RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

@lancia_k imao sam potpuno isti problem i uspeo sam da ga "resim". To "resim" je pod navodnicima jer nije upopste bio kvar, nego kad sam otvorio onaj plasticni poklopac koji ide preko xsenona, video sam da mi je onaj kontakt sto vodi sa balsta na xsenon sijalicu okrenut za 1/4 kruga udesno, a na drugom faru {desnom}je stajao prema dole. Izgleda da se, ne znam kakao, jednostavno okrenuo i nije bilo dobrog kontakta. Jednostavno sam ga skinuo ocistio kontakte , posto su bili malo tako reci zagaravljeni, i vratio ga nazad na sijalicu i od tada su prestali ti problemi sa paljenjem i gasenjem svetla. To je bio kod mene a kod mog poznanika ,sa istim simptomima, su mu majstori rekli da je crko balast tj "napajanje" i promenili su mu isto, mada on nije tip da prvo sam nesto proveri, pa su mu mozda malo i podvalili, ali nisam sam proverio pa necu puno da trucam, ali imaj i to u vidu.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Čestitam Uskrs svim članovima i njihovim porodicama ( i da ih ljubimci dobro služe ).
      Hristos vaskrse.

Comment

• lancia_k
        CBC Član
        • 09.01.2010
        • 78
        • Sombor

Hvala na savetu Cale. Pokusacu da uradim isto sto i ti kad prodje Vaskrs.
        Pozdrav
        Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Schwaba_71
          @mupe: jeste, čovek, prebacivao mi samo ksenon sijalice sa jednog fara na drugi. Na levom faru rade obe, na desnom nijedna ni druga. Pozicija i duga svetla rade i dalje bez greške.
          Liči na problem sa balastom...

Jel' se drzn'o neko da promeni fabrički CD na osnovu ovdašnjih preporuka? Jel' mu i dalje rade komande pri volanu? Ja kupio za prvo vreme neki mp3 odašiljač sa USB otvorom i daljinskim i ubo ga u upaljač - 1.400 rsd. Šta da radim, nije baš Beng Olafson, ali volim taj pusti roken rol u kolima još iz vremena prvih vozačkih dozvola u srednjoj školi?!
          Vrlo je komplikovano (i skupo) nabaviti svu potrebnu opremu da bi zadržao i komande na volanu i info na displeju sa nekim aftermarket plejerom. Meni i inače ne pada na pamet da menjam cabasse auditorium jer radi fantastično. Samo sam dodao xcarlink (mp3 player koji pušta sa memo kartica ili usb-a, a ponaša se kao cd changer) i potpuno sam zadovoljan tom kombinacijom. Bilo bi još bolje kad bi mogao da prikazujem id3 tag na displeju, ali mi to nije neki poseban problem.

Comment

• firearms
            CBC Član
            • 08.06.2009
            • 32
            • Beograd

Ima lik u Zemunu, Bojan se zove, koji radi muziku,alarme, styling..., i koji moze a odradi kombinaciju da ubaci neki drugi cd player i odradi i da rade funkcije na volanu. nesto prespaja koliko sam ga shvatio, postojece komande na volanu skine i ubaci plocicu od daljinskog cd playera prespoji i sve to fercera
            ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• dragann
              CBC Član
              • 24.02.2010
              • 18
              • Banja Luka

Originally posted by Laguna 2002
              Čestitam Uskrs svim članovima i njihovim porodicama ( i da ih ljubimci dobro služe ).
              Hristos vaskrse.
              Vaistinu vaskrse.
              Hvala, takodje tebi a i ostalim clanovima cestitam Vaskrs i da ga provedemo u sreci i veselju! I naravno da imamo sto manje kvarova na svojim limenim ljubimcima!
              BRATE SESTRO, CALE SI KEVE MI!

Comment

• gboban
                CBC Član
                • 26.11.2009
                • 14
                • Kula-NS

Originally posted by Ledeni
                Drug moj, to skripanje je nazalost upozorenje da ce sajla za podizanje stakla brzo da pukne. Ustvari, sala je vec naceta tj pukla je jedna zica iz snopa i ona zakacinje o lim vrata i tako stvara skripanje.
                Po misljenju poznavaoca Lagune, ona ima samo dve "rak rane", tj samo dve stvari koje se kvare brze i cesce a to su
                1) sajla za podizanje stakla
                2) pumpa za gorivo
                Pozdrav
                Hvala Ledeni, znaci da pribavim sajlu na vreme.

