RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Samo nas ti zadirkuj sa tim felnama

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by Grcha
      Za km ne znam,ljudi su cudo svasta se tu moglo uraditi,al po autu vodio sam limara kaze da je skroz okey u servisu dijagnostika,podizanje kola i pregled ispalo je sve okey osim onoga sto sam opisao i covek izgleda posten sta znam ja,vodio nas kod njega pa vecera ono ovo a prosuo pricu da auto vozi 2 godine on i njegova cerka kupio od prijatelja iz Italije a prodaje da bi kupio corsu,ae mislim stariji covek ne treba mu laguna al opet.Auto izgleda skroz oke,ako odem ponovo slikacu koplet pa cu okaciti,nego eto jedino sto je 1.6 a zadnja cena 4500e

Da zaboravi napisati da hoce da mi da kola na probu 5 dana
      Da ne razisljas puno...dogovori se sa ljudima, auto je ekstra a mislim i da bi cenu spustili...http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... una_20dci/
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• soviet
        CBC Član
        • 27.02.2010
        • 31
        • Beograd

Uhhhh... samo da nije karavan...

Comment

• Krema
          CBC Član
          • 26.04.2010
          • 77
          • Novi Beograd
          • Laguna II 1.9 dCi

Pre svega da pozdravim sve.
          I ja sam postao vlasnik Lagune II 1.9 dCi zahvaljujuci ovom forumu. Upravo sam je danas dovezao iz NS za Bgd.
          Sta da Vam kazem za prve utiske? Pa ako predjete sa nekog krsa onda ni ne mozes da budes bas objektivan. Sutra idem da stavim Zeder i da uradim DDD (dezinfekciju,dezinsekciju i deratizaciju) , pa cu Vam postaviti slike.
          Inace Laguna je 2002. godiste, Dinamique oprema...
          U toku kratke voznje od NS do Bgd mogu Vam preneti moje utiske:
          - vuce kao luda, kako uzbrdo jos ludje nizbrdo
          - na Vencu sam sipao gorivo i resetovao kilometrazu. Od Venca do mene (NBgd) bord je otkucao tacno 70 km udaljenosti, a prosek potrosnje je bio 4,7 l/100km.
          - uspeo sam da s*****m zadnji desni podizac,da li je spala sajla ili je nesto drugo u pitanju nemam pojma, videcu sutra. Podigao sam ga rucno,s tim sto nisam zabo srafciger u tapacirung da nebi padao (bilo me sramota). Vec sam se raspitivao za cenu, kazu 50 E za ceo mehanizam (valjda motor i sajla ili sta vec ide, nemam pojma) mada ja mislim da motor radi. Ako neko ima iskustva sa ovim kvarom brzo nek da savet i gde mogu da nabavim potrebni deo. Sve na PP naravno (mislim telefon i mesto).
          - takodje sam primetio da mi zadnji kraj malo "leluja" (zanosi,ljulja). Ne znam da li mogi posle ovako kratke voznje da primetim sve kako treba ali mi se cini da cu morati da menjam amortizere zadnje.
          - proverio sam diskove i plocice posto sam bio kod vulkanizera da mi balansira 17-ice alu felne, cini mi se da su OK. Gume su Good year 215/55 R17
          - sto se tice sijalica koje rade/ne rade ja nisam primetio da mi neka ne radi,ali se ne brinem posto znam da cu uci i u taj klub
          - do servisa je ostalo po bordu negde oko 2500 km pa se dvoumim da li da radim servis odmah ili da poslusam vestacku inteligenciju?
          - na drugoj kartici mi ne radi dugme za otkljucavanje pa cu morati da primenim vase uputstvo da otklonim taj kvar, hvala za to javicu koliko sam bio uspesan.

E sad jedna molba:
          zamolio bih sve da mi na PP dostave telefone i sve potrebne informacije u vezi delova gde ih mogu kupiti,nabaviti kao i u vezi majstora gde da teram na servis naravno neovlasceni (znam da ste pominjali Nesu u Zemunu i cini mi se Nedju u Sremcici), da li da delove i potrosni materijal kupim sam pa da odnesem u servis ili da sve tamo uradim...Svaki predlog,savet je dobrodosao.

Eto toliko za pocetak,cim mi padne nesto novo na pamet eto mene.

