RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cirikan
    CBC Član
    • 12.10.2010
    • 11
    • ns

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by markofpi
    CIja je ta zamenska sijalica!? A cija je ta original!? Cudu me da imaju razlicite oznake!?
    D2C Super Vision HID sa naznakom Conversion kit, u Temerinskoj u NSu. Naravno da sam prethodno platio tih debilnih 6400 za original OSRAM D2R.

Comment

• cirikan
      CBC Član
      • 12.10.2010
      • 11
      • ns

Originally posted by djura 82
      POzz Ne mogu da stanu,znaci 16 najmanje a za sat ti je Cikajova lepo objasnio,najbolje je hemijskom olovkom
      Sat vraćen unazad po upustvu,svaka vam cast,i za veličinu guma hvala, sad mi ostaje da trazim 4 felne 16 za zimske gume[/quote]

Ja vec dva meseca trazim celicne (ili polovne alu) 16ce 5×108 6.5J. Gde god sam zvao, nista. Najjeftinije sam nasao celicne nove za 6500/kom.

Kao odgovaraju sa Alfe, sa Mondea...ali realno nema ih nigde.
      Umesto zimskih 16ca sam resio da stavim 205/50/17 kao zamenu za 225/45/17 (kalkulatori pokazuju da se moze ovo napraviti) i sada trazim 4 polovne zimske (planiram zamenu auta sledece godine). Napisah negde da sam prosle zime sahranio 2 zimske i s proleca jos 3 letnje na ovim nasim rupama ( jednu novu Barum Bravuris 2 iscepah posle 7 dana totalno i naravno garancija ne pokriva rupe na putu ).

Sve u svemu srecno sa potragom za felnama...

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Napokon sam namontirao celicne felne sa zimskim gumama. Senzore sam upario pomocu dijagnostike, ali posto sam zapisao brojeve sa senzora pre nego sto je vulkanizer montirao gume, nije moralo da se ide od tocka do tocka sa onim citacem da mi upari, vec smo samo uneli preko dijagnostike koji se gde nalazi. Naravno posle kratke voznje pojavljivali su se na displeju jedan po jedan tocak i sada je sve OK. Sada moram jos da kupim i neke lepe radkapne, posto mi ovako katastrofalno izgleda, posle onih alu felni. Znaci sada mi je aktivan zimski set, a na prolece ne moram da uparujem ponovo one stare, vec samo prebacim na dijagnostici na letnji set koji je ostao uparen.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cikajowa
          CBC Veteran
          • 12.11.2009
          • 153
          • svugde

Taj rad savke, i ja sam tako uradio ,samo sto ja imam alu 16 sa novim zimskim i njih sam stavio pre 3 dana..a 17 spremio da cekaju leto.Koliko auto udobniji sa 16 , ogromna razlika, tolika da ne bih vise stavljao 17 ..Ali jbg cena lepote se placa krajevima spona obicno
          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• Krema
            CBC Član
            • 26.04.2010
            • 77
            • Novi Beograd
            • Laguna II 1.9 dCi

POzz Ne mogu da stanu,znaci 16 najmanje a za sat ti je Cikajova lepo objasnio,najbolje je hemijskom olovkom
            Sat vraćen unazad po upustvu,svaka vam cast,i za veličinu guma hvala, sad mi ostaje da trazim 4 felne 16 za zimske gume
            Pozdrav.
            Gledao sam tehnicku knjizicu (uputstvo za rukovanje ili kako se vec zove) i video sam da mogu da na moju Lagunu ali i skoro sve Lagune da idu celicne felne 15" x 6,5J . Naravno mogu i 16" x6,5J kao i 17" x7J. Navedena su prva 4 broja sasije (kod mene je BGOG) pa sam tako video da mogu i 15". Ako treba mogu postaviti na forum za koje brojeve sasije mogu koje felne.

Inace ja sam kupio 4 celicne felne i sredio ih (ofarbao), jos mi preostaje da stavim gume zimske. Najverovatnije cu da stavim GoodYear Ultra Grip 7+, cuo sam da su odlicne gume, a cena je oko 9800 din po gumi. Najjeftiniju Winteru sam nasao za 7300 din. Inace dimenzija guma koje cu da stavim su 205/55 R16

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Moja laguna je imala na sebi 4 nove wintere kada sam je kupio, ali za toliku razliku u ceni nema sanse da ih ikada kupim. Michelin stavis i miran si.

Comment

• Krema
                CBC Član
                • 26.04.2010
                • 77
                • Novi Beograd
                • Laguna II 1.9 dCi

Michelin u gorepomenutoj dimenziji je 12300 din, najjeftiniji koji sam ja nasao.

