Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
LJudi to nije tajna, forum i sluzi da pomognemo jedni drugima, izmedju ostalog i informacijama o dobrim i losim majstorima.
Nema potrebe da se to razmenjuje na PP.
Problematicni vazdusni jastuk za sada resen i to sasvim slucajno. Meni je na kraju sve ispalo smesno. Prica ide ovako: supruga ide do prodavnice ja cekam u autu i onako iz neke radoznalosti pocnem da kuckam po tapaciru, krovu, stubovima...... i gle cuda stubovi soferke lepo zvuce, ima dosta supljine. Rekoh da skinem tapacir verovatno je samo na zabicama i malo bacim pogled da vidim sta ima, kad tamo vazdusni jastuk. Nisam dosao do samog dzeka, ali sam malo prodrmao instalaciju. Upalio sam auto, vozio par kilometara i na moje iznenadjenje greska je nakon sledeceg gasenja i startovanja motora nestala.
Dijagnostika je lepo rekla "gornji bocni airbag vozaca prekid", a nama ni na kraj pameti da zavirimo u te stubove.
Mislim da taj jastuk u stubovima nazivaju vazdusna zavesa i tek sada sam shvatio da moja Laguna nema sest vec osam vazdusnih jastuka.
Problem ce se verovatno vremenom opet javiti i tada cu detaljnije da pregledam tu zonu, a i ostaje mi da postavim dzek ispod vozacevog sedista jer ovako je spojeno rednim klemama pa je malo nesigurno.
POZDRAV
Originally posted by Laganica
Veliki pozdrav za sve drugare koji su ljubitelji Laguna.. Ja i cikajowa smo već sarađivali preko feluga tj.od mene je kupio, tako da njemu upućujem poseban pozdrav..Naime kao i svi Vi i ja imam Lagunu II 1,9dci, 88KW, 2004 g.p. poslijeću da Vam je predstavim, a sad pitanje za sve..Gdje se sve nalaze osigurači kod Lagune???Iz čista mira su mi stali brisači,tempomat i mali displej gdje se nalaze vrata i senzori za gume, možda još nešto ali nisam ukapirao..osigurači kod vozačevih vrata nisu pregorjeli, a nema napajanja na njima - nekima tj. struje, a pod haubom su mi svi osigurači ok.. Toliko od mene za prvi put..Inače da Vas pohvalim za sve komentare, forum sam pročitao jednom od 1 do 71 strane, a par puta sam ga pročešljao na preskok i preko postova riješio par problemčića koje sam imao..Hvala unaprijed i ako ima ko iz Banja Luke ili ako koga put nanese nek se javi za kafu ili na daleko poznato Banjalučko .... Pozzz
savke, sada si me bacio u razmisljanje. Napomenuo sam da do konektora nisam dosao, ali znam sta sam video. Na plastici nema nikakve oznake.
Ajde pitajte vase majstore da ne pricamo ovako napamet. Ali opet na ovom linku http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=6557 nigde nema ovog jastuka koji ja pominjem u pitanju je Laguna II ph1, moja je ph2.
Lepo sam video zamotan beo "dzak". Provericu ovih dana opet pa javljam jer mi se sada ovo ne dira, nema greske.
Cekaj malo pa ja imam jos i Air Bag u stubu iza zadnjih sedista, odnosno kao bocni za zadnja sedista a to ne vidim ovde. Moja je isto ph2, moracu bas da vidim sta sve ima. Nisam ni zagledao do sada.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Moja ph1 Laguna ima 8 vazdusnih jastuka i to: vozacev, suvozacev, bocni vazdusni jastuk za vozaca, bocni vazdusni jastuk za suvozaca i cetiri vazdusne zavese. Za vozaca i suvozaca se nalaze na ili iznad srednjeg stuba i dva pozadi rik iznad police za gepek. Sve lepo pise!
Originally posted by markofpi
Moja ph1 Laguna ima 8 vazdusnih jastuka i to: vozacev, suvozacev, bocni vazdusni jastuk za vozaca, bocni vazdusni jastuk za suvozaca i cetiri vazdusne zavese. Za vozaca i suvozaca se nalaze na ili iznad srednjeg stuba i dva pozadi rik iznad police za gepek. Sve lepo pise!
E pa to su te dve nazad iznad police. Na to sam mislio. To su kao dodatne zavese za zadnja sedista.
Nigde nisam nasao da se pominju bilo kakvi jastuci na stubovima kod soferke.....
Inace postoje jos i zatezaci pojaseva. Na mojoj cak ima dva za vozacevo sediste i jos po jedan za ostale pojaseve.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment