RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dajo
    CBC Početnik
    • 01.11.2009
    • 9
    • Bijeljina

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

evo i ja imam neka pitanja posto sam cito ovde moze svasta da se nadje a i mozda mogu da dobijem i po neki savjet.......
    e ovako imam lagunu II 19 dci.....pre mjesec dana upalila mi se zuta lampica od grijaca i izgubila je snagu....otiso sam kod majstora i reko mi je da su crkli neki el. ventila....nove nije mogao da nadje pa je stavijo polovne....koji su me kostali 250 evra.....i bilo je dobro jedan mjesec...sad mi se isto desaje.....sad ne znam sta da radim dali su ti ventili....ako jesu ne znam gdje da nadjem nove ventile jer me to stvarno zeza.....ne znam dali je ko iamo ovakvih...ali bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla......
    HVALA U NAPRED.......

Comment

• firearms
      CBC Član
      • 08.06.2009
      • 32
      • Beograd

sto se tice tog sa automatskim verglanjem. kadavergla a nece da upali on sam automatski prekine posle jedno 5-6 sekundi. tako je bar kod mene na mojoj laguni. desilo mi se jednom kada sam radio mali servis i nisam nadrukao gorivo sa onom pumpicom samo je verglao i nije hteo da upali i to sam prestane da vergla posle tog intervala. tako je bar kod mene....
      ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Originally posted by SerbianHero
        Originally posted by Car
        Nego, oko ovog verglanja...

Hipotetički, nešto se desi pa auto neće da upali, neće valjda sam da vergla pola sata dok ne uništi i anlaser i akumulator, i sve ostalo?
        Odnosno, da li posle nekoliko sekundi prestane da vergla?
        Ja sam imao tako problem sa džekom od pumpe niskog pritiska, pa čim se malo pomere kablovi auto neće da upali, već vergla do besvesti... ali sam tada mogao samo da pustim dugme i on bi stao sa verglanjem, a sad je to popravljeno.
        Ej, kad smo kod toga sa gorivom, meni se pre nego sto mi je crkao taj jezicak, desilo nesto cudno, desilo mi se u jednom mesecu, par puta nisam mogao da upalim, pogledam tamo kod filtra za gorivo ima ona pumpica, i vidim u crevu vazduh, malo nadrukam i auto proradi, to mi se desilo 2 pita ovog leta i vise ne, pa sam pomislio kad sam video carev post, da nisu ti kablovi, kako ti se Car e to tacno manifestovalo, kavi su sve bili simptomi?

P.S. Kad mi je sam verglao i nije palio, auto sam vergla i kad oces da ga prekines ponovo stisnes dugme Start/Stop.
        Pa, samo je verglao... Poenta je da sam ja menjao pumpu niskog pritiska nekoliko puta za ovih 4 godine
        Sad poslednji put kad nije hteo da upali, ja bezveze mrdnem džek i kablove, i auto istog trenutka upali... Da sam otišao u servis možda bi mi opet samo zamenili pumpu, a u stvari je bilo do kontakata. Srećom pa sam znao u čemu je fora pa sam ih cimao da srede te džekove - sad radi normalno.

@Dajo
        Žuta lampica znači da se pojavila neka greška, a šta je tačno u pitanju mogu ti reći samo u servisu. Možda je neki od senzora, možda nešto ozbiljnije... Verovatno su ti menjali EGR ventil (kad već pominješ ventil), a ako jesu onda si ga platio kao da si kupio nov, a ne polovan.
        U suštini, prilikom određenih greški kompjuter ograničava broj obrtaja, tj. uključuje taj limp mode pa zato nema snage da vuče.
        Ne verujem da ti neko ovde može pomoći napamet, zato što ta žuta lampica može da obuhvati čitav niz problema sa ubrizgavanjem, od najbanalnijih do najskupljih. Probaj u nekom drugom servisu, prvo neka otkriju šta je u stvari problem, a ne da menjaju napamet delove.

