RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nikols
    CBC Član
    • 25.10.2009
    • 21
    • Cacak

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ocistio sam senzor polozaja radilice i nista. Jeste malo bio prljav, ali nista. A sto se tice bobina proverene zajedno sa svecicama i radi sve bez greske. Majstor mi je proverio u auto-dati koji treba da je pritisak na pumpi za gorivo. Kaze da treba da bude izmedju 2,8- 3,2 bar (Kod mene je 3 bara) Sto znaci da bi trebalo da je to dobro. Ali ja sam probao jos nesto malopre. Izvukao sam dizne sve komplet sa kablovima i crevom za gorivo da vidim kako rade, posto juce kad su mi u karburator servisu probali, pravilo je logicno maglu kao sto i treba da bude. A kod sam ja probao na autu malopre vise je bacalo kao mlaz nego sto je pravilo maglu. Cuo sam se sa majstorom malopre rekao je da ce nabaviti on sutra drugu pumpu za gorivo pa ce doneti da probamo. Ponavljam da kad sipam malo benzina u usisnu granu, auto pali sto kazu "na pola kljuca". I radi dok to gorivo ne potrosi.

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Probaj da odes do Nese u Zemunu, on je decko odlicar dijagnosticar , mozda popricaj sa njim.

Comment

• Krema
        CBC Član
        • 26.04.2010
        • 77
        • Novi Beograd
        • Laguna II 1.9 dCi

Koliko mu se isplati iz Cacka dolaziti za Bgd, pogotovo sto mu auto ne radi,nece da upali. Jedino da proba telefonom.

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ako je dijagnostika radjena na fabrickom clip-u nema potrebe da se parametri traze po autodati. Tamo bi ispod izmerene vrednosti trebao da stoji i koliki bi trebao da bude pritisak.

Da li je radjena dijagnostika na Renault clip-u ili pomocu nekog drugog programa?
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Nikols
            CBC Član
            • 25.10.2009
            • 21
            • Cacak

Na nekoj drugoj dijagnotici ne znam kojoj. Nije renova.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Originally posted by savke
              @markofpi

Nemam pojma koja je oznaka, posto sam odneo uzorak i pokazao, a na samim sijalicama ne pise nista. Trazite u sustini sijalice za osvetljenje auto radija pa ce uglavnom znati o cemu pricate, ali pazite posto ima i jacih. Zamolite da vam premere otpor, posto sigurno imaju unimer u tim radnjama. Znaci treba da je 30-ak oma minimum. One od 15-ak oma, koje sam ja kupovao pre za radija u kolima su prejake, a izgledaju potpuno isto.
              A kako si i cime skinuo taj prekidac...ja se plasim da ne ostetim kozu koja je oko njega!?

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Jednostavno je. Slikao sam sve pa cu u toku dana da okacim slike. Posto sam radio za vikend u firmi, samo sam sredio sijalice u prekidacima za podizace i onu zelenu na start dugmetu. Sve zajedno sa demontazom, zamenom sijalica i montazom, trajalo je nekih 20-ak min.

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Nikols
                  Na nekoj drugoj dijagnotici ne znam kojoj. Nije renova.
                  Raspitaj se ko u okolini ima originalnu dijagnostiku, pa sam uveren da ces naci problem.
                  Kada resis problem obavezno napisi sta je bilo u pitanju.

Comment

• slobo35
                    CBC Član
                    • 05.03.2010
                    • 16
                    • kraljevo

otidji u auto servis DEVLA ja servisiram kod njih i jako sam zadovoljan i cenom i uslugom

Comment

• Nikols
                      CBC Član
                      • 25.10.2009
                      • 21
                      • Cacak

Obavezno ljavljam cim nadjem sta je bilo u pitanju. A cuo sam za DEVLU. Videcu sta cu da uradim pa mozda odem i do njega.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

E ovako sto se zamene sijalica tice:

Skidanje prekidaca za podizac:
                        Otkacinjanje kopci sa strane Otkacinjanje kopci napred

Izvadjen sklop podizaca Izvadjen prekidac podizaca

Skidanje start dugmeta:
                        Skidanje okvira start dugmeta Skidanje Start dugmeta

Skidanje start dugmeta ide malo teze ali budite pazljivi i nije problem. U sustini kao sto je opisano u onom uputstvu. Prvo se otkaci dole (na 6 sati) a zatim sa strana (10 i 2sata). Cak i ako bude trebalo malo sile da se upotrebi ne zaboravite da je preko svega toga jos i onaj okvir tako da i ako se malo izgrebe, nece se videti. Meni je na zalost neko pre izurnisao onu plastiku ok prekidaca podizaca, sto mi bode oci, ali cim budem negde video da moze da se kupi, a da nije cena u nebesima uzimam je.

Izvadjeno start dugme Skinuto start dugme

Delovi na stolu spremni za operaciju:

Zamena sijalica u prekidacima podizaca:
                        Crknuta sijalica podizaca u kucistu Stara i nova sijalica podizaca

Znaci sijalice se samo izvade zajedno sa kucistem, za zatim se u kuciste stavi nova sijalica i nabode nazad na nozice. Budite pazljivi kada skidate i vracate navlake sa sijalica, posto ako se pokida nece sijati vise isto. Meni se to desilo kada sam prvi put skidao. Bila je toliko zalepljena da nije bilo sanse da se svuce....i puce.

Zamena sijalice u start dugmetu:
                        Start dugme spremno za rasturanje Rasturanje dugmeta start

Rastureno dugme start

Skidanje crknute sijalice start Skinuta crknuta sijalica start
                        Ovde cete morati malo da se posluzite lemilicom, ali uz dobar vrh i mirnu ruku, ovaj zahvat ce proci bez problema

I konacno:
                        Provera da li sija zelena na start Start radi zelena lampica

Eto nije ni neki posao a gomila laguna ima da im ne radi ova zelena lampica. Imace moja je na dijagnostici redovno prijavljivala ovu gresku. Znaci napokon cu moci da je obrisem kada sledeci put budem kod majstora....

Comment

• cikajowa
                          CBC Veteran
                          • 12.11.2009
                          • 153
                          • svugde

Odlicno objasnjeno , pomocice mnogima svakako. Hvala na tome.
                          Samo sve ce to skinem, nego gde da nadjem te sijalice? daj neki fon adresu..
                          Hvala jos jednom
                          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Pisao sam vec gde sam ja kupio ali ponovicu:

Sprint elektronika, Brace Ribnikara 15, Novi Sad.

Ma trebalo bi da ih ima u svim prodavnicama elektronike. Trebalo bi da ima i u:
                            kontakt stranica, ITC Electronic, itcelectronic, itc, elektronika, kontakt

ali u NS nisu imali. Imali su samo plave, ali su nesto duze od ovih i nisam siguran koje su jacine.

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Ja sam juce hteo da zamenim sijalicu na start dugmetu i nazalost u sprint elektroniku nema sijalica...blago su me pogledali kao da sam pao sa marsa kada sam pitao da li imaju...jbg.
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• modesti
                                CBC Senator
                                • 26.08.2009
                                • 239
                                • novi sad
                                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Savke pod kojom oznakom je ta sijalica...da probam da porucim od ovih drugih?
                                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

Working...
                                X