RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • puricsinisa
    CBC Početnik
    • 14.03.2010
    • 4
    • Zrenjanin

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by johhny
    Da li je neko imao problem sa skupljanjem vode u vratima? Zapravo, kad su bile ove kise imao sam utisak da vozim brod jer se u vozacevim i suvozacevim vratima skupilo nesto kisnice. Skinuo sam gumene cepove sa donje strane vrata i sve je iscurelo. E sad da li da ih skinem za stalno? To mi opet nije neko resenje jer ne bih voleo da mi kroz vrata ide voda (tu su podizaci, zvucnici, sijalica). Ne znam odakle ulazi, kod prozora sve deluje OK. Mozda kroz retrovizor...

Otprilike u istom periodu mi je curela neka voda kod suvozacevih nogu, tamo negde gde je ventilator, sumnjam na klimu, ne verujem da je dotle usla kisa ali posle toga se to vise ne ponavlja...

Druze jel imas siber na laguni??
    Ako imas,otvori ga i videces u coskovima 2 rupice,jedna sa leve a druga sa desne strane. To su ti odvodi za vodu koja ti se skupi ako nesto procuri kroz siber. Odvodi ti se nalaze u samim stubovima (sto drze soferku) u pruzaju se dole prema blatobranu. Ne znam ni ja bas precizno,tako mi je majstor objasnjavao. Kaze da su bili katasrtofa zapuseni,da je jedva ocistio sve. To je i meni predstavljalo veliki problem,jer cim pada kisa auto pliva iznutra. Problem resen,cena 10e za ruke :-)
    Nije neki problem to odraditi,moras samo skinuti tocak,blatobran i tu zastitnu plastiku da bi dosao do tih odvoda. Zicu u ruke i udri!

Comment

• puricsinisa
      CBC Početnik
      • 14.03.2010
      • 4
      • Zrenjanin

Ljudi, pomagajte!!!! Javio mi se veliki problem!
      Na bordu mi komp javlja gresku na ubrizgavanju. Odem kod majstora,on ga nakaci na dijagnostiku i saopsti mi lepe vesti: "greska na drugom cilindru" - otisla ti jedna dizna. posto vozim lagunu 2.0 iDE kaze da je jako redak motor i da je tesko naci polovnu. cena nove dizne 47000. malo li je!!!!
      da li neko zna moze li se to nekako ocistiti,reparirati i sl?? ili ako znate nekog ko se bavi time,molim vas za pomoc...

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

nije auto lupan ali nema to... nije ni taknut.. znaci ima samo one fine ogrebotinice negde...:-)... pa paket je e2 tako da verovatno nema... hvala.. pa par lampica mi svetle i bas mi se svidja ta bela boja... hehehe

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

@SerbianHero kakvu imas instrument tablu , ako imas ovu prvu vidis gore u levom uglu ti je taj signal, a ako imas ovu drugu tablu onda ti se na dispeleju gde se vidi pritisak u gumama pojavi taj znak kad nestane vode u prkalici.

NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
            CBC Senator
            • 10.10.2009
            • 259
            • Beograd

Ova prva je u pitanju s tim sto meni neki simoboli nedostaju a medju njima i prskalice.
            Ne da im ne radi sijalica vec ih uopste nema.

Comment

• dci Šabac
              CBC Član
              • 16.10.2009
              • 60
              • Šabac

I ja imam dilemu da li imam ili nemam pokazivac minimalnog nivoa tecnosti za pranje ssajbe, ali se tesim da je mozda riknula sijalica u pokazivacu

Mnogi obicniji i jeftiniji modeli automobila poseduju ovaj pokazivac, npr Fabia

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

@SerbianHero pa da tamo i pise u zavisnosti od nivoa opreme i zemlje . Verovatno kod tebe zato nema.
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

ja sam to pitao cisto onako... inace to je vec ono previse.. mislim iskreno to mi bas i ne treba... voleo bi da znam da li ima ili nema.. tu najcesce mozda buksna od vremena da je zaribala..inace cim nece prska vise a cuje se motor.. i pocne izbacuje penicu stanes i dolijes...
                  zanima me samo da li sve lagune znaci imaju kad zakljucavas da zatvore prozor i taj deadlock ili kako vec
                  jel meni kad drzim ili dva puta brze kliknem nista... mogu samo opet zakljucam ili otkljucam

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

jel moze nekako da se sazna sta imas a sta nemas...

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

e serbian dobra ti boja lagune bas mi se svidja, nije standardna i cesta a stoji joj bas lepo...

Comment

• Plavke
                        CBC Član
                        • 11.05.2010
                        • 47
                        • Nova Pazova
                        • Renault Laguna II 1.6

Evo da i ja predstavim moju lađu, uzeo sam je pre dva meseca, i za sad nisam imao većih problema sem jednom sa papučicom gasa

Zahvaljujući vama drugari dosta sam naučio i odradio na svom ljubimcu: taster na kartici, start u čitaču kartice i sijalice u podizačima. Popravio sam i zaključavanje vratanca rezervoara postavicu slike uskoro ako neko ima sličnih problema možda nađe nešto korisno. Toliko od mene za sad Pozdrav svima!

Comment

• gokkon
                          CBC Član
                          • 31.01.2010
                          • 63
                          • Subotica
                          • Renault Laguna II 1.9 dCi

Meni ne radi taj deadlock, a ni prozore ne dize kad zakljucam

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Pa to zavisi kakvi su ti mtori u podizacima stakala,ako su inicijalni onda bi trebalo da rade a ako su obicni ..... A inace ko ima inicijalne podizace, kad staklo krene da se podize, i ako neko stavi slucajno ruku {dete npr}ili ako se neka grana {ako si parkirao pored nekog zbuna itd}
                            nadju na putu podizanja ,staklo se automatski zaustavi i krene dole za oko 5 cm.
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Hvala matori, meni se tvoja bas svidja.
                              P.S. Ja jos ni jednu nisam video u toj boji, sem tvoje.

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                                jel moze nekako da se sazna sta imas a sta nemas...
                                Moze. Na dijagnostici lepo imas spisak mogucnosti i proveris sta imas a sta ne. U zavisnosti od zakona u zemljama odakle je dosao auto moguce je da neke stvari imas a da su iskljucene. Inace, vise - manje sve moze da se iskljuci preko dijagnostike. Kod mene je deadlock bio iskljucen, pa sam ga palio na dijagnostici. Isto kao i automatsko paljenje svetala kada se upali motor. Sve ostalo mi je bilo upaljeno.

Inace kao gresku mi prijavljuje da mi fali telefon. Mislim da smo sve u vezi njega iskljucili ali i dalje to javlja kao gresku. Ne znam da li neko od vas ima taj telefon sto se nalazi u onom pregratku izmedju prednjih sedista. Postoji i ona rupa za kabel u tom gornjem pregratku a kada sam skidao ceo taj srednji deo, nasao sam i prikljucak za taj telefon.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X