RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivca
    CBC Član
    • 20.02.2009
    • 83
    • Negotin

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by gogi11
    Ma gepek kod lagune mi je skroz truba nema ni jedan boh za sijalice sajlu trokut... u bokovima , samo gepek i mala pregradica za dve tri krpe (ovo mislim za limuzinu ne znam za karavan) ali zato u kabini 1001 pregrada
    Ja sam shvatio da je gepek u Laguni manji nego sto mi je bio u Astri! Iako je Leguna mnogo veci auto, gepek je manji, ali je komfor za putnike pozadi neuporedivo veci. Sve ima svoje prednosti i mane. Nema sanse da spakujem isti broj kofera kao sto sam u Astri, jednostavno jedan kofer manje staje uvek u Laguni.

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by modesti
      Pozdrav svima. Savke lep auto, video sam ga u subotu, cini mi se da je to pre pruge kod silosa sa desne strane, ispravi me ako gresim. A sad jedno pitanje, kako na vozacevim vratima da skinem poklopac i zamenim zvucnik koji mi je provristao???
      E jeste bio moj

Za zvucnik cu pitati drugara elektricara koji radi u master group, pa ti javim veceras....
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Hvala ti unapred. Danas zamenjene zimske mishelin alpin, stavljene nove good year efficient grip...vreme je bilo.
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• plocica
          CBC Član
          • 22.12.2009
          • 38
          • BG

ljudi,
          znate li nekog dobrog LIMARA u bg-u (koji je posebno dobar za Lagune)? Skoro sam kupio Lagunu II 2002 godište i Imam nekoliko ogrebotina na prednjem braniku, pa bi u dogledno vreme da to sve sredim...

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

I meni bi trebao jedan takav u NS. Malo je zagreban branik sa desne strane i desni retrovizor. Ogrebotine su mi skroz do plastike, pa bas ruzno izgleda.....
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• lazarius
              CBC Početnik
              • 19.12.2009
              • 8
              • Arandjelovac

Originally posted by lancia_k
              Originally posted by markofpi
              Kad smo vec kod handsfree-a, moze li neko da kaze kako se to podesava i aktivira/deaktivira?

@lancia_k
              Hvala na odgovoru, ako budem menjao katalizator bar ce me izaci jeftinije jer cu ovaj stari da prodam!
              Neces se puno usreciti prodajom starog katalizatora, posto se cene novih krecu od 150 pa sve do 900 eura. Ali dobro, imaces za ruke, a mozda ti ostane za kafu i cigare kad prodas stari
              Sto se tice handsfree-a
              Moras da imas onu karticu sa dugmetom LOCK+AUTO i naravno senzore na vratima.
              Handsfree se aktivira tako sto dugme L+A drzis dok se ne ugasi crvena diodica na kartici.
              Jako je bitno da ti kartica bude u dzepu a ne u ruci kada se udaljujes od auta! Ukoliko je drzis u ruci, u velikoj vecini slucajeva auto nece da se zakljuca kada se udaljujes. Znaci karticu u dzep - i od 100 pokusaja on ce se 100 puta zakljucati. za otkljucavanje je dovoljno da normalno stavis ruku na bilo koju bravu (radi i na gepeku) i on odradi posao. Ne moras vaditi karticu iz dzepa.
              Pridrzavaj se ovih uputstava jer sam ja imao problem sa zakljucavanjem iz razloga sto sam drzao karticu u ruci (dok mi neko pametniji nije objasnio )
              Inace ova opcija jako lepo radi, i pokrivena je iz svih mogucih uglova: napred, pozadi, sa strana....
              Ja moju karticu vise ni ne dodirujem

Kada se auto zakljuca preko Hfree-a, zmigavci u vratima svetle neprekidno oko 10 sekundi. Lepo izgleda nocu Takodje auto preko sirene daje dva kratka zvucna signala da je zakljucan.
              Sve moguce postove o handsfree kartici sam procitao a ona i dalje nece da se aktivira. U servisu mi kazu da je "verovatno" do kartice jer je ova opcija ukljucena preko dijagnostike....Kada pritisnem L+A na kartici migavci svetle neprikidno oko 10 sekundi, auto se zakljuca, ali nema ona dva zvucna signala da je auto zakljucan, pridjem, uhvatim bravu i trtttt.... nista, on zakljucan sa svih strana. Probao sam da upalim auto bez nje i opet trttttt.... Takodje uzmem karticu u ruke pa je tresem levo-desno-gore-dole i nista se ne cuje da zveci u njoj (nema trtttt)-mislim da je ispravna. Medjutim ove zime sam morao prakticno da se priblizim do samih vrata i pritisnem dugme za zakljucavanje i otkljucavanje da bi bila funkcionalna. Zamenim bateriju ali opet nesto nisam zadovoljan daljinom od svega 3-4 metra koliko ona dobacuje signal. Sa koje razdaljine kod vas radi kartica? Ovo je laguna iz decembra 2004. godine (uskoro kacim slike, samo da ovo sunce izadje). Jeste ona meni jedina kartica, druge nemam pa se razmisljam da to nije mozda uzrok sto nece da se aktivira jer sam pronasao na netu da do dezaktivacije handsfree funkcije dolazi onda kada se pritiskaju tasteri na kartici bez handsfree opcije dok je handsfree kartica u citacu kartice dok je motor upaljen. Zna li neko sta moze da bude uzrok ovome? U servisu kazu da senzori nisu po nekoj njihovoj logici....a i da laguna izgleda prelepo da bi senzori bili u kvaru... bice slika ovih dana.....

