RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Juče zamalo da kuckam ali Lagunu u jednog Megana. Prošao sam na dva santimetra kraj njega. Čovek ušao u raskrsnicu i počeo da skreće levo, ja iza njega i nastavio pravo ali se on odjednom predomislio ( mislim da ne poznaje put ) pa krenuo pun desni. Zamalo da njegovim prednjim branikom uleti u moja ( vozačeva ) vrata. Na sreći sve se dobro završilo. Ljudi rasejani udarilo ovo proleće i problemi u glavu.

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Lagunasi samo doobro obartite paznju da ne bude : kad ja tamo a ono medjutim Inace laguna 2002 laganije malo po gasu , znam da taj dci ide ki lud al lagano

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Da li neko zna gde se može naći SONY CDX-GT30RN...da menjam ovaj fabrički radio, i da li može sa novije lagune da se ubaci cabasse u lagunu 2002? I još jedno pitanje, zašto ove teme nema na uobičajenom mestu???
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Mislim da bez problema može cabasse u bilo koju lagunu.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Originally posted by modesti
            Da li neko zna gde se može naći SONY CDX-GT30RN...da menjam ovaj fabrički radio, i da li može sa novije lagune da se ubaci cabasse u lagunu 2002? I još jedno pitanje, zašto ove teme nema na uobičajenom mestu???
            Zato sto joj je prvobitna nemena bila da se raspitam o par iskustva ljudi sa foruma koji voze Lagune, a kojih je tada bilo mnogo manje nego sada i da prikupim neke savete za kupovinu iste. Tema se spontano razvila i ostala na mestu na kom je i zaceta!

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

...i postala jedna od najpopularnijih ...ako se ja ne varam

Comment

• firearms
                CBC Član
                • 08.06.2009
                • 32
                • Beograd

danas sam skinuo tapacirung suvozacevih vrata (zahvaljujuci onom upustvu od caleta, kojem se zahvaljujem, islo je veoma lako) zbog lociranja pravog kvara oko podizaca suvozacevog stakla i dosao do zakljucka da nije otisao ni motor (ufff dobro je krecu se oko 150 pa nagore evrica) ni sajla (2500 kod boban sajle zvao da pitam) ni zabice vec je problem u tome da motor ne dobija struju za spustanje stakla. na gore dobija struju i radi ali nece da ga spusti. kada sam radi provere zicama prespojim polaritet na motoru on je najnormalnije spustio staklo a kasnije kada sam vratio sve na svoje mesto i podigao ga li nece da ga spusti. i to samo sa prekidaca sa suvozacevih vrata hoce sa prekidaca sa vozacevih vrata preko onog glavnog nece nista, ni da dize ni da spusta. mislio sam da je do prekidaca ali nije jer sam probao sve moguce kombinacije i sa zadnjih vrata i okretao na glavnom prekidacu kod vozacevih vrata sklopke i opet nece, nikako ne dobija struju. ako je neko imao slican proble neka me uputi na resenje bio bih mu zahvalan.
                ps. ko razume shvatice
                ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• Ledeni
                  CBC Početnik
                  • 29.03.2010
                  • 2
                  • za uglom

Pozdrav svima ! Pošto i ja vozim Lagunu 1.9dci 2004g do sada sam samo pažljivo čitao, ali sada moram i da pitam.
                  Firearms, evo i ja imam problem sa podizanjem prozora već neko vreme, samo što je kod mene leva strana i ja znam da mi je sajla pukla ali nisam znao da se samo ona može promeniti.Naime svaki servis koji sam pitao rekao mi je da se sve mora promeniti ( nosač, motor i sajla) u kompletu i da se ne može menjati samo određeni deo. Pokušao sam da nađem polovan komplet ali nisam uspeo. Pročitao sam da spominješ Boban sajle, možeš li mi reći gde se oni nalaze i/ili broj telefona ?

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Originally posted by mupe
                    ^^ Mislim da bez problema može cabasse u bilo koju lagunu.

Ne znam da li važi i za cabasse, ali ja sam probao fabrički cd player iz lagune koja je 2005. godište u mojoj 2002. godište, i ne može da radi.

Comment

• cikajowa
                      CBC Veteran
                      • 12.11.2009
                      • 153
                      • svugde

Kad smo vec kod podizaca, meni rade svi ali mi ne radi sijalica koja osvetljava na jednom podizacu na vozacevim vratima. Zna neko kako se vadi(menja) i koja ide? Ne radi mi od kada sam kupio auto,ne smeta, ali ajde da zamenim ako nije komplikovano
                      Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• firearms
                        CBC Član
                        • 08.06.2009
                        • 32
                        • Beograd

Boban sajla u Beogradu su Peke Pavlovića 39. menjaju samo sajle i to je oko 2500din. a to svetlo sto ne gori je dioda i ceo sklop se lako vadi samo se zavuce srafciger i podigne nagore i onda rastavis prekidace na zabice i dodjes do dioda.
                        ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

@firearms,
                          da nemas mozda slike ili link sa uputstvom za otvaranje prekidaca (za prozore), meni ne radi iluminacija na cak 3 prekidaca a ovi u servisima naravno kazu mora da se pazari novi, osnovna funkcija radi ali me bas nervira sto ne SVETELu.

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Originally posted by cikajowa
                            Kad smo vec kod podizaca, meni rade svi ali mi ne radi sijalica koja osvetljava na jednom podizacu na vozacevim vratima. Zna neko kako se vadi(menja) i koja ide? Ne radi mi od kada sam kupio auto,ne smeta, ali ajde da zamenim ako nije komplikovano
                            Cikajowa i ja vecito patimo od istih problema sitnica ali nervira eto i ja to primetih pre par meseci al me bilo sramota da povedem raspravu oko tako malog problema ma resicemo i to nekako.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Ja bi konstatovao da su sijalice u laguni zvanicno postale boljka, posto imam nekoliko drugara koji imaju isti problem sa tim prekidacima i naravno trude se da ignorisu isti, i sto kazes mislim da lako moze da se desi da od danas vidimo buru*(SIJALICASA) ponovo u akciji.

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Ok, hvala na savetu kako izvaditi prekidac, zanima me sada gde da nadjem takvu sijalicu tj koja ide?
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X