Comment

• Dajo
          CBC Početnik
          • 01.11.2009
          • 9
          • Bijeljina

Nista otjeracu je u servis da vide sta je u pitanju.....posto mi se to desaje evo vec drugi put u mjesec dana........
          Hvala prijatelju u svakom slucaju......javicu sta je bilo u pitanju.....

Comment

• thomas
            CBC Član
            • 04.10.2009
            • 97
            • Subotica

Pozdrav svima na forumu. Od pre mesec dana sam vlasnik Lagune II 1.9 dci i drugar mi je preporucio CBC i do sada sam procitao sve postove , saznao mnogo korisnih stvari, zalepio malu plastiku za paljenje bez drzanja dugmeta ,uradio servis i sad uzivam u svom novom ljubimcu. Jedino sto mi fali su alu felne 16''- 17'' fabricke, ako neko ima naprodaj da se javi.

Comment

• ivca
              CBC Član
              • 20.02.2009
              • 83
              • Negotin

Ja ima 17" fabricke i iskreno razmisljam da ih prodam, samo da vidim kako joj leze ove celicne 16" sa radkapnama kad stavim zimske, pa ti se javljam ako hocu da ih prodam imas slike moje lagune tu negde.

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Originally posted by Car
                Originally posted by SerbianHero
                Originally posted by Car
                Nego, oko ovog verglanja...

Hipotetički, nešto se desi pa auto neće da upali, neće valjda sam da vergla pola sata dok ne uništi i anlaser i akumulator, i sve ostalo?
                Odnosno, da li posle nekoliko sekundi prestane da vergla?
                Ja sam imao tako problem sa džekom od pumpe niskog pritiska, pa čim se malo pomere kablovi auto neće da upali, već vergla do besvesti... ali sam tada mogao samo da pustim dugme i on bi stao sa verglanjem, a sad je to popravljeno.
                Ej, kad smo kod toga sa gorivom, meni se pre nego sto mi je crkao taj jezicak, desilo nesto cudno, desilo mi se u jednom mesecu, par puta nisam mogao da upalim, pogledam tamo kod filtra za gorivo ima ona pumpica, i vidim u crevu vazduh, malo nadrukam i auto proradi, to mi se desilo 2 pita ovog leta i vise ne, pa sam pomislio kad sam video carev post, da nisu ti kablovi, kako ti se Car e to tacno manifestovalo, kavi su sve bili simptomi?

P.S. Kad mi je sam verglao i nije palio, auto sam vergla i kad oces da ga prekines ponovo stisnes dugme Start/Stop.
                Matori Nov EGR ventil ja sam stavio pre jedno mesec dana (meat and doria) original 12000din, za 250e trebao si da dobie i remont turbine, menjaj majstora pod hitno!

Pa, samo je verglao... Poenta je da sam ja menjao pumpu niskog pritiska nekoliko puta za ovih 4 godine
                Sad poslednji put kad nije hteo da upali, ja bezveze mrdnem džek i kablove, i auto istog trenutka upali... Da sam otišao u servis možda bi mi opet samo zamenili pumpu, a u stvari je bilo do kontakata. Srećom pa sam znao u čemu je fora pa sam ih cimao da srede te džekove - sad radi normalno.

@Dajo
                Žuta lampica znači da se pojavila neka greška, a šta je tačno u pitanju mogu ti reći samo u servisu. Možda je neki od senzora, možda nešto ozbiljnije... Verovatno su ti menjali EGR ventil (kad već pominješ ventil), a ako jesu onda si ga platio kao da si kupio nov, a ne polovan.
                U suštini, prilikom određenih greški kompjuter ograničava broj obrtaja, tj. uključuje taj limp mode pa zato nema snage da vuče.
                Ne verujem da ti neko ovde može pomoći napamet, zato što ta žuta lampica može da obuhvati čitav niz problema sa ubrizgavanjem, od najbanalnijih do najskupljih. Probaj u nekom drugom servisu, prvo neka otkriju šta je u stvari problem, a ne da menjaju napamet delove.

