RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ne znam tacno oznaku ulja ali je u pitanju sintetika ELF , filter klime i filter ulja je zamenjen kaoi filter vazduha jedino sto nije menjano je filter goriva tj on se i ne menja dok potpuno ne zakaze ili na odredjenu km ne secam se tacno inace se nalazi kod rezervoara. Za marku filtera ne znam ali sigurno nije djubre , video sam da je sve iz magacina doneo u originalnim pakovanjima sa logom Renoa , posto sam na mondeo koristio godinama filtere pertini (koji su i jedni od najpovoljnijih na nasem trzistu a i koliko toliko kvalitetni) mogu samo da potvdrim da nije ta jeftina varijanta u pitanju .

edit: da pomenem nesto sto mi se jako dopalo, covek pre mene dovezao klia ima neke probleme .... sve u pitanju neke sitnice koje resava delove ima u magacinu tj dobro je snabdeven svim sitnim potrebstinama pa se ne desava da zbog srafa filtera svecica lezaja ... mora da prekida posao i ide u grad da kupi pa jos ako je vikend ... Coveku crkla pumpica za prskananje tecnosti na vetrobran a ja u sebi eee gari sta je tebi crklo jedna u milion ...kad za minut dolazi Sloba iz magacina i donosi glanc novu iz kutije vadi i montira. To mi je onako bas ostalo memorisano, covek vodi racuna o tome da je snabdeven sitnicama koje znace za njegov posao tj da ga ne koce u poslu .
    Inace i ja sam bio kasnije taj srecnik "jedan od milion" pa mi je crkla pumpica mater joj

Comment

• savidsi
      CBC Član
      • 12.01.2010
      • 90
      • km

Krema da li mozes da otvoris ove fajlove sto sam prikacio?
      imas PP. Mozda da probas na nekom drugom racunaru jer dovoljno je ako sve raspakujes da pokrenes NTSE.exe

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

To i jesu seme iz VISU, samo sto tamo ima i objasnjeno sta su sve te oznake. Ja sam gledao kako kod mene da prevezem prekidac, posto je neko stavio pogresan. Pomocu seme i postojeceg prekidaca, samo premestanjem zica na drugi kontakt uspeo sam da osposobim prekidac, koji predhodnom vlasniku nisu uspeli da poprave u nekom renault servisu u beogradu.

Rezime svega je da ko god ima volje i imalo znanja iz elektrike, moze sam da popravi gomilu stvari na svom autu. Sve su to uglavnom sitnice.....
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by gogi11
          Ne znam tacno oznaku ulja ali je u pitanju sintetika ELF , filter klime i filter ulja je zamenjen kaoi filter vazduha jedino sto nije menjano je filter goriva tj on se i ne menja dok potpuno ne zakaze ili na odredjenu km ne secam se tacno inace se nalazi kod rezervoara. Za marku filtera ne znam ali sigurno nije djubre , video sam da je sve iz magacina doneo u originalnim pakovanjima sa logom Renoa , posto sam na mondeo koristio godinama filtere pertini (koji su i jedni od najpovoljnijih na nasem trzistu a i koliko toliko kvalitetni) mogu samo da potvdrim da nije ta jeftina varijanta u pitanju .

edit: da pomenem nesto sto mi se jako dopalo, covek pre mene dovezao klia ima neke probleme .... sve u pitanju neke sitnice koje resava delove ima u magacinu tj dobro je snabdeven svim sitnim potrebstinama pa se ne desava da zbog srafa filtera svecica lezaja ... mora da prekida posao i ide u grad da kupi pa jos ako je vikend ... Coveku crkla pumpica za prskananje tecnosti na vetrobran a ja u sebi eee gari sta je tebi crklo jedna u milion ...kad za minut dolazi Sloba iz magacina i donosi glanc novu iz kutije vadi i montira. To mi je onako bas ostalo memorisano, covek vodi racuna o tome da je snabdeven sitnicama koje znace za njegov posao tj da ga ne koce u poslu .
          Inace i ja sam bio kasnije taj srecnik "jedan od milion" pa mi je crkla pumpica mater joj
          Znaci predpostavljam da bi servis za dizela bio nekih 1000-1500 din vise posto su malo skuplji svi filteri za njega a ide jos i filter goriva.

Ja sam jos gori meni je crkla pumpica za pranje farova, a cifra joj je i previse visoka. Premisljao sam se dugo da li mi je stvarno potrebna. Preko nekih vezica iz veleprodaje uspeo sam da je nabavim nesto jeftinije bez njihove zarade, a inace cena bi joj bila preko 8000din. Ali zato je original.

