RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Originally posted by gogi11
    Samo da te ne zbuni njegov zvuk , pomislices kao da se nesto guli delje .... jednostvno abs se tako cuje
    Ja nisam primetio da se nešto bitno čuje, samo se oseća trzanje pedale kočnice. Zvuka ima, ali nije mi toliko bučan da bi izazvao zbunjenost, ili sam ja možda navikao na njega...

Originally posted by SerbianHero
    on odradi grejace i kad treba da zavergla, nista se ne dogodi
    Anlaser?

Comment

• SerbianHero
      CBC Senator
      • 10.10.2009
      • 259
      • Beograd

To ne mogu da kazem bez majstora, ali koliko znam, anlaser kad crne, cuje se kako cakne pri startu, kod meene je Muk.....

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

E ljudi napravio sam potenzialno *ranje svojom nepaznjom! Danas sam kupio nesmrzavajucu tekucinu za pranje vetrobrana jer sam isprazio onu letnju i eto samo sam sipao. Malopre da spricnem na stakla malo kad ono muk...znaci ostala stara u sistemu i zaledila. Moje pitanje: koje su posledice i koliko otprilike cu ostati tanak sa parama!?
        Napominjem da sam samo jednom kratko probao i prednju i zadnju prskalicu i to je to....mislim da motor ne moze da pregori ako se na kratko proba.

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Napravio si veliki problem, sad moraš da čekaš dok temperatura ne ode iznad nule. Neće ništa biti, ne brini.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Ma ne volim kad se to desi jer moze posuda da pukne, Creva takodje, a to mi je opet zajebancija za menjati, pogotovo crevo za zadnju prskalicu za koju kontam da mora plafon da se skida! A kako stvari stoje narednih par dana nista od koriscenja prskalica...

Comment

• nmarkoni
              CBC Član
              • 13.09.2009
              • 46
              • Topola

Be cool, ne sekiraj, cevčice ne pucaju tako lako jer su najčešće od neke vrste gume-plastike, posuda je dovoljno i kruta i savitljiva, a motoru za to kratko neće biti ništa. Po ovakvom snegu najčešće zalede same dizne na prskalici pa i ako ti je u sistemu nesmrzavajuća tečnost a dizna zapušena - ne pomaže ti ništa nego odledjavanje. (sačekaj proleće za sekiraciju )

Comment

• Taunus L
                CBC Član
                • 19.08.2007
                • 73
                • Niksic

Pali li se lampica od ABSa na instrument tabli kada se isti aktivira pri kocenju?

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

NE nikako. Samo se pali pri davanju kontakta ili paljenja auta, kasnije se gasi tj za par sekundi.

Comment

• nmarkoni
                    CBC Član
                    • 13.09.2009
                    • 46
                    • Topola

Originally posted by Taunus L
                    Pali li se lampica od ABSa na instrument tabli kada se isti aktivira pri kocenju?
                    Kod mene se ne pali, ali sam primetio sledeće: sećate se priče o ESP-u? E sad se to po ovom snegu lepo vidi - ukoliko želiš da malo naduješ gas, lampica se povremeno pali. Tu sad ima nešto što mi nije jasno - da li je ESP uvek ''uključen'' ili samo kad ja pritisnem dugme i zasija konstantno trougao na instrument tabli?

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

ESP ti je aktivan samo kada isti aktiviras pomocu tastera. inaravno zasvetli ti zuti trougao.

Comment

• Taunus L
                        CBC Član
                        • 19.08.2007
                        • 73
                        • Niksic

Originally posted by Taunus L
                        NE nikako. Samo se pali pri davanju kontakta ili paljenja auta, kasnije se gasi tj za par sekundi.
                        Dobro je, odradjuje mi ABS ali sam mislio da ima i neko upozorenje na tabli kad proradi. Vidio sam pri davanju kontakta da se pali ABS lampica koja vjerovatno sluzi kao signal kada nesto nije uredu na sistemu.

Comment

• nmarkoni
                          CBC Član
                          • 13.09.2009
                          • 46
                          • Topola

ESP ti je aktivan samo kada isti aktiviras pomocu tastera. inaravno zasvetli ti zuti trougao.
                          pa dobro, a što onda kad nije uključen i kad prokliza na snegu počne lampica da se pali (treperi - pali gasi naizmenično)

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Verovatno upozorenje da aktiviras ESP ili ti je mozda opciono aktiviran non-stop dok ga ti ne iskljucis na dugme. Vidi ako ga nisi aktivirao a daje ti svetlosni signal trebalo bi vec ako je ESP aktivan i da to osetis pri proklizavanju, znaci nemas odziv prilikom stiskanja gas papucice -auto ne ubrzava tj ne dozvoljava da obrtaji rastu i na taj nacin da proklizavas.

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Au, kakva gomila pogrešnih informacija.

Dugme za ESP služi da se isključi ESP! Kada to uradiš, na instrument tabli se pojavi trougao kao upozorenje da je ESP isključen. Kada je ESP uključen, a na tabli počne da trepće trougao, to znači da je ESP u funkciji, tj. da je bilo potrebno da se aktivira.

@markofpi - Zagrej tu novu, nesmrzavajuću tečnost, nešto iznad sobne temperature i naspi je u posudu. Verovatno ćeš uspeti da odlediš tečnost koja je unutra.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Tako je! Pojavi se trougao u kome je nacrtan auto koji kliza, pises E.S.P., a teta kaze nesto kao ESP turn off. E sad mi nije jasno ovo oko aktiviranja istog. Kad zelim da ga posle deaktivacije ponovo aktiviram i onda opet pritisnem esp dugme nista se ne desava!? Zasto signalizacija za aktiviran esp ne postoji vec to mogu videti jedino kad se on ukljuci prilikom voznje pa dobijem kratku notifikaciju o tome!?

Comment

Working...
                                X