Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Mislim da imamo slicne simptome. Meni se cesce javlja i 1. a nesto redje u 2. brzini. Otprilike negde na 1700-1800 obrtaja, valjda kad pali turbinu. U vecini slucajeva kad polako krenem u penzionerski ubrzavam desi se da stucne. Sto je najgore suvozac i putnici to ni ne primecuju ali ja osetim. E sad posto sam turbinu remontovao sumnjam na egr i dizne ali to cu videti kad odem na mali servis. Do tada dok nesto u medjuvremenu ne upali kao upozorenje sipam i vozim. Inace auto se najnormalnije ponasa, vuce dobro, trosi kao i svaka Laguna itd.
Ako resis problem javi sta je bilo u pitanju
Markofp ja imam isti problem od tebe sam saznao da nije zbog turbine posto si se remontovao, a ja cu ti reci da ne menjas dizne posto sam ih ja promenuo i auto se ponasao isto (a dizne nisu bas jeftine da bi probao da li je samo to )PROVERI DIZNE zbog ubtrizgavanja da ti ne bi nanele vecu stetu ali taj blagi trzaj se nece promeniti.Ja sam posle zamenjenih dizni skinuo katalizator izvadio sve iz nejga i posle toga vozio auto 50 km na nekih 3500 obrtaja i cini mi se da je taj trzaj nestao ostalo mi je jos da proverim erg ventil i da ocistim interkuler i obavezno su mi rekli da ocistim cevi sto podmazuju turbinu one jaku uticu na vek trajanja turbine i cuvaju je
Nadam se da sam pomogao cisto da ne kupujes dizne ako ne moras
pozz
Pa niko u Srbiji i ne kupuje dizne za ovaj tip motora, zašto bi kad mogu jeftino da se remontuju.
Originally posted by jao_milunka
Originally posted by markofpi
Originally posted by rilazi
Poz svima jos jednom,
Od juce mi se pojavio problem u mojoj Laguni 2 dci 1.9 2001 god. Primetio sam da kad krenem sa 1 ili drugom brzinom pocinje da secka, kao da ima prekid u struju ili tako nesto, al traje manje od 1 sec i ne oseca sa na vecim brzinama. Proverio na komp, sve je OK i nema gresaka. Proverili su majstori ali ne mogu da ustanove sta je u pitanju.
Potrebna mi je vasa pomoc,
Hvala,
Od juce mi se pojavio problem u mojoj Laguni 2 dci 1.9 2001 god. Primetio sam da kad krenem sa 1 ili drugom brzinom pocinje da secka, kao da ima prekid u struju ili tako nesto, al traje manje od 1 sec i ne oseca sa na vecim brzinama. Proverio na komp, sve je OK i nema gresaka. Proverili su majstori ali ne mogu da ustanove sta je u pitanju.
Potrebna mi je vasa pomoc,
Hvala,

Pa niko u Srbiji i ne kupuje dizne za ovaj tip motora, zašto bi kad mogu jeftino da se remontuju.
Comment