RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lancia_k
    CBC Član
    • 09.01.2010
    • 78
    • Sombor

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by gogi11
    a sto se tice izdrzljivosti za to ne brini po pitanju bezinaca sigurno je izdrzljiviji od dizela jedino sto dizel ipak ide mnogo bolje . Mene je iznenadila mala potrosnja lagune na plinu tako da se za sada stvarno isplati voziti. ...
    Druze OVO NIKAD NEMOJ RECI AKO ZELIS DA TE LJUDI SHVATAJU OZBILJNO. Benzinac nikada ne moze biti izdrzljiviji od dizela. Ali NIKADA. Dizel radi na manjim obrtajima (pod manjim opterecenjem), plus nafta je kao gorivo mnogo bolja i zahvalnija od benzina.
    A i reno dizel od 1900 kubika je davno proveren motor i mnogo je dobar. Nama turbine crkavaju zato sto se auta uglavnom ne odrzavaju propisno, a dizne zato sto nam je gorivo "sklj" klasa. Koliko paznje automobilu, tom merom ce ti on vracati. Jedino ces od "srafciger" majstora cuti da reno laguna ima losu turbinu. Kazem to zato sto sam na primeru svoga kuma, koji ima lagunu `01 god, kupljenu u salonu u Srbiji video da su te price "losa turbina" obicna glupost. Kumova laguna ima 400+ hiljada na satu i NIKAD nije imao problem sa turbinom, diznama, iz razloga sto ju je redovno odrzavao u ovlascenom servisu, a gorivo sipao iskljucivo na NISovim pumpama. Na automobilu i dan danas nije zamenio nista osim potrosnih delova, i poneke sijalice. VEROVALI ILI NE!
    Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Ovo je potpuno tačno. Turbina kao sklop radi u vrlo lošim uslovima (veliki broj obrtaja, visoka temperatura, nagle promene režima rada...), ali ako se održava kako treba, srazmerno tome i traje.

Inače, lagune 1.9 dci imaju garett turbine koje se ugrađuju na ko zna koliko još automobila, tako da je besmisleno reći da su one baš na lagunama loše...

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ja iskreno ne znam ni za jedan slučaj da je nekome motor propao na laguni, bio on benzinac ili dizel. Znam za jedan koji sam video kod mog majstora, koji je bio rasklopljen za generalku i bio je u pitanju 1.9 dCi, ali je uzrok kvara bio pucanje remenice...

Uglavnom, smirite strasti obojica. Baš nema neke potrebe za svađu...

Činjenično stanje je da dizeli (generalno, ne mislim na renoove motore) prelaze više kilometara, i to uglavnom zbog povoljnijih uslova u kojima rade (niža temperatura sagorevanja dizela), ali daleko od toga da su benzinci bitno lošiji pa da treba praviti poređenje ove vrste.

Svaki motor uglavnom traje onoliko koliko se dobro održava, ako baš nema neki fabrički nedostatak.

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

Koliko vam troši Laguna sada kada je hladno ? Ujutru pri prvom paljenju i vožnjom od 4 km ( do posla ) pokazuje da troši 10 l dizela ( u početku je 10 - 11l ali kako se motor greje u proseku padne ali ne manje od 9 ), napominjem da su mi gradske relacije u proseku 2- 5 km i te relacije su 70% ukupno pređenih kilometara u toku godine . Na otvorenom putu mi je prosek 5 - 5,6 l ( vožnja od nekih 50-tak km u "cugu", brzina 100-140 km/h ). Motor je 1.9 120 ks. Interesuje me da li je potrošnja u gradu "normalna" sa obzirom na hladan motor, kratku relaciju, spoljnu temperaturu, naše gorivo,... ili da potražim pomoć ?

Comment

• Guru
            CBC Član
            • 15.01.2010
            • 57
            • NIS

Zdravo svima,
            neki dan sam ispustio karticu i posle tog pada se odlemio deo, za zakljucavanje vrata, koji daje kontakt na plocu kartice (verovatno nisam otvarao).
            Imam potpuno novu nekoriscenu karticu i to je ali bih nekako ipak zeleo da imam kompletno funkcionalne dve kartice ( jer na ovoj prvoj sve radi sem zakljucavanja
            Ako imate bilo kakvu ideju a da to nije narucivanje iz Francuske i uparivanje sa mojom trenutnom i da je to tesko 150e molim vas podelite je samnom.
            Poz iz snegom i ledom prekrivenog Nisa
            Guru

Comment

• djera
              CBC Član
              • 13.05.2008
              • 27
              • DOBOJ

