RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Slazem se sa predlogom SerbianHero.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Ako se naslov teme bude menjao neka bude sto jednostavniji npr. kao sto je admin vec i predlozio Renault Laguna. Da li je to dizel, benzin, I ili II nebitno je posto su to ipak tako reci ista vozila samo sa estetskim izmenama. Navikli smo vec da sve bude u istom kosu i mislim da je tako najbolje pa makar i bilo vise stranica za citanje...opet znas da je sve u toj jednoj temi. Menjanje imena teme je ustupak i postovanje prema benzincima i korektno sa adminove strane.

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

@markofpi ti si zapoceo ovu temu i svaka cast na tome, ali mislim da laguna I i lagina II stvarno nemaju istih problema, tj ima velikih razlika u resavanju istih, a ako neko zeli da govori o laguni I neka otvori novu temu. To kazem zbog lakseg snalazenja, jer ako dodamo i lagunu I bice tesko snaci se i prelistati forum .Mozda gresim ali to je moje misljenje.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Laguna 1 i Laguna 2 ako imaju nesto zajedno, to je mozda dCi motor.... A i on bi trebao da se razlikuje tj. da je u Laguni 1 se nasla 1. generacija, a u Laguni 2 2.generacija

A iskreno, Laguna 1 nema toliko bugova kao 2

Zato bolje stavite Laguna II kutak kao naziv...
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ubaceno II, a zbog pretrage mora ono kvarovi, popravke.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• alexp
              CBC Član
              • 11.04.2010
              • 11
              • coka

Originally posted by SerbianHero
              Koliko je tog kolegu izasla ta dijagnostika?
              mislim da mi je rekao oko 00evra orginalna dijagnostika za renoa. on sve francuze drzi !

Comment

• alexp
                CBC Član
                • 11.04.2010
                • 11
                • coka

Originally posted by savke
                Originally posted by alexp
                poz. imao sam problema sa svetlom u kabini nije se palilo kada otvorim vrata( smo u vratima) kada je bio prekidac u sredini apsolutno nije svetlelo ! kolega je kupio orginalnu dijagnostiku za renoa i programirao UPC i sada funkcionise!!!
                Ajde pomagaj onda..... Koristim Renault clip koji kolega donosi sa posla, ali samo sondu dok smo softver instalirali na moj laptop. Pitaj mi tog kolegu ako zna i hoce da mi objasni kako da ga prebacim na hrvatski jezik. Znaci instalirao sam ga sa fabrickog DVD-a koji je kolega doneo iz firme i on tamo ima hrvaski a ovde na mom laptopu nema.
                pita cu ga !

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

@jao_milunka dobrodosao na forum, eto u jeku ove rasprave o premestanju foruma i njegovog imena ne pozelesmo ti dobrodoslicu . Ono za svetla u vratima mislim da je neko pisao na tu temu, i cini mi se da je rekao da je izvadio sijalicu i da je onda komp. skontao da su vrata otvorena i gasio mu je svetla u kabini. Ipak idi na pretragu i potrazi nesto o tome. Evo za prvi put da ti pomognem, ovde se nesto govori o tome viewtopic.php?f=377&t=31408&p=730361&hilit=svetla+ u+vratima#p730361
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savidsi
                    CBC Član
                    • 12.01.2010
                    • 90
                    • km

Pa cale sta da kazem, hvala za uputstvo. Na vozacevim vratima prekidac za podizanje prozora ima dva polozaja, drugi polozaj automatski zatvara prozor sto nije slucaj sa ostala tri, suvozac i zadnji. Interesuje me da li bi zamenom ta tri prekidaca uspeo da i ostale prozore po potrebi zatvaram automatski jednim pritiskom na prekidac ili to zavisi i od samog motora podizaca. Cini mi se da sam negde pronasao podatak da zavisi i od motora ispravite me ako gresim.

