RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sony
    CBC Član
    • 30.09.2010
    • 38
    • gm
    • laguna 1.8

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    ma iznutra je kristal... danas sam ****o i opet trljao ko kreten i skinuo sam dosta toga skoro nekih 70 posto... koliko sam skapirao od prethodnih
    brisaca je ostao toliki sloj necega da sam ga sad sa tecnosti za sudove i grubim sundjerom brisao do upale misica i sad je krystall clear...
    Max uzmi acetat (koriste ga beograf i firme koje prave ambalažu za hranu znam jer u takvoj radim) stavi na krpicu i udri skida 100% samo pazi da nezakačiš inst.tablu ako ćeš i iznutra gde zakači tu beli. Suši instant ja je koristim kad čistim neke delove mašine i staklo extra je skida sve.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi stvarno iritirajuci problem... dosta je bolje ali ima ga jos ... tacno gde gledam ga ima najvise... znaci pojede mi zivce... jos vise sto ne mogu prezalim 4500 za brisace a ista stvar... heheh.. hvala svima... sutra mi slobodan dan pa da udrem sa svime zivim... nego aka sto se tek nocu vidi... preko dana mogu da naslucujem...kako se steluju prskalice za stakla gde ce da biju...

Comment

• Laguna22
        CBC Početnik
        • 19.10.2010
        • 1
        • Novi Sad

Dal neko zna gde mogu da nadjem polovan spojler sto ide na gepeg za lagunu 2003god.znaci moze i sa neke slupane sa nekog otpada,moj kola su crna moze bilo koje boje ofarbo bi ga ???

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by cirikan
          Pozz svima jos jednom.
          Par pitanja, mozda neko zna:
          - kako nabaviti deo plastike / table ispred suvozaca ispod airbaga a iznad odeljka za sitnice
          - kozna obloga menjaca je otisla, sta uraditi
          - felne 16ce za zimu, celicne ne mogu naci ( prosle zime sam iscepao 3 17ce na ovim nasim rupama )
          Hvala unapred na idejama
          PS: ako neko sazna resenje za ono trzanje pri ubrzanju uvek na oko 2000rpm neka napise
          1. otpad
          2. presvuci je kod nekog ko se time bavi (bilo je reci o tome na forumu)
          3. za felne poznata prica, jako tesko se nalaze, a i kad se nadju mogu biti skupe. Btw, felne se kupuju prolece/leto,a ne pred sezonu kad hronicno vlada nestasica

Comment

• Masinac2
            CBC Član
            • 02.09.2010
            • 19
            • Beograd

Ja cu samo da se nadovezem.
            Felne bi trebalo da pasu sa Alfe 166 5x108 16-tice.
            Mozda moze da znaci posto se delovi za Alfe mogu naci jako povoljno.
            neko je spominjao rucicu...ima po oglasima presvlacenje rucice kozom.
            Mislim da je rucica menjaca oko 20-25 eura.
            Originally posted by Momir_ZR
            sto se tice mog problema sa turbinom...otklonjen je stelovanjem turbine tj pod pritiska i pritiska i otvaranja klapne...e lagunasi moji ja imam opet jedan problem,malo ozbiljniji...u pitanju je cilindar kvacila...da li je neko imao problem te vrste?
            Prvo da te pitam dal si gledao to stelovanje turbine da mi das neku informaciju sta i kako?
            Kako su podesavali otvaranje i nad-pritisak turbine?
            A sto se cilindra kvacila tice mislim da to nije veliki problem.
            Menjao sam na par kola cilindre kvacila i ni jedan nije kosta neke ozbiljnije pare a sa druge strane sistem je jako prost i nije tezak za promenu.
            Moje misljenje je ako imas bilo kakav problem sa cilindrima da odma zamenis cilindar.

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

Sto se cilindra kvacila tice, proveri da li imas dovoljno ulja u sistemu za kocenje. Verovatno su ti majstori to pogledali, ali neki put prosto razmisljanje dovodi do resenja problema. Ako sam u pravu vodi racuna nemoj da sipas UK2 vec neko cini mi se DOT4.

Comment

• Laguna 2002
                CBC Senator
                • 13.12.2009
                • 297
                • Bačka Palanka

Da li je neko skoro radio mali servis na Laguni 1.9 dci i koliko ga je izašao ? Menjao bi ulje, filtere ulja, goriva i klime, zna li neko orijentacione cene ?

Comment

• Guru
                  CBC Član
                  • 15.01.2010
                  • 57
                  • NIS

@laguna2002@
                  idem za nekih 500Km sto je za jedno cirka 7 dana. Kao i prethodna dva puta ovlasceni servis je u pitanju. Pa ko ti nije kasno mogu ti ispisati. poslednji mi je bio oko 6000RSD, mislim i da sam stavio na forumu sta je radjeno. Pogledaj moje postove.
                  POzdrav

Comment

• Laguna 2002
                    CBC Senator
                    • 13.12.2009
                    • 297
                    • Bačka Palanka

Vidim da nisi menjao filter kabine i filter goriva, što je još oko 3000 dinara. Najbitnije mi je da mi neko kaže iz iskustva koje filtere da izbegavam ili koje mi preporučuju ( proizvođače ). Ulje sam rešio da uzmem elf excellium 5w40.

