RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zelimir
    CBC Član
    • 12.02.2010
    • 10
    • Vrsac

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Inace Nesa ima sve moje pohvale i moracu mu pokupiti vizit karte pa da delim vlasnicima Renoovih vozila.

Molim te na PM neki kontakt za toliko hvaljenog majstor Nese

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

@gboban @zelimir Servis sam radio u Senti. Covek je vise nego korektan. Menjao sam kao sto rekoh :
      filter ulja 350,oo din , filter goriva 880,oo din, filter vazduha 1040,oo din, filter kabine 1210,oo din, motorno ulje Elf turbo dizel 5l 2100,oo din, zupcasti kais 2400,oo din, PK kais 1510,oo din. Rad 3500,oo din. Covek je sve pregledao i kazao mi sta cu jos morati da odradim , ali tek na sledecem malom servisu. . Da kazem nije menjao vodenu pumpu ni spanere, a dao mi je garanciju 60000km.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

@SerbianHero @savidsi cena je korektna za popravku podizaca. Ja sam prosle godine kupio lagunu i imao sam problem sa sajlama, a nisam znao za Boban sajle, pa sam narucio iz engleske komplet za reparaciju sajli i kostala me je nekih 30 e. Ipak je manje od 250e , ako se dobro secam,koliko su mi trazili u ovlastenom servisu.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savidsi
          CBC Član
          • 12.01.2010
          • 90
          • km

cale, slazem se da je cena korektna. Juce sam sa drugarom skinuo podizac, trebalo nam je oko petnaest minuta posla i danas sam poslao postom. Obecao sam slike ali nema potrebe postoji uputstvo koje je vec kaceno u ovoj temi i to je sasvim dovoljno. Videcemo kako ce ici montaza. Kod mene je jedna plasticna vodjica (krece se po sini, plavi plasticni deo iz uputstva) pukla, a problem je i sajla, ne namotava se lepo i spala je sa motora.

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

Uputstvo je odlicno ,inace sam ga ja okacio, i po njemu sam i radio,meni je pukla jedna sajla i zameno sam je, a montaza podizaca nazad nije nista komplikovanija od skidanja ide brzo. Inace, ne znam odakle si, cuo sam da i u N. Sadu neko radi reparaciju podizaca , jos nisam saznao ko ali ima vremena, nadam se da mi nece trebati u skorije vreme.
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Originally posted by cale
              .... pa sam narucio iz engleske komplet za reparaciju sajli.....
              Mozes da mi kazes kako se narucuje,placanje...koliko je to sigurno,da dam pare a ne dobijem nista posto sam video da je u V.Britaniji dosta povoljnije,np. plivajuci zamajac je tamo 300 E,a ovde je 1000 ili ceo set kvacila sa zamajcem,cilind...550E....

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Sredjen podizac, 1200 ruke, 1500 sajla, 1000 plasticna zabice, djuture 3700, cena prava sitnica

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

@mobbdeepqb Jednostavno, prijavis se na e-Bay, i preko tog sajta kupujes. Ja sam placao direktno sa svog deviznog na racun prodavca.A posto kod nas ne radi PayPal, mozes da se ragistrujes ovde https://www.moneybookers.com/app/?rid=9077377 i ovo je odlicno za placanje i prihvaceno je od velike vecine trgovaca.
                  Inace to ti je sigurna kupovina, jer ako te taj trgovac prevari on je zavrsio za sva vremena na e-Bay.u, a i sam e-Bay ti garantuje da ce ti vratiti novac ako te neko prevari. Mozes da proveris reiting svakog trgovca kad udjes u njegovu e-prodavnicu, a posle svake kupovine ostavljas svoju ocenu istog. Ovako izgleda jedan od racuna kad sam kupovao robu.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

Hvala puno Tako ti je to kada zivimo u Srbiji gde svi hoce da te prevare,pa mislimo i da ce i stranci

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

Sta mislite,da li bi vredelo staviti ovako nesto na Lagunu na branik,kao sto ova ima,dnevna svetla da neakam xenone vise,ili ugraditi u far kao kod Audija?

