RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Danas odradio mali servis + jos neke sitnice! Ulje, filter klime, filter vazduha, filter ulja, filter goriva, desna spona = 9500din.
    E sad jedna zabrinjavajuca stvar...letva volana je dobila mali luft! Otprilike razlog su nasi putevi mada su mi rekli da tako vozim i teram bez bojazni da ce mi upravljanje otkazati. Da li se ta letva uspesno remontuje!?

Comment

• makinus
      CBC Član
      • 17.06.2010
      • 62
      • Beograd

Jel reglaza uracunata u tu cenu? Koje ulje sipaju?
      Sta je bilo sa krajem letve volana?
      Inace, nije mi sve bas jasno oko tih naziva (po mom shvatanju spona=kraj letve volana=unutrasnja spona, kraj spone=spoljasnja spona)

Sto se tice reparacije letve volana pisalo se o tome na nekoj od prethodnih stranica, prosaraj.

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Sto se tice letve, reparacija se radi i ide od 200 do 250e + centriranje, sto mu dodje mnogo, kod mene bas lupka i cuje se iz desnog tocka.

I ja sam isto resio da je ne diram , ali je opasno pocela da me nervira i cini mi se da se cuje sve jace, mada sam 90% siguran da je iintezitet zvuka isti nego meni u glavi sve vise odzvanja

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

@makinus

U servisu gde odrzavam auto ne postoji reglaza tako da sam odma posle menjanja otisao u Tigar servis preko puta Arene gde su mi centrirali trap, a cena je 1200din. Inace tu mogu na licu mesta da ti zamene sponu, a rad kosta 300din.
          Kraj letve volana je kao ok nego je problem sto je sama letva dobila malo lufta ali mi rekoste u fazonu to je normalno teraj tako. Na moje pitanje koliko cu jos moci BEZBEDNO da tako vozim reko se mi 100000km ili da posteno upadnem u 3-4 rupe....znaci kako mi se zalomi.
          Nego, kad smo centriranja trapa imam jedno pitanje. Ne zna koji program koriste ali znam da je uredjaj marke Hofman. E sad kad dodjete sa Lagunom on ce vas pitati koji model Lagune imate, a kad vam objasni zbog cega pita verovatno necete imati odgovor kao ni ja. ma ne moras Naime postoje dve oznake, a ja sam oba puta kad sam centrirao trap nasumice izabrao sledecu: Renault Laguna II XGXX except L7X and G9T, a postoji i: Renault Laguna II XGXX L7X and G9T. Znaci razlika je samo u reci except, a na papiru su neke pocetne vrednosti drugacije, ne mogu tacno da se setim koje. Zna li neko o cemu se zapravo radi!?
          A sto se naziva tice ni meni nekad nije jasno kako se i sta zove ali eto memorisao sam da postoji spona i kraj letve volana!
          Ako nadjes stranu na kojoj se pisalo o remontu letve posalji, sad me bas mrzi da trazim!

Cena remonta u odnosu na novu letvu je daleko povoljnija. Naravno pod uslovom da je remont uspesan i da se daje garancija od bar godinu dana, a u servisu mi rekose da nemaju bas pozitivna iskustva sa remontom letvi. Takodje mi je receno da kad letva bude skroz otisla pocece da ispusta ulje za servo.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Zaboravih reci za ulje: Elf turbo 10/40, to mu valjda dodje full sintetika ako se ne varam!

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Odgovoricu ti linkovima :
              viewtopic.php?f=377&t=31408&start=2450

http://www.lubadmin.com/Restitution.asp ... rametre1=2

Poz

Comment

• Laguna GT techno
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 35
                • Beograd

E ljudi,da li neko zna sta je ono kad dam gas do daske,i posle moze jos malo,kao klikne ima jos gasa , ja to voznji uradim i nista se narocito ne desava.I da li neko zna koliko bi kostao remont TURBINE,jer mi je turbina cela zamascena uljem ,i da mi preporuci nekog ? Pozdrav!!!

