RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nmarkoni
    CBC Član
    • 13.09.2009
    • 46
    • Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by gogi11
    ...koliko vas kosta redovan servis : ulje i filteri ??
    Filter ulja, filter vazduha i 5 litara ulja Elf polusintetika koštalo me je 5.050 din ili 55еura i to je bilo 15.avg2009. Ovih dana bih trebao to isto ponoviti. Ja ne plaćam ruke jer mi u prodavnici gde kupujem to zamene u njihovoj garaži koja je uz radnju (čak sam dobio i osveživač za auto, popio sok i kafu). Ja to radim u Stil komerc Arandjelovac

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Originally posted by djmilicic
      Hvala svima na pomoci i komentarima, ali idem kuci da placem - prodali su Lagunu ispred nosa. Jos jednom puno hvala i ne napustam forum.
      Ne ocajavaj pa to je skoro redovna pojava kod kupovine polovnjaka. Meni su tako pobegla 4 cetiri automobila dok nisam naleteo na pravi. Trazi ono sto ti odgovara i naci ces, sto posto, nemoj zuriti.Znas onu narodnu "ko zuri vrat slomi", samo polako i naicices na svoj auto, a dok budes trazio naucices i ponesto na ovakvim forumima.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

Originally posted by nmarkoni
        Drugari,
        jedno pitanje za onoga ko to zna Obzirom da je ovaj novi zakon o bezbednosti u saobraćaju propisao i konstantnu upotrebu svetala, da li neko zna da li se preko dijagnostike može namestiti da se svetla sama pale i gase prilikom startovanja auta? Ovo pitam da se ne bih smarao kod ''dijagnostičara'' i da probamo i gubimo vreme ako ne može
        U zavisnosti od tipa vozila, moze da se uradi preko racunara ili mora da se doda relej za dnevna svetla. U Subotici takvo zadovoljstvo u ovlascenom servisu kosta 4.000 din, provereno.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Sto se dnevnih svetala za Lagunu tice: viewtopic.php?f=129&t=44228&start=25
          Mislim da je treci post odozgo tj. na 2. strani koja bi i trebala da vam se odmah prikaze klikom na link iznad.

Danas bejah u servisu za ono SERVICE sto mi se pali cim krenem i da ne verujete koji sam ja debil u pitanju je bila jedna od sijalica treceg stop svetla Kako sam vec tamo otisao i auto prikljucen na komp odradili su mi prebacivanje borda na engleski, a samim tim i ona gospoja koja se povremeno cuje sada prica mnogo razumljivije Takodje pitao sam za senzor svetala koji bi moj paket opreme trebao da ima ali zbog velike guzve odgovor nisam razume, da lii nema ili Nesa preko njegovog softvera nije mogao da namesti, tako da ce to ostati ponovo nedoumica za neki naredni put.

Comment

• pink pg
            CBC Početnik
            • 12.12.2009
            • 1
            • podgorica

Originally posted by Car
            Pfff.... kod mene opet neće da vergla bez da držim pritisnuto dugme. Mislio sam da se opet odlomio onaj plastični jezičak, ali nije, stoji na svom mestu.
            zdravo. Prvo mi je javljanje.Imam lagunu1.9dci 74kw.Sve vec recene probleme ako se tako mogu nazvati sam vec prosao. Vozim je vec 2 god tj 100 000 km. Problem sa tim citacem prosto se resava. Komadic plastike je vrlo tesko zalijepiti da ima istu funkciju duzi period. Ja sam to rijesio stavljanjem metalnog dijela(vrh od snale poput feder platne) na cijem sam vrhu zalijepio plasticni zub sa orig jezicka. Pozdrav svima,laguna je odlican auto.

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Planiram da uzmem Lagunu 2 1.9 limuzinu ( 2002 - 2004 ). Video sam da imaju odličnu opremu, ali da navigacija nema učitane mape Srbije i " okoline ". Da li je moguća nadogradnja navigacije, ako ne ( kao što sam načuo ) za šta korisno može da služi ?
              Pozdrav svima.

Comment

• Taunus L
                CBC Član
                • 19.08.2007
                • 73
                • Niksic

Sto se mapa tice nema ih za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju, a za sve ostale "okolo" imaju. Vise informacija o mapama Ovdje, a o Carminat navigaciji Ovdje (zvanicni sajtovi, nije piraterija).

Comment

• cikajowa
                  CBC Veteran
                  • 12.11.2009
                  • 153
                  • svugde

Originally posted by markofpi
                  Sto se dnevnih svetala za Lagunu tice: viewtopic.php?f=129&t=44228&start=25
                  Mislim da je treci post odozgo tj. na 2. strani koja bi i trebala da vam se odmah prikaze klikom na link iznad.

