• zile
                        CBC Član
                        • 01.12.2007
                        • 29
                        • L.H.S

opruge imam, ali su takodje eibach, ali sam ja bio zadovoljan sa njima.
                        i ta opruga koju imas je pravljena za saxa, znaci da joj je tvrdoca odgovarajuca,ali sta ti vredi tvrda opruga ako imas vocne amortizere. lepo odes kupis koni ili bilstein, pa ces da vidis sta je lezanje.
                        micko je za 206 kupio koni amortizere i opruge i auto mu lezi vrhunski

Comment

• VR6
                          CBC Senator XXL
                          • 31.10.2004
                          • 512
                          • Sarajevo

zverko ako je tebi taj S zakon, ne znaci da je svima. Ja prije nego sam kupio svog VTS-a isao sam gledati jedan S4 2.2 20V, bio je jeftiniji za 2000 Eura od VTS-a kojeg sam kupio. A bio je u jako solidnom stanju, no meni to ne odgovara. Ne trazim limuzinu, nego jurilicu. S je brz u to nema sumnje, al nikad veliki auto ne moze biti tako zabavan za voziti po krivinama, kao mali. Ide lijeva pa desna krivina, ti okrenes volan sa jedne u drugu stranu, i onda osjetis onu "masu", koju automobil tesko prebacuje. To kod manjih zvjeri nemas, okrenes volan, on samo smota. A druga stvar, meni je 70% voznje gradska, a S mi je za to prevelik.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

birajte vreme i mesto da vam pokazem koliko spor auto vozite a drugo pojma nemate o cemu pricate obojica posto vozite konzerve. vi se po tim krivinama bijete sa vasim autom a ja ga vozim jednom ruko isto toliko brzo koliko i vi + slusam muziku + mi zena pljuga. ovo nisam napisao da bi kako vocko kaze napravio ovde neku zbrku, taman posla, niti mi je namera da se sa bilo kim od vas prepucavam ili svadjam. jednostavno, govorim iz iskustva jer sam imao taj auto. ne sa tim motorom ali auto ne cini samo motor nego celokupni dojam koji taj auto ostavlja u voznji.

shonsy nemoj pogresno da me shvatis ali taj auto nikad nece biti savrsen iz prostog razloga jer je francuz (kvalitet izrade na niskom nivou). a drugo cenu ovoga sto ja vozim ovde diktira ekonomska situacija u nasoj zemlji. u svakom slucaju, zivi bili pa videli koliko ce taj VTS da ti drzi paznju i osmeh na licu. meni je drzao vrlo kratko. u ovaj auto sto skijas vozi je ulozeno mnoooogo para ali je to opet samo mali gradski auto. nista vise...

za kraj ove glupe prepiske. uopste nisam mislio niti reko da si trebao da kupis S-a vec sam samo dao primer a uskoru cu vam i pokazati da za te ili manje pare moze da se vozi i bolji i mladji auto.

Comment

• shonsy
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 1391
                              • London/Beograd
                              • Honda CBR 125R

@zile - veruj mi, ovi amorti nakon Boboa su 3-4 puta bolji nego sto su bili. E sad bili su u stanju raspada, te su sad kao novi, tvrdi, a kad bih poredio sa bilstein amortima sigurno da nisu toliko dobri. Ne verujem da su iste opruge te sto ti imas i sto su kod mene. Pazi, ja ove rukom sabijem. A to nije normalno za tvrde opruge! Bas bih voleo da vidim da li se i te tvoje tako lako sabijaju?! Svraticu ti ovih dana. Jesu li one na kolima ili si ih skinuo?

@VR6 - slazem se sa tobom u potpunosti!

@zverko - nasi automobili jesu konzerve ali su bas zbog toga skroz racing fazon! Tvoj auto je mnogo visa klasa i ne mozes da uporedjujes njega sa saxom. Enterijer i velicinu pogotovu! Sve je drugacije od lezanja, ubrzanja pa jbg ipak je to pogon na sva 4 tocka... uporedjujete babe i zabe! A to za osmeh na licu.. ako mi ga do sad nije skinuo ne verujem da ce kasnije!
                              Nego, sta si pricao sinoc da imas neke gume.. nisam te skapirao za sta su?

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

ne poredim ih samo sam ti dao primer ali nema veze , zaboravi...

elem, rebrasta guma za usis sa dve prohromske cevi Ø60

Comment

Working...
                                X