RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Može da se ubaci jedan set senzora za zimske gume i jedan set za letnje. Ako tvoj drugar ima dijagnostiku trebao bi da zna da se senzor moze automatski ucitati, bez da se zna broj na senzoru. Uostalom evo ti fajl pa ga daj kolegi.[attachment=0:qjyd92qc]renault_tyre.pdf[/attachment:qjyd92qc]
    Znaci ne moras da ides kod vulkanizera........
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cikajowa
      CBC Veteran
      • 12.11.2009
      • 153
      • svugde

Cale veliko hvala za ovo!
      Ovde pise da se ovo moze uraditi pomocu orginalno softvera Renaulta za ovo ako dobro zakljucih.
      On nema orginalan vec Boshov neki univerzalni za vise auta i ima dosta opcija za lagunu...
      Sutra cu mu odneti ovo pa mozda pomogne
      Hvala jos jednom druze
      Pozdrav
      Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Nisam znao za ovaj podatak, meni majstor rece da mu moram dati kodove od senzora! Mozda to zavisi i od samog softvera?

Danas sam bio na tehnickom i reg. auto, izmedjuostalog podesio sam farove i lik mi rece da mi jedan far baca malo vise u levu stranu ali nije znao kako tj. gde se vrsi pomeranje farova po horizontali! Zna li neko!?

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

Opusteno cikajowo, zato smo tu da pomognemo jedni drugima koliko se moze. Mnogi majstori , pa cak i u ovlastenim servisima ne znaju sve cake.Oni kad nesto nauce drze se toga ko pijan plota i ne interesuje ih nista drugo, a nas ovde, na forumu, naravno da interesuje. Ipak je u pitanju ,nekada ,i znacajna svota para koja se moze ustedeti, a verujem i da se vecina nas ovde ne libi da nesto i sam cacne oko kola. Koga nesto interesuje taj i trazi i pita, a koga ne taj tera samo u servis i ne posecuje ovakve forume.
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
            CBC Senator
            • 10.10.2009
            • 259
            • Beograd

Ja neznam zasto se pravi toliki problem oko senzora, ja sam nekoliko puta menjao iste, samo se ode na diagnostiku, identifikuju se novi senzor-i isve sljaka, to sve kosta 1000din (ista je cena prepoznavao 4 senzora ili jedan) u hit autu, radio sam vise puta.

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Pa niko ne pravo problem , jednostavno covek ima dijagnostiku, a ne zna kako da je koristi{u vezi senzora}, pa sam mu dao neki fajl da proba.
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

SerbianHero@
                Ne pravim problem, vec radim to kod drugara koji ima servis i dijagnostiku Bosh valjda.. i taj softver nije isti kao u ovlascenom servisu verovatno
                Zato to ide malo teze

Comment

• Grcha
                  CBC Početnik
                  • 04.04.2010
                  • 5
                  • Mladenovac

E ovako,proslo je vec skoro mesec dana kako trazim pogodnu lagunu i ako neko veruje na sve sljamove sam naleteo,uskoro cu ostati bez kesa ako nastavim ovako .Zna li neko nekog ko prodaje dobru lagunu ili uvozi a da je pouzdaniji mnogo bi mi pomoglo?

I pitanje za vas ako se moze,dal bi sad kupili lagunu opet kada ne bi ste imali??

Comment

• dragann
                    CBC Član
                    • 24.02.2010
                    • 18
                    • Banja Luka

Originally posted by markofpi
                    Danas sam bio na tehnickom i reg. auto, izmedjuostalog podesio sam farove i lik mi rece da mi jedan far baca malo vise u levu stranu ali nije znao kako tj. gde se vrsi pomeranje farova po horizontali! Zna li neko!?
                    Nemogu se podesavati farovi po horizontali, kako su "zasrafljeni" za karoseriju to je to, podesavaju se samo po vertikali tj. visina svj. snopa! To im je bas bezveze i strasno me nervira jer i meni jedan far baca malo u stranu ali ja cu to pokusati rijesiti na serafima od fara!
                    BRATE SESTRO, CALE SI KEVE MI!

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Originally posted by Grcha
                      E ovako,proslo je vec skoro mesec dana kako trazim pogodnu lagunu i ako neko veruje na sve sljamove sam naleteo,uskoro cu ostati bez kesa ako nastavim ovako .Zna li neko nekog ko prodaje dobru lagunu ili uvozi a da je pouzdaniji mnogo bi mi pomoglo?

