RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by Chubbs
    ma to nema veze. pa moj auto na trzistu ne vredi puno. dovoljno da kupim hladnjake i amortizere i premasio sam vrednost samog vozila.
    Ne mislim matori na te vece investicije, tipa amortizeri, turbina, lezajevi, motor, vise mislim na ove renove decije bolesti, tipa citac kartica, koji je pre 4 god bio 150e a sad je 250e, brava koja i dalje bije 150e, kratica 110e,egr.. sto su i dalje cifre.

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Hvala. Meni su rekli do 1l je ok. jer kao dizelas mora da potrosi toliko, zato sam pitao. Nego niko da mi kaze da li je imao iskusvo koje ja imam a napisao sam ga u jednoj stranici ranije, vezano za nazovi trokiranje motora, mada verovatnije turbine, izmedju 1600-2000 obrtaja. Ja sam lagunu pazario u julu i sa njom presao skoro 8000 do sada, sem ovog problemcica nisam imao drugih. Stigla je iz Italije sa na satu 130000, sto je tesko za poverovati, ali dobro sta je tu je (uzeo sam je od poznanika). Ulje nigde ne pusta, teram je bez da je stedim. Jedino sam joj ubacio xenone, uradio veliki servis i stavio nove 4 zimske gume. Zadovoljan do sada, ali me ovo nervira. Pa ako neko ima predstavu sta bi to moglo da bude rad sam ga saslusati.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Pa, u principu 1l na 10.000 km i nije strašno, ali definitivno pokazuje da motor ili turbina nisu baš u cvetu mladosti...

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

Da li je neko smislio za šta bi mogle da se iskoriste fabričke navigacije ( za TV, DVD i sl. ), pošto za sada nemamo mape Balkana.
          Pozdrav

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by SerbianHero
            Originally posted by Chubbs
            ma to nema veze. pa moj auto na trzistu ne vredi puno. dovoljno da kupim hladnjake i amortizere i premasio sam vrednost samog vozila.
            Ne mislim matori na te vece investicije, tipa amortizeri, turbina, lezajevi, motor, vise mislim na ove renove decije bolesti, tipa citac kartica, koji je pre 4 god bio 150e a sad je 250e, brava koja i dalje bije 150e, kratica 110e,egr.. sto su i dalje cifre.
            Pa sta tu ima da bude cudno ??? Sasvim normalno dranje za nase prilike. Logicno cim se poveca potraznja za necim skacu i cene (tako ti razmisljaju nasi trgovci), taman posla da ih spuste kad mogu da zaradjuju tj da nas deru pa makar auto bio star i 20 godina.
            Nasi trgovci pod 1 svoj bezobrazluk oko marzi nikada nece skloniti u stranu a cinjenica je da je Laguna jedan od modela auta koji se za poslednjih par godina izuzetno mnogo uvozio verovatno zbog povoljne cene preko jer je to po meni najjeftiniji auto u toj klasi.
            Pod 2 , sto bi neko smanjio svoju marzu-zaradu ?? Pa da ti radis sa delovima da li bi ti izbijao sebi kesh iz dzepa??? Zaradjivao bih sto vise kao i vecina (i sebe stavljam u tu grupu), jbga tako je, a ni meni se to ne svidja no sta je tu je Srbija je to , zemlja chuda
            Nikada ovde trgovci nece ici na manju marzu a prodaju vece kolicine robe sto je i jedno od osnovnih pravila u trgovini -da se stalno obrce (i roba i novac) a ne da nabijes cenu i marzu pa ti artikal stoji po par meseci za rad "bolje zarade"
            Mnogo je monopolista u nasoj zemlji a to ce potrajati....na zalost.

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Bato, potpuno se slazem sa tobom i mislim da i dalje postoji mali procenat trgovaca, koji postiju jezik trgovine i njegovu gramatiku, imasvsi iskustva sa skoro svim decijim bolestima na laguni, primetio sam da sa dobrim istrazivanjem, internet, oglasi, pa cak odlazak i u unutrasnjost Srbije, covek moze da ustedi i do 50% cene!!! Ja srecom nisam isao van Beograda, ali sam oglasima i nternetom ustedeo sebi hiljade dinara, jedan primer je egr ,ventil cene idu u proseku od 15000 cak 17000, ja ga posle 20 poziva nadjem za 11000 (Meat and doria) , zatim mrtvi senzor za ABS jedan naj obicniji kablic od 20cm ide od 8000-10000! sti je klasicna otimacina, ja ga ubo za 5500! sto je i dalje mnogo ali na kraju postoji nacin da zaobidjes sve te lesinare,, losa stvar pez obzira na preduzetnost u traznji je sto svi ti lesinari grupno podizu prosek cene i sa njim donju prohvatljivu granicu, koja je u sustini i dalje visoka 5500din za obican kabl Tragedija.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Ma stoji, 5500 za kabl??? A sta da radimo mnogo je nepravde kod nas ali doci ce to jednom na svoje za jedno 150 godina valjda
                U svakom slucaju treba biti snalazljiv i uporan te mnoge delove traziti upravo na taj nacin (kao SerbianHero )

