RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ja sam moje xenone platio pre godinu dana 200 eura samo na kratka, sa godinu dana garancije, Kaixen xenoni 6500 K cristal purple.
    Ovo i nije mnogo ako je tako kao sto kazes. Ajde stavi sliku po mraku sa sve dugim i maglenkama.
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

e pa ja nemam toliko imam u vratima 4 i te rade, ispod suvozacevih i vozacevih nogu rade, u ladici radi, u gepeku radi, ispod sedista ne svetli pojma nemam dal imam, onda na krovu napred rade ima 2 i nazad ima 1 iznad glave putnika nazad radi... eto ...heheh

Comment

• rmilenko
        CBC Član
        • 05.01.2010
        • 42
        • Novi Sad

Bio sam danas do majstora u vezi problema sa potrosnjom ulja (znate, ona zezancija sa 'o' i '_' na board-u ...).
        Rekao mi je da nista ne brinem, da je normalno da mi auto trosi ulje jer je sipana full sintetika (Elf Solaris 5W30 ili tako nekako).
        Znaci za 5.000 km je potrosio (po njegovim recima) oko 0.3-0.4 l ulja.

Je l' ovo zaista nomralno?

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
          Ja sam moje xenone platio pre godinu dana 200 eura samo na kratka, sa godinu dana garancije, Kaixen xenoni 6500 K cristal purple.
          Ovo i nije mnogo ako je tako kao sto kazes. Ajde stavi sliku po mraku sa sve dugim i maglenkama.
          Moji su 4300K a imaju 2 god garancije i na balaste i na sijalice. 6500K su mi izgledali previse plavi. Naravno cena je bila za mene i bez ugradnje... Ali lik se inace ne bavi tim vec mi je obecao da ce mi doneti kada je isao u madjarsku i ispunio je obecanje.
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

modesti, savke, pitanje...
            jel bitno kakva je sijalica - xenon, mislim jel ima raznih "oblika" ili je to neki standard,...
            kako da trazim ako se odlucim i na sta da obratim paznju... i jos jedno ,.. jel mogu ja sam da ugradim na moje obicne farove ili bas treba neka prepravka na njima? znam da idu uz xenone i balasti i da mi prilicno jednostavno deluje ugradnja ali ,.... da li cu ja to znati ?
            --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• modesti
              CBC Senator
              • 26.08.2009
              • 239
              • novi sad

Savke-6500K su cristal purple, a kod caleta na C5 smo ugradili 6000K cristal white, a plavicasta su 8000K i ta sijaju kao blesava
              CD danijel-ja sam kod mene na obicne farove stavio xenone, nije problem, a sto se standarda tice, bitno je da je H7 jel to ide u lagunu, bitno je koje proizvodjac, ko ti ugradjuje i naravno garancija.

Comment

• vlaves2000
                CBC Član
                • 28.03.2010
                • 95
                • srbija

pozdrav reci mi gde si kupio te valeo brisace posto i meni trebaju
                https://t.me/pump_upp

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ma nema nikakvih prepravki. Samo trazis tip sijalice kao kod tebe u faru. Kratka H7 duga H1 i maglenke H11(kod mene, a ne znam da li je na svim lagunama) Znaci sijalice pasu direktno, samo sto se vezuju na balaste a napajanje balasta su te zice sto su ti pre isle do halogenki.
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad

Tacno kao sto ti Savke kaze, ali ne zaboravi da se ipak radi o struji, lose spojeno=upaljena instalacija pa pamet u glavu...

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by rmilenko
                      Rekao mi je da nista ne brinem, da je normalno da mi auto trosi ulje jer je sipana full sintetika (Elf Solaris 5W30 ili tako nekako).
                      Znaci za 5.000 km je potrosio (po njegovim recima) oko 0.3-0.4 l ulja.
                      Je l' ovo zaista nomralno?
                      Kod mene je Elf excellium 5w40 i ne troši mi više od 2 deci između 2 zamene (10.000km).

Savke-6500K su cristal purple, a kod caleta na C5 smo ugradili 6000K cristal white, a plavicasta su 8000K i ta sijaju kao blesava
                      Već 5000K vuče na plavo. Moje su 4300K, bele i sijaju odlično. Plave su mi ružne (subjektivno) i daleko manje efikasne, posebno po kiši (objektivno).

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Makinus ovi valeo sto imam sjajno brisu, ali sjajno, ali me ubi skripa...
                        Da li je iko probao champion brisace, oni su pre bili dobri, ne znam kakvi su sada?
                        Imam ja Champion, vec godinu dana i zadovoljan sam sa njima. Kupio sam ih u Shop Invest-u za 1900din u kompletu. Znaci vozacev duzi ima plasticnu lajsnu, a suvozacev kraci i bez nje. Malo sam se namucio dok sam ih stavio na brisace jer im je rupa uza, a i sami brisaci ne mogu da se podignu od haube pa mora neko da vam asistira. Inace nista strasno i ako nista drugo bar ce onaj ko se nameraci da ih skine morati da se pomuci. Sto se buke tice ako na primer stoje na suncu i ne koriste se danima prvih mozda 10-15min ce do vas dopirati svakojaka buka, i skrimanje i neko grebanje, posle odjednom nestane i sve ide kao podmazano, a brisu odlicno.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Originally posted by markofpi
                          Jel imao neko problem sa pokazivacem nivoa goriva u rezervoaru!? Naime pre par dana sam isao za Kv, nisam resetovao kilometrazu, sipao otprilike koliko mi i treba i krenuo na put. Sve je proslo u apsolutnom redu ali sam primetio da nekako imam vise goriva na kraju, a moja racunica je bila da cu biti na rezervi. Pomislim ja mozda je plovak zaglavio ili elektronika brljavi pa tako izvucem karticu i opet vratim, kad ono nista. Ponovim postupak jos jednom i eto opomene da sam na rezervi. Odem na pumpu da natocim i vidim dal je sve ok, kad ono posle sipanja opet kaze da sam na rezervi. Ja opet foru sa vadjenjem kartice i proradi prokletinja.
                          Please

Comment

• Krema
                            CBC Član
                            • 26.04.2010
                            • 77
                            • Novi Beograd
                            • Laguna II 1.9 dCi

@markofpi
                            Ja uvek kad sipam gorivo izvadim karticu iz citaca i do sada nisam imao nikakvih problema. Citao sam jos negde da zna pokazivac da pobrljavi ako ostane kartica u citacu dok sipas gorivo.

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Originally posted by makinus
                              Care JBT ja sam juce tamo pazario brisace . Firma se zove KIT komerc.

Još ih ja pitam kako je valeo tako jeftin, a čovek mi kaže nešto tipa "E, pa kod drugih je skup, al mi imamo poseban dil sa uvoznikom". Da li sam beše platio 1200 dinara taj par, tako nešto.

Osim ako na tvoju lagunu ne idu one novije "ravnije" metlice pošto vidim na avataru lagunu ph 2, pa da su te drastično skuplje. Na ovako nešto mislim:

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Nema to veze koji je model lagune ti brisaci mogu i na ph1 i ph2 samo zavisi sta zelis koji je kvalitet i naravno cena .
                                Na mojoj laguni su bas ti sa slike i solidno brisu , suvozacev malo mulja skroz na kraju tj na desno ali opet i ko zna kada su menjani jer sam je ja kupio sa takvim metlicama.
                                Po vama na koliko se iste menjaju ? Predpostavljam sezonski , jedna dve sezone (leto-zima)

Comment

Working...
                                X