RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Sarajlija da li ti auto samo gubi na gasu ili ti prebacuje, kao i meni, u safe mode. Ja sam napisao moje iskustvo sa mojim problemom nekoliko stranica unazad kada me je mucila prljavstina u vakuum crevu, ocisceno i "prosvirano" sa burgijom, od tada auto leti i vise mi se problem nije javljao. do tada svi moguci senzori cisceni i menjani, ciscena turbina, egr ventil, protokomer...
    I opet da ponovim, iako nije mesto, u Hrvatskoj treba zaobilaziti Split, Zadar, Šibenik i okolna manja mesta, pogotovo sa kolima koja su na srb table, Istra je sasvim druga prica a prelepo je...Kada odem u subotu javicu vam kakvi su utisci mada ne sumnjam da se bilo sta promenilo od preothodnih godina kada nisam imao nikakvih, ama bas nikakvih problema...Ovaj put idem sa zenom i 1-godisnjim klincem.
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mazzy
      CBC Veteran
      • 25.07.2010
      • 164
      • Sarajevo

@modesti , eto pogledaj na str. 131 ako ti nije problem. Objasnio sam . Ma pitao sam odmah onda majstora mog jednog, rekao mi kao senzor na konzoli ili dizna ...I danas mi je jedan drugi potvrdio da je najvjerovatnije ta neka dizna .. U servis cu za vikend , valjda me ne oderu

I samo sa dodam, gubi gas npr. kada je na malo obrtaja ( ispod 2000) . Ono kada treba da "izvuce" ... Uglavnom su to prva i druga brzina, a i ostale ako pustim na malo obrtaja...

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Mazzy upravo je i meni javljao smanjen pritisak na ulazu u turbinu 1500mbar je bio, a treba da ga tera na 2200mbar-a. Desavalo se nekad cesce nekad i po 3-4 dana nista bez obzira na stil voznje, da bi poceo intenzivnije da se javlja pri malim brzinama u vecem stepenu kada mu dajem gas. No to je moje iskustvo, a zbog tog problema je auto cakj i u oglasima zavrsio...blago sam p......o, na srecu sada je sve ok.
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

eh pa vidjet cu za vikend. A auto je kupljen prije 2 godine, nikada se nikakav problem nije javio ..tek sada ovo . Tako da cisto sumnjam da je kupljen s tom manom. Kad sam kupio presla bila 56000 tako da nije ni turbina sigurno . Ma kaze mi majstor, moze biti taj vakum u cijevi , tj . pusta zrak , ali da je to , stalno bi zezalo . Prema tome vjerovatno da je ta neka dizna ... Vidjet cemo

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by jocapa
            Postovanje lagunari...
            skoro sam malo svrljao net-om i pronasao ovaj neverovatno dobar forum...i evo danas se i registrovao pa i ja da vas pitam stogod.
            Imam lagunu II 2003 godiste,122000km,1.9dci 88kw,dynamique,6 brzina, i zeza me svetlo rikverca...nisu sijalice,nisu osiguraci vec prekidac...pa vas pitam gde se on nalazi? Da li je komplikovano to sam uraditi ili treba strucno lice? I da li se zna cena samog prekidaca i ruke?
            Hvala najlepse...
            Prekidač se nalazi na kućištu menjača, otprilike ispod akumulatora, ali može da se vidi odozgo kada se skloni poklopac akumulatora. Ako se dobro sećam, košta oko 25€ i možeš i sam da ga promeniš, ako imaš dovoljno dugačak zglobni cevasti ključ. U principu, mislim da ti se više isplati da platiš majstoru zamenu, jer to ne može puno da košta.

Comment

• jocapa
              CBC Početnik
              • 17.08.2010
              • 3
              • Pancevo

Hvala mupe...
              Sutra idem do servisa,pa cemo videtei sta i kako!
              Hvala u svakom slucaju!

Comment

• Laguna GT techno
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 35
                • Beograd

Hocu da ugradim XENON sijalice, pa me zanima da li je potrebna ugradnja jos nekog uredjaja? Pozdrav!