P.S. Sutra cu sam da otvorim tapacirung zadnjih vrata da vidim sta sam pokvario.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Originally posted by modesti
            Da ne razisljas puno...dogovori se sa ljudima, auto je ekstra a mislim i da bi cenu spustili...http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... una_20dci/
            Ova laguna je prava bombona, bar na slikama!

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

@Krema

Kao prvo cestitka na kupovini i nek te dobro makina sluzi! Sto se tice podizaca bilo je vec na forumu ali ne mogu da nadjem pa sam ti upload-ovao: http://www.MegaShare.com/2055269.
              Sto se tice zanosenja zadnjeg dela, a obzirom da imas ''17 dovodi u sumnju zadnji trap, istrosenost pneumatika kao i samih amortizera. Vidi sta treba da se radi pozadi, zameni sta treba, pa ako opet leluja idi na test amortizera, gume ako su lose zameni i trebao bi se problem resiti.
              Diskove nek ti pogleda neki dobar majstor ako nemas iskustva, a stanje plocica se lako vidi po debljini mesa na njima. Moji prednji diskovi su na primer jednako trosili plocice, bili su glatki ali ipak za zamenu. Kada smo ih skinuli, a oni plavi, valjda od velike temperature jer je neko kocio kao slon i majstor mi je preporucio zamenu koja opet nije bila hitna ali kako sam tad menjao sve sto je iole bilo naceto onda sam i diskove zamenio.
              Ako zelis javi mi na pp da ti posaljem Nesinu adresu i telefon. Ovde na formu ima par majstora sa kojima su svi zadovoljni, a ti kako ti volja i gde ti je blize. Ili da sam na tvom mestu obisao bih licno servise i popricao sa gazdom malo! Delove kupuj sam iskljucivo ako ih nadjes povoljnije nego sto kostaju u servisu, u suprotnom ti je veliko cimanje.

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Originally posted by markofpi
                Originally posted by modesti
                Ova laguna je prava bombona, bar na slikama!
                A i uzivo je, danas sam je video

Taj plac je jedan od najjacih u NS, imaju uvek dobre primerke, i vecito bar 1 Lagunu 2 phase 2 na lageru

Cesto prolazim pored tog placa, pa bacim pogled...

Cena je malo jaca, ali vidim da narod cesto uzima auta sa tog placa
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

jaca cena nije problem ako je auto zaista ok!

Comment

• savidsi
                    CBC Član
                    • 12.01.2010
                    • 90
                    • km

cikajowa, ono nije EGR, on se nalazi ispod, prepoznaces ga po dzeku koji ulazi u njega.
                    E sada da se i ja upisem u klub pokvarenih podizaca, radi se o podizacu na vozacevim vratima. Evo sta se desilo - normalno sam spustio prozor negde na pola i prilikom podizanja vec na samom kraju nesto je unutra puklo. Prvo je hteo samo da spusti, a sada nece ni to. Rucno sam podigao prozor i za sada tako stoji jer sinoc je bilo suvise kasno da bilo sta rasturam. Zvao sam ovlasceni servis i oni traze za ceo mehanizam negde oko 270€. Uputstvo koje ste okacili imam pa me interesuje kada sve rasturim sta dalje, neko je pomenuo (nadam se da nije reklama) Boban-sajle, ali oni su mi suvise daleko. Samo da napomenem da se motor cuje ne bi trebelo da je do njega.
                    Molim vas za bilo kakvu ideju. Neko je pomenuo neku plastiku koja pukne i zato dolazi do svega ovoga ali ja sada ne mogu da pronadjem gde je bilo reci o tome.
                    Kada budem skinuo tapacir potrudicu se da slikam i napisem detaljno sta nije u redu.
                    POZDRAV

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Evo i ja da se pridruzim novom talasu problema sa podizacem, juce ja na nekoj nizbrdici malo jace klepih vozaceva vrata i eto problema, kad sam hteo da zatvorim prozor iz nejega izlaze neki cudni zvuci i nece da se zatvori do kraja, elem, zatvorih ga uz pomoc rucne metode.

