RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nesabg
    CBC Početnik
    • 03.04.2011
    • 2
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Hvala vam puno sto ste se potrudili......ja sam,iskreno,ljubitelj benzinaca,nikada pre nisam vozio ni jedan francuski automobil tako da sam totalni laik....ali mislim da je laguna moj sledeci auto ....citao sam dosta ali i nema bas puno informacija o benzincima,ma da vecina stvari koja me je zanimala vec pise tako da vas necu zamarati nepotrebnim pitanjima....jos jednom hvala,nadam se da cu i ja uskoro da postanem vlasnik lagune

Comment

• Nesa981
      CBC Član
      • 07.09.2010
      • 11
      • Smederevo

Zdravo drugari,
      Hteo bih da vas zamolim za jedan savet jer ste mozda imali ovakav problem.Na auspuhu mi se cuje cudan svuk,nesto kao brujanje kada auto radi na 1000 obrtaja i motor podrhtava na isti broj obrtaja.Ako ste imali slican problem,pomozite mi malo da resim to.
      Hvala unapred.

Comment

• igogitar
        CBC Član
        • 14.07.2010
        • 93
        • R.Srpska,Gradiška

Ne znam na sta mislis kad kazes da bruji. Meni zvecka nesto na auspuhu (kao kad bi neki metalni prsten bio zakacen na auspuh) od kad sam kupio auto ali nisam gledao sta je to,ne smeta mi . Ako je to vozi slobodno,ja vozim vec duze od 2 godine i nista se lose nije desilo.

Comment

• Annoy
          CBC Član
          • 28.08.2009
          • 19
          • Kanjiza

Pozdrav svima!
          Hteo bih da pitam da li neko zna da li su motori od 1.9dci koji se ugradjuju u Lagune sa 6 brzina isti kao oni koji se ugradjuju u Megana 1.9dci sa 6 brzina?Mislim da li su isti po snazi i ima li kakvih razlika?Ja imam Lagunu 1.9dci 6 brzina a prijatelj zeli da kupi megana pa me cisto interesuje da li su im iste karakteristike?Hvala unapred!

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ako je 1.9 sa 88kW onda su isti. Uostalom, pogledaj broj motora. Osim F9Q (to je 1.9 dizel) ima i još jedna trocifrena oznaka, odmah iza, na primer 740. Ako su ove oznake iste i motori su isti.

Comment

• minge
              CBC Član
              • 17.09.2009
              • 59
              • RS

Trebalo bi biti da je isti motor. Kad sam ja radio veliki servis u ovlastenom servisu dobio sam racun gde pise da su ugradili zupcasti remen od Megana. Rekli su mu da su to isti motori.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Postoji makar 10-ak motora 1.9DCI. Neki od delova pasu medjusobno, neki ne, ali kao sto rece mupe, one tri cifre posle F9Q na broju motora ce ti reci da li je isti ili ne. Postoje megani koji imaju iste motore, ali ne mora da znaci.

@Nesa981
                Da li imas katalizator ili je mozda izvadjen? Ako je izvadjen moze da proizvodi malo supalj zvuk. Opet ako nije moze da se desi da se odlomilo parce pa lupka negde u cevima ili auspuhu. Moze pletenica da se cuje....Moguce je i da je negde neki nosac auspuha pomeren ili pukao....Tesko je opisati zvuk recima pa ces tesko i dobiti tacan odgovor ovako. Ovo su neke od stvari koje mogu biti.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Nidjeveze
                  CBC Član
                  • 06.04.2011
                  • 17
                  • Banjaluka

Pozdrav svima, vec dva dana citam cijelu temu od pocetka i, naravno, namjeravam da je iscitam komplet jer namjeravm da kupim Lagunu. Za pocetak, okacicu ovdje link ka performansama i fotkama automobila koji sam pikirao, pa bih volio da cujem misljenja sviju vas koji vec imate veliko iskustvo.

Comment

• Nesa981
                    CBC Član
                    • 07.09.2010
                    • 11
                    • Smederevo

Originally posted by savke
                    Postoji makar 10-ak motora 1.9DCI. Neki od delova pasu medjusobno, neki ne, ali kao sto rece mupe, one tri cifre posle F9Q na broju motora ce ti reci da li je isti ili ne. Postoje megani koji imaju iste motore, ali ne mora da znaci.

@Nesa981
                    Da li imas katalizator ili je mozda izvadjen? Ako je izvadjen moze da proizvodi malo supalj zvuk. Opet ako nije moze da se desi da se odlomilo parce pa lupka negde u cevima ili auspuhu. Moze pletenica da se cuje....Moguce je i da je negde neki nosac auspuha pomeren ili pukao....Tesko je opisati zvuk recima pa ces tesko i dobiti tacan odgovor ovako. Ovo su neke od stvari koje mogu biti.
                    Hvala na ovim savetima,pogledacu sta je u pitanju.Skinucu zadnji deo lonca i pokusati da istresem to parce metala ako se odlomilo slucajno,mada sam gledao drzace auspuha ne izgledaju lose ako je i to problem promenicu ih.U svakom slucaju cim resim problem javicu vam sta je u pitanju bilo.

