zivi bili pa videli koliko ce taj VTS da ti drzi paznju i osmeh na licu. meni je drzao vrlo kratko.
nikad ti nisi vozio VTS-a! ja sam mislio da si ti malo ozbiljniji covek, al sam se zajebao.....uporedjujes 4x4 turbaca, sa FWD atmosfercom?! razlika u KS dupla, i u kubicima jos pitaj qrac.... i oces da teras krivine sa nekime ko ne zna ni kako mu lezi auto?! cuti tu i vozi taj porodicni auto na plin!
@shoncy ne mogu danas nikako, aj mogli bi sutra.....
@milanche - aj mi pojasni ovo: "I oces da teras krivine sa nekime ko ne zna ni kako mu lezi auto?!" Sta ti to znaci i ocigledno si pogresno razumeo?! Prvo ja veoma dobro znam kako mi lezi auto i koje su mu granice, a drugo Zverko nece da tera samo samnom vec i sa VR6, pa i sa tobom, on prica uopsteno o S-u protiv VTS-a!
evo ga ovaj sto vozi VTS-a ko da vozi avion... ja mislio da si ti malo pismeniji pa da si provalio sta sam teo da kazem. nisam poredio automobile kao takve vec njihov cenovni rang. tj, da li ces da vozis FWD atmosferca od 1600cc ili 4x4 turbaca i nista taj tvoj ne ide bolje po krivinama nego onaj sto sam ja imo a mozda ide i losije.
Uh Zverko al me bacas u rebus...odgovara mi f60, imam pecurku.. Da imas i air box uzeo bih sutra! Ovako mi je problem, kako izolovati pecurku od toplog vazduha..? Ajde ako ne zavrsim sa onim deckom za kit, da te iscimam da vidim tu cev..dokle hvata..?! Ako mozemo da je sprovedemo skroz levo iza fara onda bi bilo dobro! Moze li dotle da stigne?
@milanche - aj mi pojasni ovo: "I oces da teras krivine sa nekime ko ne zna ni kako mu lezi auto?!" Sta ti to znaci i ocigledno si pogresno razumeo?! Prvo ja veoma dobro znam kako mi lezi auto i koje su mu granice, a drugo Zverko nece da tera samo samnom vec i sa VR6, pa i sa tobom, on prica uopsteno o S-u protiv VTS-a!
ti si se odma pronasao u prici! znas kako ti lezi auto, ali pitanje je da li je to najbolje lezanje saxa (nije) koje se moze izvuci iz njega! pusti zverka kupio turbo plindzu i sad prosipa price!
@zverko bas naprotiv, da vozim VTS-a, a kao da vozim avion, ne bi ti napisao prethodni post, nego bi ti rekao npr. da bi te saxo odradao u krivinima (shto nije iskljuceno ), a ne to da nema sta da trazi sa audijem!
elem nigde nisam napisao da moj ide bolje po krivinama od tvog bivsheg, tako da ne razumem shto si to spomenuo, ali nema veze! ne znam samo shto si toliko ubedjen da taj saxo toliko dobro lezi?!?!?!
hehe pa nema sta da se pronalazim u prici kad je ocigledno da mislis na mene... A sto se tice skijashevog saxa, leziii veruj mi, fantasticno! Ima decko eibach pro kit, dakle ekstra tvrde i amorte i opruge, distancere na sva 4, nove gume- fina dimenzija 195/45 R15, a sa svim tim moze da lezi samo kao pegla i nikako drugacije! Jedino mu fali sper diferencijal pa da bolje ulazi u krivinu, al posto to nema niko od nas, cenim da ima vrhunsko lezanje! E,da, tu je i kadica za potpuniji osecaj!
...ne znam samo shto si toliko ubedjen da taj saxo toliko dobro lezi?!?!?!
cekaj ti sad mene zahebavas jel da... ajde priznaj...
to kako taj saxo "drzi" moze da potvrdi dosta njih a ponjavise ja posto sam ga tero do krajnjih granica i nikad me nije prevario. uostalom sedi , probaj...
Pa cim je eibach pro kit, onda su i amorti eibach. Ne, ozbiljno, bez zahebancija, auto drzi fantasticno! A sta ti imas, kad si tako samouveren?