Gledao sam u Gang-land-u imaju slicna Led dn.svetla,od 3 000 pa do 26 000 RSD!!!Kada se svetla upale dnevna se gase.

Comment

• jao_milunka
                        CBC Početnik
                        • 28.04.2010
                        • 6

Cao drugari,evo postadoh i ja novi nadam se srecni vlasnik jos jednog RENAULT LAGUNA II 1.9DCI 120ks EXPRESION!Za sada sam zadovoljan osim par zamerki koje imam od kad je vozim (3 meseca).Kada sam postao vlasnik ove lepotice apsolutno se nista nije culo na autu recimo da sam imao utisak da vozim NOV auto.Posle samo 3 nedelje na nasim divnim(zrenjaninskim)putevima poceo je da mi "lupka trap"(promenom spona resio sam problem)i pocela je da mi krcka tabla sto se dosada takodje nije culo.Sto znaci,da su nam putevi evropski kao i cene goriva verovatno ne bih imao zamerke.Nisam procitao ceo forum jel je veoma obilan a i iskren da budem skoro sam saznao za njega.Nedavno je pocelo da mi se desava,kada umereno dodajem gas pojavila se "rupa" najcesce na oko 1700 obrtaja a tog momenta kada kada dodje do blagog opadanja snage (kad upadne u tu rupu)zadimi crno,a primetio sam da posle duzeg puta(50km vangradske voznje)ta rupa nestane i posle odredjenog vremena se pojavi ponovo.Da li je neko imao slicno iskustvo i sta da radim da resim taj problem ???I da setio sam se jos jednog problemcica koji sam video jos dok sam kupovao auto.Ne prijavljuje mi otvaranje vozackih vrata pa samim tim kad je auto upaljen i neko udje na suvozacka vrata nece da mi se ugasi svetlo u kabini.Gde se nalazi senzor za vrata i kako da ga nekako pokrenem eventualno zamenim posto nekad radi nekad ne a vise ne radi nego sto radi znaci apsolutno nista niti prijavi da su vrata otvorena niti upali kadadiopter dole na tapacirungu i hoce da se desi da kad vrata stoje duze otvorena onda prepozna i upali katadiopter.Da ne ispadne da samo kritikujem moju lepoticu) veoma sam zadovoljan udobnoscu potrosnjom i lakocom voznje,put se gotovo i ne oseti kada dodjes do zeljene destinacije nemas onaj osecaj da si stigao negde vozeci auto nego imas osecaj kao da si se stvorio tamo...stvarno sto se tice puta i udobnosti mislim da sam odabrao pravi automobil.Pozdrav SVIMA i drago mi je da sam postao clan ove elitne grupice ljudi )))

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

Ovo je odlican primer na sta mislim

Sorry ako sam vas smorio

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Dragi lagunasi

Ova vasa fantasticna tema o renault laguni zasluzuje posebno mesto na ovom forumu, te smo je prebacili u deo sa mini klubovima, da bi je na neki nacin jos vise istakli i tako pomogli sadasnjim vlasnicima ili nekim buducim u njihovom izboru, da se odluce bas za lagunu.

predlazem da naslov promenimo u RENAULT LAGUNA - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke, posto medju vama ima i clanova sa lagunama na benzin i tng.
                            naravno, svaki drugi predlog za naslov je dobro dosao, sve je stvar dogovora.

stari link na ovu temu ce ostati u opstim diskusijama jos neko vreme dok se svi ne naviknu.

Ovakvih tema nam treba sto vise na ovom forumu, zahvaljujem se svim clanovima na dosadasnjem ucescu i samo nastavite tako i dalje.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• lancia_k
                              CBC Član
                              • 09.01.2010
                              • 78
                              • Sombor

^^ Amin
                              Alal nam k.... kraljevi smo
                              Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Dodao bi samo na Renault Laguna i Mk2 ili tako nesto, s obzirom da mk 1 ima malo dodirnih tacaka sa problemima mk2.

Comment

Working...
                                X