Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Da li u Lagunu 1.9 dci bez prepravki staje akumulator 278x175x190 ? Vidim da je preporuka visina 175 a ovaj je malo višlji. Ako ima neko ko već ima takav u autu.
Koliko znam poslednja dimenzija je visina akumulatora i bas taj je po dimenzijama namenjen za nju. Sticajem okolnosti kupio sam nizi akumulator, ali je pre njega bio akumulator bas tih dimenzija.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Svuda je preporuka visna od 175 mm i takav mi je sada u kolima, ali je 66Ah. Uzeo bih od 74Ah a on je visine 190 mm. Postoje i verzije 74Ah sa visinom od 175mm ali je 2500 - 3000 dinara skuplja.
Pozdrav narode,
Nova godina jos nije posteno ni pocela, a vec tri problema:
Da krenem redom: prekjuce sam sipao goriva cca 10 lit sa ukljucenim motorom, i nije se pomerila kazaljka koja pokazuje nivo goriva,
danas odem ponovo na pumpu, ugasim auto i dospem 3 lit samo da resetuje davac nivoa goriva ili bilo sta drugo u tom sistemu. Medjutim
ni makac, i kazaljka se neprestano priblizava rezervi, sve dok nije zasijala lampica rezerve koja i sad neprestano gori...
Drugi problem -nekakvo skripanje u sistemu kada se upali ventilacija, kao da neka klapna zapinje povremeno...
I trece -vrh: kada otkljucam Zeder i krenem iz mesta, juce i danas mi se po jenanput zakljucao volan, srecom prilikom samog kretanja...
Znaci ovo mu dodje kao iz zasede, nista ,nista, pa odjednom se skrkne vise stvari, a taman sam posmislio kako auto dobro radi dve godine i nema nikakvih kvarova....
izvinite ako sam smarao
Htedoh reci , ako ko ima neku ideju, bila bi doborodosla
Meni se desilo ovo sa gorivom i kazaljkom davno, resio sam tako sto sam otisao ponovo na pumpu, ugasio auto i nasuo 15l goriva i sve se vratilo u normalu
I ja imam slicnu pojavu, pogotovo kada je auto blizu rezerve pa naspem malo goriva (desetak litara) ... nekada se ne pomjeri kazaljka uopste, i u tom slucaju auto mi ne pokazuje domet ... samo ---- na displeju!
resenje naspem jos desetak litara i kazaljka skoci na svoje mesto
na self testu jel ti pokazuje koliko litara imas u rezervoaru ? ako ne pokazuje probaj da stisnes reset kada odaberes opciju litara!
P.S. SRECNA NOVA SVIMA
JEDNO PITANJE:
jeli vam se povremeno desava da auto ne ocita karticu? meni se desilo vec nekoliko puta pa me malo nervira (citaj brine)... mada nesto kad skontam svaki citac bilo koje vrste kartice zna da ofula povremeno ali eto ... dali se jos nekome desava?
ja kad sam kupio auto meni je bio ucestao taj problem pisao sam vec u cemu je bio problem.. to nije normalno da ne prepozna karticu i ona lampica blinka brzo..
ima li neko isti problem kao ja kada je napolju minus meni nesto lupka u zadnjem desnom delu znaci u zadnjem stubu gore ili tu negde odatle dolazi zvuk... cuje se kao da plastika udara plastiku ali nije mi jasno sto samo na minusu.. kad je plus ne cuje se..
Comment