RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SHMEXY
    CBC Član
    • 30.03.2010
    • 18
    • beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

opet ja..jooj poludecu...xeexxe..sinoc mi je pri brzino od 130 na sam odjednom izbacio na ekrancicu FAULT IN FUEL INJECTION!!i od tada nece normalno da vuce tj da prima gas..dal neko moze mi pomoci malo..

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Pravac dijagnostika, moze biti svasta, od dizni, senzora, protokomera, egr-a...

Comment

• ivca
        CBC Član
        • 20.02.2009
        • 83
        • Negotin

Originally posted by SHMEXY
        opet ja..jooj poludecu...xeexxe..sinoc mi je pri brzino od 130 na sam odjednom izbacio na ekrancicu FAULT IN FUEL INJECTION!!i od tada nece normalno da vuce tj da prima gas..dal neko moze mi pomoci malo..
        Protokomer, spremaj pare!

Comment

• SHMEXY
          CBC Član
          • 30.03.2010
          • 18
          • beograd

uh nemoguce o5 to... ( radio sam vec jednom... ici cu sanadna dijagnostiku..pa cu da vidim sta ce mi reci... nadam se ducen a o5 puci dosta kesa... neki dobar majstor znali??

Comment

• ivca
            CBC Član
            • 20.02.2009
            • 83
            • Negotin

Ja ti predlazem da odes na dijagnostiku i da nista ne kazes cisto da vidis da li ce odkriti nesto, a sigurno hoce. Onda ces znati. Ako ti bas totalno izgubi snagu na odredjenu brzinu mislim da je to protokomer. E sad mozes i da ga skines i produvas ako ti se to ne desava stalno, jer protokomer odredjuje koliko ce vazduha uci u motor, njegov kvalitet i ume da se napuni prasine, to se meni desilo, kum ga je produvao na kompresor i od tada je radio ok. Ako je crko protokomer raspitaj se da li paše od nekog drugog auta ili modela, mozes da prodjes dosta jeftinije. Pr. za moju Opel Astru je kostao 250 evra, a za Skodu oktaviju i Golf III 150 evra, a uredjaj je 99% isti. Šta da ti kažem.

Comment

• SHMEXY
              CBC Član
              • 30.03.2010
              • 18
              • beograd

hvala...ici cu pa sta oni kazu... hvala ti puno u svakom slucaju

Comment

• ostres
                CBC Senator XXL
                • 01.06.2008
                • 305
                • Zemun

Mozda je vec pomenuto u temi ali da je bas ne prelistavam:
                Da li postoji neki dobar NEovlasceni servis za Renault?
                Npr. za fiat-lanciu svi znaju da je auto servis Goran na Altini najbolji u zemlji, bolji od ovlascenih.
                Live together, die alone.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Postoji i to bas kod tebe u kraju! Samo molim na pp

Comment

• cikajowa
                    CBC Veteran
                    • 12.11.2009
                    • 153
                    • svugde

Porucio sam ove felne za lagunu ..
                    kako vam se cine?

Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• ivca
                      CBC Član
                      • 20.02.2009
                      • 83
                      • Negotin

Meni se cine onako super! :-) Iste su kao moje hehe

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Super su podsecaju na moje......
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

U cetvrtak sam napokon nasao vremena da odem do Beograda kod predhodnog vlasnika da uzmem letnje gume od lagune. Kada sam u subotu otisao kod vulkanizera poceli su problemi......

Poceo vulkanizer da menja gume a ja naravno odmah da bacim pogled na plocice, posto sam znao da su mi zadnje plocice dosta lose. Kad imam sta i da vidim.....unutrasnje plocice otprilike a 1mm!!!! Naravno odmah zovem kolegu da ga molim da uradimo servis sto pre, posto sve delove ukljucujuci i plocice imam vec par nedelja. Vulkanizer je svoj posao obavio kako treba (svi senzori ostali citavi) jedino sto su ove GoodYear gume tvrdje od wintere pa moram jos da se naviknem na njih, ali mnogo bolje prijanjaju na asfalt.

Posle par sati dobijem dva poziva koja su me jako obradovala. Jedan je od kolege da odmah dodjem da radimo servis, a drugi je od predhodnog vlasnika.....trazio je od vulkanizera da mu nadje celicne felne jos pre godinu dana i sada mu je nasao pa me pita da li mi trebaju ili ne. Naravno hteo sam da odskocim do plafona kada mi je rekao. Jedino sto su mi ventili sa senzorima 4500 po komadu, ali mozda cu da stavim obicne ventile i zimi samo iskljucim senzore. Inace na laguni mogu da se upare 2 seta senzora - letnji i zimski. Jedino mislim da mora da se ode na dijagnostiku posle zamena tockova i da se prebaci na drugi set.