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Bogami, ja na mojo laguni (2002) sa porpilicne udaljenosti mogu da otklj./zakjl. vrata...
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

@lazarius nije ti to zato sto nemas drugu karticu. I moja Laguna ima hands free, i imam slican problem. Naime kartica nije htela uopste da otvara i zatvara vrata, ali posto sam je poceo koristiti redovnije{kola sam dovezao iz Holandije a tamo su stajala malo duze}, malo je bila zivnula ali je to bilo kratkog daha. Isao sam u servis i kazu nova kartica 150 e. Malo sam tumarao po netu i video da ta hands free kartica ima osim ove normalne baterije i jednu akumulatorsku bateriju u sebi koja se jako malo prazni a puni se kad je kartica u citacu, tj kad palis kola sa njom i vozis. To ti niko u servisima nece reci , jer se taj akumulator ne menja. Da skratim jedva sam nasao tu bateriju na netu, promenio sam je nedavno, ali sad radi malo cudno. Rucno otkljucava vrata, nece da ih zakljuca, hands free radi obrnuto, zakljucava a nece da otkljuca, i to isto kao kod tebe radi samo sa daljine od 1-2 metra.{druga obicna kartica radi i sa 10 m}. Ako uspem da resim problem napisacu nesto vise o tome, Mozda je i kod tebe slaba ta akumulatrosta baterija u kartici. Molim te napisi mi da li ti je akumulator u kolima u dobrom stanju, posto sumnjam i da mi mozda i zbog toga ne radi kako valja {meni na onom kontrolnom okcetu na akumulatoru slabo sija}, posto hands freee kartica komunicira preko citaca kartica sa kolima pa mislim da je slab aumulator razlog malog dometa?
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790
                    • Sever Srbije - Novi Sad

Ja imam takodje hends free i dobro funkcionise mada hoce nekada da poblentavi ali to vam je laguna desava se tj sve je moguce
                    Inace meni zakljucava kada se odaljim na nekih 5-7 metara , otkljucava na povlacenje rucice MADA ponekada se desi da se sam otkljuca kada pridjem tik do auta i ne pipnem bravu a on otkljucao !! Inace treba biti obazriv sa tih hends free-em jer ako neko parkira auto ispred kuce ,udjes u sobu koja je do ulice a gde ti je i auto a ulazi u taj opseg od nekih desetak metara mozes lako da ostanes bez nekih stvari iz auta!!! Ja sam se licno uverio kada odem kod drugara koji ima sobu odmah do ulice i tik do staze za pesake znaci auto je do kapije p[arkiran nekih po slobodnoj proceni od prozora sobe ok 4metra i ja izadjem jednom prilikom da uzmem fon koji sam zaboravio a jos uvek ne naviknut na taj hends free i ja namerno ostavim karticu u sobi i pridjem autu povucem kvaku kad ono tnnnn i odkljuca !!!! Tako da povedite racuna malo o tome ako zivite u kucama i parkirate relativno blizu sobe gde vam stoji kartica ... jednostavno isprobajte sta da vam kazem.

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Bogami i ja imam problema sa Auto lock funkcijom, nikako da je upalim. Mada mi je jednom uspelo nekoliko dana posto sam je kupio. Od tada sam pokusavao i nista. Videcu da ispratim ovo uputstvo sto je neko napisao, pa se javljam da li sam uspeo.

Comment

• lazarius
                        CBC Početnik
                        • 19.12.2009
                        • 8
                        • Arandjelovac

cale, akumulator je u extra stanju-Varta, palio je ove zime a i sada kao mina....Ja sam uzeo obicnu bateriju od 3v (130 dinara u fotografskoj radnji)-mislim nije Sony.....ali nema to veze jer sa ovom dobacuje vise nego sa onom starom originalnom. Citao sam da na taj handsfree imaju uticaja i neki prijemnici-predajnici-antene sta li vec.....gde se to nalazi...E sada kada bi neko znao da objasni....

Comment

• cale
                          CBC Senator
                          • 22.03.2009
                          • 297
                          • Backa Topola

Nisi me dobro razumeo. Nije to ta baterija sto je stavljas sam. Ovo je akumulatorska baterija koja se nalazi u kartici i samo ako otvoris fizicki karticu{rasklopis} moze se videti.Ona sluzi da drzi memoriju za hands free, i ne moze se kod nas nabaviti nigde, To je vanadijumlitijum baterija, i godisnje se samo 2% prazni. E kad ti ta baterija crkne, a dugo traje ako se koristi kartica, onda ti u servisu samo kazu da ne valja kartica i da kupis drugu!! Postavicu i neke slike da vidis. Nije bas najbolja slika ali se vidi lepo baterija, za koju su mi tvrdili u servisima i ljudi koji se bave dijagnostikom i autoelektricari da ta baterija ne postoji!! Vidis sada gde se stavlja ova promenjiva baterija dole na slici, a i ona je jako vazna kod hands free-a da je dobra. Prijemnik i predajnik za hands free se nalazi u samom citacu kartice, a za ovu "obicnu " karticu se nalaze u vratima napred i nazad.

NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• ivca
                            CBC Član
                            • 20.02.2009
                            • 83
                            • Negotin

Sve sam te razumeo, ali kako mislis da se ta baterija puni kad je u citacu? Nema nikakav kontakt na kartici, a i otvarao sam rack za karticu i video kako radi, ne dodiruju se metalni delovi. Hoces da kazes da se ona puni bezicno?

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Sto se tice te f-je ja am skoro proe aktiviram, znai drzao sam auo+lock duge dok m se dioda na kartici ne ugasi i nista se nije desilo. Sad ne zna da i je otisla ta au bterija ili j emozda softverki iskljucena ta opcija automatskog zakjucavanja!?

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

@ivca evo ti pa se sam uveri kako se puni ta akumulatorska baterija.

@makropfi Lako je proveriti u servisu preko dijagnostike da li ti je ugasena opcija hands-free.
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X