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

daj tu tabelu meni je BGOM

Comment

• Krema
                    CBC Član
                    • 26.04.2010
                    • 77
                    • Novi Beograd
                    • Laguna II 1.9 dCi

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Krema
                      Michelin u gorepomenutoj dimenziji je 12300 din, najjeftiniji koji sam ja nasao.
                      Samo sto michelin ima mnogo duze i bolje da te sluzi, a da ne pominjem da mi se felna sa winterama sva sjaji od olovnih tegova na njoj iako su felne prave i ne bacaju bez guma. Kad god sam kupio michelin, veci teg od 5g( eventualno 10g) nisam imao na njoj. Na jednoj imam cak odlicnih 60g sa jedne strane i 40g sa druge na winteri.

Comment

• cirikan
                        CBC Član
                        • 12.10.2010
                        • 11
                        • ns

Originally posted by Krema
                        Sat vraćen unazad po upustvu,svaka vam cast,i za veličinu guma hvala, sad mi ostaje da trazim 4 felne 16 za zimske gume
                        Pozdrav.
                        Gledao sam tehnicku knjizicu (uputstvo za rukovanje ili kako se vec zove) i video sam da mogu da na moju Lagunu ali i skoro sve Lagune da idu celicne felne 15" x 6,5J . Naravno mogu i 16" x6,5J kao i 17" x7J. Navedena su prva 4 broja sasije (kod mene je BGOG) pa sam tako video da mogu i 15". Ako treba mogu postaviti na forum za koje brojeve sasije mogu koje felne.

Inace ja sam kupio 4 celicne felne i sredio ih (ofarbao), jos mi preostaje da stavim gume zimske. Najverovatnije cu da stavim GoodYear Ultra Grip 7+, cuo sam da su odlicne gume, a cena je oko 9800 din po gumi. Najjeftiniju Winteru sam nasao za 7300 din. Inace dimenzija guma koje cu da stavim su 205/55 R16
                        jel mozes reci kada, gde i posto si kupio te celicne felne
                        tnx

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

U Bijeljini cijena Winter 1 gume dimenzije 205/55 R16 je 116 maraka (6375 din) sa montazom i balansiranjem, i naravno garancijom! ljudi su profesionalni (znaju da rade sa felnama sa senzorima, i ne stavljaju bezveze tegove ) tako da ko je blizu Bijeljine ili prolazi, isplati mu se

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by krelac
                            Znaci, stavio je soferku koja nije za senzore za kisu, tako da mi sad nerade senzori. Nije neki veliki bad ali ipak kad imam senzore....
                            Mislim da treba da se vratiš kod "majstora" i da mu tražiš da montira odgovarajuću šoferšajbnu, o svom trošku.

Originally posted by cirikan
                            D2C Super Vision HID sa naznakom Conversion kit, u Temerinskoj u NSu. Naravno da sam prethodno platio tih debilnih 6400 za original OSRAM D2R.
                            Plašim se da ćeš relativno uskoro promeniti mišljenje i tih 2.600 za "conversion kit" koji to nije, smatrati debilnim. Već sad sam 99% siguran da ti ta sijalica ne svetli jednako kvalitetno/precizno kao osram, a pitanje je i koja joj je boja.

Comment

• Krema
                              CBC Član
                              • 26.04.2010
                              • 77
                              • Novi Beograd
                              • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by cirikan
                              jel mozes reci kada, gde i posto si kupio te celicne felne
                              tnx
                              Doneo mi jedan kolega iz Sapca pre nekih 2 nedelje. Cena je bila 100 evra za sve 4.Do pre mesec dana cena je bila 80 evra za sve 4 ali posto je potraznja povecana samim tim i cena je skocila. Na zalost nisam mogao da ih kupim u leto kad je cena bila jos manja a ponuda ogromna. Morao sam malo da ih sredjujem-osmirglao i ofarbao.Sad su kao nove.

Comment

• lagunas
                                CBC Član
                                • 01.09.2010
                                • 28
                                • NOVI PAZAR

Originally posted by krelac
                                Mijenjao sam sofersajbu ali mi majstor-glupan nije izrezao prorez za senzore za kisu, tu je ona crna folija.E, sad, dali mogu sa unutrasnje strane da napravim taj prorez i znal ko uopste kako se skida ona plastika sto drzi unutrasnji retrovizor?
                                Ceo retrovizor se povlaci lagano nadole , retrovizor drzi jedna sina a u centar te sine je matica.
                                Umalo zaboravih pre svega toga tankim srafcigerom odvoji plastiku

Comment

Working...
                                X