RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • felna
    CBC Član
    • 16.08.2009
    • 18
    • Bor
    • Renault laguna II

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by nmarkoni
    Prijatelju, nemoj da se ljutiš, ali si sasvim u pravu što se tiče te konstatacije da si smotan. Vidi, kad otvoriš haubu (prednju, naravno) i kad stojiš ispred kola gledajući u motor svog lepotana - baci pogled sa leve strane odmah iza levog fara. Tu ćeš pronaći jedan ''lako skidljiv'' žuti čep koji se ne odvija već se samo smiče. Na njemu je čak i nacrtan univerzalni znak za pranje šoferki. Skini taj čep i sipaj vode ili tečnosti za pranje stakala.

Ukoliko si nov sa tim autom i to dosada nisi radio, moguće je i da nemaš tu kratku cevčicu kroz koju se sipa tečnost jer ona služi da kad se skine može da se promeni sijalica. E sad ako je taj auto polovan, prilikom kupovine nisi primetio (ili nisi znao) da nema te cevčice, to znači da ti je neko tu cevčicu ''digo-apio''. Ona je duga oko 20tak cm i onda samo sipaj vodu u rupu kod koje počinje velika boca za vodu. Ako je ovo poslednje bilo u pitanju (nema cevčice na vidiku) onda tvoja konstacija sa početka nije tačna. Medjutim, ako cevčica i žuti poklopac postoji, onda...

http://i677.photobucket.com/albums/vv13 ... apture.jpg
    uraaaaa...ipak nisam smotan, ali na zalost cevcica ne postoji i kada sam zavirio ispod maske vidi se bela posudica koja zjapi...sto znaci da je neko otkinuo tu cevcicu sto bi trebala tu da stoji...ali nije ni to toliko frka koliko ponovno sipanje tecnosti. Nekako sam sa jednim manjim i jednim vecim levkom koji sam stavio jedan na drugi to i odradio...ostalo je samo da zacepim nekim cepom ili...****m li ga...nekako cu da ga namrckam. Ipak fotografija mi je pomogla gde sam trebao da zabacim glavu...Hvala majstore na fotkici....zivi mi bili svi vi i vasi ljubimci.

Comment

• Annoy
      CBC Član
      • 28.08.2009
      • 19
      • Kanjiza

E ljudi pomagajte!Pisao sam pre nekoliko postova da sam imao problema sa nekim "fuel injection system".Odneo sam ga u ovlasceni renault servis,popravka je bila svega 1000 dinara,rekli su mi da mi je neki ventil bio zapusen.Bilo je sve ok nekih mesec dana do danas.Opet mi se isto upalilo i "veoma" prijatna gospodjica me opet upozorava da zaustavim motor..Inace dobro ide auto,ne moze se primetiti u radu da ima neki kvar..Jel je vec imao neko slicnih problema,ili da li slucajno neko zna zbog cega mi se pali uvek to upozorenje,jer pocinje malo da nervira da moram da ga nosim na servis svaki mesec..?

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Originally posted by Annoy
        E ljudi pomagajte!Pisao sam pre nekoliko postova da sam imao problema sa nekim "fuel injection system".Odneo sam ga u ovlasceni renault servis,popravka je bila svega 1000 dinara,rekli su mi da mi je neki ventil bio zapusen.Bilo je sve ok nekih mesec dana do danas.Opet mi se isto upalilo i "veoma" prijatna gospodjica me opet upozorava da zaustavim motor..Inace dobro ide auto,ne moze se primetiti u radu da ima neki kvar..Jel je vec imao neko slicnih problema,ili da li slucajno neko zna zbog cega mi se pali uvek to upozorenje,jer pocinje malo da nervira da moram da ga nosim na servis svaki mesec..?
        Matori idi kod majstora i dokle god su popravke po 1000 din uzivaj i nadaj se naj boljem!!!!

Comment

• Annoy
          CBC Član
          • 28.08.2009
          • 19
          • Kanjiza

Eh da je opet popravka svega 1000 dinara.Crkle su mi 3 dizne.Jel bi mogao neko da mi predlozi nekog dobrog majstora za remont dizni i da li znate koliko bi me izaslo remont onda vec sve 4 dizne?Hvala na pomoci.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Šta znači to crkle su ti 3 dizne? Kakav problem imaš? Cena remonta zavisi od toga u kakvom su stanju dizne, kad sam ja remontovao u Renault Savi, to je bilo između 30 i 100 evra po dizni. Ne znam kakve su cene sad.