Comment

• SerbianHero
                  CBC Senator
                  • 10.10.2009
                  • 259
                  • Beograd

Originally posted by thomas
                  Pozdrav svima na forumu. Od pre mesec dana sam vlasnik Lagune II 1.9 dci i drugar mi je preporucio CBC i do sada sam procitao sve postove , saznao mnogo korisnih stvari, zalepio malu plastiku za paljenje bez drzanja dugmeta ,uradio servis i sad uzivam u svom novom ljubimcu. Jedino sto mi fali su alu felne 16''- 17'' fabricke, ako neko ima naprodaj da se javi.
                  Obrati paznju ako menjas felne sa celicnih na alu, rekose mi u servisu da imaju neki specijalni pljosnati senzori za pritisak samo za alu felne. Nisam pitao za razlog. A video sam i u radnji standardan senzor je 45e a za alu 55.

Comment

• SerbianHero
                    CBC Senator
                    • 10.10.2009
                    • 259
                    • Beograd

@Dajo
                    Ne verujem da ti neko ovde može pomoći napamet, zato što ta žuta lampica može da obuhvati čitav niz problema sa ubrizgavanjem, od najbanalnijih do najskupljih. Probaj u nekom drugom servisu, prvo neka otkriju šta je u stvari problem, a ne da menjaju napamet delove.[/quote]

Batice gde se tacno nalazi ta pumpa? Koliko te je izasla ta pumpa?

Comment

• thomas
                      CBC Član
                      • 04.10.2009
                      • 97
                      • Subotica

Hvala za upozorenje ,u ovom autu ima vise senzora nego u avionu , ja sam dosad vozio opel omegu A i vw vento bez puno elektronike i sad se navikavam na gomilu nekih prekidaca i lampica ali nesmeta uzivam u autu jer neverovatno je udoban za voznju a i mali potrosac. Vozio sam do beograda i nazad 5.2 litre prosek

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Pa, samo prati vodove goriva od filtera ka nazad, prema pozarnom zidu. Videces, mala je i valjkastog oblika, mozda 15 cm duzine, i 5-6 cm precnik.

Nova je kostala negde oko 300 evra (sad je mozda jeftinija), a poslednji put sam uzeo remontovanu, i platio je cini mi se 100 evra.

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Originally posted by Car
                          Pa, samo prati vodove goriva od filtera ka nazad, prema pozarnom zidu. Videces, mala je i valjkastog oblika, mozda 15 cm duzine, i 5-6 cm precnik.

Nova je kostala negde oko 300 evra (sad je mozda jeftinija), a poslednji put sam uzeo remontovanu, i platio je cini mi se 100 evra.
                          Cekaj, jel se to zove Bosch pumpa?

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Ma jok, ti misliš na pumpu visokog pritiska, a ona je "malo" skuplja i komplikovanija od ove.
                            Ova, koliko ja znam, samo dovlači gorivo iz rezervoara, i baš je jadno napravljena.

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Originally posted by Car
                              Ma jok, ti misliš na pumpu visokog pritiska, a ona je "malo" skuplja i komplikovanija od ove.
                              Ova, koliko ja znam, samo dovlači gorivo iz rezervoara, i baš je jadno napravljena.
                              Kad je auto poceo letos da me ******** sa paljenjem, odem ja odmah kod nese u zemun i on mi kaze, ili je ova manja ili bosch, pa sam pomislio kad sam video cifru da je bosch, elem, ja sam se iscimao malo i raspitao za tu manju(jeftiniju) i cene su isle od 5000 za kinesku, do 10000 za original, pa si me zato zbunio sa cifrom od 25oE!?!

Ali sto mi je jos cudno a da ga ne ureknem ,nije me vise ********o od letos, pa pomislih kad si ovo napisao, da je moguce da je neka struja(kablovi) u pitanju.

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Ne znam za cene sad, dobro je ako su jeftinije - meni su uzeli 300 evra pre nekih tri i po godine u hit autu, imam negde i račun.

Comment

Working...
                                X