RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

U Hit autu je 31.800din, verovatno je i u Savi slicna cena.

Comment

• milanj22
      CBC Početnik
      • 04.12.2009
      • 6
      • bor

Pozdrav imam jedno pitanje moze li mi ko reci ja vozim YUGO Floridu 1.3 EFI a zeleo bih da kupim Lagunu II 1.9 dci. Interesuje me koliko je dobra laguna i koliko kosta odrzavanje i delovi za nju.Ako moze neko strucno misljenje

unapred zahvalan Milan iz Bora

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Originally posted by milanj22
        Pozdrav imam jedno pitanje moze li mi ko reci ja vozim YUGO Floridu 1.3 EFI a zeleo bih da kupim Lagunu II 1.9 dci. Interesuje me koliko je dobra laguna i koliko kosta odrzavanje i delovi za nju.Ako moze neko strucno misljenje

unapred zahvalan Milan iz Bora
        Računaj koliko za Floridu pa puta 3 ( delovi su skuplji, a i ima makar tri puta više stvari koje mogu da se pokvare). Još je i dobro kada date 6000-7000 dinara pa rešite problem jer se dešava da i posle plaćanja problem nije rešen ( majstori su samo zamenjivači delova i to ne baš uvek onoga koji stvarno pravi problem nego idu metodom eliminacije pa kad "ubodu". Generalno sva auta posle 2000.g su kao da imate još jednog člana porodice. Računaj svaki mesec u proseku 4000-5000 dinara plus gorivo ( desiće se da jedan mesec neće biti ništa, a onda sledeći 10 000- 15 000 ). Nadam se da te nisam razočarao jer svako uživanje mora da se plati, sad da li na mostu ili ćupriji.
        Pozdrav

Comment

• dci Šabac
          CBC Član
          • 16.10.2009
          • 60
          • Šabac

Zao mi je sto to cujem,Markofpi.
          Proverio sam sa jednm drugarom koji drzi neke polovne delove za Renoa,ali nema ni xenon far,ni branik koji ide uz njega.

Nadam se da ces uspeti povoljno resiti problem.

Comment

• milanj22
            CBC Početnik
            • 04.12.2009
            • 6
            • bor

E pa bas sam se razocarao
            Hvala na odgovoru

Comment

• dusko986
              CBC Početnik
              • 28.12.2009
              • 2
              • Beograd

Pozdrav svima.

Moj problem je sledeci:

Pre dva dana su prestali da mi rade brisaci, senzori za vrata, i senzor za pojas vozaca. Otisao sam kod elektricara i on je ustanocvio da je crko osigurac neki i zamenio ga! Dok sam dosao kuci sve je opet prestalo da radi! Onda sam odvezao auto na kompjutersku dijagnostiku i oni su ustanovili isto to, opet zamenio osigurac i kompjuter je onda prokazivao da je sve u redu, medjutim posle par sati opet isti kvar.

Moje pitanje je: Da li je neko imao takav ili slican problem i kako ga je resio? Ili neko mozda zna u cemu je problem?

Hvala u napred.

Comment

• minge
                CBC Član
                • 17.09.2009
                • 59
                • RS

Veliko saucesce markofpi. Resice se to! Veruj i mene srce boli kad cujem da je neko udario Lagunu

Ja imam jedno drugo pitanje, vezano za grejanje u autu.
                Moja Laguna nam digitalnu klimu ili hladjenje, znaci ona obicna sa koluticima
                E sad, kad upalim grejanje i radi neko vreme, ne dugo, pocne da mi se jako greje plastika oko tih kolitica za pojacavanje duvanje i grejanja, pa se grije i prema kartci i radiju. Kada vozim i dodirnom desnom nogom taj dio a ono vruce, tj vrelo... Sikira me to, jer bojim se da velika temperatura ne unisti karticu ili slicno.
                Bio sam u servisu i majstor, koji je izgledao prilicno iskusan, mi rece da je to uredu i da tako treba biti, da je tako kod vecine Laguna....
                Mislim da je ovo pravo mesto da pitam ljude koji imaju Lagunu da kazu je li to stvarno tako? I, ako nije, sta bio mogao biti problem.

