RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • debeli73
    CBC Član
    • 16.05.2010
    • 75
    • Kragujevac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by markofpi
    Znaci da cekam da mi crkne acu pa tek onda da menjam! Ne vidim zasto bi sve to pobrljavelo ali opet sve je moguce...
    Kada sam ja skidao acu zbog ideje da je on u pitanju a ne Pk kais, bio je iskopčan 24 sata. Kada sam ga nakačio samo sam morao da ukucam code od radija i da duže držim prekidač za prozore (5 sec) jer je seckao pri otvaranju- da resetujem. Dakle slobodno skini ACU

Comment

• miroroma
      CBC Početnik
      • 11.05.2010
      • 7
      • i. sarajevo

EINSPRITZUNG DEFEKT - moze biti bilo sta, konkretno kod mene je bio senzor pritiska goriva koji je sa dijagnostilom i rukama 75 evropljana, ali polovon i reno je i dalje najbolje auto hvala momcima koji su komentarisali i pokusali pomoci

Comment

• SDSd
        CBC Član
        • 23.06.2010
        • 49
        • Beograd
        • VW touran 1.9 tdi

Originally posted by savke
        Da li je prilikom zamene akumulatora ostao na kratko bez struje?

Hocu da kazem da se mozda racunar resetovao kada je skinuta klemna i da je posle toga sve proradilo kako treba. Da li je ranije izbacivao neke greske vezane za akumulator ili je otkazivanje doslo ovako odjednom?

Ostao je bez struje na oko 7-8 minuta ali se nisam frkisao, jer sam zvao servisera i rekao mi je da eventualno može da traži samo kod radija i sinhronizaciju prozora.Prethodno je bilo potrebno da bude isključen bar 5 minuta, sa uklonjenom karticom iz vozila(tako reče serviser).Kada sam ga startovao, sve je radilo, a preventivno sam držao prekidače protpra po 10 sek i ništa više.
        Kada se malo prisetim,bilo je naznaka slabljenja akumulatora (diskretno teže zavergla pri paljenju) ali ja to tada nisam registrovao kao problem. Poslednja 2 meseca povremeno ventilacija nije radila, a posledlje 2 nedelje gotovo nikada nije radila. Kada sam izvadio aku videh da je od 62 Ah ali jačine struje(čini mi se) svega 420A. Sada sam stavio pravi aku i kreše kao ludo. Inače mi do sada nije prijavljivao nikakav kvar niti problem (nadam se da će tako i ostati još dosta,dosta holjada kilometara).

Comment

• firearms
          CBC Član
          • 08.06.2009
          • 32
          • Beograd

i meni je laguna bila jedno 15-ak sati bez akumulatora i nista se nije desilo sem gubitka koda radija i resetovanja prozora. i da napomenem ako nekome trebaju brisaci za lagunu upravo kupih u interexu brisace za 377 dindzi po komadu i brisu odlicno,tako da ako nekome trebaju mogu tamo da nadju.
          ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Treba mi neki pouzdan servis za ciscenje dizni!?? Znaci gde mogu sto vise biti siguran da je to odradjeno kako treba...naslusao sam se svakojakih prica o raznim metodama ciscenja, ovom i onom metodom, onda d ali posle i kako testiraju dizne, koliko traje sam postupak ciscenja i da li se on ponavlja ako dizna ne pokaze zadovoljavajuce rezultate, garancija.... Eto to bi ukratko bilo to. Inace u pitanju su dizne sa LaguneII dCi 120ks.

Comment

• Vlada Zarkovic
              CBC Početnik
              • 03.03.2010
              • 6
              • Krusevac

E, drugari, da vam se pozalim, dao sam drugaru auto (laguna 1.9 dci '04) da ode na sastanak i javlja posle pola sata da mu se auto ugasio. Doslepamo ga i ima sta da vidim. Samo sto nisam poludeo. Otkinuo se sraf na zupcaniku koji pokrece bregastu, najbolji opis posto se bas i ne razumem u mehaniku. Da podelim sa vama, bice mi lakse. Auto mi danas otvaraju pa da vidim kakva je situacija.

