RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Pu pu pomeri se s mesta!! Za sada nemam tih problema ali kako je auto dosta presao uvek u glavi treba imati i taj scenarijo pa ako ne daj boze da znam sta mi je ciniti i kod koga ici.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Btw, zna li neko cemu sluze ovi prorezi neposredno iza retrovizora!??

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Naravno. Tu je senzor za temperaturu vazduha u kabini i jedan ventilator koji uvlači vazduh (može da se desi da ga nekad čuješ da zuji) i služi da automatska klima zna šta da radi.

Comment

• pajica123
          CBC Početnik
          • 21.10.2009
          • 5
          • Novi Sad, Serbia

evo i ja sam konačno odlučio da popravim to automatsko paljenje na dugme..

ali kada sam izvukao taj čitač kartice , nisam nigde našao taj deo plastike koji je polomljen
          evo slika dole. da li je to gde treba da bude ta plastika označeno brojem 1? i da li ta plastika treba da izgleda kao i ova označena brojem 2? može li se nekako improvizovati pošto se polomljena plastika negde zagubila i nema je ..

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Nikad nisam cuo da zuji, mozda i ne radi. Ja sam bio ubedjen da je taj senzor pored ventilacionog otvora za soferku, na sredini...ne znam kako da objasnim ali ima oblik kao nekog dugmeta.

Comment

• sghf480
              CBC Početnik
              • 02.11.2009
              • 3
              • beograd

Originally posted by pajica123

ali kada sam izvukao taj čitač kartice , nisam nigde našao taj deo plastike koji je polomljen
              evo slika dole. da li je to gde treba da bude ta plastika označeno brojem 1? i da li ta plastika treba da izgleda kao i ova označena brojem 2? može li se nekako improvizovati pošto se polomljena plastika negde zagubila i nema je ..

druže,moraćeš na žalost da otvoriš ceo čitač kartice(sa strana postoji nešto kao žabice) a polomljena plastika se nalazi unutra, ona je veličine čačkalice za zube i njeno lepljenje nije baš toliko prosto(moraju da budu ti izvanredno mirne ruke prilikom lepljenja jer je mesto na koje treba da se zalepi odlomljeni deo manji od 2mm) ali kako vidim uspeli smo skoro svi mi koji smo i pokušali. na kraju krajeva ne možeš ništa da pokvariš,moraćeš još jednom da ispratiš sve slike na jednom od nekih ranijih postova,srećno

Comment

• Taunus L
                CBC Član
                • 19.08.2007
                • 73
                • Niksic

Originally posted by pajica123

Koliko sam ja shvatio uputstvo do odlomljenog dijela plastike dolazis kad otvoris kutiju citaca kartice.
                Postoji mogucnost da taj dio plastike nije odlomljen nego je napukao i opet nema svoju funkciju. U svakom slucaju moras otvoriti citac kartice da bi vidio u cemu je stvar.
                Evo uputstvo u slici i rijeci koje sam skupio sa ovog foruma (word document, pravio za jednog prijatelja koji je imao isti problem).

Code:
                http://rapidshare.com/files/305422377/Popravka_starta__Laguna_II.doc

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                  Nikad nisam cuo da zuji, mozda i ne radi. Ja sam bio ubedjen da je taj senzor pored ventilacionog otvora za soferku, na sredini...ne znam kako da objasnim ali ima oblik kao nekog dugmeta.
                  To je senzor koji meri jačinu sunca, isto za potrebe rada automatske klime.

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

@pajica123
                    Samo treba pazljivo otvoriti taj citac kartice, tj. paziti na zabice i plastiku, da se nesto ne slomi. Posle toga je lako - stampanu plocu drzi samo jedan mali sraf, i kad je skines doci ces do tog dela gde treba zalepiti mali plasticni deo koji se polomio. Uporedi sa slikama iz uputstva gde taj mali plasticni deo treba da stoji, ako se ne snadjes sam. Super lepak + ojacanje nekom elasticnom plastikom, i kraj price.

