RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by cikajowa
    Ok, hvala na savetu kako izvaditi prekidac, zanima me sada gde da nadjem takvu sijalicu tj koja ide?
    Tu ide ista ona sijalica kao sto je na START dugmetu ona "zelena" mala. To su u stvari obicne bele sijalice, samo sa razlicitim navlakama, a u prekidacu kod mene u laguni je plava navlaka. Posto i mene nervira sto mi jedna na konzoli kod vozaca ne sija i jedna na zadnjim vratima, skinuo sam konzolu na vozacevim vratima , skinuo prekidac i video koja je sijalica i dalje nisam isao , nisam imao vremena. Sijalicu ne mozes da nadjes kod nas ali ako imas nekog u nekom radio klubu kazu da oni imaju neke slicne sijalice. Ako uspes javi i nama,pa da se i mi ovajdimo.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Mozda se ovde mogu naci: http://www.mikroprinc.com/assets/pdfs/led-katalog.pdf

Comment

• dragann
        CBC Član
        • 24.02.2010
        • 18
        • Banja Luka

Originally posted by cale
        Originally posted by cikajowa
        Ok, hvala na savetu kako izvaditi prekidac, zanima me sada gde da nadjem takvu sijalicu tj koja ide?
        Tu ide ista ona sijalica kao sto je na START dugmetu ona "zelena" mala. To su u stvari obicne bele sijalice, samo sa razlicitim navlakama, a u prekidacu kod mene u laguni je plava navlaka. Posto i mene nervira sto mi jedna na konzoli kod vozaca ne sija i jedna na zadnjim vratima, skinuo sam konzolu na vozacevim vratima , skinuo prekidac i video koja je sijalica i dalje nisam isao , nisam imao vremena. Sijalicu ne mozes da nadjes kod nas ali ako imas nekog u nekom radio klubu kazu da oni imaju neke slicne sijalice. Ako uspes javi i nama,pa da se i mi ovajdimo.
        Tako je, kod mene kada sam uzeo auto radila samo jedna sijalicica na vozacevim vratima i to me nerviralo pa sam se upustio u posao. Najveci problem je na suvozackim vratima bio jer se mora skinuti tapacirung vrata da bi se doslo do prekidaca, za razliku od ostalih vrata gdje se prekidaci skidaju sa vanjske strane. Sijalicice sam nasao u servisu za popravak RTV uredjaja i bile su nesto oko 0,50-0,70 jevreja,ne sjecam se tacno. Kada se skinu prekidaci nije problematicno rastavljanje, skine se onaj vanjski dio a ispod ima jos nekakva bijela plastika koju takodje nije problem skinuti i tu je sijalica.
        BRATE SESTRO, CALE SI KEVE MI!

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

Pozdrav, hteo bih da mi date par saveta jer smatram da vi kao vlasnici ovog automobila mozete to najiskrenije da kazete.
          Planiram da kupim lagunu 1.9 karavan, pa me interesuje vase misljenje oko cega treba obratiti paznju, od kojeg godista kupiti i tako dalje... Hvala unapred.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Schwaba_71
            CBC Početnik
            • 31.03.2010
            • 2
            • Kruševac

Novi član vam se javlja međunarodnim pozdravom za sve kupce polovnih automobila bez obzira na veru: "Pomaže Bog!"

Ima 5 nedelja kako sam kupio predmetnog ljubimca, 1.9 dci, autentik, 120 ks, kraj 2002., karavan, naravno kako priliči čoveku sa porodicom. Želeo sam porodični automobil, to sam i dobio, srećan sam do bola, mada to treba uzeti sa rezervom ako ja kažem, jer je ovo u 38. godini prvi auto koji sam JA kupio, a da mi ga nije dao tata (Jugo), ili dužni drugar umesto para kada je zauvek otišao iz zemlje (Golf 1).

Šta da vam kažem?! Hvala na svih 60 strana za koje mi je trebalo tri dana i koje su mi pomogle do jaja. Mnogo čega što me je zanimalo je pokriveno, a par sitnica nije. Ja mislim da su Car ili Mupe prvi okačili uputstvo na engleskom, pa ih zovem na piće zbog toga, jer sam mesec dana nalazio samo neke verzije na meni nepoznatim jezicima, a tečno govorim tri (to mi struka). Hvala dotičnom pobratimu i za ono zatvaranje prozora s' napolja i svima vama za ostalo.

