RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlaxx
    CBC Član
    • 25.12.2010
    • 27
    • futog

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Hvala Savke. Na takve odgovore sam racunao postavljajuci pitanje!

Comment

• CDanijel76
      CBC Veteran
      • 11.01.2010
      • 144
      • Novi Sad

evo mene sa cenom za celicne felne : komad celicna felna bez senzora 70 evrica sto i nije malo ali je jeftinije nego u ranji.
      rok isporuke po narudzbi mesec dana.
      sada da vidimo ko je zainteresovan neka mi se javi na pp da ne pravimo dzabe guzvu na starnici.
      --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

cena za te felne mislim da je malo previsoka jer aluminijumske felne mogu da se nadju od 200 d0 300 evra sve cetiri a koliko sam ja razumeo 4 celicne felne kod tog tvog kostaju 280, ukucajte na pretrazivacu pa da vidite koliko se krecu felne

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... _pritiska/

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... ice_5x108/
        https://t.me/pump_upp

Comment

• djura 82
          CBC Član
          • 23.10.2010
          • 27
          • vojka

Juce mi je pukla guma,danas sam je zalepio i kada sam je vratio na mesto,i dalje sija ono zuto upozorenje i na malom ekranu pokazuje da i dalje nema tocka.E sad,da li mu treba malo vremena da opet prepozna senzor ili je nesto drugo u pitanju,zna li neko?

Comment

• djura 82
            CBC Član
            • 23.10.2010
            • 27
            • vojka

Inace,dok sam dizao kola dizalicom,ona je proklizala,zamislite da su maticu uradili od plastike,znaci da poludis!A sto se tice celicnih felni,ja sam,doduse,letos zvao vulkanizera u Zemunu,da ne reklamiram kog,kostale su nove 60 evrica.

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

odjava za felne,zahvali se prijatelju u moje ime ali to je pretarno

Comment

• saxphotos
                CBC Član
                • 02.05.2009
                • 74
                • Uzice

Posle nekih dvadesetak dana od kupovine uspeo sam malo da istestiram lagunu.
                Ruta Uzice-Tuzla-S.Mitrovica-N.Pazova-Bg-Uzice oko 800km
                Dan pre polaska na dijagnostici su mi nasli brdo nekih greski od raznoraznih senzora, neispravne mase, greske pri ubrizgavanju... uglavnom majsto koji je pregledao kaze da je nemoguce da to sve nije uredu jer se ne primecuju nikakvi problemi u voznji niti u radu motora i da je najverovatnije menjan akumulator ili je ostala bez istog pa zbog toga prijavljuje sve greske. On ih je sve obrisao(resetovao) i rece da ce sledeci put videti stvarno stanje da li ih ima ili ne.
                Medjutim isto vece mi prijavi "FAULT IN FUEL INJECTION", Sutradan sam sipao flasicu WURTHa i prelio je sa nekih 35l goriva i krenuo na put. Prvih 200km mi je prijavljivao gresku i posle toga greska je nestala izgleda da je WURTH odradio svoje. Nikakvu promenu u radu motora nisam primetio ni za vreme greske ni posle nje. Posle tih 200km samo mi je 2x prijavio "SERVICE" bez daljih detalja sta li bi to moglo da bude?
                Prosecna potrosnja nije prelazila 5,2l/100km uglavnom se klackala izmedju 5,1 i 5,2.
                Jedino sto mi je zasmetalo je povremeni smrad iz klime(predpostavljam da filter nije skoro promenjen) pa cu to pod hitno uraditi. Gde se nalazi filter klime i da li je potrebno jes nesto sem njega cistiti/dezinfikovati... ?

Sledece sto moram odraditi je veliki servis i da mi pregledaju turbinu cisto da bi bio siguran u sve.

E sad ste vi na redu da mi pomognete oko zamene filtera klime.

