RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Postavio sam oglas tamo gde i treba pa po objavljivanju imate priliku da pogledate isti, nego da se vrnemo na temu :
    Maxic pa sta je sa sijalicama ? Kako to da brzo crkavaju ako su odgovarajuce snage ? Los kvalitet ili ...??

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Ja imam iste sijalice kao i Maxi ali meni sve rade..

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da nije kod max-a problem sa naponom u kolima? Previse se zalio na elektriku, pa da nije alternator sumnjiv?
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

nije nista sumnjivo auto je ceo pregledan i dobar... nego neke sijalice su bas lose... neke rade perfektno... a prodala mi ih je ko sa tezge... ja ih pitam koje su jacine i to, pojma nema, uzo sam jer je i serbian uzo... kazem vam neke rade perfektno.. 2 su bile crkle i zamenio i sad rade super.. evo ima vise od 2 ned svetle
          a mislim da nisu odgovarajuce snage jer se dosta greju... pa su zato one 2 i pukle...

prvo se svi drali na mene a gle sad svi lagune u oglas... heheh

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by max3m87
            na osnovu cega ako nema sajlu koja iz menjaca vrti... ako je drugacije onda je najverovatnije to da ove gume nisu fabricki njegove, vece su tako da ako je pravljeno po 16 a ima 17 to je ta razlika
            Meri brzinu na osnovu senzora koji se nalazi na menjaču i šalje impulse kompjuteru, a koji na osnovu tog podatka određuje sve i svašta. Sajla je odavno prevaziđena stvar.

A inače, kakve veze imaju gume? Ti kad podesiš brzinu na cruise control, on tera auto tom brzinom. Veće gume mogu faktički da ubrzaju auto, manje da ga uspore, ali će auto uvek "misliti" da ide zadanom brzinom i nju će prikazivati na instrumentu. Pre će biti da ti kazaljka nije dobro nameštena, ili imaš neki drugi kvar na tabli. Da li ti jednako povećava brzinu na bilo kojoj zadanoj brzini (recimo na 100 pokazuje 105)?

ljudi zlo, najgore zlo... crkla mi ona lampica u sredini gde se otkljucava i zakljucava.. kad zakljucam svetli crveno al kad je otkljucano nece belo...
            Mislim da to belo treba da svetli kad upališ svetla, a ne kad otključaš...

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

mupe hvala ti na odgovorima.. gledao sam.. konstantno je isto.cak i kad stojim i pogledam nije bas na nuli nego je upravo na 2-3. i... oko 2-3 je razlika u brzini... nije frka i nije problem...

znam znam kad svetli... nego eto i ta crkla..primetih...bedak...

zanima me nesto... jel menjao neko auspuh i jel zna cenu koliko je... ne treba mi sada.. sve mi je ok.. nego me zanima zato sto je potrosni materijal.. ono menja se pa znam koliko da odvojim hehehe...

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Pozdrav svima iz radionice majstor Slobe ...detaljnije u temi viewtopic.php?f=17&t=51073

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

mupe hvala ti na odgovorima.. gledao sam.. konstantno je isto.cak i kad stojim i pogledam nije bas na nuli nego je upravo na 2-3. i... oko 2-3 je razlika u brzini... nije frka i nije problem...
                  Ma da, boli te uvo. Verovatno je razlog rasklapanje table, baš kao što je neko već napisao... Mislim, ja sam opsesivno-kompulzivan i meni bi to smetalo, al u principu - nikakav problem.

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

Jel neko osiguravao kasko lagunu, zanima me cena ? sa ucescem,ili bez cisto informativno.. I da li neko zna koliko bi bilo za moju 2006 god
                    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

E ljudi , isao sam u servis za vidim sha je s onim " Fault in fuel injection" . A pri tome su me zezali senzori za pritisak u gumama. Koliko sam se bio zabrinuo , glupost najveca bila. Zica neka oguljena bila, zalemili to i nikakav problem . 10e mi naplatili . I rece mi onaj u servisu da je on u sebe senzore skroz ugasio, preko racunara ono . Iskljucim i ja. Sad je super !!! Heh a ja ne bih bio ja da nisam peh . Pola sata poslije servisa , opet ona koorva na racunaru mi prica. Otislo mi svjetlo za poziciju , tj. sijalica. Glupost, ali eto ... Kod mene uvijek mora pisati service

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Hmmm.. Jel vama izacuje na bordu kada vam crkne neka sijalica u faru? Meni ne, menjao sam do sada tri i nista mi nije izbacivalo

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

meni je izbacivalo ''servis'' kada upalim poziciju zato sto su mi bile slabije sijalice,a tek bi trebalo da izadje kada rikne....to izbacuje zbog vidljivosti,posto Francuzi praktikuji bezbednost pa sve mora da bude tip top....zato imamo komande za muziku iza volana da ne bi morali da skidamo ruke sa volana.....i jos dosta sitnica...

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

`Meni doduse nisu otisle pozicije nijednom, vec kratka svetla, nighbreaker ..*ovna ziva, pola godine traju

Comment

• SDSd
                              CBC Član
                              • 23.06.2010
                              • 49
                              • Beograd
                              • VW touran 1.9 tdi

Originally posted by cikajowa
                              Jel neko osiguravao kasko lagunu, zanima me cena ? sa ucescem,ili bez cisto informativno.. I da li neko zna koliko bi bilo za moju 2006 god
                              Kada sam ja svoji registrovao u martu(isto 2006 godište), kod Dunav osiguranja cena kasko osiguranja je bila oko 81000 din( sa sve promotivnim popustom od 10% zbog sajma automobila) a kod DDOR je cena bila oko 76000din.
                              Kod DDOR kada sam bio na razgovoru ,sve je bilo u superlativu- mi isplaćujemo odštetu za 15 dana, realizacija šteta je preko 99%, isplaćujemo visoke odštete i slično. Na moju sreću, znao sam da to nije baš tako jer su mi prijatelju ukrali početkom februara lagunu koju je kasko osigurao kod DDOR-a i vozali ga za isplatu. Još tip iz osiguranja meni kaže kako su imali skoro krađu jedne lagune i da vlasniku isplaćuju 7000 eura za lagunu 2002g za koji dan. Prećutao sam da znam o kome je reč i da me ladno laže, nisam hteo da ga gledam ni minut više, okrenuo se i otišao sam. A tek da kažem, prijatelju su isplatili 4900 eura tek u junu iako je auto bio osiguran na 6000 eura (osiguranje isticalo za 8 dana u trenutku krađe,pa su kao uradili amortizaciju za koju ti niko ne kaže kada osiguravaš auto, a ni u ugovoru nigde to ne piše !!!)

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by cikajowa
                                `Meni doduse nisu otisle pozicije nijednom, vec kratka svetla, nighbreaker ..*ovna ziva, pola godine traju
                                Na hp2 nema tete sto prica i nema tih silnih upozorenja kada ne radi pozicija i sl. Meni su u pozicijama LED diode sto svetle belo a duga i maglenke su naknadno ugradjeni xenoni i ne prijavljuje greske.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X