Moje iskustvo je malo drugačije od vašeg, jer sam za kola od 5.300 eur dao soma unapred, a za ostatak sam u dužničkom ropstvu prema Folksbanci sledeće 4 godine, ako ne iskeširam pare pre toga. Svi oni koji hoće da mi sada uvaljaju kako sam glup, nemojte, jer se svi mi pružamo koliko smo dugački, a meni se Golf raspao pod buljom, a bio mi potreban porodičan auto. Isto tako, ako postavim pitanje za koje smatrate da je negde pokriveno, ili odgovorite ili nemojte da trošite i sebi i meni vreme sa nekim kolegijalnim "uu, kako to nisi video na nekoj prethodnoj strani?" odgovorima.

Uglavnom, većinu vaših muka nisam imao. Veliki servis sam skoro odmah odradio kući kod tipa koji radi u nekom servisu za Renoe, i skupljajući delove malo u KŠ, a malo U BG, sa sve rukom isplazio sam se za 21,5 tisuća dinara. Trajalo je malo dok nisam našao sve kako treba, ali smatram da je cena u redu.

Kola uzeo na placu, naravno, a Žabar koji je redovno radio servise na 30 hiljada stigao je u knjizi do 150, tako da su onih 130 na koje sam ga kupio čista nebuloza. Moja procena, po datumima i vremenskim intervalima, je da ga je doterao do nekih 170. Uz to, onaj CD punjač iz oglasa - nisam video nigde ni obrise prašine od njega, a i za onaj ESP rekao bih da ga nema. No, kako je ovo moja prva zvanična kupovina, šta da radim, i prvi seks nikada baš ne ispada kako ga zamišljamo i kako su nam "iskusni" pričali! U svakom slučaju, veoma x 3 sam zadovoljan, bolji mi je od ćaletovog Pasata 3 i firminih Fabija i Oktavija koje sam vozio na dužim putovanjima povremeno. Majstoru sam ga dao na dva dana da ga prodrma i sem zadnjeg ležaja i nekih sitnica od nekih 12 soma, kaže da je sasvim uredan. Jedino meni smeta što je prethodni vlasnik imao, izgleda dijamantski manikir, te je izgreban na piksli i tamo gde se pritiska poklopac na konzoli, ali inače je baš utegnut, pali na dodir, čist, ne škripuće, samo sam provalio one sitne sijalice koje mu ne gore, a vi ste ih naveli. Otom potom.

Ono što mene interesuje je sledeće:
            1) 2. nedelje pogledam spolja, a ksenon desni mu mulo iako je radio tog jutra, a Žabarka ne prijavljuje. Odem kod drugara koji elektriku radi na nekim prostijim kolima, on prebaci ksenone sa jednog na drugi far, ispada oba rade, ali samo na levom faru. Tu mu staje znanje, a ja, pre nego odem kod nekog stručnjaka koji će da me ostavi bez para za letovanje, da pitam vas šta mu je.
            2) Zadnji brisač mi maše oniliko koliko mu se prohte u datom momentu. To može da bude celo staklo, ili 10 cm, zavisi kako kad'. Jel' mu to motor, ili nije zategnut?
            3) Pre neki dan ga parkiram kod pijace i kada se vratim vidim da mi ga je neko nečim, verovatno u prolazu, dobro potpisao u dubinu nekih 5 cm na zadnjim vratima. Kako sam mu se mnogo radovao, taj ožiljak mi kao usijani ekser u oku svaki put kada ga vidim. Verujem da znate da osećaj?! Jel' to može da se sanira nečim, a da ga ne teram kod stručnjaka? Oni Tutrtle voskovi, npr.

Pozdrav i hvala.

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Šta mislite o ovome:
              http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... t-0103-195
              Malo me brine ovaj DOT ( proizvedene prve nedelje 2003.godine ), a koliko sam čuo da guma ima svoj vek , odnosno stari i gubi svoja svojstva čak i ako se ne koristi. Ali cena je extra i koliko sam čitao po internetu nije loš model.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Swaba 71 BOG TI POMOG'O . Cestitam na kupovini i izboru i da sluzi dugo i dobro !!

