RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cikajowa
    CBC Veteran
    • 12.11.2009
    • 153
    • svugde

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Mozda nadjes neku karticu koja nije kodirana za nijedan renault.. tj slupan auto... na otpadu sta znam.. Ti konektori su isti verovatno na svakoj i samo isprebacujes.. samo dajem ideju
    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• dci Šabac
      CBC Član
      • 16.10.2009
      • 60
      • Šabac

Originally posted by minge
      Da li je neko koristio sredstva za čišćene turbine (preventivno čišćenje) i koliko ga je izašlo to? Mislim da je o tome bilo reči, ali nikako da pronađem te postove
      Pozdrav, ja sam nekoliko puta koristio Wurth-ovo sredstvo za otklanjanje necistoca na sistemu za sagorevanje goriva na common rail motorima, i ne oseti se razlika, ali nekako verujem da je odradilo posao, inace preporuka od strane Wurth-a je da se jedan aditiv sipa na 50 lit goriva a preporuka majstora da se sipa svaki drugi rezeorvar.

Cene 800 direktno preko Wurth-a do 1400 u ovl servisu.

Neko je pitao sa silen blokove- zamena sa radom kosta u ovl servisu 11900 din, inf od pre nekoliko dana, posto je i meni ovo aktuelno.

Comment

• Krema
        CBC Član
        • 26.04.2010
        • 77
        • Novi Beograd
        • Laguna II 1.9 dCi

Ako nabavim karticu od Lagune da li ona moze da se reprogramira?

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

NE
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• miroroma
            CBC Početnik
            • 11.05.2010
            • 7
            • i. sarajevo

poz veliki za sve lagunase,vozio sam 4.god lagunu 1999. god i prezadovoljan sam sa njom bio,sada hocu da kupim lagunu 2. ali fazu 2,polovina 2005. godista i mladju,pa bi htio neki savjet od vas, koji motor od dizela da uzmem, i ima li neke razlike izmedju 2005. i 2006. godista,osim u godini naravno, hvala unaprijed....

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

2005 ili 2006 isto ti se hvata, gledaj stanje konkretnog primerka. Sto se motora tice minimum dizelskih 120ks, a nije na odmet 130 ili cak redje vidjenih 2.0dci 150ks. Turbina, diznne, plivajuci....ako kupujes dizela na ovo obrati paznju. naravno podrazumeva se i opsta ocuvanost ali i trap, oslanjanje i sl. Sto se benzinaca tice tu nemam pojma da li se ista menjalo u ph2 u ondnosu na ph1 ali znaj da ti je 1.8 16v bio neki optimum kod benzinaca.

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Pozdrav braco po maticnoj drzavi nasih automobila!

Evo ovako imam jedno pitanje, tj. molbu za savet... Ocu se na laguni 1.8 16V '02 javio problem... Nakon ubacivanja kartice sve bude normalno kao i do sada i kad pritisne dugme "Start" nista se ne desava. Mrtva potpuno. Kada mi je to ispircao podsetilo me je na nesto sto se meni par puta desilo dal u kliju dal u saxu, nema veze, a to je da kada se auto sam zakljuca dok ga ne upalis onda hoce to da uradi, presece se struja i bude tako mrtav potpuno. Da li je to vezano za plivajuci kod, centalnu bravu ili alarm, ne znam ali je neki od sigurnosnih sistema automobila... Tako da sam mu rekao da nekoliko puta pritisne na kartici ono dugme za otkljucavanje i porba onda... opet ga je zezalo ali je uspeo. Posle toga sve je bilo normalno par dana i onda opet isti scenario, sta god radio, laguna nije htela da mrdne. Na kraju opet nekako upali i dodje do kuce.
                Moje pitanje vama je da li je neko imao slican problem i kako je resen? Ako ne onda eto bar da cujem vase misljenje...
                Po meni mehanicki kvar nije, (akumulator i alternator odlicni) cim auto nece ni da vergla to mora da bude ili anlaser ili nesto vezano za elektriku/elektroniku...

Comment

• maguna18
                  CBC Član
                  • 04.03.2010
                  • 12
                  • Šabac

Meni je kartica bila neispravna. Kad je ubacim ona crvena lampica samo počne brzo da blinka. Mehanički 100% ispravna. U ovlašćenom servisu su pokušali da je osposobe ali nisu uspeli. Na oko potpuno nova ali ne vredi. Morao sam da poručim novu jer nisam smeo da ostanem sa jednom karticom. Nova je koštala 120e (sa dva tastera). Stigne veoma brzo. Za jednu nedelju.

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Ja sam imao iste simptome kao i tvoj cale , stim sto moja bas nije htela ni da zavergla, kad sam ga doslepovao kod majstora, kad je video simptome odmah je rekao anlaser. Kod Lgune je zajebano sto da bi mogao da dovadi anlaser mora da skine izduvnu granu i ruke su preskupe, dodju oko 3000 din, cetkice za anlaser kod elektricara 2200, starter anlasera oko 3000 din, sve zavisi sta mu je otislo.