Pozdrav

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Računaj koliko za Floridu pa puta 3 ( delovi su skuplji, a i ima makar tri puta više stvari koje mogu da se pokvare). Još je i dobro kada date 6000-7000 dinara pa rešite problem jer se dešava da i posle plaćanja problem nije rešen ( majstori su samo zamenjivači delova i to ne baš uvek onoga koji stvarno pravi problem nego idu metodom eliminacije pa kad "ubodu". Generalno sva auta posle 2000.g su kao da imate još jednog člana porodice. Računaj svaki mesec u proseku 4000-5000 dinara plus gorivo ( desiće se da jedan mesec neće biti ništa, a onda sledeći 10 000- 15 000 ). Nadam se da te nisam razočarao jer svako uživanje mora da se plati, sad da li na mostu ili ćupriji.
                  Pozdrav
                  Ili ti se desi nesto kao meni sinoc! A isto sam vozio zastavu tj. Yuga pre Lagune tako da ako nisi spreman da se pomiris sa cinjenicom da dobar auto i dobro kosta u svakom smislu ili ako ti tvoje realne finansijske mogucnosti to ne dozvoljavaju odustani od kupovine.

Sto se tice grejanja kartice, meni se leti desava da ona po vadjenju, a posle neke duze voznje bude bas topla. Mada ja imam digitalnu klimu.
                  I ljudi HVALA Vam jos jednom na saosecanju i podrsci. Sad samo treba sacekati da prodju svi ovi praznici da bi se to resilo...

Comment

• dusko986
                    CBC Početnik
                    • 28.12.2009
                    • 2
                    • Beograd

Pozdrav svima.

Moj problem je sledeci:

Pre dva dana su prestali da mi rade brisaci, senzori za vrata, i senzor za pojas vozaca. Otisao sam kod elektricara i on je ustanocvio da je crko osigurac neki i zamenio ga! Dok sam dosao kuci sve je opet prestalo da radi! Onda sam odvezao auto na kompjutersku dijagnostiku i oni su ustanovili isto to, opet zamenio osigurac i kompjuter je onda prokazivao da je sve u redu, medjutim posle par sati opet isti kvar. Drugi elektricar mi je rekao da je u pitanju opticki kabal, za koji ja prvi put cujem da postoji u kolima, i naravno ne znam kako izgleda.

Moje pitanje je: Da li je neko imao takav ili slican problem i kako ga je resio? Da li neko zna mozda kako izgleda taj kabal, koja mu je cena i gde bi mogao da ga nadjem?

Hvala u napred.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Sto se tice fara koji sam nasao i gore pomenuo. Zvao sam servis i Nesa mi rece da ako je far proizveden zakljucno sa 2003god. da moze na moju Lagunu. Onda sam zvao Reno Sava da vidim mogu li nekako na osnovu kataloskog broja fara da proverim kad je far proizveden. Rekli su da ne mogu ali kad sam im diktirao kataloski broj saznao sam jednu stvar, a to je da po tom broju far nije ni levi ni desni tj. broj koji je meni lik izdiktirao je: 7701474500, dok su mi u servisu rekli da kataloski broj fara koji se zavrsava na 501 jeste desni far, a onaj koji na kraju ima 502 jeste levi. E onda ja opet zovem onog lika da ga pitam da mi ponovo procita broj jer ko zna mozda je pogresno procitao ili sta vec, kad ono opet isto! I sad sta raditi??
                      Ima li neko neku ideju/objasnjenje za ovo!?

Comment

• laguna157
                        CBC Član
                        • 29.12.2009
                        • 21
                        • ns

imam lagunu 2002 1.9 dci pre od oko mesec dana grejanje na suvozačevoj strani mi je ostalo blokirano na hladno, u servisu su mi odblokirali al sad mi je razlika u grejanju iako je ista zadata temperatura i iz tog dela auta mi se čuju vibracije i lupkanje. jel neko imao slična iskustva i ima li pomoći sem ponovnog odlaska u servis?

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Laguna 2002
                          Računaj svaki mesec u proseku 4000-5000 dinara plus gorivo ( desiće se da jedan mesec neće biti ništa, a onda sledeći 10 000- 15 000 ).
                          Pozdrav
                          Svašta... Aj da sad ne ureknem, ali ja sam na mojoj laguni do sada samo uradio veliki servis i popravio parking senzore, za koje sam znao da ne rade još kad sam kupovao auto. Vozim je oko godinu i po dana. Pre toga (od 2003.) sam imao lagunu I na kojoj sam imao jedan ozbiljniji kvar (menjač) za nešto više od 5 godina vožnje.