Comment

• Annoy
              CBC Član
              • 28.08.2009
              • 19
              • Kanjiza

Originally posted by Car
              Šta znači to crkle su ti 3 dizne? Kakav problem imaš? Cena remonta zavisi od toga u kakvom su stanju dizne, kad sam ja remontovao u Renault Savi, to je bilo između 30 i 100 evra po dizni. Ne znam kakve su cene sad.
              Rekli su mi u servisu da su mi u katastrofalnom stanju,da prelivaju,propustaju previse goriva,a poceo mi je i jako dimiti..Rekli su mi da je cena remonta oko 100-120eur po dizni,znaci to je neka realna cena?

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Pretpostavljam da je to ok cena. Servis Reno Sava nosi dizne u neki ovlasceni Bosch servis u Sinjskoj ulici. Dobija se kao i 6 meseci garancije. Uglavnom, moja laguna presla 35000 km od remonta, i ok su i dalje.

Comment

• nmarkoni
                  CBC Član
                  • 13.09.2009
                  • 46
                  • Topola

Prijatelji,
                  možda je to i bilo već u ovoj temi, ali kad smo već kod dizni, jel može neko da objasni šta je uzrok kvara dizni i kako bi se preventivno moglo reagovati (šta raditi ili ne raditi) da do toga ne dodje?

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Rade pod velikim pritiscima, samim tim se brže habaju i osetljivije su na eventualne nečistoće, vodu i slično.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

ja samo da javim da sam resio problem sa senzorima, jednostavno je opao pritisak! Bio je 1.8 i 1.9 umesto 2.1 i 2.2. Samo sto senzori uopste precizno ne mere jer mi je pisali 1.2-1.6. A sto se dizni tice koliko sam ja do sada shvatio ne treba nista dirati dok se ne ukazu simptomi za remont istih. jedino paziti gde se sipa gorivo i ne voziti na rezervi.

Comment

• firearms
                        CBC Član
                        • 08.06.2009
                        • 32
                        • Beograd

ljudi pre jedno 3 nedelje sam imao udes i posto je lik koji me je udario bio osiguran kod dunav osiguranja odem ja kod njih uzmem zapisnik, procene mi stetu i upute kod auto kuce kompresor na rad jer kao sa njima imajiu ugovor pa ce mi dati garantno pismo kada zavrse auto. odem ja kod njih uzmu oni auto na rad,koji je za manje peglanje limarije trajao oko 5 radnih dana. uradili ga oni dobro sto se tice limarija ali mi vrate auto sa skoro 50 predjenih km, ja da otvorim gepek da vidim kako su mi vratili tapcirung kad ono vrata od gepeta teska kao tuc - vratili auto sa pokvarenim amortizerom gepeka(procureo), goriva ima oko 10litra manje u rezervoaru (bio skroz pun kada sam predao auto a kada ga vratili 1/8 rezervoara isparila), prosecna potrosnja na bordu pokazivala 9,4l/100km iako je meni oko 7-7,5 a po auto putu oko 5,5. objasnjenje za kilometrazu je da oni ne rade limariju tu nego u batajnici (pa imaju valjda slep da oteraju auto do tamo nije to kamion), iato su auto vratili prikolicom. jos mi auto predali ispod brankovog mosta jer su kasnili jedno sat vremena a ja zurio na posao pa tamo izvrsili primopredaju. i kada sam onom majstoru rekao da sam im ja dao ispravan auto sto se tice gepeka on mi je rekao ^pa nismo mi tu nista skidali i dirali^ a radili su zadnje levo krilo i morali su to da diraju. katastrofa. na kraju je pristao da mi zameni deo uz konstataciju da ce on to morati da plati iz svog dzepa. pa gospodo jeste li vi neka firma ili sta ste? da necu ja mozda da placam vase greske?
                        ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• nmarkoni
                          CBC Član
                          • 13.09.2009
                          • 46
                          • Topola

Firearms nas je naučio nečemu od čega se ja inače ježim. Osip dobijem kad treba da odem kod nadri stručnjaka. Ako sediš pored kola dok ti majstor ''radi'' - ispadaš dosadan jer ''ako sve znaš što si dolazio kod mene''. Ako okreneš ledja možeš da prodješ ko bos po trnju. Zamislite samo kakvi bi svi mi bili kreteni kada bi pravili zapisnik o predatom automobilu u ruke majstora. Pa izjurili bi nas napolje. A kad ti se desi ovako nešto, puj-pike ne važi.

