RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • laguna157
    CBC Član
    • 29.12.2009
    • 21
    • ns

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Pa to je ta potrosnja pod saugom a kad isključi oko 8 l gradske. Na otvorenom 5 do 5,5 l bar kod mene

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

Kod mene na prosecnih 30 km suve gradske voznje u tahi stilu krece se: dok je auto pod sauhom 9-9.5, a kad dodje do radne temp padne na 8.5-8.6, e sad, u pitanju je voznja u TAXI stilu (nesvesno saltam do 2000obr, prosek 1800obr), e sad ako gledamo prosek leti, koji je pod istim uslovima eksplatacije 7.6-7.8, povecanje za nekih litar, sto i nije strasno. P.S. Bitno je naglasiti da je voznja u suvom centru Beograda, narvno, avaj, kad u subotu narodnjaci dodju , stvar se drasticno menja, nekim cudom ,potrosnja ode na 10L/100? ?

Otvoreni put, do herceg novog, 7 sati voznje, bez guzve ,prazan 6l/100; ista prica, herceg novi, 11 sati voznje, bez guzve. prazan, tempomat, 4.9-5.0.
      Dok do zlatibora, 5 ljudi, pun gepek stvari, auto do poda, pun gas komotnih, 8l/100km.

Sve u svemu, za dizela, ako uporedimo sa konkurentnim kolima iste klase, moze se reci da je potrosnja skroz, korektna, jedino sto me recimo komsija sa Fiat Stilom (taksista) kolje, sa gradskom potrosnjom leti, koja mu je neverovatnih 6.5/100, sto mi je neverovatno za jednog dizela sa 1.9, motorom. Ali jbg, ni drugo mesto nije lose.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Samo... ljudi... motori sa ubrizgavanjem (i dizel i benizin) NEMAJU saug, nego kompjuter procenjuje koliki treba da bude ler gas i zasićenost smeše da bi se motor optimalno ugrejao i radio normalno. Da, naravno da je za to vreme potrošnja povećana, ali se ne može baš porediti sa karburatorskim saugom.

Comment

• Guru
          CBC Član
          • 15.01.2010
          • 57
          • NIS

Poz Ljudi
          mupe je upravu. Otidite do nekog uspona 10% i pred sam uspon usporite i spustite nogu sa papucice za gas, da auto sam pravi potrebnu smesu.
          Desice vam se, pod uslovom da vam je motor kako treba i automatsko ubrizgavanje takodje, da auto bez i malo pritiska na papucicu gasa sam izvuce na vrh uspona bez ikakvih problema. Dakle Saugh kao takav ne postoji kod ovakvih motora.
          Sto se tice potrosnje sva vozila zimi trose vise.
          Poz
          Miljan M

Comment

• lancia_k
            CBC Član
            • 09.01.2010
            • 78
            • Sombor

Originally posted by Laguna 2002
            I kOvo mi je prvi dizel ( kupljen pre 10-tak dana ) pa mi nije jasno,sa obzirom da sam stalno slušao priče o potrošnji od 5-6 litara maksimum.
            To je utopija. Auto ima 1500 kg i ne moze da trosi 5-6 litara u gradu nikako. Realna potrosnja po gradu mu je izmedju 9 i 10 litara (sto opet nije mnogo). To prihvati i lakse ces preboleti cinjenicu da jednostavno ne moze da trosi tako malo. A sto se tice potrosnje na otvorenom, stvarno je vrhunska! sa mojom teskom nogom na gasu ona nikad nije presla 6.5 litara. Jednom sam testirao i njegovu krajnju nisku potrosnju na otvorenom, isao sam od Sombora do Ulcinja, nisam vozio penzionerski, vec odmereno (gledao sam u obrtomer da ga ne teram u visoko, nisam stiskao gas gde nema potrebe, niz brdo sam isao u leru ... ) i potrosnja se spustila ne zapanjujucih 4,6 litara. nisam verovao u to, mislio sam da me bord laze. onda sam peske izracunao koliko sam goriva usuo za tih nekih 1500 km (tamo i nazad) i stvarno je bilo neverovatnih 4.6! Ja mislim da ispod toga ne moze
            Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Dobro, Mupe, ne razumem, se dovoljno u dizele, da bih zano jel sauh ili nije, ali zar sustina sauha nije da se smesa obogati boljim odnosm goriva i vazduha, sto u sustini kompiuter radi, zar se shodno tome, radnja koju kompiuter obavlja automatski, ne moze nazvati nekom vrstom sauha? I figurativno tako i nazvati?

