RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Kada smo kod paketa opreme, moj je dinamique i zadovoljan ali Savketov initiale spolja izgleda babaroga...mogu da mislim kako je unutra
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

heheh.. e pa i ja kad sam kupio culo se nista nije, ali stalno gazim po onim pragovima na auto putu tako da se cuje, zavisi sad je nekako po deonicama ... e nisam jos zamenio, cekam da se tata vrati ili ode sigurno na vise dana da mogu sam

ma da ova pepeljara me unistava, znaci toliko jako drzi da cu polomim sve sem nje...heheh..

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Taman si se pustio tih sijalica kad se uvati za pepeljaru !!!! A kod mene ista nova NIKAD zapaljena cigara ovaj prvi vlasnik gosin Mauro nije pusio a tek upaljac glanc nov bez trunke duvana ih sto volem to.

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad

Kada smo kod toga da nikad nije puseno, ima ona varijanta u oglasima za kola prvi vlasnik zena, vozila samo nedeljom u crkvu i na pijacu, auto vise vozen u rikverc, najloni na zadnjim sedistima, kao nov...

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

za ovo vise vozen u rikverc

Comment

• dci Šabac
              CBC Član
              • 16.10.2009
              • 60
              • Šabac

@savke, ja sam narezivao navigaciju u dva navrata na DVD+R 8 GB, prvo na jeftiniji, pa na skuplji disk, ali oba puta mi izbacuje disk nakon desetak sekundi, i ne znam u cemu bi mogao biti problem.Inace i navigacija ima vise nivoa opreme, ali bi svaka trebalo da ucitava disk sa mapom.
              Nesto razmisljam da probam npr tvoj disk, ako nemas nista protiv ako budem u prolazu kroz tvoj kraj.

Ajd' uzdravlje lagunasi!

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ma nema problema.

Inace spomenuste put Novi Sad - Subotica, a sta kazete na stari put Novi Sad -Beograd. Kada prodjes njime garantovano ti otpadne barem jedan sraf...... ako ne i po neki tocak.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• rmilenko
                  CBC Član
                  • 05.01.2010
                  • 42
                  • Novi Sad

Posle predjenih oko 5.000 km, prilikom davanja kontakta ispise "OIL OK", a kad stisnem dugme na rucici brisaca (vezano za board comp) pocinje ludilo:
                  nekad izbaci svih 5 'nulica' (ooooo) nekad samo tri ('ooo__') a uglavnom 4 ('oooo_').

U svakom slucaju, to je pocelo da se desava pre oko 2 nedelje, kada sam parkirao kola na neki nagib, i to postrance (suvozaceva strana je bila niza od vozaceve).
                  Seo u kola, ubacio karticu i strefila me srcka: status ulja '_____' !!! Status goriva: EMPTY (a znam da imam jos za jedno 200km).

'Bem ti srecu
                  Prvo sto sam pomislio je da sam negde sredio karter, pa da je ulje iscurelo.
                  Odlucim da (ipak) upalim kola i da ih pomerim, i posle toga se vratim do mesta gde sam bio parkiran - sve cisto. Ni traga kapljici ulja.
                  Sednem ponovo u kola, dam kontakt, stanje ulja: 'ooo__'.
                  Hmmmmm....

Kanda se ulje bilo malo slilo u prostor gde nema senzora
                  A i gorivo takodje

Ali me sada buni sto ne ocitava uvek isti nivo ulja ujutru kad krenem na posao.

Sta moze biti uzrok?

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

Na svakim kolima pa i lagunu naj objekticnija provera nivo ulja je kad je motor, bas iz razliga da se ulje kumulira u karteru, sto je i kod tebe slucaj. Kod mene je jednom u jednom intervalu promene ulja bio isti problem zato sto majstor pri promeni nije sipao dovoljno ulja, pa je bilo na granici kao kod tebe, to se naravno na sledecoj promeni ispravili i od tada nivo ulja je FULL.

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad

Savke da barem samo sraf otpadne...taj stari put za Beograd preko Indjije je pravi put da dotuces silen blokove, amortizere, plastiku na komandnoj tabli...nego imali neko predlog za dobru polir pastu, kupio sam turtle wax u jednoj od prodavnica u Temerinskoj i posle par dana hauba je izgledala katastrofa, kao da je farba pocela da puca, sreca pa sam samo na njoj probao a sve po PS-u oprao, osusio, hladovina, ciste pamucne krpe, malo me slog nije strefio.

Comment

• Cherokee_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2009
                        • 802
                        • Novi Sad

Idi u Bast na raskrsnici Temerinske i Kisacke, i pitaj da ti preporuce neku od Fareclinih pasti.
                        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad

U ponedeljak cu da odem, zao mi je sto nisam sacuvao racun od ove, otisao bi i jbm prodavcu koji me je ubedjivao kako je ova najbolja...hvala!

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

ja sam isto polirao turtle waxom i meni sve ok... ne znam sta ti kazem..

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by modesti
                              kupio sam turtle wax u jednoj od prodavnica u Temerinskoj i posle par dana hauba je izgledala katastrofa,
                              Jesi li polirao ili voskirao? Ja koristim Turtle Wax metallic car wax i rezultati su uvek odlični. Kad njega potrošim, kupiću novi PTFE, sa teflonom, da probam i njega. Koju pastu si ti koristio?

Nikad ni sa jednim TW proizvodom nisam imao problem, a koristim ih baš odavno...

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Evo novog problema drugari, olabavio mi se nosac ABS senzora na prednjem desnom lezaju(stalno se pomera i komp prijavljuje gresku na ABS-u), da li je neko imao iskustva sa time i kako je resio problem a da nije morao menjati ceo lezaj....

Comment

Working...
                                X