Comment

• kasparrow
                  CBC Početnik
                  • 22.02.2010
                  • 7
                  • PD-BL

Mene je isto interesovalo to sa papucicom gasa i kontao sam da nema nikakvu funkciju,pa sam jednom vozajuci se i igrajuci se tempomatom ukljucio limitator brzine,stavio na 60 i znaci koliko god dajes gasa on ide 60 a kad gurnes bas do kraja i kad klikne onda probije i nastavi da ubrzava,vjerovatno ako krene prestizati ili nesto slicno a ukljucen je limitatir da se mozes "iscupati"...

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Bravo! Naravno i ja sam se pitao cemu sluzi to. Moracu da probam kada budem krenuo kuci s posla....
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• zelimir
                      CBC Član
                      • 12.02.2010
                      • 10
                      • Vrsac

Originally posted by markofpi
                      Zaboravih reci za ulje: Elf turbo 10/40, to mu valjda dodje full sintetika ako se ne varam!
                      Nazalost varas se to je polusintetika i po recima proizvodjaca nije preporuciva za 1.9 dci....

Comment

• makinus
                        CBC Član
                        • 17.06.2010
                        • 62
                        • Beograd

@Laguna GT techno
                        Mozda ti je zbog "testiranja" ovlazila turbina

@zelimir
                        Nije preporucljivo samo za motore sa filterom cestica (u oznaci je FAP) tako da... bez brige

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi
                          @makinus
                          ja sam oba puta kad sam centrirao trap nasumice izabrao sledecu: Renault Laguna II XGXX except L7X and G9T, a postoji i: Renault Laguna II XGXX L7X and G9T. Znaci razlika je samo u reci except, a na papiru su neke pocetne vrednosti drugacije, ne mogu tacno da se setim koje. Zna li neko o cemu se zapravo radi!?
                          Except = osim, dakle ti si odabrao sve modele lagune osim L7X i G9T. Mislim da se to odnosi na motore - L7X = V6 3.0, G9T = 2.2 dCi.

Originally posted by Laguna GT techno
                          E ljudi,da li neko zna sta je ono kad dam gas do daske,i posle moze jos malo,kao klikne ima jos gasa
                          To je overboost. Znači, kad oteraš papučicu u taj položaj, turbina pumpa većim pritiskom i dodatno se ubrizgava gorivo pa motor ima više snage.

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

Originally posted by zelimir
                            Nazalost varas se to je polusintetika i po recima proizvodjaca nije preporuciva za 1.9 dci....
                            Nisi dobro procitao, idi ponovo na link koji je postavio @makinus. samo si delimicno u pravu ,to stvarno nije full sintetika, ali se moze sipati u Lagunu II 1,9 dci, cak sta vise u ove nase polovne Lagune koje su podosta presle mnogi servisi preporucuju da se sipa to ulje.Ne moze se sipati u Lagune 1,9 dci sa DPF!!! Pogledajj ovde na forumu ovaj prikaceni Pdf file: viewtopic.php?t=31408&p=742643#p742643
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Laguna GT techno
                              CBC Član
                              • 21.06.2010
                              • 35
                              • Beograd

Mupe,jel' tebi auto osetno ubrzava ili ne?Posto meni kad to stisnem,ne desava se nista ,mozda je to moguce ako mi je pustilo ulje u turbinu i ona nema dovoljnu kompresiju za tako nesto? Jel' zna neko gde mogu da se nadju povoljne gume 225/45 R17 (continental,goodrich,itd.)? POZDRAV!

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Pa, nije da poleti, ali oseća se razlika. Vozio sam puno automobila sa ovakvom pedalom za gas i ni na jednom se ne oseća ništa spektakularno. U principu, to je za oštro preticanje, ili za merenje štopericom. Ništa specijalno. Ako ti turbina baca ulje, gledaj da to popraviš što pre, da ti ne bi oterala motor u iberturu.

Što se guma tiče, ja sam kupio Dunlop SP Sport Maxx TT početkom godine za oko 11.700 din i vrede apsolutno svaku paru, pa i više.

Comment

Working...
                                X