RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djmilicic
    CBC Početnik
    • 10.12.2009
    • 2
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Hvala svima na pomoci i komentarima, ali idem kuci da placem - prodali su Lagunu ispred nosa. Jos jednom puno hvala i ne napustam forum.

Comment

• nikaragva
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2008
      • 521
      • B. Palanka
      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Mozda nosaci motora?
      Meni je auto tresao zbog toga, doduse ne laguna.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Originally posted by djmilicic
        Hvala svima na pomoci i komentarima, ali idem kuci da placem - prodali su Lagunu ispred nosa. Jos jednom puno hvala i ne napustam forum.
        Ma sta kukas, dodji da pijemo! bar tih laguna imas na svakom cosku za prodaju, a malo malo pa naidje primerak koji bas tebe interesuje, jos samo strpljenja da isti nadjes u odgovarajucem stanju!

Comment

• SerbianHero
          CBC Senator
          • 10.10.2009
          • 259
          • Beograd

Originally posted by dzivkov
          Pozdrav svima ,čitam Vam forum i stvarno ima raznih stvari da se nauči i primeni, ovo mi je prvi post , pa nisam otvarao novu temu, pa nemoj da mi neko zameri... uglavnom imam problem sa Lagunom 2002 god 1.9 dci , i to , prilikom kretanja, (mislim baš na ono kad ubaciš u prvu i kreneš)... ako ne dodam jači gas bar do 2000 obrtaja , auto mi trese , sav se trese , i to ne svaki put , neznam šta bi moglo biti pa ako je neko imao sličnih situacija bio bi zahvalan... hvala i pozdrav iz Opatije

Moze biti lamela ili jos gore Zamajac?! Gde ti hvata spojnica, pri vrhu?

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Sutra idem u servis jer mi se nakon sto krenem pali zuto-narandzasto upozorenje SERVIS. E sad posto ce se auto kaciti na dijagnostiku sta sve mogu proveriti da li je na autu aktivirano!??
            Za sada znam da je to senzor za svetla i treba da mi se softwerski zamene mesta zenzora pneutaika tj. u njemu samom.

Comment

• nmarkoni
              CBC Član
              • 13.09.2009
              • 46
              • Topola

Drugari,
              jedno pitanje za onoga ko to zna Obzirom da je ovaj novi zakon o bezbednosti u saobraćaju propisao i konstantnu upotrebu svetala, da li neko zna da li se preko dijagnostike može namestiti da se svetla sama pale i gase prilikom startovanja auta? Ovo pitam da se ne bih smarao kod ''dijagnostičara'' i da probamo i gubimo vreme ako ne može

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by nmarkoni
                Drugari,
                jedno pitanje za onoga ko to zna Obzirom da je ovaj novi zakon o bezbednosti u saobraćaju propisao i konstantnu upotrebu svetala, da li neko zna da li se preko dijagnostike može namestiti da se svetla sama pale i gase prilikom startovanja auta? Ovo pitam da se ne bih smarao kod ''dijagnostičara'' i da probamo i gubimo vreme ako ne može
                Moze, bar za lagunu znam, dakle moras na kompjuter pa opciono da ti podese aktivaciju svetala prilikom paljenja motora tj nakon paljenja, ima i varijanta da se pale u sumrak ali to vise ne igra ulogu. Ja sam to kod majstora resio na laguni ali za sada nece da sljaka, dakle ima opcija odradjeno je preko racunara ali kod mene recimo nece da radi!!!!! Tako da probaj pa javi sta si uradio.

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Stavis rucicu za svetla u polozaj da su svetla upaljena - kada ugasis auto svetla se gase kada otvoris vrata, kada upalis auto upale se i svetla... Ne znam sta tu majstor treba da podesava.
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• nmarkoni
                    CBC Član
                    • 13.09.2009
                    • 46
                    • Topola

To znači da je kod tebe već uradjeno podešavanje. To kod mene tako ne radi, ne bih upitkivao da je tako. Naime, kod mene prilikom gašenja ostaju svetla upaljena i imam bipavac koji me obaveštava da sam zaboravio da ugasim svetla. Ukoliko ipak zatvorim vrata i odem sa upaljenim svetlima, ona ostaju i dalje da sijaju. Verovatno to kod tebe radi sasvim drugačije jer je podešeno preko dijagnostike. Ipak, i dalje tražim potvrdu za ovo.