Prijatelji koji voze zastave definitivno više para troše na održavanje nego ja...

E sad, ja nisam kupio najjeftiniju lagunu koja se mogla kupiti...

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Mislim da generalno gledano, Leaguna kao model pati od gomile nekih decijih bolesti koje su recimo razvijene svabe odavno prelezale, e sad da problem bude tezi, kad se u to sve pomesa jezik kapitala i njegova gramatika, dobije se, nezavidna situacija, npr, po izlasku laguna na trziste 2000/2001, citac kartica je kostao kod nas oko 120e, medjutim, kako su citaci u prvim serijama poceli da crkavaju, proizvodjac(renault) umesto da je jos samnjio cene, Nesa iz zemuna mi kaze da su ulazne cene otisle naprotiv, na gore i dogurale do citavih 300e, isto vazi i za brave, koje trenutno idu od 10000-15000, dok su ranije bile za citavih 50% jeftinije, dalje, naravno nezaobilazne instrument table, i gornjeg nosaca motora, dizni, EGR ventila....

Ako se sve ovo ne uzne u obzir, pazari auto sa pravom kilometrazom, tj rabatom u nekim normalnim granicama, mislim da se moze ocekivati periodicno samo po neki kvar, kao u predhodnom izlaganju, dok u suprotnom stize cela serija "sitnih" popravki, koje nisu ni malo jeftine.

Sve u svemu "Audaces Fortuna Iuvat".

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Da dodam i ja nešto na ovu temu, s obzirom da je moja laguna prešla oko 100 hiljada samo dok je kod mene, i verovatno još 150-200 hiljada pre toga.
                              Što se tiče kvarova, menjano je ono standardno što bi se menjalo i na drugim automoblima: pločice, filteri, ulje, amortizeri i tako te stvari.
                              ALI ... laguna ima toliko dečijih bolesti koje nerviraju, a veoma su skupe za popravku...
                              Što kaže SerbianHero, mnogi drugi brendovi su takve sitnice odavno sredili, pa više i nema mnogo automobila (posebno u klasi kojoj pripada Laguna) u kojima te "kao dobar dan" zatekne neka plastika koja drnda u enterijeru, brava koja jedan dan hoće da se otključa a sledeća dva dana neće, pa onda opet sama proradi, a mesec dana kasnije neće da se otvori gepek, ili poklopac od rezervoara. Crkne osvetljenje od klime, ili čitač kartice, pobrljave neki senzori a onda se sutra sami od sebe "poprave", i tako... Što je najgore, ovo su stvari koje su se dešavale redovno i na lagunama starim jedva par meseci, dovoljno je prelistati net i čitati satima na tu temu.

Međutim, nije sve ni tako crno, uz očuvan primerak i povremeno zatvaranje očiju na neke sitnice i dečije bolesti, auto može lepo i da posluži, jer su ozbiljni kvarovi (uglavnom) retki, i više idu uz izrabljene primerke...

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Ja samo da se javim i kazem sta sam uradio kod Nese u servisu! Prenja krila koja su samo ispucala kao i izlomnjen branik ce da se krpe i Nesa kaze da je to najbolja varijanta, mnogo bolja nego da se kupuju neoriginalni delovi. Kad se to sve zavrsi bice isto kao i pre udesa, cak vizuelno mnogo bolje jer ce sve biti ofarbano i nece imati ogrebotine koje su do sada bile. Far mi je takodje nasao polovan u odlicnom stanju. Bocu za tecnost za pranje vetrobrana imanovu koja je mnogo jeftinija nego u ovlascenom servisu. Haubi nije nista i nema nikakva ostecenja, a jos jedino ostaje da se pokupuju zabice, neke sitne plastikice koje inace stoje u braniku valjda, prskalica za pranje fara kao i motorcic za pranje vetrobrana. To bi u principu trebalo da je to. Posle ostaje da vidim koliko ce da me kosta popravka Citroena C5 pa ako ne budem imao dovoljno para ode moja Laguna na prodaju...

Comment

Working...
                                X