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Da ne lupim ne znam koliko je servis za recimo 1,9 dci 120ks ali verovatno kao sto ti rece nesto malo skuplje 1000-1500din . Inace ja sam resio tu pumpicu za shoferku dosta jeftino za 2000 dinpumpica (polovna) i nesto za ruke sitno da li 500 ili 1000din vec se i ne secam. Opet bolje i to nego da sam dao 8000 koliko u servisu traze za zamenu iste.
            eto savke ti i ja smo ga bas nadrljali i upali u onu grupu "jedanod milion"

Comment

• laguna157
              CBC Član
              • 29.12.2009
              • 21
              • ns

@cale
              slike su dobre al nisi nam rekao kako se to start-stop dugme skida.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Bilo je vec reci o tome.

viewtopic.php?f=377&t=31408&p=736605&hilit=start+d ugme#p736768

P.S. Pozdravljam ovaj post sa upustvom!

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

Treba mi savet Zvao sam neke ovlacene servise za cenu plivajuceg zamajca i trazili su mi oko 1 000 E a za lamelu,korpu...nisam ni pitao,nije mi bilo dobro E sad,nasao sam jednu firmu,jedan decko sa foruma je uzeo kod njih set kvacila za Alfu i zadovoljan je,oni mi traze za lamelu,korpu i zamajac 400 E bez druk lezaja sto je neuporedivo povoljnije i daju garanciju.Ne znam da li da uzmem kod njih,plasim se da to nije neki remontovani set,jer je dosta jeftinije Firma se zove Auto Quest iz Bg-a je.Da li je neko uzimao kod njih nesto?

Comment

• sinisapancevo
                    CBC Član
                    • 17.05.2010
                    • 38
                    • pancevo

pomoc!!! zaboravio sam svetla sinoc i akumulator se ispraznio i kad sam ga napunio ne radi mi kasetofon ,treba da se dekodira jel imao neko to iskustvo jel mora u servis ili nekako moze da se nabavi sa neta....
                    sad cu malo da potrzim

Comment

• sinisapancevo
                      CBC Član
                      • 17.05.2010
                      • 38
                      • pancevo

kad sam izvukao radio na njemu pise neki cetverocifren broj na poledjini (fabricki) i pored pise radio.Pretpostavljam da je to kod ali kad ga ukucam ne znam sta dalje da li treba neko dugme da se potvrdi tipa enter ili sl. ako neko moze da mi pomogne bilo bi lepo a probacu i preko par ino foruma da saznam kod

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Imas programcic koji se zove nesto kao RENAULT PRE-CODE CALCULATOR. Ako se ne snadjes, imam ga ja pa mi posalji na PM kod pa cu da vidim da li programcic uopste radi....

Ovo ti je kod koji treba:

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad
                          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

E kad pricamo o jednom u milion...krecem sa posla danas, spustio prozor, lepo vreme i dodjem do kuce kad prozor nece gore, bruka, sajla se izvukla, umrsila ko zna...jedva digoh nekako prozor pre pljuska...
                          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• sinisapancevo
                            CBC Član
                            • 17.05.2010
                            • 38
                            • pancevo

[quote="savke"]Imas programcic koji se zove nesto kao RENAULT PRE-CODE CALCULATOR. Ako se ne snadjes, imam ga ja pa mi posalji na PM kod pa cu da vidim da li programcic uopste radi....

Ovo ti je kod koji treba:
                            [url=http://www.postimage.org/image.php?vqtGF1A]
                            Uopste nemam taj deo broja sad sam dao na jedan forum pa cemo videti

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

sinisapancevo, malo pretrazi forum, ima postavljenih slika u vezi popravke svetla na klimi, a evo ti link ako ne uspes da resis kod na radiju pa pogledaj ovde na netu mozda dobijes kod za radio, mnogi su ga dobili, srecno.
                              viewtopic.php?f=377&t=31408&p=738459#p738459
                              Unosenje koda je prosto,upalis radio, tockic na satelitu{daljincu} od radio komande okreces do zeljenog broja, onda to potvrdis pritiskom donjeg dugmeta na satelitu, i to ponavljas dok ne ukucas sva cetiti broja.Na kraju drzi donje dugme dok god ne cujes beep , kod je primljen i radio radi!!!
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• sinisapancevo
                                CBC Član
                                • 17.05.2010
                                • 38
                                • pancevo

Tamo sam i poslao kao i na
                                Forum for service technicians working in the field of consumer electronics repairs. Service manuals and datasheet searching.

Na ovom ne treba registracija
                                pozz videcu za to osvetljenj klime posle vikenda posto necu biti tu

Comment

Working...
                                X