Ovo je za moderatore da ne misle da je tema otisla u off: pricamo o vesanju saxa jer razmatram razne opcije, a rekli smo da sve moze da se prica sto je u vezi sa mojim kolima...
meni se ne svidja taj pro kit i teo sam da ga menjam za stelujuci koni. drugo, kod saxa je vrlo bitno da pogodis pritisak u gumama da auto ne bi klizao preko nosa. bukvalno ±0.1 bar moze promeni ponasanje auta u krivini jerbo je duplo vece opterecenje napred nego pozadi. zato zimi nema nikakvih problema pa cak i sa letnjim gumama.
birajte vreme i mesto da vam pokazem koliko spor auto vozite a drugo pojma nemate o cemu pricate obojica posto vozite konzerve. vi se po tim krivinama bijete sa vasim autom a ja ga vozim jednom ruko isto toliko brzo koliko i vi + slusam muziku + mi zena pljuga.
zverko ako se ne varam ti nisi ni imao VTS 16V, nego 8V, a to je malo drugacija prica. Ja radim u jednom auto magazinu i vozio sam gotovo sve aute sa trzista, i one koji idu ispod 5 do stotke serijski i one koji idu preko 20s. Samo ovaj mjesec sam od brzih auta vozio Mondea 2.5 Turbo - 220 KS i Alteu 2.0 TDI sa 170 KS. Mondeo preko stotke otkida, prestici 5 auta na nekom kratkom pravcu nije nikakav problem, al opet nema "divlji duh" koji Saxo posjeduje.
Ja sam kupovinom Saxa dobio ono sto sam htio, mogao sam za iste pare imati i auto koji ide 5s do stotke. Saxo je super za voziti, ponasa se kako pozelis, klize prednjim krajem, izbacuje ****, dere se, otima volan... Kad si sam na nekoj brdskoj cesti, imas osjecaj da si najbrzi.
Limuzine sa jakim motorima su brze, al djabe ti ubrzanje koje od ugladjenosti i ne osjetis. Ti na istoj cesti sa S4 pogledas brzinomjer i kazes vidi, idem 150 km/h i to je to. Osjecaj se ne razlikuje mnogo od onoga kad na racunaru vozis neku dobru simulaciju sa volanom.
Kada ostarim, uzet cu si jedan takav automobil, a do tada svaki put kada sjednem u Saxa, uzivati u onom sto mi nudi.
sve to stoji sto ti kazes, meni je jednostavno tih 100ks bilo malo pa cak i ako je taj od 8V iso 200 na auto putu. sta vise, i ovih 250+ks mi je postalo malo, sad bih rado vozio nesto jos jace. covek se na dobro brzo navikne ali saxo koga svi ovde hvalite jeste ok ali daleko od mojih ocekivanja i shvatanja brzog automobila. sedni u nekog V-Tec-a pa ces videti o cemu pricam. probati neki auto i voziti ga nije isto. to sto si seo u neku alu , potero je do 250 i odma pustio gas nista ne znaci.
iskreno se nadam da moj post koji si citirao nisi shvatio kao provokaciju ali evo da preformulisem. auto put ili magistrala, bilo koja deonica duza od 100km. ja u S-u ti u saxu. garantujem ti da ne bi mogao da me pratis. ne zato sto mozda nemas koncentracije za to nego sto ti auto to nece dozvoliti. umorice te. saxo je od semafora do semafora ali i tu ne moze da izadje na kraj sa svima. nije takav kakvim ga predtasvljate. da ponovim jos jednom, skijasev sax nije obican i ako ima samo 8V...
Pa cim je eibach pro kit, onda su i amorti eibach. Ne, ozbiljno, bez zahebancija, auto drzi fantasticno! A sta ti imas, kad si tako samouveren?
jedna informacija za tebe, kad kupis opruge eibach, dobijes kutiju na kojoj pishe "eibach pro kit"! a amortizera nigde! tako da ne mora da znaci da su amortizeri eibach!
ja kod mene imam shtelujuce amortizere, i skroz sam zadovoljan kako auto lezi, mada lezanje ce otici, jer volim kad je auto spusten do zemlje, iako znam da auto time gubi na lezanju! jbg ne moze i jare i pare!
"skijasev sax nije obican i ako ima samo 8V..." - @zverko i ja kazem da nije obican, iako ima samo 8v, ali opet ne dovoljno jak za 16v!
Comment