RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Krema
    CBC Član
    • 26.04.2010
    • 77
    • Novi Beograd
    • Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav narode. Pretpostavljam da je neko od vas vec imao slican problem pa se nadam da ce mi neko svojim savetom i iskustvom pomoci.
    Naime zadnji desni podizac mi nije radio kako treba. Kad se spusta staklo radio je kako treba ali je problem bio kod podizanja-nije hteo da podigne, kao da nema kontakt. Jednostavnim prespajanjem sa zicom prozor se podizao normalno (prespojim kontaknte sa zicom i onda pomocu prekidaca podignem prozor, ne direktno da ne bude zabune).
    Elem, danas uzmem i skinem desni prekidac, rasturim ga skroz, skinem i mikroprekidac i ocistim kontakte i kontakt sprejom ih isprskam. Probar par puta dok sve nisam montirao na tapacirun i sljaka bez problema. Sklopim ja to sve lepo,stavim na svoje mesto u tapacirung i reko da probam ponovo kad ono cvrc-nece. Probam opet nece. Probam sa vozackih vrata to staklo-nece. Probam zadnje levo-nece ni ono. Proverim osigurace-svi ispravni (mislim na osigurace za podizanje prozora-ima ih 2, zelena od po 30A). Sreca pa su mi prozori ostali u podignutom polozaju.
    Prednji podizaci rade-i kad se komanduje sa vozacke strane i sa strane suvozaca, znaci samo mi je problem sa zadnjim podizacima. Kao da nema struje u njima.
    Napominjem da sam pre nego sto sam rasturio prekidac na deznoj zadnjoj strani, skinuo prekidac za levih zadnjih vrata i probao ih na desnoj strani i radilo je bez problema, probao sa i sa desnih da stavim na levi i imao sam isti problem kao i na desnim vratima, staklo se spusta bez problema ali je problem pri podizanju,znaci isto kao i na desnoj strani sto je radio. Tek tad sam pristupio rasturanju prekidaca i ciscenju kontakata na mikroprekidacu. Posle ciscenja je sve radilo kako treba, probano je vise puta, do famoznog stavljanja cele plastike u tapacirung, posle te probe ne radi ni levi ni desni zadnji podizac.
    Da li je neko imao ovakvu situaciju?
    Jedino sta sam mogao da zeznem kod sklapanja prekidaca je sijalica koja ga osvetljuje, jedino sam nju mogao da okrenem naopako,mada ne verujem da ona moze da prouzrokuje ovo.
    E da bi i tu sumnju otklonio opet sam ****o do auta i skinuo prekidac i sijalicu okrenuo ali opet isto, ne radi ni levi ni desni zadnji podizac, ni kad se komanduje sa zadnjih vrata niti kad se komanduje sa vozacevih vrata.

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by cale
      @savke Ako mozes da napises kako se zove ta prodavnica br. tel. ili bar adresu, bio bih ti zahvalan......
      Sprint elektronika, Brace Ribnikara 15, Novi Sad.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

@Krema

Mora biti da je ipak neki osigurac. Do prekidaca uipste ne dolazi plus sem za sijalice. Svi kontakti rade tako sto se spajaju na masu. Kazi mi da li ti radi ijedna lampica na tim komandama racunajuci i one kod vozaca?

Kazi mi samo da li su ti impulsni podizaci ili obicni na tim vratima?

Comment

• Krema
          CBC Član
          • 26.04.2010
          • 77
          • Novi Beograd
          • Laguna II 1.9 dCi

Morao sam da cekam mrak da padne da bih video da li rade sijalice.
          Ovako stoje stvari-napred sve radi (svetle prekidaci) i kod vozaca i kod suvozaca dok nazad ni na levim ni na desnim ne svetli.

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Ne znam da li smo ovde komentarisali po pitanju majstora i servisera koje proporucujemo i bilo je reci da ostavimo kontakt broj pa da ljudi znaju i pozovu radi servisiranja kad vec majsotri vrede pomene.
            Nadam se da nece biti problem da prozborim o coveku po koju kada je momak na mesti kao covek majstor a bome i sa cenama je vrlo ali VRLO korektan sto je
            drugarima na ovom forumu a pogotovo na ovoj najpopularnijoj temi o francuzima jako bitno !!!