Prijatelju, obzirom da ti imaš validnu dokumentaciju jer te je Dunav poslao na popravku tom krelcu, i da si čekao 5 dana - iskoristi svoju mogućnost za prijavu nadležnoj inspekciji da ga oni malo poteraju. Dok god mi gerilski pravimo rat sa njima oni će pobedjivati a mi ćemo samo da mlatimo po ovim forumima. Oni ispadaju moralni pobednici a nas to košta po džepu

ovih dana je aktuelan i jedan fajl na YouTube-u koji pokayuje šta serviseri u nekim servisima mogu da rade sa autom. Ovde je reč o AUTOPROMET BEOGRAD mada nisu bolji ni mnogi drugi

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                            ja samo da javim da sam resio problem sa senzorima, jednostavno je opao pritisak! Bio je 1.8 i 1.9 umesto 2.1 i 2.2. Samo sto senzori uopste precizno ne mere jer mi je pisali 1.2-1.6.
                            Moji su baš baš precizni. Tačno kako mi piše na displeju, izmeri i manometar na pumpi...

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

Originally posted by firearms
                              ljudi pre jedno 3 nedelje sam imao udes i posto je lik koji me je udario bio osiguran kod dunav osiguranja odem ja kod njih uzmem zapisnik, procene mi stetu i upute kod auto kuce kompresor na rad jer kao sa njima imajiu ugovor pa ce mi dati garantno pismo kada zavrse auto. odem ja kod njih uzmu oni auto na rad,koji je za manje peglanje limarije trajao oko 5 radnih dana. uradili ga oni dobro sto se tice limarija ali mi vrate auto sa skoro 50 predjenih km, ja da otvorim gepek da vidim kako su mi vratili tapcirung kad ono vrata od gepeta teska kao tuc - vratili auto sa pokvarenim amortizerom gepeka(procureo), goriva ima oko 10litra manje u rezervoaru (bio skroz pun kada sam predao auto a kada ga vratili 1/8 rezervoara isparila), prosecna potrosnja na bordu pokazivala 9,4l/100km iako je meni oko 7-7,5 a po auto putu oko 5,5. objasnjenje za kilometrazu je da oni ne rade limariju tu nego u batajnici (pa imaju valjda slep da oteraju auto do tamo nije to kamion), iato su auto vratili prikolicom. jos mi auto predali ispod brankovog mosta jer su kasnili jedno sat vremena a ja zurio na posao pa tamo izvrsili primopredaju. i kada sam onom majstoru rekao da sam im ja dao ispravan auto sto se tice gepeka on mi je rekao ^pa nismo mi tu nista skidali i dirali^ a radili su zadnje levo krilo i morali su to da diraju. katastrofa. na kraju je pristao da mi zameni deo uz konstataciju da ce on to morati da plati iz svog dzepa. pa gospodo jeste li vi neka firma ili sta ste? da necu ja mozda da placam vase greske?
                              Kao prvo Firearms, mislim da si trebao im trazis da opravku izvrsis gde ti zelis, jel na upitniku koji si popunjavao trebas da napises gde zelis auto da popravis, i ti po zakonu imas mogucnost izbora gde zelis poraviti auto a na kraju krajeva mozes im traziti da ti isplate novac.

Ja sam na zalost imao iskustva sa hit autom na starom sajmistu, oni na primer nemaju svoj servis za limariju i isto odvoze kola kod nekog "svog dobrog limara" , i ja sam imao prilike da prisistvijem situaciji kad im je bila guzva i auto koji je bio na redu nisu vozili slepom vec je "miki" seo u njega i ovezao se do limara.

Evo, pogledaj na you tubu sta se desava u AUTOPROMETU u pitanju je identicna situacija:

Sve u svemu to je stvarnost danas i usled manjka pravne drzave, ne funkcionisanja pravnog sistema, jos uvek smo u sustini ostavljeni dobroj volji servisa i servisera.

P.S. Imao si srece sto ti je uopste izasao u susret.

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Originally posted by Annoy
                                Originally posted by Car
                                Rekli su mi u servisu da su mi u katastrofalnom stanju,da prelivaju,propustaju previse goriva,a poceo mi je i jako dimiti..Rekli su mi da je cena remonta oko 100-120eur po dizni,znaci to je neka realna cena?
                                Pa kad vec skidaju dizne i nose ih u neki srvis na ciscenje, zasto ne uzmes recimo zute strane ili odes na google i potrazis taj Bosch-ov sto kaze Car(ili neki slican), ne reaspitas se posto je ciscenje, jel na kraju krajeva mozes u servisu ako ti naprave razliku u ceni(a verovatno hoce) traziti da ti skinu dizne a ti ih sam odnesi na ciscenje i naravno ustedi neki euro.

Comment

Working...
                                X