P.S. Zenu i auto nikome ne pozajmljuj.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne znam da li ima kajlu na toj remenici ili je samo konus drzi, ali u svakom slucaju verovatno je sasio ventile. Znaci verovatno se skida glava pa onda dalje. Da si pozajmio zenu bilo bi manje stete verovatno . Salu na stranu moglo je i tebi da se desi, mozda nije drugar kriv.

Treba mi neki pouzdan servis za ciscenje dizni!?? Znaci gde mogu sto vise biti siguran da je to odradjeno kako treba...naslusao sam se svakojakih prica o raznim metodama ciscenja, ovom i onom metodom, onda d ali posle i kako testiraju dizne, koliko traje sam postupak ciscenja i da li se on ponavlja ako dizna ne pokaze zadovoljavajuce rezultate, garancija.... Eto to bi ukratko bilo to. Inace u pitanju su dizne sa LaguneII dCi 120ks.
                To bi i ja voleo da znam. Koliko sam video pouzdan servis za ciscenje dizni ne postoji. Dizne za dizele pogotovo nase su malo komplikovane i moraju se rastaviti da bi se uspesno ocistile. Zato je i njihovo ciscenje 4 puta skuplje nego kod benzinaca gde se samo dizna okupa u UZ kadici. Unutar dizne koja ide u nase lagune se nalaze i neki kristali i gomila sitnih delica i ipak je posao odraditi je kako treba i diti siguran da je sve OK. Najbitnije je po meni da se test na kraju odradi kako treba i da se svojim ocima uveris da dizne isto nalivaju i da su vrednosti u propisanim normama. Jedino jos da nadjes servis koji ce ti dozvoliti da budes tu dok ti proveravaju dizne.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Masinac2
                  CBC Član
                  • 02.09.2010
                  • 19
                  • Beograd

Hajde da se javim.
                  Doterao sam Lagunu 1.9dci.
                  Hvala svima na komentarima ovde zaista je od velike pomoci.
                  Sredjen amortizer prednji levi (bio kriv), par sijalica, nosac spone desno, podizac vozackog stakla (prsla plastika ona plava kao kutija sibica) i trenutno dao sa se uradi osvetljenje displeja klime.
                  To bi trebalo da je to.
                  Ceka me zamena prednjih plocica koje su dotrajale i veliki servis posto je auto na 200 km do 120k.
                  Da iznesem utiske ako nemate nista protiv.
                  Laguna je pre svega podredjena udobnosti i lakoci voznje.
                  Izuzetno miran i tih auto sa vrlo mekanim komandama tako da opusta do maksimuma.
                  Imao sam priliku da vozim i skuplje modele nemackih kola(Mercedes E klasa 220cdi ,Audi A6 2.5tdi,bmw 320d) i po tom pitanju je Laguna za nijansu bolja po pitanju udobnosti.
                  Zacudilo me povezivanje plastike enterijera posto su svi kontakti bez zavrtnjeva.
                  Takodje za pohvalu je broj pregrada i neki detalji koji u drugim kolima ili ne postoje ili su drugacije reseni
                  Sa druge strane ovo je trom motor u poredjenju sa nekim drugim dizelima slicnih perfomansi na papiru sa dosta ekonomicnom potrosnjom.
                  Iskreno prvi dizel u zivotu a jos uvek imam benzinca od 205 konja tako da po nekad znam biti frustriran ubrzanjima i zvukom
                  Videcu jos zamenu filtera vazduha ali tesko da ce se nesto znacajno dobiti tako da ostaje cinjenica da je meni ovo mrcina.....subjektivno naravno
                  Plastika enterijera je lepa za oko ali nekako deluje manje kvalitetno nego na drugim kolima.
                  Imam i polu kozna sedista i koza je jako tanka ,tako da mi to nije bas po volji.
                  Sve u svemu mislim da je Laguna sasvim lep auto ako je namena udobnost i konfor uz obavezno pazenje auta.
                  Ako se uzme njena cena u odnosu na konkurenciju misli da tek tu dobija veliku prednost.
                  One sitnice ne spominjem jer to ima svaki auto samo sto ljudi nece da pricaju o tome pa ispada kako su neka kola kvalitetnija od Ferrarija.
                  Toliko od mene.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Originally posted by savke
                    Ne znam da li ima kajlu na toj remenici ili je samo konus drzi, ali u svakom slucaju verovatno je sasio ventile. Znaci verovatno se skida glava pa onda dalje. Da si pozajmio zenu bilo bi manje stete verovatno . Salu na stranu moglo je i tebi da se desi, mozda nije drugar kriv.