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Na mojoj laguni takođe ostaju upaljena svetla i kad zaključaš vrata, ukoliko si ostavio upaljena. Baš ću na sledećem servisu da priupitam da li je moguće podešavanje da se pale/gase istovremeno kad i motor.

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Ja imam na oba, drugar na svojoj Laguni... Izvinjavam se. mislio sam da sve Lagune II imaju tako resena svetla. Mozda je do godista.
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Originally posted by markofpi
                          Sutra idem u servis jer mi se nakon sto krenem pali zuto-narandzasto upozorenje SERVIS. E sad posto ce se auto kaciti na dijagnostiku sta sve mogu proveriti da li je na autu aktivirano!??
                          Za sada znam da je to senzor za svetla i treba da mi se softwerski zamene mesta zenzora pneutaika tj. u njemu samom.
                          Help?

Comment

• dzivkov
                            CBC Početnik
                            • 11.12.2009
                            • 2
                            • opatija

Originally posted by SerbianHero
                            Originally posted by dzivkov
                            Pozdrav svima ,čitam Vam forum i stvarno ima raznih stvari da se nauči i primeni, ovo mi je prvi post , pa nisam otvarao novu temu, pa nemoj da mi neko zameri... uglavnom imam problem sa Lagunom 2002 god 1.9 dci , i to , prilikom kretanja, (mislim baš na ono kad ubaciš u prvu i kreneš)... ako ne dodam jači gas bar do 2000 obrtaja , auto mi trese , sav se trese , i to ne svaki put , neznam šta bi moglo biti pa ako je neko imao sličnih situacija bio bi zahvalan... hvala i pozdrav iz Opatije

Moze biti lamela ili jos gore Zamajac?! Gde ti hvata spojnica, pri vrhu?

pa mogu reci da odmah hvata, tj , normalno kao sto bi i trebalo , čim malo pustim kvačilo,, ( stim da to nije previše učestalo, kad idem u rikverc još se nije tresao, mada kad idem uz neku uzbrdicu , kad stanem i kad treba ponovo krenuti, ako nedam jači gas auto se trese... ja sam mislio prvo da je nosač motora , jel sam čuo od jednoga drugara da je lagunama to velika mana , i da vec kod 120000 nosač motora odlazi i zna se desiti da nekakav remen pomeri i napravi havariju... inače na autu je rađena generalka prije 8 000 km

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

Dzivkov samo ti druze lepo u servis i to malo bolji da ne kazem ovlasceni i neka ti ustanove sta je u pitanju pa da se to resi. nije se igrati sa nekim stvarima.

Imam jedno pitanje za "Lagunashe" koliko vas kosta redovan servis : ulje i filteri ?? ali ne u ovlascenim servisima posto tamo klepaju. Mene konkretno interesuje za lagunu benzin 1,8 ali moze i za dizele , mislim da je slicna cifra u pitanju. Pozdrav.

Comment

• Taunus L
                                CBC Član
                                • 19.08.2007
                                • 73
                                • Niksic

Originally posted by gogi11
                                Originally posted by nmarkoni
                                Drugari,
                                Moze, bar za lagunu znam, dakle moras na kompjuter pa opciono da ti podese aktivaciju svetala prilikom paljenja motora tj nakon paljenja, ima i varijanta da se pale u sumrak ali to vise ne igra ulogu. Ja sam to kod majstora resio na laguni ali za sada nece da sljaka, dakle ima opcija odradjeno je preko racunara ali kod mene recimo nece da radi!!!!! Tako da probaj pa javi sta si uradio.
                                Ja sam mislio da moze preko dijagnostike u Laguni da se podesi aktivacija svijetla prilikom paljenja motora (sad se aktiviraju u sumrak) ali su mi u ovlascenom servisu rekli da moraju ugraditi neki relej ili sta vec koji kosta 60e. Za te pare sam odlucio da ih sam aktiviram kad upalim auto jer sam vec navikao na tu radnju (kod nas se u CG vec nekolike godine vozi sa konstantno upaljenim svijetlima).

Comment

Working...
                                X