Sto se tice srvisa tih podizaca ja sam to vec radio i pisao na predhodnim postovima, s tim sto cu sad ponovo, posto je , jel, problem ponovo u modi ,
                      Posledni put kad sam bio u Bobanu, momak mi je servisirao motor podizaca i sajliu(suvozacevih vrata) ta sajla je malo peoblematicna kod laguna jel od vlage korodira sto obstruira motor i tad prozor stenje i skripi pri spustanju i dizanju, sto moze dovesti do smrti motorcica , ipak, moja popravka nije bila skupa nekih 2500 din, e sad tu u prici postoje i neke zabice koje su plasticne i podlozne pucanju, one su kod mene bile ok i predpostavljam da se i one menjaju.

Tako da eto mene u sredu kod Bobana, pa cu vi javim iskustva.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

E ovo je EGR:

Kao sto sam rekao iza svega toga....
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Cherokee_NS
                          A i uzivo je, danas sam je video

Taj plac je jedan od najjacih u NS, imaju uvek dobre primerke, i vecito bar 1 Lagunu 2 phase 2 na lageru

Cesto prolazim pored tog placa, pa bacim pogled...

Cena je malo jaca, ali vidim da narod cesto uzima auta sa tog placa
                          Moju lagunu je predhodni vlasnik kupio bas kod njih. Nije se pokajao kao ni ja posle njega.
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savidsi
                            CBC Član
                            • 12.01.2010
                            • 90
                            • km

Tako je savke EGR je iza onoga sto je cikajowa slikao.
                            Sto se tice podizaca zvao sam Boban sajle i lepa stvar je sto mogu postom poslati ceo mehanizam. Oni srede sta nije u redu i salju nazad, placanje se vrsi kada postar donese paket. Na ovaj nacin cu izbeci 320km puta u jednom pravcu. Iskreno receno vise se isplati i pregaziti tu kilometrazu nego dati 270€ "ovlascenim monterima novih delova". Popravka kosta od 1500-2500 u zavisnosti da li menjaju samo sajlu, samo plasticne zabice ili i jedno i drugo zajedno.

Comment

• gboban
                              CBC Član
                              • 26.11.2009
                              • 14
                              • Kula-NS

Originally posted by cale
                              @CDanijel76 isti slucaj je i kod mene, vozi i ne misli.
                              Inace uradio sam veliki servis ,cena 13000 din, naravno u neovlastenom servisu. Promena svih filtera ,ulje u motoru, kaisi. Covek daje garanciju 60000 km.
                              Gde si radio servis? Koje kaiseve si menjao?

Comment

• Krema
                                CBC Član
                                • 26.04.2010
                                • 77
                                • Novi Beograd
                                • Laguna II 1.9 dCi

Dobar dan. Posle prospavane noci i sabranih utisaka od juce danas sam krenuo u sredjivanje moje Lagunice.
                                Jutros sam ugradio Zeder na Starom sajmistu. Moj zet ima Aveo limuzinu i kod njega Zeder ima i elektronsku blokadu( ne znam da li sam se dobro izrazio), ne mozes upaliti motor kad je zakljucan. Kod mene nema toga ali zato se dere neki alarm kad nije otkljucan Zeder a ubacio si karticu i hoces da startujes motor. Zadovoljan sam kako su to odradili.
                                Zatim sam kupio patosnice i kad zavrsim ovaj post idem da je nasminkam malo (operem,u****m, prebrisem,...).
                                Podizac jos nisam namestio, niti sam otvarao tapacirung, i to cu malo kasnije da odradim i da utvrdim sta je stvarno otislo.
                                Bio sam i kod Nese u Zemunu. Ono sto mi auto pliva bio sam delimicno u pravu. Otisao mi je jedan amortizer i obe caure zadnjeg trapa. Naravno oba amortizera i obe caure cu zameniti. Pregledao mi je i prednji trap i tu si mi otisli nastavci letve i levi i desni,naravno i to cu resiti. Nadam se da ce posle ovih intervencija Lagunica ploviti kao ladja. Pregledao mi je i diskove i plocice i na sva 4 tocka su OK, plocice imaju 'mesa' vise od pola.
                                Zamolio bih da mi kazete da li da delove kupim samostalno ili da sve to kod Nese odradim, posto i on ima delove.Ako znate gde mogu da kupim te delove javite mi na PP. Ja sam do sada vozio VW pa nemam pojma gde bih mogao povoljno nabaviti delove za Renoa.

Comment

Working...
                                X