To bi i ja voleo da znam. Koliko sam video pouzdan servis za ciscenje dizni ne postoji. Dizne za dizele pogotovo nase su malo komplikovane i moraju se rastaviti da bi se uspesno ocistile. Zato je i njihovo ciscenje 4 puta skuplje nego kod benzinaca gde se samo dizna okupa u UZ kadici. Unutar dizne koja ide u nase lagune se nalaze i neki kristali i gomila sitnih delica i ipak je posao odraditi je kako treba i diti siguran da je sve OK. Najbitnije je po meni da se test na kraju odradi kako treba i da se svojim ocima uveris da dizne isto nalivaju i da su vrednosti u propisanim normama. Jedino jos da nadjes servis koji ce ti dozvoliti da budes tu dok ti proveravaju dizne.
                    Onda bar neki predlozi gde nositi dizne!?

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

@Masinac2,

Drago mi je da si zadovoljan lagunom i neka te jos dugo vozi. Znaci ona tebe a ne ti nju
                      Pre nego sto sam kupio lagunu vozio sam megana benzinca 1.6 16v od 107ks. Malo sam se u prvi mah razocarao nazovi tromoscu, mada lepi kada otvori turbinu. Problem je ta turbo rupa kada odrapis gas na ispod 2000 obrtaja, pa dok sacekas da otvori turbina... Sve u svemu kada sam posle par meseci ponovo provozao megana osecao sam se kao da sam seo u stojadina(mozda malo preterujem ). Druga je stvar voziti 205ks i lagunu dizela ali sta je tu je...

Comment

• Masinac2
                        CBC Član
                        • 02.09.2010
                        • 19
                        • Beograd

Sa turbinom sam upoznat i rupama na istoj
                        Drugi auto je 2.0 v6Tb.
                        Ali ok prezivecu...valjda
                        Mimo toga stvarno mislim da je lep auto i imam pozitivno misljenje.

Comment

• cikajowa
                          CBC Veteran
                          • 12.11.2009
                          • 153
                          • svugde

E narode sutra radim mali servei svi filteri ulje, i menjam zadnje silen blokove. Zamena samo silena sa ugradnjom 13 000, u pitanju su original blokovi da ne bude zabune. Mnogo?
                          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Malo mnogo cini mi se. Zamena sa "original" blokovima je bila 11000, ako se ne varam.

Inace u Renault Malkom-u sam pitao za silen blokove i cena je 2200 po komadu.

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

Majstor mi je ponudio tu verziju os 11 000 sa zamenom, nisu orginalni.. i 13 000 sa orginalima, navodno mi je rekao 6000 blokovi i 7000 ruke, kao komplikovano i dugo traje zamena
                              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Zamena je dosta komplikovana, posto ceo most mora dole i sve nazad se razvezuje. Treba tu i vremena a i jako tesko da moze jedan covek da radi, vec dvojica, sto dodatno povecava normativ....

P.S. Ne vezano za ovu pricu, jeste li videli kolike su cene lanaca za sneg ove godine. Katastrofa! Isti oni koje sam prosle godine kupio za megana za 1000din na akciji u rodicu sada kostaju 2400 na akciji.

Comment

Working...
                                X