Comment

• Grcha
                  CBC Početnik
                  • 04.04.2010
                  • 5
                  • Mladenovac

Procitao sam vase postove i veoma mi je drago da postoji ovakav forum.Mozda spamujem temu al nemam kome da se obratim za pomoc,uglavnom svi ovde imate lagune.
                  Vozim lagunu iz 93 god i zadovoljan sam sa njom al bih hteo preci na lagunu 2 e sad,posto je ovo Srbija a ovu lagunu ne bih prodavao,u srcu mi je,startovao sam neke prijatelje u Italiji da mi nadju lagunu 2 1.6 16 ventila,nemam para za dizel odgovor mi je bio ovakav,Do 4000 eura moze da se nadje al je potrebno oko mesec ipo dana da nadju neku dobru.Ja o tim kolima nemam blage pa bih vas molio za bilo kakvu pomoc.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by firearms
                    Ima lik u Zemunu, Bojan se zove, koji radi muziku,alarme, styling..., i koji moze a odradi kombinaciju da ubaci neki drugi cd player i odradi i da rade funkcije na volanu. nesto prespaja koliko sam ga shvatio, postojece komande na volanu skine i ubaci plocicu od daljinskog cd playera prespoji i sve to fercera
                    Sve, osim displeja... Meni to nije rešenje. Postoje adapteri koje rade sami proizvođači uređaja, pioneer na primer, s kojima se zadržavaju baš sve funkcije. Jedini je problem što ti adapteri koštaju koliko i cd plejer.

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

Originally posted by firearms
                      Ljudi batalite te gluposti.Meni su na carini ''izgubili'' fabricki player,pa sam otisao do jednog lika sto valja sve zivo i rekao mi je da je fabricki skup i da je malo teze naci da cita mp3,pa mi je predlozio VDO (oni rade kontrolne table Porsche,VW.......)Dayton i on je bas napravljen za Lagunu(belo svetlo,komande na volanu i pokazuje pesme na bordu kao fabricki).U inostranstvu je oko 450 E,a meni je nabavio za 200 i ugradio za DZ naravno.........Mozete da kupite neki drugi player,ali onda mora i doodatak za komande......60-70 E vise

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by Laguna 2002
                        Hristos vaskrse.

Vajstinu Vaskrs brate SRBINE. i da sluze ....i zene i lagune

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

@mobbdeepqb - Jel možeš da slikaš taj VDO, ili da napišeš model? Baš me zanima kakav je.

Comment

• lancia_k
                            CBC Član
                            • 09.01.2010
                            • 78
                            • Sombor

Drugari imam manji kvar. Svetlo digitalne klime. Pocelo je da se gasi. Moram malko da ga kvrcnem prstom da bi proradilo
                            Znam da je neko na ranijim postovima o tome pisao, evo trazio sam pola sata i odustao sam. Ajde ako vam nije tesko da mi neko kaze "sta, kako i koliko para"
                            Pozdrav svima
                            Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

U vecini slucajeva je ovde kvar. Pogledaj dobro i ako ne mozes sam odnesi nekom elektricaru.

NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Meni je to majstor uspesno uradio za 10tak minuta (ali kad je upraksan posto radi sa Renoima svakodnevno po 15 sati)
                                Inace mora da se rasturi-rasklopi sve sto i nije neki problem i pokazao mi je tacno gde je problem tj u kom kontaktu i samo ga malo pecnuo i resen problem.
                                To bi te kostalo 1000 dinara (meni je bar toliko naplatio) tako da ako ne pronadjes nekog pouzdanog ko je radio sa tim obavezno odustani od fusher majstora jer je dovoljno da samo cimne te plastike pri skidanju i eto stete!!. Kada ti bude u prolazu Ns javi se pa da te posaljem kod njega i resices taj problem brzo i trajno.
                                Jebga nisam upamtio do detalja tako da necu da ti ni objanjavam da ne bi bilo belaja.

Comment

Working...
                                X