RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by jao_milunka
    Originally posted by markofpi
    Originally posted by rilazi
    Poz svima jos jednom,

Od juce mi se pojavio problem u mojoj Laguni 2 dci 1.9 2001 god. Primetio sam da kad krenem sa 1 ili drugom brzinom pocinje da secka, kao da ima prekid u struju ili tako nesto, al traje manje od 1 sec i ne oseca sa na vecim brzinama. Proverio na komp, sve je OK i nema gresaka. Proverili su majstori ali ne mogu da ustanove sta je u pitanju.

Potrebna mi je vasa pomoc,

Hvala,
    Mislim da imamo slicne simptome. Meni se cesce javlja i 1. a nesto redje u 2. brzini. Otprilike negde na 1700-1800 obrtaja, valjda kad pali turbinu. U vecini slucajeva kad polako krenem u penzionerski ubrzavam desi se da stucne. Sto je najgore suvozac i putnici to ni ne primecuju ali ja osetim. E sad posto sam turbinu remontovao sumnjam na egr i dizne ali to cu videti kad odem na mali servis. Do tada dok nesto u medjuvremenu ne upali kao upozorenje sipam i vozim. Inace auto se najnormalnije ponasa, vuce dobro, trosi kao i svaka Laguna itd. Ako resis problem javi sta je bilo u pitanju
    Markofp ja imam isti problem od tebe sam saznao da nije zbog turbine posto si se remontovao, a ja cu ti reci da ne menjas dizne posto sam ih ja promenuo i auto se ponasao isto (a dizne nisu bas jeftine da bi probao da li je samo to )PROVERI DIZNE zbog ubtrizgavanja da ti ne bi nanele vecu stetu ali taj blagi trzaj se nece promeniti.Ja sam posle zamenjenih dizni skinuo katalizator izvadio sve iz nejga i posle toga vozio auto 50 km na nekih 3500 obrtaja i cini mi se da je taj trzaj nestao ostalo mi je jos da proverim erg ventil i da ocistim interkuler i obavezno su mi rekli da ocistim cevi sto podmazuju turbinu one jaku uticu na vek trajanja turbine i cuvaju je Nadam se da sam pomogao cisto da ne kupujes dizne ako ne moras pozz

Pa niko u Srbiji i ne kupuje dizne za ovaj tip motora, zašto bi kad mogu jeftino da se remontuju.

Comment

• gboban
      CBC Član
      • 26.11.2009
      • 14
      • Kula-NS

Sto se tice ovoga za kartice, i ja imam problem sa zakljucavanjem. Otkljuca normalno ali kad zakljucavam treba da stisnem dugme 5-6 pa i do 10 puta da bi zakljucao, mada nekad zakljuca i iz prvog pokusaja. E sad mislio sam da je do tastera posto sam remontovao karticu po upsutstvu sa foruma i radilo je extra jedno 2 nedelje, ali ista situacija je i sa drugom karticom koja nije otvarana.
      Jeste imali ovako nesto?
      I da li treba da gori ona mala lampica na kartici kada se stisne taster za zakljucavanje? Aj probajte.

Comment

• gokkon
        CBC Član
        • 31.01.2010
        • 63
        • Subotica
        • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by gboban
        I da li treba da gori ona mala lampica na kartici kada se stisne taster za zakljucavanje? Aj probajte.
        Meni svetli taster, tj ta mala lampica na obe kartice kad stisnem neki taster. Samo na handsfree kartici mi ne radi zakljucavanje, a inace i tamo svetli kad stisnem

Comment

• dci Šabac
          CBC Član
          • 16.10.2009
          • 60
          • Šabac

Pozdrav svima,

posto putujem u inostranstvo jelte, skinuo sam mape Evrope za navigaciju, Carminat V29, mislim da su to najnovije mape, ali postoji problem, -ona jedinica za citanje CD uopste nece da primi disk, nego ga nakon 5 sekundi izbacuje.
          Ima li neko slicno iskustvo ili ideju?

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Imao sam ja istih problema kada sam rezao na losem disku.

Doduse kod mene je DVD u pitanju. Na kraju sam kupio verbatimov DVD+R DL (posto je V29 7.5Gb ), a zatim ga pustio da reze na najmanjoj mogucoj brzini i moze da se cita. Posle sam istim postupkom samo na maxell disku narezao kolegi i isto radi. Ima sve okolne zemlje pa i Hrvatsku i Madjarsku, ali od Srbije jos ni glasa....

Mislim da je najbitnije da se uzimaju +R a ne -R diskovi.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• dci Šabac
              CBC Član
              • 16.10.2009
              • 60
              • Šabac

@ savke

Hvala,sigurno je to u pitanju

Comment

• vaskemunja
                CBC Početnik
                • 19.05.2010
                • 1
                • beograd

pomozite ako možete
                laguna 1,9 dci 2001 120 ks,dijagnostika pokazala egr ventil i protokomer ,sve sam zamenio i nema više grešaka na dijagnostici
                automobil jednostavno neæe da vuèe,probao sam i sa ventilom regulacije pritiska i opet ništa
                da napomenem egr ventil uopšte nije imao funkciju jer kad sam ga skinuo nije imao ni jedan pin unutra sve slomljeno
                sada se dešava da auto tj. turbina ne nabija pritisak ,skinu sam crevo od usisne grane i zaèepio ga rukom i pod punim gasom držao zaèepljeno.
                tada sam probao i sa katalizatorom ,razmaknuo sam ga otprilike 5 cm da ga ne skidam skroz i tada sam probao auto nakon otprilike 2700 obrtaja i nadalje auto ide mnogo bolj možda èak i normalno ako je imao neko takav problem molim vas da mi javite da ne bi bio ovca za šišanje kod majstora

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

Izvinjavam se sto se opet vracam na vec proslu temu ali me interesuje posto sam skoro kupio auto, da li neko zna koja je velicina i jacina sijalica u start dugmetu i prekidacima za prozor i da li ih je neko kupio i menjao pa da zna gde ima...

