RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lancia_k
    CBC Član
    • 09.01.2010
    • 78
    • Sombor

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Evo da i ja podelim neko iskustvo sa kolegama
    Radi se o onom parking senzoru koji se uopste nije oglasavao. Resio sam problem u servisu (ovlascenom). Riknuo je zvucnik senzora koji se nalazi u gepeku.
    Sada fercera savrseno a opravka sa novim zvucnikom i ugradnjom izasla 1200 din.
    Zeleo bi i da pohvalim sve forumase, jer ste svi sinhronizovani i vrlo korisni. I sto je najbitnije stedite tj stedimo novce jedni drugima.
    Eto npr ja resio problem sa citacem kartice tako sto sam iscitavao forum. Sad pali ko mina na dodir. A serviser mi hteo ugraditi novi citac koji je cirke oko 2 glave eura.
    Pozdrav svima

p.s. ako neko zna o cemu se radi, neka mi da savet na moj post od pre par dana o prskalici zadnjeg stakla
    Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• rilazi
      CBC Član
      • 09.06.2008
      • 25
      • Presevo

Pozdrav svima i molim za komentare o mom slucaju.

Kupio sam Lagunu 1.9 dci pre 4-5 meseci, 2001 expression i presao do sada vise od 10.000km bez nijednog problema, inace ima 180.000km na satu.

Sve je bilo normalno dok na cekanje u granici nije se sam gasio iznenada, ali je odmah palio i vidim na board-u ono STOP i jos jedna lampica sa stop unutra da blinkaju neprestano, inace sve u redu sa autom nema nijedne uoclive promene. Tako sam ga vozio do jednog lojkalnog serisa i on mi je rekao posle kompjuterskog pregleda da pritisak nafte ima devijaciju 30%, ali kad je resetovao vise se ne pojavljuju ona svetla.

Sad vozim auto, nema problema ali nekako sam u iscekivanju kad ce da se pojavi. Sta moze da bude razlog te devijacije u pritisku?

Hvala unapred

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Danas "pala " Laguna 2002.g Limuzina INITIALE. Na pregledu u ovlašćenom servisu ustanovljeno da su otišli zadnji silen blokovi ( cena spuštena za 150 eura zbog toga inače izašla me je 5800e ). Registrovana do oktobra urađen veliki servis i remont turbine u Užicu u Avgustu prošle godine. Na satu sada ima 180 000 km. Da se vratim na temu - Gde uraditi zamenu silen blokova u Novom sadu i okolini i koliko će me to zadovoljstvo koštati ?
        Pozdrav

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Servis renaultovih vozila u Bajči Žilinskog 13, CIFA-NS, a vlasnik je Draženko Savić. Kod njega ja vozim moju lagunu 1.9 dci 2002 god, a i otac moj citroena c5 1.6 hdi, 2005. Izuzetno korektni i znaju da urade posao a da ne pričam koliko su pristupačniji u novčanom smislu u odnosu na master group i ostale...inače svaka čast na autu i neka te služi još mnogo kilometara.
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Originally posted by Laguna 2002
            Danas "pala " Laguna 2002.g Limuzina INITIALE. Na pregledu u ovlašćenom servisu ustanovljeno da su otišli zadnji silen blokovi ( cena spuštena za 150 eura zbog toga inače izašla me je 5800e ). Registrovana do oktobra urađen veliki servis i remont turbine u Užicu u Avgustu prošle godine. Na satu sada ima 180 000 km. Da se vratim na temu - Gde uraditi zamenu silen blokova u Novom sadu i okolini i koliko će me to zadovoljstvo koštati ?
            Pozdrav
            Kaci slike...eksterijer, enterijer, detalji!

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Samo da sredim silen blokove, biće.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Ne citirajte post iznad!

neko to posle mora sve da uredjuje, otvori svaku poruku, obrise visak...

postoji opcija odgovori sa leve strane, povece dugme, tesko ga je promasiti.

cemu sluzi onda dugme Citiraj?

sluzi da citiras nekoga iz teme(pre 5-15 odgovora) ne prvi post koji je normalan tok teme
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Danas pri normalnoj vožnji upalilo se upozorenje da imam problem sa ubrizgavanjem goriva i auto nije hteo preko 2800 obrtaja ( jednostavno se turbina ne uključi, remontovana u Užicu još pod garancijom ). Zaustavio auto posle par minuta ga ugasio, upalio i auto proradio bez greške ( kompjuter uradio proveru i nije prijavio nikakvu grešku ), lepo se osetilo da turbina lepo povuče kada dostigne oko 2500. Čitao sam malo po internetu i kažu da je najverovatnije problem sa nekim ventilom koji je začepljen i koji treba očistiti. Da li su u pravu ili je problem sa turbinom, i koliko je opasno tako nastaviti vožnju sa obzirom da više nema greške ? Da li je neko imao slično iskustvo ?
                  Pozdrav.

