RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ma da bre "normalno" je da se kod turbine pojavi malo ulja, pa cak i da ga gura kod interculera. Samo ako je primeceno da se i nivo ulja poceo spustati, mozda i to nije tako malo. Koliko je ulja potrosio i za koliko km?
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

Cek cek da razjasnimo ja vozim benzinca, primetio sam u zadnjih par dana da mi naglo nestaje ulja bio sam ja u servisima ranije zbog svacega ali nije curelo uopste, pa pazi na bordu je pokazivao da fali jedna od onih pet, sest crtica, a gledao sam i na meracu mozda mu fali 1/5, ali kad sam skinuo plastiku bilo je i na njoj i na onom metalnom caklecem ko aluminijumskom delu ulja, mislim da to treba da bude karter, najniza tacka na motoru, e tu stoji ulje sa donje strane, ma da plastika i to je veoma blizu mozda se cak i diraju tako da moguce da curi i od drugde, ali kazem vam nije to malo ulja za ovaj kratak period... uglavnom sem na dihtungu glave i raznim semerinzima gde moze sve da curi.. i jos jedno pitanje, meni je na bordu namesteno servisno vreme od 30 000 na koliko menjam ulje 10 000 ili 15 000??? smorio sam se najgore, mogu reci razocarao, tj. podeljeno mi je misljenje, auto mi se ne cuje, ama bas uopste, manje i od novih nekih, verujte, odlican je unutra, potrosnja mu je extra za kubikazu i konjazu heheh, ozvucenje vrhunsko, udobnost je na sportskom nivou bar kod mene, ja sam presao iz citroena pa je meni bas bas tvrd :-) ... ali kvari se nesto non stop, mislim bas sam se razocarao posteno... odose mi pare za more....

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ala smo ispali *******. Ladno covek ima benzinca a mi navalili na turbinu........

Po renaultu se sada za vozila koja su preska preko 100.000 servisni interval namesta na 10k za dizele a 15k za benzince. Zato, kada budes isao negde na dijagnostiku neka ti postave tako. Ne znam sta sve moze da bude od curenja ali ocigledno je da je nesto sto vec mora da se sanira. Ne bi trebalo da je nista preskupo (ne racunam neke ovlascenje servise) ali dok se auto ne digne na dizalicu i skine se ta zastitna plastika od dole, tesko mozes da vidis sta je. Nemoj preterano da se sekiras. Koji god da si auto kupio moglo je svasta da se desi. Curenje ulja je ipak bolja solucija nego da ga trosi...

Comment

• makinus
          CBC Član
          • 17.06.2010
          • 62
          • Beograd

Samo da prijavim, nasao sam polovni originalni branik kod coveka u Mladenovcu (komplet branik + desna maglenka 260e).
          Danas ostavio branik kod majstora da se farba. U subotu idem da montiram.

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da li je sa svim plastikama i lajsnama ili klot? Da nije mozda imao i onu plastiku sto ide pod levi blatobran za prodaju?

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

pa to je definitivno bolje.... heheh skinuo sam ja sad na parkingu plastiku i samo je sa donje strane mokar, osecam da je moj retard brat zveknuo odozdo karter ili tako nesto, pa cuti... ma da bi tad sve iscurelo heheh. ne znam pojedoh se ziv, nisam spavao zbog ispita sad ne mogu zbog auta ... heheh.. nadam se da nece nesto mnogo da kosta, jer ja kad sam sad pozvao prijatelja, on kaze u jeb... ma... na benzincu ne bi trebalo ista da curi, to je retko, kao na dizelima je ok, ali na benzincima ... bas retko... tako da sam se opet smorio, jer uspelo i to da me snadje... ma znam to za polovna, komsija je kupio stila za 4 000 pa ga je sad izasla 6000 pa ti vidi sta je on sve menjao, od letve volana do raznih gluposti, i to sto je morao, al sad ce bar bude miran dosta..heheh...

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by max3m87
                Cek cek da razjasnimo ja vozim benzinca, primetio sam u zadnjih par dana da mi naglo nestaje ulja bio sam ja u servisima ranije zbog svacega ali nije curelo uopste, pa pazi na bordu je pokazivao da fali jedna od onih pet, sest crtica, a gledao sam i na meracu mozda mu fali 1/5, ali kad sam skinuo plastiku bilo je i na njoj i na onom metalnom caklecem ko aluminijumskom delu ulja, mislim da to treba da bude karter, najniza tacka na motoru, e tu stoji ulje sa donje strane, ma da plastika i to je veoma blizu mozda se cak i diraju tako da moguce da curi i od drugde, ali kazem vam nije to malo ulja za ovaj kratak period... uglavnom sem na dihtungu glave i raznim semerinzima gde moze sve da curi.. i jos jedno pitanje, meni je na bordu namesteno servisno vreme od 30 000 na koliko menjam ulje 10 000 ili 15 000??? smorio sam se najgore, mogu reci razocarao, tj. podeljeno mi je misljenje, auto mi se ne cuje, ama bas uopste, manje i od novih nekih, verujte, odlican je unutra, potrosnja mu je extra za kubikazu i konjazu heheh, ozvucenje vrhunsko, udobnost je na sportskom nivou bar kod mene, ja sam presao iz citroena pa je meni bas bas tvrd :-) ... ali kvari se nesto non stop, mislim bas sam se razocarao posteno... odose mi pare za more....
                Evo ovako iz prve ruke : Za benzinjaru servisni interval do 15.000km i ja na toliko radim na preporuku majstora jer kaze i on da nema potrebe da se trosim pre vremena , evo sada sam presao oko 10.000 km i nivo savseno zakucan kao i kada je sipano na servisu nije crno garavo... vozim na plin pa je zuckasto ali majstor bas juce kaze da je savrseno i posle 10.000km