Na toj plastici od citaca kartice pise da je Valeo proizvodjac (ako se dobro secam). Strasno kako je lose napravljeno i isfusareno kad mi sami moramo da ojacavamo plasicne delove.

Comment

• pajica123
                      CBC Početnik
                      • 21.10.2009
                      • 5
                      • Novi Sad, Serbia

hm... a ja sam mislio da je to tamo gde sam označio na slici, bilo bi jednostavnije :-)

hvala svima još jednom što ste mi ponovo objasnili, pokušaću još jednom

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Pozdrav svima,nov sam ovde...

Pitanje je sta je ovo na slici iznad? U pitanju je laguna 2 1.9dci 2006.. primetih da je malo masno od ulja na tom sastavu metala i tog crnog (plastike).. kao da mi tu malo pusta ulja znaci , nema pada nivo ulja u motoru, vuce normalno,pusta neznatno, samo eto znaima me kako ovo resiti, da li je nesto ozbiljno... da sprecim dok ne ode nesto krupnije

Hvala svima unapred
                        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

Originally posted by cikajowa

Pitanje je sta je ovo na slici iznad? U pitanju je laguna 2 1.9dci 2006.. primetih da je malo masno od ulja na tom sastavu metala i tog crnog (plastike).. kao da mi tu malo pusta ulja znaci , nema pada nivo ulja u motoru, vuce normalno,pusta neznatno, samo eto znaima me kako ovo resiti, da li je nesto ozbiljno... da sprecim dok ne ode nesto krupnije

Hvala svima unapred
                          Mislim da je to crevo sa turbine, meni su to crevo i turbina bili masni, otisao sam kod Nese u Zemun, covek mi je skinuo ta creva ,ocistio (bila su puna garezi), i od tada sve je suvo, (ako se dobro secam rekao je da mnoga kola koja ulaze kod nas su sluzbena i nisu stedjena uprkos relativno niskoj kilometrazi i da se ta garez na dizelima hvata ako se kola stalno voze pri visim obrtajima duzi vremenski period npr auto put), takodje mislim da mi je rekao da usled nagomilavanja te garezi turbina nabija veci pritisak sto joj skracuje vek.

P.S. Od tog ciscenja proslo je 2 god i 60000 km, turbina je suva i prede.

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

Originally posted by SerbianHero
                            Originally posted by cikajowa

Hvala svima unapred
                            Mislim da je to crevo sa turbine, meni su to crevo i turbina bili masni, otisao sam kod Nese u Zemun, covek mi je skinuo ta creva ,ocistio (bila su puna garezi), i od tada sve je suvo, (ako se dobro secam rekao je da mnoga kola koja ulaze kod nas su sluzbena i nisu stedjena uprkos relativno niskoj kilometrazi i da se ta garez na dizelima hvata ako se kola stalno voze pri visim obrtajima duzi vremenski period npr auto put), takodje mislim da mi je rekao da usled nagomilavanja te garezi turbina nabija veci pritisak sto joj skracuje vek.

P.S. Od tog ciscenja proslo je 2 god i 60000 km, turbina je suva i prede.
                            garez se gomila u EGR ventilu.. i mislim da je to taj ventil na slici, ali nisam siguran dobro bi doslo misljenje nekog ko se razume
                            inace auto nije iz uvoza, kupljen je nov kod nas... i odrzavan redovno u hit autu , sto je potvrdjeno servisnom i kod njih..
                            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Ma svaki dci zamasti ta creva, kad tad... Ima na cannonu i neka tema o novom 1.5 dci koji ima takav problem. Ocistiti EGR s vremena na vreme, i to je sve.

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

P.S. Od tog ciscenja proslo je 2 god i 60000 km, turbina je suva i prede. [/quote]

garez se gomila u EGR ventilu.. i mislim da je to taj ventil na slici, ali nisam siguran dobro bi doslo misljenje nekog ko se razume
                                inace auto nije iz uvoza, kupljen je nov kod nas... i odrzavan redovno u hit autu , sto je potvrdjeno servisnom i kod njih..[/quote]

Mislim da se EGR ventil nalazi ispod tog creva.

Comment

Working...
                                X