Comment

• miroroma
                      CBC Početnik
                      • 11.05.2010
                      • 7
                      • i. sarajevo

Originally posted by markofpi
                      2005 ili 2006 isto ti se hvata, gledaj stanje konkretnog primerka. Sto se motora tice minimum dizelskih 120ks, a nije na odmet 130 ili cak redje vidjenih 2.0dci 150ks. Turbina, diznne, plivajuci....ako kupujes dizela na ovo obrati paznju. naravno podrazumeva se i opsta ocuvanost ali i trap, oslanjanje i sl. Sto se benzinaca tice tu nemam pojma da li se ista menjalo u ph2 u ondnosu na ph1 ali znaj da ti je 1.8 16v bio neki optimum kod benzinaca.
                      e hvala puno brate, a znas li slucajno sto se tice kvarova kod ova 3 motora od 120,130 i 150 ks koji su najbolji za odrzavanje ili je to sve isto, benzinca necu jer je i moja stara laguna od 98 ks letila po cesti a nije trosila nista i hvala ti

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Vidi ovako, ako vec gledas to godiste i fazu dva obrati paznju da turbina bude sa vodenim hladjenjem. Moja je 2005 120ks i nema vodeno hladjenje, vec je ista kao i na starijim. Preporuka je naravno 130KS, ne samo zbog snage, vec i zbog samog motora (noviji je model). Naravno ne bi bilo lose i varijanta 2.0 dci a ni benzinac 2.0i nije za baciti ali je nesto skuplji za odrzavanje....

Znaci moja preporuka trazi 1.9 dci 130ks, a od opreme sto vise moze. Sada je relativno mala razlika u ceni laguna sa punom i nekom siromasnom opremom.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Znaci konacno sam uspeo da koleginu dijagnostiku nateram da radi na hrvatskom. Ako neko bude kupovao Renault CLIP treba da zna sledece:

Kada hoces da ga instaliras normalno on ti ponudi nekoliko zemalja pa zatim jezike, ali ni traga ni glasa od hrvatskog.

E sada pre nego sto sam instalirao Clip, instalirao sam hrvatski jezicki paket za windows(naravno trazio je restart)

Zatim kada sam probao da instaliram Clip - gle cuda. Ne nudi sve one jezike i zemlje od pre, vec samo sloveniju i hrvatsku...!
                          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Krema
                            Ma nebitno je kako se zovu, bitno mi je da znam sta pise na njima. Meni rekose da je tacan naziv SMD konektori a da u to spadaju
                            Dakle, konektori nisu sigurno. To su SMD elementi i ima ih raznih, ali mislim da su svi koje si ti označio kondenzatori. Naravno da nije nebitno kako se "zovu", jer ne znam kako ćeš da kupiš ono što ti treba, ako ne znaš šta su. SMD elementi se inače obeležavaju bojama, jer su previše sitni za pisanje slovnih oznaka.
                            Šta si uradio sa onim elementima koje si otkinuo? Ako možeš, fotografiši svoju pločicu i okači ovde, da proverimo da li uopšte imaš na šta da zalemiš nove elemente.

Comment

• rilazi
                              CBC Član
                              • 09.06.2008
                              • 25
                              • Presevo

Poz svima,

Od juce mi se pojavio problem u mojoj Laguni 2 dci 1.9 2001 god. Primetio sam da kad krenem sa 1 ili drugom brzinom pocinje da secka, kao da ima prekid u struju ili tako nesto, al traje manje od 1 sec i ne oseca sa na vecim brzinama. Proverio na komp, sve je OK i nema gresaka. Proverili su majstori ali ne mogu da ustanove sta je u pitanju.

Potrebna mi je vasa pomoc,

Hvala,

Comment

• miroroma
                                CBC Početnik
                                • 11.05.2010
                                • 7
                                • i. sarajevo

Originally posted by savke
                                Vidi ovako, ako vec gledas to godiste i fazu dva obrati paznju da turbina bude sa vodenim hladjenjem. Moja je 2005 120ks i nema vodeno hladjenje, vec je ista kao i na starijim. Preporuka je naravno 130KS, ne samo zbog snage, vec i zbog samog motora (noviji je model). Naravno ne bi bilo lose i varijanta 2.0 dci a ni benzinac 2.0i nije za baciti ali je nesto skuplji za odrzavanje....

Znaci moja preporuka trazi 1.9 dci 130ks, a od opreme sto vise moze. Sada je relativno mala razlika u ceni laguna sa punom i nekom siromasnom opremom.
                                e hvala ti puno,obraticu na to paznju, a na ovom jednom placu u bosni su sve te lagune ph 2 oko 7000 evrica do registracije pa cu probrati .....

Comment

Working...
                                X