Sto se tice curenja vrlo moguce da je otisao cep sa "kartera" menjaca to na lagunama zna da procuri , inace bas pred put na more kada sam bio kod majstora da malo baci pogled on primeti da mi je na tom delu vlazno i proveri sraf kad ono ulje flisuje tu , nista ima ih na desetine i odmah mi skinuo i zavrnuo drugi i miran backa.

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

daj boze da je sraf hehehe... videcemo sta ce kazu pa javljam, odo malo da spavam.. hvala vam, sta drugo, javljam vam se kad se vratim da vidimo sta je bilo... poz

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

Ni na benzincu,a ni na dizelu nije ok ako curi ulje.Tebi je mozda neka sitnica.Mozda je neki semering,dihtung kartera ili cep.....Skini sus pleh operi nekim odmascivacem i pazljivo gledaj gde curi,ako ne curi nigde upali auto pa opet gledaj....

Comment

• igogitar
                      CBC Član
                      • 14.07.2010
                      • 93
                      • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by zelimir
                      Originally posted by igogitar
                      Pozdrav svima! Nov sam na forumu. Takodje sam vlasnik Lagune2 1.9dci ,74KW,g.p. 2004. Kupio sam je polovnu i vozim je vec skoro 2 godine i presao sam nekih 30000 Km. Do sad nisam imao nikakvih kvarova ali evo sad imam prvi-ona pumpa niskog pritiska. Sutra cu u servis da naruce novu. Evo i slicica moje Lagune.
                      Ta pumpa prema iskustvima majstora u 90 % slucajeva crkava od voznje sa malom kolicinom goriva u rezervoaru jer se podmayujer i sto je jos vaznije hladi naftom pa je preporuka ne voziti sa manje od cetvrtine rezervoara goriva....
                      Da ali ja to nisam znao. Bio sam u Hrvatskoj pa sam malo vozio na rezervi jer sam htio da sipam u Bosni(na benzinskim u Hrvatskoj ne primaju evrice) i odmah napravio problem .Odsad vise nikad nece biti manje od pola tanka.

Comment

• djiuliju
                        CBC Početnik
                        • 14.07.2010
                        • 3
                        • Jagodina

Hvala Gogi

@makinus
                        Extra, bas si brzo nasao

Comment

• debeli73
                          CBC Član
                          • 16.05.2010
                          • 75
                          • Kragujevac

Koji su simptomi kvara pumpe niskog pritiska?

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Vrlo bolni. Neće da upali.

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

ljudi vratio sam se, i bolje mi je i nije, ovako, curi negde u gornjem delu motora pa se sliva, ali curi odavno nego je onaj smrad izgleda oprao malo pa se nije videlo, inace curi na nekom semeringu ili dihtungu, to je ono bezbolno, a bolno je sto ako hocu da mi to srede oni kad rasture taj gornji deo, mora da vrate nove delove tj. veliki servis, znaci nove svecice, pumpu, sve filtere, kaiseve, i jos po koju sitnicu i to kosta 55 000 ravno... e sad posto je meni kais nov i tako, kaze mi da malko curi i da nije strasno i bukvalno bi bio glup kad bi oma dao te pare za to jer mu vreme za veliki servis nije, a kao i uvek nadje se jos po nesto te sam dobio lufta u prednjim tockovima i poceo mi trosi gume, tako da kugle moraju da se menjaju kod njih je komad 10 000 rsd zgranuo se cak i prijatelj, jel menjao to neko jel zna neku jeftiniju varijantu, ovo je cena originala... poz.. znacilo bi mi vase misljenje....

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

kazu da mi je motor dobar... bas bas. a i stvarno ne cuje se ne mrda.. stvarno sam se bio smorio, ali eto pusta na nekom semeringu ili dihtungu... smor... ali rekli su mi ne brini samo teraj.. jer ce fazon izgubiti crtu do sledeceg malog servisa... heheh... e da jos mi kazu to ti jos malo i sagori motor, ja kazem pa ne bi trebao motor da trosi ulje, to ne valja, on kaze mora malo svaki??? meni to mutno..

Comment

Working...
                                X