RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Da li neko ima uputstvo za skidanje instrument table na Laguni. Naime, nervira me podrhtavanje ( škripanje ) table koje se javlja ponekad pri kretanju automobilom u prvoj brzini. Ne javlja se baš svaki put ali iritira , a primetio sam da najviše podrhtavanja se javlja na kraju table prema šoferki tačno iza fabričke navigacije ( vidi se kao neki plastični čep ( žabica ) i mislim da je on pukao ili nije dobro namešten pa pravi problem ). Da li da probam to sam da rešim ili da ipak to prepustim nekom stručnijem I KOME ?
    Pozdrav

Comment

• Guru
      CBC Član
      • 15.01.2010
      • 57
      • NIS

Originally posted by mupe
      Valjda u mali servis ide i filter goriva. Ja ga obavezno menjam na 10.000.

Inače koristim elf excellium nf, 5w-40.
      Naravno nemoze da skodi, ali zvanicno ide na 20000Km.
      Zaboravih da napomenem da su cene iz ovlascenog servisa.
      Poz

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ U mojoj originalnoj servisnoj knjižici piše da ide na 30.000km, ali pošto ja ne pravim veliku kilometražu godišnje, radim na 10.000 i ne brinem. Premali je trošak zamena ulja, u odnosu na neke druge stvari.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by Laguna 2002
          Da li neko ima uputstvo za skidanje instrument table na Laguni. Naime, nervira me podrhtavanje ( škripanje ) table koje se javlja ponekad pri kretanju automobilom u prvoj brzini. Ne javlja se baš svaki put ali iritira , a primetio sam da najviše podrhtavanja se javlja na kraju table prema šoferki tačno iza fabričke navigacije ( vidi se kao neki plastični čep ( žabica ) i mislim da je on pukao ili nije dobro namešten pa pravi problem ). Da li da probam to sam da rešim ili da ipak to prepustim nekom stručnijem I KOME ?
          Pozdrav
          Imamo slicnu situaciju, samo sto kod mene ne dolazi do podrhtavanja kad krecem vec kada naidjem na neku omanju rupu ili prelazim preko lezeceg, a zvuk dolazi bas iz dela gde je navigacija. Inace taj deo je kod mene ionako klimav tj. na najmanji pritisak zvucno reaguje pa kontam da se sa tim moram pomiriti, a ne bih da zbog sitnice rasturam tablu.

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

HVALA Guru
            --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Pa danijel-e kako si zadovoljan sa tvojom lagunicom ?? ne hvalis se nesto jel to zato sto je dizel

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

hehehe Gogi Ne smem se hvaliti ... da me ne cuje
                imao sam dosta problema sa ranijim kolima pa sad cutim, vozim i UZIVAM !!!

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                  Imamo slicnu situaciju, samo sto kod mene ne dolazi do podrhtavanja kad krecem vec kada naidjem na neku omanju rupu ili prelazim preko lezeceg, a zvuk dolazi bas iz dela gde je navigacija. Inace taj deo je kod mene ionako klimav tj. na najmanji pritisak zvucno reaguje pa kapiram da se sa tim moram pomiriti, a ne bih da zbog sitnice rasturam tablu.
                  Navigacija se lako skida. Prvo se skinu ona dva poklopca koji stoje levo i desno od displeja, a ispod njih je po jedan šraf. Posle toga se lako izvlači napolje... Ja sam je skidao, jer sam tu proveo instalaciju za radar detektor.

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

To mi je, mupe, zanimljivo !!!!
                    koji si detektor stavio ... koliko te kostalo to zadovoljstvo ... da li se to "vidi" na oko... detektuje li to policija ....
                    puno pitanja

Comment

• plocica
                      CBC Član
                      • 22.12.2009
                      • 38
                      • BG

Pomagajte, dobri ljudi,
                      Da li poznajete nekog majstora za Reno-e u Beogradu koji bi mogao sa mnmon da jedan dan ode do auto-placa da prekontrolise jednu Lagunu? Naravno, platio bih uslugu a to gledanje bih sto pre obavio. Hvala unapred

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by CDanijel76
                        To mi je, mupe, zanimljivo !!!!
                        koji si detektor stavio ... koliko te kostalo to zadovoljstvo ... da li se to "vidi" na oko... detektuje li to policija ....
                        puno pitanja
                        Detektor je neki whistler, kupljen pre 5-6 godina, klasičan - zalepljen na staklo. Samo sam proveo napajanje pored navigacije, da mi ne zauzima upaljač i da mi ne idu kablovi na sve strane. Trenutno je detektor skinut, u skladu sa Zakonom. Čekam da se usvoje izmene i dopune jednog dana, pa da ga vratim na mesto...

Comment

• lancia_k
                          CBC Član
                          • 09.01.2010
                          • 78
                          • Sombor

nema nista od usvajanja izmena koje ti cekas Mupe, tj preciznije, nece menjati zakon o "spravicama" koje ocitavaju ili ometaju talase dragog nam MUP-a.
                          100%. to je po zakonima EU strogo zabranjeno. Mom caletu su jedan u Madjarskoj oduzeli, a u Grckoj je platio kaznu od 600 e!!!!!! zato sto je posedovao spravicu. A s obzirom da je nas zakon radjen po uzoru na EU zakone... Mislim da bi ti najbolje bilo da nadjes neku ovcu kojoj ces prodati taj radar detektor.
                          Pozdrav kolega
                          Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Grešiš. Mađari su, po ulasku u EU, morali da skinu zabranu posedovanja i korišćenja detektora. U velikom delu EU je korišćenje detektora potpuno legalno. U Britaniji, na primer, čak imaju i uređaje koji izazivaju lažne uzbune na detektorima, da bi vozači usporili.

Mi samo kasnimo, kao i sa obaveznim paljenjem svetla i raznim drugim stvarima...

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Pozdrav svima! Jedno pitanje, kakvi su simptomi začepljenja EGR ventila i koliko košta čišćenje? Zahvaljujem
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Zavisi da li je ostao otvoren ili zatvoren. Uglavnom pojacano dimljenje na auspuhu, gusenje kada se doda gas, nedostatak snage i sl. A ciscenje...sve zavisi od zaprljanosti i od servisa u kom radis. Konkretno, mene bi kostalo valjda 2000din koliko sam ja majstora razumeo.

Comment

Working...
                                X