jao_milunka, sto se tice te "rupe" jedino sto mogu da zakljucim je da mnogo davis auto u lokalu ili se kreces malom brzinom u vecem stepenu prenosa i samim tim opet davis, gusis masinu. To motoru ne prija, udri po gasu. Samo nemoj preterivati, dovoljno je da saltas na 2500-3000 obrtaja. Mada si odgovor i sam dao, nemas probleme kada ides na dalji put jer verovatno tada "produvas" malo motor. Ne prijavljuje ti da su vozaceva vrata otvorena, negde sam procitao najverovatnije u ovoj temi da je dovoljno da izvadis sijalicu iz vrati koja prave problem, probaj nista te ne kosta. Ako uspe, iskreno sijalica ti nije ni potrebna.

cale slucajnost istovremeno smo pisali

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Sto se tice turbo rupe, ona je tu pa je tu, a na otvorenom putu ti nestane ,zato sto je i pri zaustavljanju nakon otvorenog puta turbina i dalje u zaletu pa se mozda zbog toga rupa manje oseti, inace je bas zbog toga proizvodjac naveo da se nakon duze voznje na visim obrtajim ,auto ostavi da radi neki period na leru pre gasenja, da bi se turbina i pritisak ulja u njoj normalizovao.

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

@savidsi ja imam sve impuslivne podizace i meni se cini da zavisi od motora, ali nasao sam nesto na netu, sad proveravam, bas u vezi podizaca koji nisu impulsivni a mogu da se preurede nekom elekrtonikom, i ako moze da se primeni u Laguni odmah ga kacim da se vidi.
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Znaci razlika u obicnim i impulsnim podizacima je u samim motorima.

Probacu malo da uprostim:
                          Kada mu spojis jedan kabel na masu on dize a kada spojis drugi, on spusta prozor. Ovaj deo je isti kod oba tipa, stim da kod impulsnih ovde kod prekidaca ide samo mala struja, dok kod obicnog kroz njega prolazi jaca struja i desava se da prekidaci izgore ako motori zaglavljuju i sl.

Impulsni imaju jos jedan dodatak a to je da dok je jedan kabel spojen sa masom i prozor se spusta ili dize, ako se na kratko spoji i onaj drugi podizanje, odnosno spustanje nece prestati kada se pusti prekidac, vec nastavlja skroz do kraja.

Ovo mi je majstor demonstrirao na mojoj laguni kada smo probavali da li mi nevalja prekidac ili je u pitanju i nesto sa instalacijom. Kod mene je greskom neko stavio jedan obican umesto impulsnog prekidaca pa mi ne radi komanda suvozacevog prozora na komandama kod vozaca.

Nadam se da nisam previse zakomplikovao objasnjenje......
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Kod mene je samo podizac kod vozaca imao tu funkciju da se podize i spusta do kraja bez stajanja, medjutim nakon remonta tog podizaca to vise ne radi. To jest, koliko drzis toliko se spusta ili podize. Ocigledno su mi uvalili drugi motor ili sta vec.

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

Kod mene svi prozori imaju tu funkciju ( nije bila aktivna na jednom, pa sam sam odradio ). Probaj deset sekundi neprekidno da držiš prekidač kao da zatvara prozor, posle toga probaj otvaranje i zatvaranje, trebalo bi da radi.
                              PS Ti prekidači imaju pet položaja. Neutralni i po dva za otvaranje i dva za zatvaranje. Na prvom zubu ovara samo dok ga držiš, a ako ga još malo pritisneš dole onda otvara bez držanja.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Laguna 2009 tacno i kod mene je taj sistem. Znam da sam jednom cackao dugmice i kad jednom stisnem a ono otvara po 5-6 cm i nece od jednom da otvara prozor , onda sam malo prostudirao uputstvo i videh da ima dosta tih zackoljica gde odredjene tastere drzis 5 sec i aktivira se neka dodatna funkcija kao recimo ona za automatsko zakljucavanje zadnjih vrata
                                pri pokretanju vozila itd

Comment

Working...
                                X