RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by Car
    Ne znam za cene sad, dobro je ako su jeftinije - meni su uzeli 300 evra pre nekih tri i po godine u hit autu, imam negde i račun.
    Nista dok se kineska proizvodnja ne docepa proizvoda.

Comment

• sghf480
      CBC Početnik
      • 02.11.2009
      • 3
      • beograd

Pozdrav drugari, od maja ove godine i ja sam postao vlasnik ovog lepotana, isčitao sam sve postove i kao i mnogi ovde uspeo sam i ja da "popravim" čitač kartice i od pre nedelju dana mi pali samo na kratki pritisak start tastera. Međutim ovih dana mi se javlja novi kvar, naime kad pritisnem i otpustim pedalu kočnice čuje mi se šuštanje vazduha. U jednom servisu kažu da je u pitanju servo aparat, da li je neko imao sličnih problema i da li da menjam taj aparat koji polovan sa ugradnjom košta 150 eura?

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Annoy
        meni stoji - - - h.Jel zna neko kakva je to greska ili zbog cega mi se pojavilo to slovo?
        ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
        ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrijednost otpora dulje od 100s izvan 6-350 Ohma)
        ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
        ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj mjeracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)

(copy/paste sa hrvatskog renault foruma)

Probaj da resetuješ grešku (taster na instrument tabli, dok je na displeju ---h) i onda za nekoliko dana pogledaj da li se greška vratila. On pamti grešku čim se jednom evidentira, čak i ako je to bilo samo jednom.

Comment

• arizan
          CBC Član
          • 28.10.2009
          • 12
          • Aleksandrovac

Pozdrav svima sa Foruma!
          Ponovo se zahvalljujem na svim korisnim savetima i imam jedno pitanje, ako neko zna i hoće da odgovori. Naime interesuje me koji se interfejz koristi za dijagnostiku Lagune 2 (2002. 1‚9 88kw)i sa kojim programom. Živim daleko od svih servisa, a imam neko elektrotehničko iskustvo.Da li je dobro rešenje DDT interjfez sa kolima Max232 i 74HCT00N koji ima K i L liniju? Ispod pepeljare je OBD2konektor. Unapred zahvalan!

Comment

• zuksi
            CBC Član
            • 20.12.2006
            • 22
            • Beograd

Originally posted by SerbianHero
            Pozdrav svima!
            Danas sam video preko net-a da moze da se pokrene kao neki system check pre startovanja auta drzeci dugme sa kojim se menjaju podaci na bord kompjuteru i ubacivsi karticu.Hteo bih da pitam da li neko zna sta znace oznake kod one slike akumulatora (battery check ili tako nesto pise) gde treba da stoje 4 znaka - - - -(barem tako pise na netu),meni stoji - - - h.Jel zna neko kakva je to greska ili zbog cega mi se pojavilo to slovo?
            Ja prvi put cujem za to, koje je to tacno dugme, ono na prekidacu za brisac?
            Rec je o proveri instrument table da li svi pokazivaci rade, nista vise. Ne pokazuje nikakve greske. Tako su meni bar preneli u Reno Tref servisu.. opet citam post koji je okacio MUPE... jeb*** pa da ko nama popravlja ta vozila kad tako bacaju informacije .. evo jos jedan tracak sumnje na njihovu strucnost bar kod mene ... inace sam posumnjao da ne zamene sve obziorom da nikad ne pokazu stare delove...

malo je off topic.. sorry..

pozdrav svima,
            zarko
            ... i believe when you tell a story it can become a truth ...

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Originally posted by zuksi
              Originally posted by SerbianHero
              Pozdrav svima!
              Danas sam video preko net-a da moze da se pokrene kao neki system check pre startovanja auta drzeci dugme sa kojim se menjaju podaci na bord kompjuteru i ubacivsi karticu.Hteo bih da pitam da li neko zna sta znace oznake kod one slike akumulatora (battery check ili tako nesto pise) gde treba da stoje 4 znaka - - - -(barem tako pise na netu),meni stoji - - - h.Jel zna neko kakva je to greska ili zbog cega mi se pojavilo to slovo?
              Ja prvi put cujem za to, koje je to tacno dugme, ono na prekidacu za brisac?
              Rec je o proveri instrument table da li svi pokazivaci rade, nista vise. Ne pokazuje nikakve greske. Tako su meni bar preneli u Reno Tref servisu.. opet citam post koji je okacio MUPE... biiiip!*** pa da ko nama popravlja ta vozila kad tako bacaju informacije .. evo jos jedan tracak sumnje na njihovu strucnost bar kod mene ... inace sam posumnjao da ne zamene sve obziorom da nikad ne pokazu stare delove...

malo je off topic.. sorry..

pozdrav svima,
              zarko

Matori pogledaj jedan od mojih prvih postova, a u vezi sa tim delovima. Ne da ne menjaju delove nego..........