Ja sam imao sličan problem.
              Na jednoj od kartica se mikroprekidač sam odlemio.
              Karticu možeš otvoriti, ali MORAŠ BITI POPRILIČNO PAŽLJIV. Pored ivica cijele kartice koje su zalijepljene, kroz sredinu kartice imaš dva, recimo, kanala koja spajaju karticu odnosno koja su takođe zalijepljena.
              Mikroprekidač zalemiš, i to je to.
              Ja sam uspio svoju karticu na ovakav način da popravim.
              Naravno, vidi se da je kartica otvarana s obzirom da je moraš kasnije zalijepiti.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

@laguna 2002 - takva je i moja potrošnja. Prilično skoči potrošnja zimi, a kad je temperatura u minusu, veća je potrošnja i kad je motor zagrejan nego leti. Siguran sam da kompjuter ubacuje više goriva, jer je u****n vazduh daleko hladniji nego leti.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

off obrisan, idemo dalje.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• lancia_k
                    CBC Član
                    • 09.01.2010
                    • 78
                    • Sombor

Originally posted by markofpi
                    Da li je neko od dizelasa koristio sredstvo za ciscenje dizni i da li moze reci kakvi su efekti i da li vredi uopste odraditi postupak!?
                    Bacanje para! Ako imas problema sa diznama, skini ih i odnesi na tariranje. Odmah ce ti pokazati ako neka dizna "piša" tj da treba da se zameni, a prljave dizne ce ti ocistiti i bices miran sigurno 30 hiljada kilometara. ja sam na svom predhodnom automobilu radio tariranje. Jedna je pišala a ostale 4 su bile uredu (2.4 jtd 5 cilindara). ceo postupak za 5 dizni me izasao 3500 din sa montazom i demontazom, s tim sto sam onu propišalu morao da menjam

Comment

• lancia_k
                      CBC Član
                      • 09.01.2010
                      • 78
                      • Sombor

s tim sto ovu moju cifru od 3500 din moras da uzmes sa rezervom jer ja zivim u Somboru, a primetio sam da mi iz provincije neke indenticne kvarove i situacije resavamo sa manje novca nego Beogradjani
                      mali grad, svi znaju svakog, pa se prolazi jeftinije. Proveri koliko kosta tariranje u Bg da ne bi ispalo da ja lupetam i da se frljam s ciframa.
                      pozdrav

Comment

• Guru
                        CBC Član
                        • 15.01.2010
                        • 57
                        • NIS

Djera - Hvala lepo prijatelju.
                        Ja sam poceo moju da otvaram pa sam odustao, ali sada si mi ti vratio samopouzdanje.
                        Samo mi reci koji si alat koristio za otvaranje i koji bi sada koristio nakon zavrsene "operacije"
                        Poz
                        Guru

Comment

• djera
                          CBC Član
                          • 13.05.2008
                          • 27
                          • DOBOJ

Ja sam to uradio kod prijatelja časovničara.
                          On je imao nekakav mali tanki nož, poprilično oštar kojim smo uspjeli da otvorimo karticu.
                          Što imaš oštrije sječivo to ćeš napraviti manje deformacija na ivici kartice.
                          Kada budeš to radio nemoj da ti sječivo ulazi duboko u karticu da nebi oštetio elektroniku koja se nalazi u njoj.
                          Samo oštro sječivo i strpljenja.

Comment

• laguna157
                            CBC Član
                            • 29.12.2009
                            • 21
                            • ns

Pozdrav svima imam jedno pitanje. Na laguni 1.9 dci mi smanji ler gas tek posto kazaljka za temp. pređe drugu crtu pa mi auto na ovo hladno vreme u gradskoj vožnji faktički radi pod saugom celo vreme pa i auto više troši. Kakva je situacija kod vas i jel to normalno? Unapred hvala

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Tako je i kod mene, mislim da computer, drzi duze sauh, jel su niske temperature, kod mene recimo kad je bilo minus 10, auto cim podgne temperaturu preko druge crte(spusti saun, vrti na 900 obrtaja), ona posle nekoliko minuta sama padne i komp opet aktivira sauh(1000 obrtaja), da bi se mali zagrejao. Moguce je da je kod tebe samo vezao sauh na 1000obrtaja je l je bilo hladno

Comment

• Laguna 2002
                                CBC Senator
                                • 13.12.2009
                                • 297
                                • Bačka Palanka

I kolika je to malo veća potrošnja ? Kao što sam već rekao na 4-5 km pređenog puta ( gradske vožnje ) pokazuje i do 11 litara da bi zadnji km palo na "prihvatljivih 9-10" ( temperatura motora ni ne stigne da dođe do druge crte ). Ovo mi je prvi dizel ( kupljen pre 10-tak dana ) pa mi nije jasno,sa obzirom da sam stalno slušao priče o potrošnji od 5-6 litara maksimum. Sa potrošnjom na otvorenom sam extra zadovoljan ( 5-5,5l ).

Comment

Working...
                                X