Comment

• SHMEXY
                    CBC Član
                    • 30.03.2010
                    • 18
                    • beograd

vaskemunja.. isti problem imamo..meni je isto izbacio te 2 greske... i rekli su mi da mi turbina ne radi...i to kosta sa demontazom i montazom i servisom turbine do 500 eura...glava boli i mene zbog toga...

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by vaskemunja
                      pomozite ako možete
                      laguna 1,9 dci 2001 120 ks,dijagnostika pokazala egr ventil i protokomer ,sve sam zamenio i nema više grešaka na dijagnostici
                      automobil jednostavno neæe da vuèe,probao sam i sa ventilom regulacije pritiska i opet ništa
                      da napomenem egr ventil uopšte nije imao funkciju jer kad sam ga skinuo nije imao ni jedan pin unutra sve slomljeno
                      sada se dešava da auto tj. turbina ne nabija pritisak ,skinu sam crevo od usisne grane i zaèepio ga rukom i pod punim gasom držao zaèepljeno.
                      tada sam probao i sa katalizatorom ,razmaknuo sam ga otprilike 5 cm da ga ne skidam skroz i tada sam probao auto nakon otprilike 2700 obrtaja i nadalje auto ide mnogo bolj možda èak i normalno ako je imao neko takav problem molim vas da mi javite da ne bi bio ovca za šišanje kod majstora
                      Ako ti auto ide mnogo bolje kada skines granu sa katalizatora, moguce da ti je propao katalizator, posto se on zapusi kada one sace pocnu da se tope. Inace kada gorivo nije kako treba moze se desiti da su izduvni gasovi mnogo vece temeperature nego sto treba pa tada topi katalizator ali ni turbini nije bas dobro.

Inace to koji pritisak nabija turbina, najbolje je da proveris na samoj dijagnostici, ali u voznji. Majstori tacno znaju koliko pritisak treba da ima pod kojim opterecenjem. Objasnjavao je to meni moj majstor, kada smo moju kacili na dijagnostiku, ali nisam ga nesto bas pratio. Rekao da je otprilike sve to ok kada ga je probao ovako u mestu, ali da je najbolje to videti u voznji. Isto tako mi je gledao i parametre za dizne. I to moze dosta dobro da se utvrdi na dijagnostici.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                        Izvinjavam se sto se opet vracam na vec proslu temu ali me interesuje posto sam skoro kupio auto, da li neko zna koja je velicina i jacina sijalica u start dugmetu i prekidacima za prozor i da li ih je neko kupio i menjao pa da zna gde ima...
                        Juce sam kupovao te sijalice. 28.4 din je komad, kod nas u jednoj prodavnici delova za elektroniku. Samo treba paziti posto su za nijansu vislje, sto nije problem, nego to sto ima ih u dve jacine. Na zalost potpuno isto izgledaju, ali kada se meri otpor unimerom ove koje nama trebaju su oko 30oma a isto tako izgledaju i one od oko 15oma ali jace sijaju i prijavljuju gresku. Menjaju se prosto, bez lemljenja, vec se samo kontakti izvuku iz jednog plasticnog kucista, zatim promeni sijalica i kontakti se ponovo uvuku. Jedino pazi na navlake koje postoje na sijalicama, posto se vremenom zalepe pa mogu lako da se pocepaju kada se skidaju (sva sreca pa sam imao jos jedan ne ispravan prekidac pa sam skinuo sa njega jednu )

Menjao sam kod mene na prekidacu za podizace, pa sam stavio te jace (posto nisam imao iste) ali javljao je gresku i malo je glupo izgledalo posto sija jace od ostalih. Kada sam otisao da kupim mislio sam da sam kupio te jace ali kada sam ih probao juce vidim da su iste takve (po otporu) kao i na autu.

Tako da mi za vikend sleduje zamena tih sijalica i operacij ana Start/Stop dugmetu, da vidim da li je ista takva sijalica, posto me nervira jer mi i za to prijavljuje gresku. Inace kada sam kupio lagunu ta zelena sijalica mi je radila par dana i posle nekog vremena vidim da vise ne sija.
                        Inace da ne davim ali napokon sam se nakanuo da nabavim i motor za pranje farova posto mi je ovaj na autu vrisnuo, a kada se vec skida i branik montirace se i Xenoni na maglenkama i unutrasnja plastika levog blatobrana od koje mi pola fali, pa sam kupio neku malu privredu (1600din) da vidim hoce li moci da se namontira. Sve u svemu za vikend me ceka

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Ako te ne mrzi, ne bi bilo loše da slikaš proceduru. Može da bude korisno.

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

mupe pridruzujem se cestitkama slikeeee

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Vazi potrudicu se da dokumentujem.

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

@savke Ako mozes da napises kako se zove ta prodavnica br. tel. ili bar adresu, bio bih ti zahvalan. I ja sam vec rasturao te prekidace i start-stop dugme i sijalice su iste, stim da je sijalica u STRAT-STOR dugmetu zalemlena. Evo imam i neke fotke, ali nisu bas najboje, ta sijalica sto crkava je ona gore bela, stim sto na poklopcu dugmeta ima zelena plastika pa se cini da je silajica zelena kad sija.

NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X