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Ja nisam imao takva iskustva, i ne znam u kakve to servise vozite auto kad su u stanju da zavrnu nekoga za deo od par hiljada dinara.
                Svaki od poznatijih renault servisa koji su pomnjiani na forumu ima toliko redovnih mušterija, i toliko mnogo posla (obično se zakazuje po nedelju dana unapred), da bi takvo pilićarenje napravilo više štete nego koristi tom servisu.
                Npr. u poslednje vreme održavam auto u Reno Savi, gde em što možeš da budeš tamo dok ti rade auto, a možeš i da označiš na radnom nalogu da hoćeš stare delove nazad (a tako je npr. i u Hit autu).

Ne kažem da nema izuzetaka (uvek ih ima), ali nemojte da generalizujete.

Comment

• SerbianHero
                  CBC Senator
                  • 10.10.2009
                  • 259
                  • Beograd

Originally posted by Car
                  Ja nisam imao takva iskustva, i ne znam u kakve to servise vozite auto kad su u stanju da zavrnu nekoga za deo od par hiljada dinara.
                  Svaki od poznatijih renault servisa koji su pomnjiani na forumu ima toliko redovnih mušterija, i toliko mnogo posla (obično se zakazuje po nedelju dana unapred), da bi takvo pilićarenje napravilo više štete nego koristi tom servisu.
                  Npr. u poslednje vreme održavam auto u Reno Savi, gde em što možeš da budeš tamo dok ti rade auto, a možeš i da označiš na radnom nalogu da hoćeš stare delove nazad (a tako je npr. i u Hit autu).

Ne kažem da nema izuzetaka (uvek ih ima), ali nemojte da generalizujete.

Slazem se potpuno, ali jbg koga zmija ujede i gustera se plasi...... kad tako nesto dozivis sklon si generalizovanju.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Da li je neko imao problema sa zamajcem ili da li ga je menjao!? Kako se krecu cene i da li postoje neki zamenski tj. no name!?
                    Kada u ova hladnija jutra upalite auto koliko dugo cekate pre nego sto krenete, zbog turbine!?

Comment

• dci Šabac
                      CBC Član
                      • 16.10.2009
                      • 60
                      • Šabac

Originally posted by mupe
                      meni stoji - - - h.Jel zna neko kakva je to greska ili zbog cega mi se pojavilo to slovo?
                      ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
                      ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrijednost otpora dulje od 100s izvan 6-350 Ohma)
                      ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
                      ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj mjeracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)

(copy/paste sa hrvatskog renault foruma)

Probaj da resetuješ grešku (taster na instrument tabli, dok je na displeju ---h) i onda za nekoliko dana pogledaj da li se greška vratila. On pamti grešku čim se jednom evidentira, čak i ako je to bilo samo jednom.

Hvala Mupe

novi clan-koji vozi Lagunu od prosle godine,i nije bilo problema,a ovo je korisna informacija

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Kreneš odmah, ali lagano. Grejanje motora na mestu je potpuno pogrešno.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Tako i radim, samo sam hteo da mi jos neko to potvrdi. Eventualno ako upalim auto pa dok odlozim stvari, vezem pojas, pustim ventilaciju, muziku ili ako je bas napadao sneg pa dok isti ne ocistim auto radi u mestu.
                          Sta bi za zamajac!?

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Ima tema o zamajcu na laguni, koja je na kraju i zaključana zbog svađe.
                            čini mi se da je pominjana cena od 50.000 dinara za zamajac, a kad na to dodaš set kvačila, pređe to lagano 1000 evra...
                            Inače, moja laguna je prešla do sad oko 250.000 km, i, srećom, nema još nikakvih problema.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Ne mogu da je nadjem A te cene koje si naveo jer se one odnose na ovlascen servis!?

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Originally posted by markofpi
                                Da li je neko imao problema sa zamajcem ili da li ga je menjao!? Kako se krecu cene i da li postoje neki zamenski tj. no name!?
                                Kada u ova hladnija jutra upalite auto koliko dugo cekate pre nego sto krenete, zbog turbine!?
                                Druze, jedno znatizeljno pitanje, kako ti se manifestuje problem sa zamajcem?

Comment

Working...
                                X