Danas bejah u servisu za ono SERVICE sto mi se pali cim krenem i da ne verujete koji sam ja debil u pitanju je bila jedna od sijalica treceg stop svetla Kako sam vec tamo otisao i auto prikljucen na komp odradili su mi prebacivanje borda na engleski, a samim tim i ona gospoja koja se povremeno cuje sada prica mnogo razumljivije Takodje pitao sam za senzor svetala koji bi moj paket opreme trebao da ima ali zbog velike guzve odgovor nisam razume, da lii nema ili Nesa preko njegovog softvera nije mogao da namesti, tako da ce to ostati ponovo nedoumica za neki naredni put.
                  Jel neko probao da aktivira dnevna svetla kao u linku iznad?
                  Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Ja licno nisam i ne verujem da cu, imam naviku da palim svetla pogotovo kad pomislim na novcanik a i dodatna elektronika mi nije potrebna. Ne kazem da nije koristan gadget ali mogu i bez njega.

Nego kako su se stvorili pravi zimski uslovi, a imam i propisane pneumatike hteo bih po prvi put da probam kako funkcionisu sigurnosni sistemi kao sto je abs, esp... Prvo sto me interesuje jeste kako mogu da proverim da li moj Initiale paket opreme osim abs-a i esp-a ima jos neki sistem!?? A drugo nek neko napise licna iskustva kako se auto ponasa sa na primer aktiviranim/deaktiviranim esp-om i kako je najbolje na amaterski nacin, a opet u realnosti osetiti i videti razliku!? napominjem da cu ovo raditi na obezbedjenom delu puta gde nema saobracaja

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Sve ove tvoje zelje su lepe ali pazi samo da ne bude OTKUD OVA BANDERA OVDE !!!

Samo oprezno sa tim "kontrolisanim probama" ABS se aktivira pri proklizavanju a ovaj sneg je prava stvar da vidis blagodeti jednog dobrog ABS-A. Samo da te ne zbuni njegov zvuk , pomislices kao da se nesto guli delje .... jednostvno abs se tako cuje a efekat ces videti prilikom zaustavljanja, naravno ne ocekuj cudo (bar ne po snegu ali za kisu je mnogo bolji tj vise znaci) .
                      ESP nemam na mojoj laguni pa i mene to interesuje, cuo sam kako radi ali nisam imao prilike da vozim auto sa esp-om.

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

@markofpi
                        Kako se ponaša laguna sa tigar winterom (čini mi se da sam pročitao da si te gume kupio), budući da juče i danas ima dosta snega po ulicama?

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Eh da sam vozio pa da mogu da ti kazem, ulica uska, zatrpana snegom, a ako oslobodis mesto posle nemas gde da parkiras jer stanari ne umeju da se organizuju i ociste koliko toliko parking mesta da moze da se na ista i udje. A drugi razlog zbog kog pethodna dva dana auto nije vozen jeste da bih testirao acu (znate onaj moj problem sto imam sa povremenim paljenjem upozorenja 'Landssroom defect'). Znaci ostavicu ga do petka, pa idem logikom ako je acu los nece imati znage da startuje motor.
                          A da, kupio sam skoro 4 Winter1 ali sam ih vozio samo po kisi. Po snegu ce tek nadam se biti prilike. A sto se tice mog isporbavanja esp-a po znegu nemojte da se brinete. ne znam koliko poznajete bezanijsku kosu ali ima jedan ogroman deo ulice paralelno sa grobljem koji bi u buducnosti trebao da se spoji sa pravcem kvantaske pijace, tempa itd. Ulca asfaltirana, dosta siroka, a pravac ima sigurno 500m. Svake zime kad padne sbeg i svore se uslovi nema dana da se par automobila ne klizaju i okrecu

Comment

• SerbianHero
                            CBC Senator
                            • 10.10.2009
                            • 259
                            • Beograd

Drugari sa foruma, bratu treba pomoc, jutros me je Laguna prodala naj strasnije, ako je neko imao slican problem, nek napise, sta moze biti. Jutros, ja udjem u auto, ubacim karticu, on odradi sve kako treba,jel, otkljuca volan, odradu chek lampica, i nakon klika na start/stop, on odradi grejace i kad treba da zavergla, nista se ne dogodi ,apsolutno nista, auto cuti, kad kliknem ponovo, taj mod za verglanje (dok je aktivan ne moze kartica da se izvuce) prestane, i to je to. Radnju sam ponovio vise puta, nesrecno, ako se nekom desila ista stvar nek istupi..... Hvala unapred.....

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Akumulator?

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

Proverio, sve ok sa njim.

Comment

Working...
                                X