Posto mi se kada je auto zagrejan cuo neki cudan zvuk, kada smo poceli da radimo servis, kolega skine PK kais da vidi da li se cuje bez njega, kad ono katastrofa. PK kais samo sto nije pukao na dva mesta, a celom duzinom katastrofalno ispucao. Sto je najcrnje, pre 10k je predhodni vlasnik menjao vodenu pumpu i da mu nisu rekli u kakvom mu je stanju PK, a nema sanse da je tada bio puno bolji!!! Naravno nije mi dao da ga vratimo nego je ostavio za ponedeljak da menjamo i njega. Inace bio je stavljen PK sa 6 kanala a na njega ide sa 7 kanala. Posto je sumnjao na remenicu PK kaisa na radilisu skine je kada ima sta da vidi......pukotina na zupcastom. Sva sreca de je bas tu stao da moze da ga vidi. Inace predhodni vlasnik je menjao zupcasti pre 25k u istom tom servisu, a zatim je skidan kada je menjao i vodenu pumpu. Mozda tada jos nije bio pukao....da ne gresim dusu, ali da zupcasti strada posle 25k je katastrofa. Inace oznaka na njemu je "GATES POWER GRIP". Isti takav stavljaju i u servisu gde kolega radi ali pored toga stoji i renault znak ali ovde ga nema....(falsifikat ?????)

Znaci na kraju zamenjen je set zupcastog, PK kais, svi filteri, ulje Castrol SLX Profesional 5W40, zadnje plocice......valjda je to sve.
                          Ukljucili smo na dijagnostici dnevna svetla i deadlock mada radi samo na zadnjim vratima, tako da nema neke koristi od njega...
                          Na dijagnostici sam jos video od gresaka da je spoljni desni parking senzor taj koji me ponekad zeza, da mi ne radi lampica na start/stop dugmetu i da mi senzor na prednjoj viljusci koji sluzi za automatsku nivelaciju farova ne radi. Inace zadnji radi, tako da nemam problema kada se optereti, ali predpostavljam da bi bolje radilo da radi i prednji. Kaze kolega da se ponekad polomi poluga na senzoru pa ako imate preoblem sa nivelacijom (video sam u predhodnim postovima) pogledajte da nije to u pitanju. Nalaze se na levoj viljusci.

Konstatovano je da ce na sledecem servisu biti i prednje plocice za menjanje, silen blokovi na zadnjem mostu, a otkrio sam i zasto mi ne rade prskalice za pranje farova. Zablokiran motoric koji kosta 50e+pdv po veleprodajnoj ceni! Za sada sam blindirao rupu na posudi za tecnost, pa cu probati da nadjem polovnu.

Ako sam vas smorio sa ovim textom - izvinjavam se. Ne bih spominjao u kojem je servisu predhodni vlasnik odrzavao lagunu, da ne gresim dusu, ali ako administratori dozvole okacicu i skeniranu servisnu knjizicu. Lepa zuta knjizica se renault znakom........

Cene ne bih spominjao posto su posebno za mene, racunajuci i delove koje izvlaci iz neke veleprodaje po zaista povoljnim cenama. Kaisevi koje mi je stavio su originalni renault-ovi. Inace momci stvarno savesno rade. Preporucio bi ih svakome kome Temerin nije daleko, jedino sto pre podne rade u servisu a privatno radnim danom tek posle 19h. U zadnje vreme imaju bas dosta posla tako da su u haosu ali vredi ih cekati. Ako neko hoce da prebaci OBD konektor, video sam da su to jednom liku taj dan radili. Ako nekog interesuje dacu mu kontakt na PP.

Pozdrav svima.

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by markofpi
                            Da, postoji motorcic koji u saradnji sa senzorima sam regulise tj. nivelise snop svetla. Medjutim, mislim da se i fizicki far moze nastelovati na neku da kazem vrednost pa onda senzori da igraju ulogu u realnoj voznji.

Upravo tako. Imate otvore na veznom limu iznad farova kroz koje se uvuce kljuc (mislim da je inbis u pitanju) i sa njim se farovi nasteluju po propisu. Sve ostalo se radi iz kabine ili automatski ako auto ima automatsku nivelaciju.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Originally posted by cikajowa
                              kako vam se cine?

Meni su ovo najlepse felne na Laguni! Jel su ovo 17 ili 16??

Comment

• mobbdeepqb
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2009
                                • 383
                                • beograd

Originally posted by cikajowa
                                kako vam se cine?

Ubedljivo najlepse Lagunine felne.Gde si ih poruci,kako,cena.....?????

Comment

Working...
                                X