RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Takodje se spominju i neki Kenwood modeli... Idi na www.renault.rs i pogledaj pod dodatnom opremom, pa kontaktiraj ovlascenog sta i kako (Master Group, Sekulic...)...
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Annoy
      CBC Član
      • 28.08.2009
      • 19
      • Kanjiza

Pozdrav svima!Imam lagunu nekih godinu dana,2001,1.9dci,120ks,privilege oprema,limuzina.Imam sledeci problemre nedelju dana mi je na board computeru ispisalo "switch off ignition STOP",i reklo mi je obavestenje nesto tipa "fuel injection system not functioning,stop the car".Odneo sam ga kod majstora na dijagnostiku i javlja neku gresku kod nekog ventila kod common rail pumpe(ne znam da li je ventil ili filter ili sta vec,ne razumem se).Sipao mi neku tecnost,neki renault dci cleaner kao da proba sa time da mi ocisti tu cev kod pumpe..Jedno vreme je bilo ok,ali evo juce mi opet isto ispisalo.Odneo sam ga opet kod majstora,i kazu on da je mozda ovo,mozda ono ali najverovatnije su dizne.Ne razumem se u aute ali da su mi dizne problem to bih osetio po radu motora,ne?Meni radi lepo motor,obrtomer mi stoji,uopste se ne pomera na 800rpm,ne trosi mi vise,ne dimi,isto mi vuce kao i pre i mogu da ga vozim i pored toga sto mi se ispise.Znaci da mi ne ispisuje to na board-u,uopste ne bih ni primetio da ima nekih problema.Jel moguce da je neki problem sa elektronikom?Citao sam na nekim forumima da je lagunama iz 2001. dosta slaba tacka elektronika,pa ne znam sta da radim a remont dizni je dosta skupa zabava (oko 30000-40000din)...

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Remont dizni nije ni blizu toliko skup koliko si napisao. Koji je kvar u pitanju je nemoguće utvrditi ovako preko foruma, ali bi majstor to morao tačno da zna, preko podataka sa Clip-a (dijagnostičkog programa). Ako on to ne ume da dešifruje, promeni majstora!

Comment

• modesti
          CBC Senator
          • 26.08.2009
          • 239
          • novi sad
          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by mupe
          Moguće je, ali su adapteri preskupi i, koliko sam čuo, ne baš 100% funkcionalni.

Moj savet - pokušaj da nađeš neki Cabasse sa polovne lagune, ili kupi neki od JVC cd playera koji su u ponudi na renault sajtu. Oni podržavaju fabričke komande.
          Hvala na pomoci, ali odem ja u ovlasćeni servis, citaj master group, i pitam ih za resenje problema nasta mi vrlo ljubazni prodavac kaze da to moze da se zameni sa originalnim cd/mp3 radijom koji košta ni manje ni više 800 eura...Pa da li su oni normalni. U jednoj od prodavnica muzike za kola momci se bave takvim stvarima ,cela procedura sa ozbiljnim pioneer radijom košta 250 eura...
          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• felna
            CBC Član
            • 16.08.2009
            • 18
            • Bor
            • Renault laguna II

...drugari, danas mi jedan meganac kaze da je dobro sipadi malo dvotaktola u rezervoar kako bi se ventili procistili. Zivo me interesuje da li je to tacno ili je to neko provalio.

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Bilo je već dosta rasprava tog tipa na forumu. Po meni je glupo bilo šta dodavati, kad budeš imao problem sa diznama, kod dci motora se to lako čisti/remontuje, i kraj priče. Ostatku sistema ne treba nikakvo dodatno podmazivanje, jer da treba onda bi to savetovao i proizvođač. Bosch ubrizgavanje kod 1,9 motora je sasvim korektno urađeno, i osim dizni (koje se, jelte, jeftino srede) ostalo i ne pravi probleme.

Comment

• nmarkoni
                CBC Član
                • 13.09.2009
                • 46
                • Topola

Pozdrav "lagunaši''

iako sam pročitao sve postove u nadi da cu za ovaj model koji svi mi vozimo, mazimo i pazimo, naći User Manual - uputstvo, to nisam našao. Zato vas molim da ukoliko neko ima u digitalnoj formi uputstvo na engleskom ili može da postavi link za skidanje da to i učini. Ja imam uputstvo na nemačkom i vrlo se mučim pa zato molim nekoga ko ovo može da pošalje da učini to dobro delo za sve nas koji ne šprehujemo nemački ili francuski. Čak, ukoliko neko ima suprotan problem od mene, možemo se i menjati sa knjigama-uputstvima

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Hmmm i meni bi odgovarao User manual u e-obliku. Mucim se sa holandskim, a bas zelim sve da procitam. Pretpostavljam da se negde moze naci i verzija na srpskom.

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Na ovoj temi su postavljeni linkovi za sve to: viewtopic.php?f=171&t=22796&start=25&hilit=renault +manual

METACORTEX je postavio owners i repair manuale za lagunu. Ako su kojim slucajem neaktivni linkovi buduci da je proslo vec godinu dana, imam ja to pa mogu da uploadujem.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Koliko se sećam, na renault.co.uk možeš da se prijaviš i da skineš uputstvo za bilo koji model na engleskom.

Comment

• nmarkoni
                        CBC Član
                        • 13.09.2009
                        • 46
                        • Topola

Originally posted by Car
                        Ako su kojim slucajem neaktivni linkovi buduci da je proslo vec godinu dana, imam ja to pa mogu da uploadujem.
                        Prijatelju "Car",
                        Spasi nas muka, učini taj upload za englesku verziju jer to ova tema zaslužuje

Comment

• Annoy
                          CBC Član
                          • 28.08.2009
                          • 19
                          • Kanjiza

Hvala ti mupe na savetu,promenio sam majstora i ispade da mi je bio prljav neki ventil kod bos-pumpe.Popravka mi je kostala punih 1000 dinara Imam jos jedno pitanje da li znate gde mogu da se ugrade xenon sijalice u lagunu negde u okolini NS i posto su?

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Ja sam ugradio Kaixen xenone kod Belanovica (ovlasćeni serviser za citroena) na Bul. Vojvode Stepe na Novom naselju. Xenoni 6500 K cristal purple sa garancijom godinu dana-200eura. Prezadovoljan sam.
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Ja na mojoj Laguni imam fabricke i iskreno nesto nisam zadovoljan....nekako nije kao na novim automobilima....kanim se vec neko vreme da odem do Vlade da mi to pogleda ali eto jos nisam.
                              Nego juce sam konacno resio da zamenim metlice brisaca ali nesto nece, a ja zurio pa nisam mogao puno vremena da odvojim. Na autu su trenutno valeo metlice koje su za bacanje, a kupio sam pre skoro mesec dana Champion i primetio sam da je kod njih prostor tj. otvor gde ulazi brisac da bi se zakacio za metlicu manji tj. kraci nego kod Valeo metlica. Ima li neko neki savet!??

Comment

• nmarkoni
                                CBC Član
                                • 13.09.2009
                                • 46
                                • Topola

Originally posted by Car
                                ........ Ako su kojim slucajem neaktivni linkovi buduci da je proslo vec godinu dana, imam ja to pa mogu da uploadujem.
                                Hajde Car-e, upload-uj to uputstvo na engleskom, izgleda da to mnogima treba. Internet je pun čeških, nemačkih i ..... ko zna kojih još uputstava, ali engleskog nema ni za lek

Dakle, potreban user manual za Renault Laguna II 1.9dci

Comment

Working...
                                X