Sto se tice ksenona tu nisam bas nesto upoznat jer SRECOM NEMAM ih tako da imam jednu (skupu) brigu manje.
                Za brisac ces morati da rasklopis i pogledas sta se desava kada ga aktiviras .
                Sto se tice ogrebotine , uh majku im stetocinsku pa stvarno nisu normalni , sta imaju od toga pitam se samo ? I ja sam imao takve probleme ali tu nema pomoci, jednostavno voskovi ne pomazu a poliranje nekom kvalitetnom pastom pomaze samo u slucaju da je ogrebotina povrsinska tj ako je samo lak ostecen , u drugim slucajevimA nema pomoci osim farbanja na zalost .
                Inace odabrao si bas lep porodican auto , mali potrosac , udoban i sa dosta opreme , malo skuplji za odrzavati od onog sto si imao ali sta je tu je , hoces bolje ?? e pa to ima svoju cenu i za kupiti i za odrzavati.
                Srecno druze i okaci koju sliku.

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

@Schwaba_71 Koliko ja znam kad kxenon ne radi racunar ne prijavljuje kvar tako je bar na mojoj Laguni 2002 god. Prestige isto je karavan, a bilo koja druga sijalica da crkne odmah se oglasava. To sa kxenonom ti je verovatno "crklo" napajanje. Sa brisacem ne znam, jer kod mene samo kad se prvi put pokrene ne ode do kraja a posle redovno funkcionise. Ako ti je neko zaparao farbu do lima tu nista ne pomaze nego farbanje{eventualno sa nekiom korektorom u istoj boji}, a ako nije dosao do lima moze da pomogne poliranje, ali ne i voskiranje sto si ti napisao.
                  @Laguna 2002 Ja tu gumu ne bih stavljao na svoja kola ni pod razno. Jeste da je cena privlacna, ali to je MATORA guma. Bez obzira sto nije bila na kolima njen radni vek je vec prosao.
                  @Schwaba_71A umalo da zaboravim da cestitam na kupovini i nek te dobro i dugo sluzi.
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• dragann
                    CBC Član
                    • 24.02.2010
                    • 18
                    • Banja Luka

Potpis sto se tice svega, da ne kuckam bezze!

Comment

• Ledeni
                      CBC Početnik
                      • 29.03.2010
                      • 2
                      • za uglom

Originally posted by gboban
                      Citam ovo u vezi podizaca stakla i ne vidim da se nekom desava sledece, kada spustam vozacevo staklo cesto (ne uvek, u 90% slucajeva) se cuje mnogo jako skripanje. Kada dizem staklo sve je ok. Da li neko ima predstavu moze li se sta podmazati? Brzina spustanja i dizanja je normalna, znaci sve ok samo sto skripi ubi me.
                      Drug moj, to skripanje je nazalost upozorenje da ce sajla za podizanje stakla brzo da pukne. Ustvari, sala je vec naceta tj pukla je jedna zica iz snopa i ona zakacinje o lim vrata i tako stvara skripanje.
                      Po misljenju poznavaoca Lagune, ona ima samo dve "rak rane", tj samo dve stvari koje se kvare brze i cesce a to su
                      1) sajla za podizanje stakla
                      2) pumpa za gorivo
                      Pozdrav

Comment

• slobo35
                        CBC Član
                        • 05.03.2010
                        • 16
                        • kraljevo

pozzz..
                        laguna 2002 pazi sta kupujes...ja sam pre tri dana imao maler da mi na 140km/h pukne guma srecom zadnja i jos veci maler da mi pukne sraf prilikom zamene iste ...pa usput jedno pitanje posto sam izvrnuo polomljeni sraf stavio neki slican ali ne originalan,mozete li mi reci gde mogu da nadjem original....
                        i da nezaboravim izgleda da mi je doslo veme da se pozabavim sa EGR-om ...pocela je da trza prilikom ubrzavanja

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Schwaba_71
                          Ja mislim da su Car ili Mupe prvi okačili uputstvo na engleskom, pa ih zovem na piće zbog toga
                          Mislim da nisam ja, ali poziv na piće nikad ne odbijam.