Comment

• modesti
                      CBC Senator
                      • 26.08.2009
                      • 239
                      • novi sad
                      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by Nidjeveze
                      Pozdrav svima, vec dva dana citam cijelu temu od pocetka i, naravno, namjeravam da je iscitam komplet jer namjeravm da kupim Lagunu. Za pocetak, okacicu ovdje link ka performansama i fotkama automobila koji sam pikirao, pa bih volio da cujem misljenja sviju vas koji vec imate veliko iskustvo.

http://www.zrdauto.com/index.php?opt...c=detail&id=67
                      Dobro dosao. Lepo je cuti da novi clan ovog foruma prvo procita sve prethodne strane pa onda postavi pitanje. Za pocetak sto se tice tog auta sto si postavio link...obrati paznju na rucicu menjaca, skroz je ogoljena a stoji da je auto presao 156000km, na mojoj je pravih 160000km i rucica nigde nije izderana. Nije to jedini pokazatelj ali bi mene odbio od auta.
                      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

bas sam htjeo da kazem ovo sto i modesti, a jos nesto , auto ima stare bosanske tablice na sebi , sto znaci da je uvezen minium pre 2 godine a mozda i prije , razlikuju mu se farovi (ili samo tako djeluje na slici) , iguljeno mu je start dugme , moja ima 260 000 i dugme nije ni priblizno ovoliko izguljeno, i ono sto bi mene odbilo definitivno je to sto NIJE originalni cd player u njemu! komande na volanu i centralni displej znaci nisu u funkciji! ja bi ovo auto zaobisao u SIROOOOKOM luku !

na istom placu mnoooooooogo bolji izbor bi bilo ovo
                        http://www.zrdauto.com/index.php?option ... &Itemid=54

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

e zanima me samo gde se ona "cev" od dovoda vazduha zavrsava na drugu stranu gde treba da bude pricvrscena...

Comment

• Nidjeveze
                            CBC Član
                            • 06.04.2011
                            • 17
                            • Banjaluka

Originally posted by slavenm
                            bas sam htjeo da kazem ovo sto i modesti, a jos nesto , auto ima stare bosanske tablice na sebi , sto znaci da je uvezen minium pre 2 godine a mozda i prije , razlikuju mu se farovi (ili samo tako djeluje na slici) , iguljeno mu je start dugme , moja ima 260 000 i dugme nije ni priblizno ovoliko izguljeno, i ono sto bi mene odbilo definitivno je to sto NIJE originalni cd player u njemu! komande na volanu i centralni displej znaci nisu u funkciji! ja bi ovo auto zaobisao u SIROOOOKOM luku !

na istom placu mnoooooooogo bolji izbor bi bilo ovo
                            http://www.zrdauto.com/index.php?option ... &Itemid=54

Da, moram reci da jos uvijek nisam razgledao auto, osim ovako sa fotografija, ali vidim da ovdje ima iskusnih ljudi koji mogu da udjele dobar savjet, stoga mi je drago sto ste reagovali obojica i u meni jos vise probudili skepsu koja je postojala i ranije. E sad, kad vidim ovu lagunu za koju kazes da je bolji izbor, zanima me sta mislis kolika joj je boljka ta kilometraza od navodnih 240.000 i koliko je isplativo uzimati auto po cijeni od 5.000 evra sa tom kilometrazom?

u medjuvremenu, pojavila mi se nova opcija, a rijec je o ovoj laguni, pa ako neko ima iskustva....

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Zute lampice popaljene na instrument tabli nisu dobra naznaka.......

P.S. U potrazi ne zuri nigde, naoruzaj se strpljenjem, dobrim majstorom i racunaj da kakav god da je auto, imaces minimum 100-200e ulaganja da bi bio ono sto ocekujes od njega. Srecno!

Comment

• Nidjeveze
                                CBC Član
                                • 06.04.2011
                                • 17
                                • Banjaluka

Originally posted by SerbianHero
                                Zute lampice popaljene na instrument tabli nisu dobra naznaka.......

P.S. U potrazi ne zuri nigde, naoruzaj se strpljenjem, dobrim majstorom i racunaj da kakav god da je auto, imaces minimum 100-200e ulaganja da bi bio ono sto ocekujes od njega. Srecno!

kad kazes zute lampice, mislis na ovu jednu sliku od 1.6 16v, jel?

inace, imam dobrog majstora, lik je prespreman, fanatik, tako da tu vjerujem da nece biti frke...i tek sam zakotrljao, pa trazim savjete na sve strane

Comment

Working...
                                X