Evo ja sam dobio dozvolu od mog majstora da objavim broj pa kome znaci majstor koga odgovorno i toplo preporucujem , nalazi se u okolini Ns-a Rumenka , radi u jednom od ovlascenih servisa za Reno a kuci radi privatno . Odlican majstor sa ok cenama , pisao sam vec da ugradjuje originalne delove i za iste daje garanciju i na deo i na ugradnju tako da mozete biti opusteni ako se za njega neko opredeli. Covek pored toga sto je mehanicar odlicno poznaje i elektroniku kod reno-a ima originalan softver za dijagnostiku svih reno-a , dakle radi mehaniku i elektroniku , sve oko cega sam imao problem je brzo i efikasno sredio .
            Primera radi (da ne ospadne da preterujem ) mavodim neke cene kao primer .

Popravka displeja klime (stalno se gasi svetlo ili treperi -inace cest problem na lagunama) resio je za 15tak min cena 1000 din i jos mi uradio dijagnostiku (cisto da vidimo sta je i kako) za te novce !!
            Ciscenje klapne plus dijagnostika 1500 din .
            Servis ulje i svi filteri za lagunu 1,8 16v (sve njegovo) 7500 din.
            Veliki servis oko 250e sa garancijom do 60.000 km !!!
            Drugaru je izlazio na "teren" da pregleda jednu lagunu koju je hteo da kupi , pregled sa kompletnom dijagnostikom naplacuje sa sve dolaskom (u Ns-u i okolini) 2500 din.

To su neki primeri sta sam radio i koliko je kostalo.
            Kome je potreban dobar serviser jos jednom preporucujem majstor Slobu iz Rumenke 064-252-16-89

Comment

• sinisapancevo
              CBC Član
              • 17.05.2010
              • 38
              • pancevo

Gogi sta je bilo sa tim displejom klime i mene nesto zeza nije strasno i ne pridajem mu neku vaznost ali opet....

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Pa desava se da osvetljenje na displeju ne radi ili ne radi konstantno , desava se i da radi jako slabo . To su neke opcije koje se desavaju vecini lagunasa. U sustini zeza jedan kondezator koji gubi kontakt i treba ga samo ponovo zalemiti.
                Majstor je to zacas odradio izvadio displej i cap cap i gotovo (kad je vec upraksan) . Znaci klima i displej rade normalno samo je osvetljenje problem. Ja sam imao problem par meseci i tako se manifestovao , ja malo cuknem displej on proradi , naletim na rupu on se ugasi (osvetljenje) i tako u krug dok nisam rekao majstoru a on se nasmejao i rece resicemo to je jedna od "ozbiljnih" boljki na lagunama . Imao je na stotine intervencija oko toga jos dok su lagune 2 bile pod garantnim rokom ...tako da nista strasno.

Comment

• sinisapancevo
                  CBC Član
                  • 17.05.2010
                  • 38
                  • pancevo

i meni se isto dogadja moracu da resim to pitanje

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

@savke

A mozes li napisati koja jeoznaka tih sijalica!?

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

gogi11-da li može broj tog majstora? Bio bih ti zahvalan.
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Evo poslah ti privatnu poruku a ima broj gore na postu koji sam napisao u ovoj temi samo je broj pri dnu pa mozda ne bode oci ali tu je

Comment

• Krema
                          CBC Član
                          • 26.04.2010
                          • 77
                          • Novi Beograd
                          • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by modesti
                          gogi11-da li može broj tog majstora? Bio bih ti zahvalan.
                          Originally posted by gogi11
                          Kome je potreban dobar serviser jos jednom preporucujem majstor Slobu iz Rumenke 064-252-16-89
                          EDIT: Gogi me preduhitri.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

@markofpi

Nemam pojma koja je oznaka, posto sam odneo uzorak i pokazao, a na samim sijalicama ne pise nista. Trazite u sustini sijalice za osvetljenje auto radija pa ce uglavnom znati o cemu pricate, ali pazite posto ima i jacih. Zamolite da vam premere otpor, posto sigurno imaju unimer u tim radnjama. Znaci treba da je 30-ak oma minimum. One od 15-ak oma, koje sam ja kupovao pre za radija u kolima su prejake, a izgledaju potpuno isto.

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by gogi11
                              ....
                              Servis ulje i svi filteri za lagunu 1,8 16v (sve njegovo) 7500 din.
                              ......
                              Koje ulje ti je sipao na redovnom servisu, koje marke su filteri?

Comment

• savidsi
                                CBC Član
                                • 12.01.2010
                                • 90
                                • km

Krema, na 77. strani sam postavio link sa semama, mislim da ce ti pomoci u vezi prekidaca. Bar ces znati gde idu vodovi, gde su konektori,...... sve je lepo obelezeno.
                                Evo dva fajla da vidis kako to izgleda, ali opet ponavljam moras skinuti sve jer npr. neces znati sta je R153, 1531, 260,135........

Comment

Working...
                                X