2. nedelje pogledam spolja, a ksenon desni mu mulo iako je radio tog jutra, a Žabarka ne prijavljuje. Odem kod drugara koji elektriku radi na nekim prostijim kolima, on prebaci ksenone sa jednog na drugi far, ispada oba rade, ali samo na levom faru
                          Šta je prebacivao? Samo sijalicu? Ako je tako, onda znači da ti je balast pokvaren. Originalni nisu jeftini, mislim da je valeo oko 160€, a neki drugi oko 140.

Pre neki dan ga parkiram kod pijace i kada se vratim vidim da mi ga je neko nečim, verovatno u prolazu, dobro potpisao u dubinu nekih 5 cm na zadnjim vratima. Kako sam mu se mnogo radovao, taj ožiljak mi kao usijani ekser u oku svaki put kada ga vidim. Verujem da znate da osećaj?! Jel' to može da se sanira nečim, a da ga ne teram kod stručnjaka? Oni Tutrtle voskovi, npr.
                          Aj slikaj ovo (a i ceo auto) pa da vidimo šta može da se uradi.

Nek ti je sa srećom i da te dobro služi!

Comment

• lancia_k
                            CBC Član
                            • 09.01.2010
                            • 78
                            • Sombor

Ljudi i meni se jedan xenon gasi u toku voznje, i to u zadnje vreme sve cesce
                            Kad ponovo upalim i ugasim svetla on normalno radi, sve dok se posle nekog vremena ponovo naprasno ne ugasi.
                            Recite sta je u pitanju, pa da resavam
                            Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• Schwaba_71
                              CBC Početnik
                              • 31.03.2010
                              • 2
                              • Kruševac

Hvala, ljudi, na odgovorima.

@mupe: jeste, čovek, prebacivao mi samo ksenon sijalice sa jednog fara na drugi. Na levom faru rade obe, na desnom nijedna ni druga. Pozicija i duga svetla rade i dalje bez greške.

Što se ogrebotine tiče, danas sam otiš'o do jedne od bolje snabdevenih radnji u mom gradu, izveo čoveka iza tezge napolje i da mu da pogleda sam pre nego što počne da vadi arsenal sredstava. On pozvao šefa, prokonsultovali se i na kraju sam uzeo neku veću bocu nečeg za poliranje u boji sa priloženom nekom kredom u obliku karmina, marka Turtle (pun naziv, hmm?, da ne idem sada dole do kola). Tom se kredom popuni zarez da štrči, višak se posle nekog vremena obriše, pa se ispolira tečnošću. Kaže mi čovek, kao neće biti nevidljivo, ali u svakom slučaju mnogo bolje nego sada (em, jeftinije - 1.00 rsd). U svakom slučaju, slikaću pre i posle, pa ćete videti dal' vredi i da li vama može da posluži. Ne verujem da ću to sutra zbog praznika, mada me svrbi da to uradim što pre.

Jel' se drzn'o neko da promeni fabrički CD na osnovu ovdašnjih preporuka? Jel' mu i dalje rade komande pri volanu? Ja kupio za prvo vreme neki mp3 odašiljač sa USB otvorom i daljinskim i ubo ga u upaljač - 1.400 rsd. Šta da radim, nije baš Beng Olafson, ali volim taj pusti roken rol u kolima još iz vremena prvih vozačkih dozvola u srednjoj školi?!

Prijatan praznik i odmor, ko slavi!

Comment

• dragann
                                CBC Član
                                • 24.02.2010
                                • 18
                                • Banja Luka

Originally posted by slobo35
                                pozzz..
                                laguna 2002 pazi sta kupujes...ja sam pre tri dana imao maler da mi na 140km/h pukne guma srecom zadnja i jos veci maler da mi pukne sraf prilikom zamene iste ...pa usput jedno pitanje posto sam izvrnuo polomljeni sraf stavio neki slican ali ne originalan,mozete li mi reci gde mogu da nadjem original....
                                i da nezaboravim izgleda da mi je doslo veme da se pozabavim sa EGR-om ...pocela je da trza prilikom ubrzavanja
                                laguna2002- ja mislim da to nema veze sa EGR-om.
                                I meni u zadnje vrijeme pocela da trza tj. da gubi gas, negdje oko 1800-2000 obrtaja na momente izgubi gas. Ja mislim da je to do protokomjera ali ako neko ima jos nekakav savjet ili cak iskustva sa ovim neka kaze.

Comment

Working...
                                X