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

Evo i mene sa odmora Igrom slucaja (drugarima sa kojima smo planirali put nisu stigli da budu gotovi pasosi) mi je zaginula Crna Gora... Guzve uzasne, veceras stigao...
                  Isao sam lagunom naravno, isli smo po celom primoriju, i napravio sam ukupno oko 1100 km. Bez problema ako se moze nazvati problemom, jedan dan krecemo za kotor palim auto , sve ok ali nista ne duva iz otvora za hladjenje.. :/ Displej pokazuje normalno crtice ventilatora, na automatici klima, probao i manuelno ma nista.. Prosto ne duva, iskljucim klimu samo duvanje ma nista.. gasim palim auto ma nista, reko crkao ventilator ili neki osigurac . Taj dan kuvanje u autu pola sata Parkiram ja , vratimo se posle nekih 5-6 h, radi sve normalno.. Sta god, ili je poludela od vrucine,stajala je na suncu svo vreme po ceo dan , ili se izbagovala elktronika,pojma nemam.. narednih dana sve ok kao i sada..
                  I da pominjao sam vec, ne radi mi na vozacevim vratima prekidac za spustanje suvozacevog prozora..(dizanje radi ) Na suvozacevim vratima radi sve ok.. Nista bitno al zasmeta. Ako neko ima uputstvo ili slike kako srediti neka salje. Ili polovan prekidac ili nov povoljno ,ma sve moze Zahvalan
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

gogy jel ima neke novosti za polovnu lagunu onu u delovima... treba mi prekidac za prednja dva u vozacevim vratima...

Comment

• CDanijel76
                      CBC Veteran
                      • 11.01.2010
                      • 144
                      • Novi Sad

gogy, meni treba prekidac za zadnja dva prozora al da su ispravne sijalice (mrzi me da menjam sijalice posto mi ne sija)
                      --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• rmilenko
                        CBC Član
                        • 05.01.2010
                        • 42
                        • Novi Sad

Gogi,

Ta Laguna sto treba da stigne u delovima, je l' ima kojim slucajem ispravnu soferku?
                        I jos kad bi bila ona sa slojevima, senzorima i jos trista cudesa...
                        I, naravno, cena...

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Pozzdrav drugari, evo i ja sa odmora :-) , naravno, Crna Gora, obisao celo primorije bez premca, presao oko 3000 km, ni jedan problemcic, sem, (naravno uvek ima nesto), dok sam se jurio u povratku po magistrali sa nekim svabom (Golf V), primetim ja da u cetvrtioj brzini nakon sto ukljuci turbinu na 1800 obrataja, puni dobro do 2200-2300, zatim nakon toga znacajno se umanji intezitet ubrzavanja(slabije puni- ubrazava) nekih (30 % sigurno) koji traje citavih 300 obrtaja i onda opet nastavi da vuce starim intezitetom do 3500-3600, nisam terao preko toga. Nakon toga proverio sam sve ostale obrzine, u urvoj se nista ne oseca, u drugoj, skoro da se nista ne oseca(ja ga jedva osetim) i interval je kraci od nekih od 2200 obrtaja i traje 150-200 obrtaja ali je bas jedva primetno, u trecoj se oseti na standardnih 2200 istim intezitetom kao u cetvrtoj ali je kraci inteval ,nekih 150 obrtaja, u petoj i sestoj je identican potisak(normalan) i ne oseca se nista.

Moguce je da se ovo i ranije manifestovalo ali je sam u centru Bga pa ne jurcam bas mnogo.

Bitno je isto da je uoto bio pun stvari + ja i devojka i naravno non stop gas do poda, potrosnja sa klimom 7l ,bez 6l/100.

Ako neko ima predstavu sta moze biti neka pise..... Pozdrav Lagunasi

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

e da najjaca fora je zakucate tempomat npr. na 70kmph a na cajgeru pokazuje skoro 75... heheh..

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

ljudi zlo, najgore zlo... crkla mi ona lampica u sredini gde se otkljucava i zakljucava.. kad zakljucam svetli crveno al kad je otkljucano nece belo...

Comment

• CDanijel76
                                CBC Veteran
                                • 11.01.2010
                                • 144
                                • Novi Sad

max , ne se brini ti i kod mene je tako ali meni ne smeta
                                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

Working...
                                X