Comment

• lancia_k
                CBC Član
                • 09.01.2010
                • 78
                • Sombor

@ serbian hero

I stilo 1.9jtd ide ko mutav, sto se ne moze reci za lagunu

Comment

• SerbianHero
                  CBC Senator
                  • 10.10.2009
                  • 259
                  • Beograd

Nisam vozio stila, a i nesvidja mi se, samo sam cuo da su ok motori i da dosta prelaze, potrosnja od 6.5l/100 je "previse".

Comment

• lancia_k
                    CBC Član
                    • 09.01.2010
                    • 78
                    • Sombor

Lud auto skroz. Zabari kad naprave nesto od 116 konja, citaj slobodno kao 150 Ni golf 4 tdi (crveno DI) ne moze da ga prati

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

[quote="Guru"
                      Ja sam poceo moju da otvaram pa sam odustao, ali sada si mi ti vratio samopouzdanje.
                      Samo mi reci koji si alat koristio za otvaranje i koji bi sada koristio nakon zavrsene "operacije"

Evo poslacu ti uputstvo za otvaranje kartice u pdf formatu. Ja sam moju takodje otvorio i to bas kako je ovde napisano. Samo polako i strpljivo. Koristio sam polovinu zileta kao alat. Nadam se da ce ti vredeti. Pozz.
                      P.S. otvaranje je trajalo 2 dana!!!
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Hm... drugar vozi evo već drugog stila 1.9 (sa prvim jtd je imao težak sudar, a novi je multijet) i mogu samo da kažem da laguna ide bolje, a i on se slaže s tim. Nije to neka drastična razlika, naravno. Istina je da troši malo manje od lagune po gradu, ali i nešto više na otvorenom. Verovatno najviše zbog toga što nema šestu brzinu.

Uglavnom, stilo je vrlo pristojan auto za cenu za koju se može nabaviti (on je platio 2007. godište, karavan, dinamic u zaista odličnom stanju 7000€) ali laguni ne može ni da prismrdi po udobnosti, enterijeru, kvalitetu izrade...

@serbian hero - samo sam hteo da budemo precizni, jer neko ko se razume još manje od nas u automobile može da pomisli da moderni automobili zaista imaju saug, kao što su ga nekad imali motori sa karburatorom. Razlika je ipak dosta velika jer kompjuter menja smešu u zavisnosti od puno faktora, pa tako na primer po baš hladnom vremenu smeša ostaje obogaćenija gorivom i kad se motor zagreje na radnu temperaturu. Saugu ovako nešto nije bilo ni u pedesetogodišnjem planu.

Comment

• plocica
                          CBC Član
                          • 22.12.2009
                          • 38
                          • BG

Dobri ljudi,

Znate li da li na Lagunu moze da se ugradi shiber, i ako moze, gde (u BG/u) i koiko otprilike kosta?
                          Koliko su felne i gume 16' za Lagunu?

Comment

• Guru
                            CBC Član
                            • 15.01.2010
                            • 57
                            • NIS

Cale

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

Plocice naravno da moze da se ugradi shiber a gde ....nisam iz bg-a jbga
                              Felne i gume ??? pa zavisi koje ????
                              Alu felne da valjaju ne ispod 200e a gume neki osrednji kvalitet ne ispod 60e po komadu za novu gumu. Zimska vintera za koju sam se ja raspitivao pre par meseci je kostala od 6500 do 7300 din sa montazom !!

Comment

• lancia_k
                                CBC Član
                                • 09.01.2010
                                • 78
                                • Sombor

o ugradnji sibera sam gledao pre 2 godine u emisiji SAT plus. Rucni je bio 200 a elektricni 300 eura komplet sa ugradnjom. Dobijes i garanciju na radove.
                                Felne pogledaj u Sapcu ako imas nekog. Tamo ti je bagatela

Comment

Working...
                                X