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

Pozzz svima, nije me bilo neko vreme, pa reko da se pohvalim malo, posle svih dosadasnjih kvarova, dosla je na red i turbina..... Turbo servis uzice, redovan servis turbine 250e, plus, dodatni delovi u slucaju kvara i loma.

Posto sam jel, vec bio tamo reko malo da se raspitam u opste o turbinama na savremenim dizelima i naravno o laguni, inace u lagunama je Garret turbina, koja je inace dobrar model, ali, takodje je doddao da te turbine su idealne do 85-90 konja(za sta su i inace pravljene) i u tim okvirima njihov vek je optimalan, avaj, na 120 ks odlaze cesce i to se tako ispostavilo pogotvo na lagunama(inace, ta turbina se ugradjuje i u pojedine modele WV) sa 88kw, inace, sto ni ja nisam znao, servis na turbinama bi trebao da se urade jel u njoj postoje delovi koji se trose i njihovim totalnim rashodom dolazi do loma i naknadne steta na unutrasnjim delovima a sto cenu poravke podize i do 150e. Nakon sto me je cova iz servisa pitao koliko je auto presao, dodao je da bi na modelima od 88kw, redovan servis turbine trebao da se uradi vec na 150000km i takdje je dodao da ni jedna koja je dosla na servis nije ubila vise od 200000km

Sto se tice mog razloga remonta, kao i svaki ponosni vlasnik svog ljubimca sa culima stalno naculjenim ka haubi primetio sam da kad dodjem kuci uvece i naravno tisina je svuda, nakon turiranja na leru preko 2500 obrtaja a pri pustanju gasa tj vracnju motora rezim od hiljedu obrtaja , turbina pri smanjenju broja obrtaja malo zarezi(cuje se blag zvuk kao da se tare metal od metal koji traje 1 sekund i nije preterano glasan(cuje se samo nocu kada je tisina).

Comment

• dex012
                        CBC Početnik
                        • 20.10.2010
                        • 4
                        • pozarevac

Imam Reno Lagunu 18 16v 2002. desava mi se sledece u toku voznje ukljuci se signalizacija Anomalia instalacione ( auto iz Italije) i gas mi se pojaca na 2-3 000 obrtaja i tako turira non stop. Ugasim ga i upalim i on ide normalno pa opet posle nekog vremena. Na dijagnostici neprijavljuje gresku niti konstatuje da je ikad bila. Neki put se i ugasi sam od sebe. Gas je normalan a onda pocinje malo da seta od 8 do 10 pa stoji na 9 pa opet a vecinom je normalan. Nesto neverovatno. Zamenio sam senzor bregaste i isto i majstor mi kaze ili onaj ventil crnea kutija gore levo gde ide dzek neki (zaboravi kako se zove jbg) ili kompjuter. Ima li neko slicno iskustvo

Comment

• alfa&omega
                          CBC Član
                          • 21.06.2008
                          • 92

Kupio bih 4 celicne felne za Lagunu II, od 16 cola. Zna li neko gde ima i da li neko sa foruma prodaje?

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Masinac2
                            ....Felne bi trebalo da pasu sa Alfe 166 5x108 16-tice....
                            Veoma moguce da ih ima i od italijana, posto ove sto sam ja kupio su Made In Italy.

Originally posted by SerbianHero
                            Pozzz svima, nije me bilo neko vreme, pa reko da se pohvalim malo, posle svih dosadasnjih kvarova, dosla je na red i turbina..... Turbo servis uzice, redovan servis turbine 250e, plus, dodatni delovi u slucaju kvara i loma.

Posto sam jel, vec bio tamo reko malo da se raspitam u opste o turbinama na savremenim dizelima i naravno o laguni, inace u lagunama je Garret turbina, koja je inace dobrar model, ali, takodje je doddao da te turbine su idealne do 85-90 konja(za sta su i inace pravljene) i u tim okvirima njihov vek je optimalan, avaj, na 120 ks odlaze cesce i to se tako ispostavilo pogotvo na lagunama(inace, ta turbina se ugradjuje i u pojedine modele WV) sa 88kw, inace, sto ni ja nisam znao, servis na turbinama bi trebao da se urade jel u njoj postoje delovi koji se trose i njihovim totalnim rashodom dolazi do loma i naknadne steta na unutrasnjim delovima a sto cenu poravke podize i do 150e. Nakon sto me je cova iz servisa pitao koliko je auto presao, dodao je da bi na modelima od 88kw, redovan servis turbine trebao da se uradi vec na 150000km i takdje je dodao da ni jedna koja je dosla na servis nije ubila vise od 200000km ...
                            Lep info o nasoj turbini!
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• igogitar
                              CBC Član
                              • 14.07.2010
                              • 93
                              • R.Srpska,Gradiška

Evo da se pohvalim malo.Danas bio na tehnickom(registracija) i sve super a vozim auto vec 2 god. i nista jos nisam ulagao u trap,ogibljenje i kocnice. Ko kaze da Laguna nije dobar auto laze.

Comment

• Guru
                                CBC Član
                                • 15.01.2010
                                • 57
                                • NIS

Da filter kabine sam menjam, kupio sam FRADov za 1200RSD i zamena traje 20 min( u ovlascenom servisu je 1900) . A filter ulja je ako se ne varam 900RSD bio i zamenio sam ga. Inace sve pohavle za odabir ulja, iz iskustva znam da Wurth nije najsrecniji izbor
                                a inace 90% alufelni dolazi iz Italije

Comment

Working...
                                X