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

@ Sax
                  http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... f4bigW.pdf

Comment

• makinus
                    CBC Član
                    • 17.06.2010
                    • 62
                    • Beograd

Originally posted by CDanijel76
                    evo mene sa cenom za celicne felne : komad celicna felna bez senzora 70 evrica sto i nije malo ali je jeftinije nego u ranji.
                    rok isporuke po narudzbi mesec dana.
                    sada da vidimo ko je zainteresovan neka mi se javi na pp da ne pravimo dzabe guzvu na starnici.
                    Kolika bi tek cena bila da se nismo "organizovali"?

60 evra je cena nove felne u Zemunu kod poznatog vulkanizera. Tako da, ako hocete, mogu ja da organizujem po 65 evra komad

Ja se isto odjavljujem.

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

-1

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by saxphotos
                        Dan pre polaska na dijagnostici su mi nasli brdo nekih greski od raznoraznih senzora, neispravne mase, greske pri ubrizgavanju... uglavnom majsto koji je pregledao kaze da je nemoguce da to sve nije uredu jer se ne primecuju nikakvi problemi u voznji niti u radu motora i da je najverovatnije menjan akumulator ili je ostala bez istog pa zbog toga prijavljuje sve greske.
                        Čisto da znaš, nema šanse da je zamena akumulatora razlog da se pojave te greške. Kad se menja akumulator, pojavi se greška koja se odnosi na nestanak struje u sistemu i to je to. Ne bi bilo loše da posle još malo vožnje odeš do majstora da proveriš da li se neka od tih grešaka ponovila. Nadam se da ti majstor ima clip, a ne neku univerzalnu dijagnostiku.

Što se filtera za klimu tiče, verovatno nije on uzrok smrada, nego gljivice koje su izrasle na hladnjaku zbog vlage. Filter se nalazi iza pretinca kod nogu suvozača i lako se menja, ali ćeš verovatno morati da teraš auto kod nekog majstora za klime da ti očisti sistem. Ona sredstva za čišćenje koja mogu da se kupe po radnjama nisu baš preterano korisna, a koštaju isto kao intervencija majstora, tako da predlažem da se raspitaš kod koga bi mogao da odeš za to.

Comment

• CDanijel76
                          CBC Veteran
                          • 11.01.2010
                          • 144
                          • Novi Sad

iskreno drugari i mene je malo - malo vise iznenadila cena i sumnjao sam da ce se neko odluciti za ovu varijantu. jbg pokusao sam nesto da uradim za dobrobit sviju nas ali stvarno je cena jaca. nek se svako sam snadje... da mi je bar okvirno rekao cenu ne bi vas ni "zamajavao". izvinjavam se za laznu nadu
                          --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• Dajo
                            CBC Početnik
                            • 01.11.2009
                            • 9
                            • Bijeljina

Ljudi e ovako imam reno lagunu II e mislio sam da ubacim neki cd mp3.....dal ima i jedan takav al da podrzaje komande na volanu...jer nebi da isgubim komande.....ako ima takav cd molim vas recite koji je.....HVALAAA.....

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Zamena akumulatora ne bi trebalo da proizvede silne greske, ali ako se akumulator ispraznio pa je pokusavan auto da se upali usled cega je dolazilo do vecih padova napona, moze da proizvede brdo gresaka. Zavisi koliko je "korisnik" bio tvrdoglav pokusavajuci.

Inace, na kolima postoji vise kompljutera .... ABS, UCH, Airbar,Injection... i svaki od njih proverava koliki mu je napon napajanja i ako se dese ovakvi padovi velika je verovatnoca da ce svi oni registrovati gresku usled toga.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• igogitar
                                CBC Član
                                • 14.07.2010
                                • 93
                                • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by Dajo
                                Ljudi e ovako imam reno lagunu II e mislio sam da ubacim neki cd mp3.....dal ima i jedan takav al da podrzaje komande na volanu...jer nebi da isgubim komande.....ako ima takav cd molim vas recite koji je.....HVALAAA.....
                                Koristi pretragu,o tome je vec bilo rijeci ovde. Koliko ja znam nema nista sto moze samo da se ubaci bez dodatnih(i skupih)adaptera.

Comment

Working...
                                X