I pitanje za vas ako se moze,dal bi sad kupili lagunu opet kada ne bi ste imali??
                      Druze, vecina nas je kupovala Lagune po placevima, tako da ti jedino preostaje da cekas dok se pravi primerak ne pojavi!
                      Licno bih opet kupio Lagunu i to planiram posle ove koju sada imam, samo naravno noviju. Dosta sam je upoznao, znam gde, sta i kako da gledam pri kupovini, znam kako treba da ide, da se ponasa...imam dobrog majstora kome verujem i samo neka Renault zadrzi nize nabavne cene od ostatka konkurencije. Eventualno bih se dvoumio izmedju dizel/benzin ali to opet zavisi i od konkretnog primerka na koji naidjem.

Comment

• cikajowa
                        CBC Veteran
                        • 12.11.2009
                        • 153
                        • svugde

Originally posted by cale
                        Može da se ubaci jedan set senzora za zimske gume i jedan set za letnje. Ako tvoj drugar ima dijagnostiku trebao bi da zna da se senzor moze automatski ucitati, bez da se zna broj na senzoru. Uostalom evo ti fajl pa ga daj kolegi.[attachment=0:120a1cbf]renault_tyre.pdf[/attachment:120a1cbf]
                        Znaci ne moras da ides kod vulkanizera........
                        Veliko hvala Cale na ovome.
                        Ne da je pomoglo nego..
                        U principu, ako neko bude radio van ovlascenog nesto ovakvo bitno je ispustiti gume na 1 bar, i zavrteti je preko 20km/h (senzor ne odasilje signal ispod ove brzine) , i na diagnostici ici na opciju automatsko prepoznavanje koda ventila(tako je kod ove bosh diagnostike) i tako redom svaku gumu..
                        hvala jos jednom, ustedemo si mi i pare za demontazu i skidanje senzora, a i zivce

Comment

• Grcha
                          CBC Početnik
                          • 04.04.2010
                          • 5
                          • Mladenovac

Originally posted by markofpi
                          Originally posted by Grcha

Druze, vecina nas je kupovala Lagune po placevima, tako da ti jedino preostaje da cekas dok se pravi primerak ne pojavi!
                          Licno bih opet kupio Lagunu i to planiram posle ove koju sada imam, samo naravno noviju. Dosta sam je upoznao, znam gde, sta i kako da gledam pri kupovini, znam kako treba da ide, da se ponasa...imam dobrog majstora kome verujem i samo neka Renault zadrzi nize nabavne cene od ostatka konkurencije. Eventualno bih se dvoumio izmedju dizel/benzin ali to opet zavisi i od konkretnog primerka na koji naidjem.

Pa valjda cu naleteti bar do kraja Maja ako bod ga pa da i ja sa 1 predjem na 2 tj u vase vode .Koliko sam skapirao od vas je to da kupim 03 il mladje mada mislim da te decije bolesti to auto ima kao i konkurencija bez obzira na godiste,bar moje misljenje ti bolje znas.

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

@cikajowa Drago mi je da si uspeo da resis problem.
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• SerbianHero
                              CBC Senator
                              • 10.10.2009
                              • 259
                              • Beograd

@Grcha,
                              moj drugar je pazario ekstra lagunu kod hipodroma na placu,u pitanju je auto plac Crvrnog Signala, funkcionisu putem pordzbine, porucis auto, ranije nisu trazili depozit, ako ti se nesvidi, nemoras da pazaris, u svakom slucaju, naj bitnija stvar je da imaju uvo za tvoju porudzbinu, tj kazes im hocu da je presla do npr 120000 km i da to moze da se proveri na internetu, da nije udarana itd, bas sam pre neki dan prosao tamo, imaju restyle jednu ,dobro izgleda,plac je malo je zavucen ali mislim da vredi popricati sa njima ako nista drugo.

P.S. Zbog rada na nadvoznjaku plac je pomeren prema kovnici novca.

Comment

• Grcha
                                CBC Početnik
                                • 04.04.2010
                                • 5
                                • Mladenovac

Nasao sam jednu 2004god bordo crvenu lagunu sa predjenih 163000 otprilike sa servisnom knjigom koliko je kilometraza prava nemam pojma,bitnije mi je da je limarija odlicna sem tackica na branicima bla bla od kamencica,enterijer unutra je odlican,nista nije pohabano,imao je covek i neke racune sto je radio na kolima u italiji al opet i u ovl servisu su potvrdili to isto tako da delovi koji ne rade su sto je paljenje na drzanje tastera(mada sam citao kako se to popravlja) i svetlo od klime ume da se gasi al klima radi odlicno,pa sam opet uspeo da spustim cenu,coveku je hitno 4500eura al je auto 1.6 16v pa vas da pitam dal da uzimam to ili ne?

Comment

Working...
                                X