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Druze to ti je standardna mana kod lagune, dakle pobrka se elektronika ,
                    ukoliko nije nista strasno samo ugasis i upalis auto i on vise ne javlja nikakav problem i ide sasvim normalno. To sto ti je isao lose tj do 2800 obrtaja je rad u takozvanom "SAFE MODE"
                    dakle nikakav problem (ukoliko ti sada radi normalno auto) jednostavno se nesto pobrkalo oko elektronike i racunar odmah reaguje (ne dozvoljava voznju u visokim obrtajima).
                    To se vecini na ovom forumu desava (ko vozi lagunu naravno) hteli da priznaju ili ne. Meni se takodje javlja s vremena na vreme da mi neko svetlo ne radi tj da je crfkla sijalica ali nije !!! Upalis ugasis kao i kod pc racunara , restartujes sistem . Pomiri se sa tim da ces se bakcati sa tim, sta je tu je.
                    Konkretno imao sam i problem sa ubrizgavanjem tj na bordu je javljao problem ali cim ugasi i upalim teram dalje kao da se nista nije desilo.
                    No ako se to bude i suvise cesto desavalo idi na dijagnostiku i neka majstor pogleda.

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Meni se za 4 godine i 100 000 km samo jednom desilo da uđe u safe tj. limp mode, prijavi grešku i ograniči broj obrtaja. Tad je zaista postojao problem sa nekim senzorom koji je gubio kontakt, više se ne sećam šta su očitali kao grešku u servisu. Uglavnom, nemoj to prepuštati tek tako, možda je EGR, možda nešto skroz deseto, ali bolje proveri u servisu da te ne bi sačekao još skuplji kvar. Na primer, ako je EGR zaglavljen i pun čađi, napravićeš žešće probleme ako nastaviš tako da voziš.

@gogi11
                      Ne znam koliko dugo voziš lagunu i koji motor, ali kod 1,9 dci nije baš normalno da te svaki dan sačeka neka greška na tabli, posebno ako ima veze s ubrizgavanjem.

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Vozim par meseci benzinjaru 1,8, nemama problema sa bordom tj elektronikom. Samo 2x do sada problem sa kompom i upalio ugasio auto i sve ok. Cak sam i jednom bio na dijagnostici medjutim nista kaze majstor teraj slobodno. Evo 2 meseca nista. A za dizel motor si upravu znaci ipak treba proveriti.

Comment

• cikajowa
                          CBC Veteran
                          • 12.11.2009
                          • 153
                          • svugde

Zna neko koja je cena solja amortizera za lagunu 2006?
                          Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• thomas
                            CBC Član
                            • 04.10.2009
                            • 97
                            • Subotica

Juce sam upao u krater na asfaltu u centru grada, mislio sam da mi je tocak otpao koji je to udarac bio. Istog momenta se upalilo crveno STOP na tabli, zuta lampica sa uzvicnikom, blinkanje tocka na malom displeju i crvena lampica. Vizuelno sve je bilo u redu, tocak na svom mestu, jedino na felni sam video malo ostecenje. Nastavio sam voznju, sve je bilo OK ali one lampice blinkaju ko bozicna jelka. Krenuo sam kod majstora i prolazeci pored benzinske pumpe nesto mi pade na pamet sto sam citao na forumu u vezi senzora u felnama. Sa kompresorom sam ispustio gumu na 0.5 bara pa ponovo naduvao na 2.2 i gle cuda one lampice se pogasile. Verovatno je senzor nesto pobrko zbog udarca pa ga je trebalo sam malo pomeriti (resetovati). Pozdrav svima na forumu i hvala sto delite iskustva i probleme i cuvajte se KRATERA na putu.

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

@gogi11 - Naravno da uopšte nije normalno da laguna prijavljuje grešku sama od sebe. Ne znam odakle ti takva informacija, ali bilo bi bolje da je ne širiš jer, jednostavno, nije tačna.

@Laguna2002 - Ako želiš da znaš u čemu je bio problem, idi kod nekog majstora. Svaka greška ostaje zapisana u kompjuteru i vidi se na dijagnostici. U čemu god da je bio problem, trebalo bi ga rešiti. Osim toga, turbina bi trebalo da počne da vuče već od 1800, a ne od 2500 obrtaja. To je definitivno previše.

Comment

• Guru
                                CBC Član
                                • 15.01.2010
                                • 57
                                • NIS

Zdravo " Novi clan".
                                Neka je sa srecom pazar.
                                Menjao sam silen blokove ili tzv. biksne na zadnjem trapu pre otprilike mesec dana i u ovlascenom servisu sam platio 6.500din.
                                Poz

Comment

Working...
                                X