RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Cesto se desi na tim prekidacima da samo treba prelemiti kontakte i sijalice prorade.

Inace sam princip rada prekidaca je potpuno razlicit ako imate impulsne podizace u odnosu na princip rada obicnih.

Kod obicnih struja koja pokrece motor prolazi kroz prekidac, dok je kod impulsnih u pitanju samo slaba struja, pa oni ne crkavaju toliko.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Car
      Ne znam da li važi i za cabasse, ali ja sam probao fabrički cd player iz lagune koja je 2005. godište u mojoj 2002. godište, i ne može da radi.
      U kom smislu nije radilo? Ne može da se poveže (različit konektor), ili povezan neće da radi uopšte, ili ne prihvata komande na volanu?
      Mislim da bi mogao da bude problem u zavisnosti od toga da li je cd predviđen za kolor displej ili za mono displej...

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Ako neko bude radio prekidace prozora tj. nihovo osvetljenje neka slika korak po korak. Ja nemam tako preciznu lemilicu inace bih se mozda i upustio u sve to. A takodje bih da promenim na satu da mi kazaljke svetle crveno.

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Meni se baš sviđa što kod mene svetle bledo ljubičasto, kao razlika u odnosu na većinu laguna. Nekako mi je više eleganci tako.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Kod mene je imitacija plazme tj. neka svetlo svetlo plaa boja ali mi se cini da bi sa crvenim kazaljkama barem meni lepse izgledalo.
            Btw, juce sam proveravao ulje u motoru, znam da ga ima dovoljno, a koliko je popio ne znam. Ug;avnom kada izvucem merac na njemu je nivo ulja posle dve crtice odozgo gledano. A ulje je crno ko ugalj, moracu da kupim ono sredstvo za isiranje motora kad budem menjao ulje definitivno!

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Mislim da kod promene ulja u servisu, sipaju ulje do maximuma(gornje crte na stapu), tako da koliko fali od promene do promene onda je toliko i popio.

Comment

• SHMEXY
                CBC Član
                • 30.03.2010
                • 18
                • beograd

pozdrav svima... imam lagunu 1.9 dci... pre metar dana jednom prilikom sam ostao bez goriva..i naravno mi kakvi smo ljudi tj ja par puta sam zaverglao da probam da upalim naravno nije hteo i tad mi je poceo da prijavljuje gresku da ugasim motor i tako to... ujutru sam sipao gorivo iz kantice i on je i dalje nastavio pored toga da trazim da ugasim motor.. i da sam gasi motor nakon par stotina metara..dal neko zna dal je dovoljno da ga oteram do majstora da restartuje comp..ili je moguc neki veci kvar...

edit: chubbs - cemu velika slova

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

E to vec nisam poveravao da li sipaju do gornje crte na stapu ili ne. Kolika je kolicina ulja otprilike na dve crte na stapu!?

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

Mislim da je oko 1.5 l izmedju min i max na meracu, na 1.9 dci
                    Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• savidsi
                      CBC Član
                      • 12.01.2010
                      • 90
                      • km

cikajowa, trebalo bi da si u pravu. Meni je kapalo ulje na hladnjaku ulja i jednom prilikom je bilo na samom minimumu. Dolio sam ceo litar i tada je falilo dve crte do maksimuma tako da i ja mislim da je razlika min-max negde oko 1,5l.
                      Kada se to desilo poludeo sam, ne znam o cemu se radi. Odem kod drugara mehanicara, skinemo filter ulja iza postoji jedan sraf koji drzi hladnjak. Odvrnemo to i iza hladnjaka se nalazi konusna gumica koja je na jednom mestu propala. Posto nismo imali drugu gumicu namazali smo hermetik, vratili sve na svoje mesto i sada je u redu. Sve u svemu dvadesetak minuta posla.
                      Ovo sam napisao da bi i ostali znali jer prilikom odvijanja filtera ulja moze se desiti i da taj sraf popusti i eto odakle vam ulje u onom delu ispod filtera gde se nalazi i davac pritiska ulja.

Comment

• gboban
                        CBC Član
                        • 26.11.2009
                        • 14
                        • Kula-NS

Citam ovo u vezi podizaca stakla i ne vidim da se nekom desava sledece, kada spustam vozacevo staklo cesto (ne uvek, u 90% slucajeva) se cuje mnogo jako skripanje. Kada dizem staklo sve je ok. Da li neko ima predstavu moze li se sta podmazati? Brzina spustanja i dizanja je normalna, znaci sve ok samo sto skripi ubi me.

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Meni nekad kad podizem prozor kao da nesto krcka ali necu dirati dok god radi. A sto se brzine spustanja i dizanja tie ne znam ali znam da na Octaviji koju ima moj drugar ta brzina je daleko veca od moje i sama buka prilikom dizanja/spustanjaje osetno manja. Da li to ime neke veze ne znam ali eto cisto da napomenem.

@cikajowa
                          Ja do zamene ulja imam jos nekih 1500km, sto ce reci da ce popiti jos malo i ako tako i bude mislim da ne bi trebalo da panicim, ili mozda gresim!?

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

markofpi @
                            Pazi druze koliko ja skontah tebi je ulje izmedju min i max, sto je normalan nivo. E sada , koliko je dosuto na zadnjem menjanju to je pitanje vec.Recimo ja sam radio servis pre 4000 km, i kada videh na dispelju u autu svih 6 onih kocikaca tj da je ulje na max ja ga pitam sta je bre ovo? On mi tada rece da se oduvek sipaju ulje na max I danas, posle 4000 km ulje je i dalje na max, znaci neje potrosio nimalo. E sada , ja misli da potrosnja ulja zavisi od tipa i marke ulja.. znam da renault preporucuje ELF, ali u servisu su mi rekli da je ENEOS ulje 5W-40 odlicnoi njega su nasuli, i da imaju dobro iskustvo sa njim , kao i da auto dosta manje trosi ulja(u manualu za lagunu mi pise da je normalna potroslja do 0.5l izmedju servisnih intervala)... Sta znam, rekoh da za ovo vreme nije mi potrosio ni malo ulja,znaci zadovoljan sam...
                            Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• cale
                              CBC Senator
                              • 22.03.2009
                              • 297
                              • Backa Topola

Pa potrosnja ulja zavisi najvise od toga u kakvom ti je stanju motor, a tek posle dolaze drugi razlozi. Mozes da sipas kakvo god ulje hoces, ako je motor "izradjen".
                              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Meni je nivo ulja po meracu u normali ali me je samo zanimalo koliko je popio. Prilikom sledece zamene ulja cu obratiti paznju koliko sipaju i koliko na meracu pokazuje i pitati servisera za kolicinu koju je potrosio.

Comment

Working...
                                X