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Laguna 2002
                  Da li je neko smislio za šta bi mogle da se iskoriste fabričke navigacije ( za TV, DVD i sl. ), pošto za sada nemamo mape Balkana.
                  Pozdrav
                  Postoje mape Balkana, samo nema mape Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH. Mislim da je bezveze prepravljati taj ekran za nešto drugo, jer se onda gubi sat i podaci sa cd plejera. Inače, mislim da garmin ima uređaj koji se povezuje na fabričke displeje i daje garmin navigaciju na njima, ali kad sam zadnji put gledao, koštao je previše.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Ovo za delove je potpuno tacno. Cak se i cene mesecno menjaju i to po 100-200%. To sam imao prilike da iskusim kad sam imao udes pa ono sto je moralo da se kupi novo je narucivano, pa tako na primer neki drzac mesec dana pre kostao 20e, a sad kosta 60e Jedino dobro u celoj toj prici su mesta poput ovog foruma gde se veoma brzo i uz malo truda moze doci do jeftinijeg dela istog kvaliteta.
                    Inace danas sam uzeo auto od Nese! Brank kao nv, nista se ne primecuje, sve uklopljeno u milimetar i super izgleda. jedino sto je ostalo je desna prskalica za far koju nismo nasli, a nova se prodaje kao par i to zajedno u kompletu sa celim sistemom za pranje farova , koja nebuloza, a vecina ovih po otpadima nece da skidaju vec ti nude kompletan branik koji kosta skoro kao nov originalni. Tako da sam za sada bez tog jednog dela pa ako neko slucajno vidi da ima da se kupi ili da mozda nekom ne trebaili ima viska nek javi. Evo i sheme instalacije sistema za pranje farova, a ono sto mi treba je pod brojevima 1, 2, 3, odnosno ono ispod cega su napisane sifre (drzac prskalice, gornja 'kapa' prskalice i ovaj treci deo, na lici kranji desni, a ne znam kako da ga nazovem):

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Da li se prskalice za pranje farova aktiviraju zajedno sa prskalicama za pranje šoferšajbne ili posebno ( kako ) ?

Comment

• Guru
                        CBC Član
                        • 15.01.2010
                        • 57
                        • NIS

Zdravo svima,
                        imam nedoumicu u vezi sledeceg problema.
                        Zvecanje izduvnog sistema ( zvuk otprilike kao da negde cev auspuha zakacinje u metal ). Zvuk dolazi negde ispod dela kabine prednjih sedista
                        Ovaj zvuk je intenzivniji kad je auto hladan a posle 20 min rada kao da nestane. Takodje ako prislonim nogu na cev auspuha ( verovatno smanjim vibracije ) onda taj zvuk nestane. Takodje mogu da ga izazovem na 1060 obrtaja.
                        O ovom problemu sam razgovarao sa dosta ljudi pa molim i forumase da mi daju neko svoje misljenje.
                        Poz

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Mislim da jedno 90% laguna ima taj problem. Ja sam pisao pre par godina nešto o tome, tad su mi u servisu rekli da je u pitanju pletenica na izduvu, i da valjda žice unutar nje zveče. Dakle, ako ti ne smeta, vozi, a ako ti smeta, ti se otvori za par stotina evra (karikiram, ne znam koliko košta).

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Bio sam u auspuh servisu usled istog zvecanja, pletenica je u pitanju i kosta od 60-100e.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Originally posted by Laguna 2002
                              Da li se prskalice za pranje farova aktiviraju zajedno sa prskalicama za pranje šoferšajbne ili posebno ( kako ) ?
                              Aktiviraju se u isto vreme kada sa prskalicama za pranje soferke ali ako i samo ako su ti ukljucena oborena svetla. U suprotnom radi samo pranje soferke.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Originally posted by SerbianHero
                                Bio sam u auspuh servisu usled istog zvecanja, pletenica je u pitanju i kosta od 60-100e.
                                A sta menjaju i kako menjaju tu pletenicu ako je ona u auspuhu!? I cemu ona uopste sluzi!?? Mislim da tih 60e nije mnogo ako ona ima neku fuknciju, a i taj iritirajuc zvuk ce nestati.

Comment

Working...
                                X