RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by hugo
    e ovako dragi narode...,molim Vas da me iskreno posavjetujete o sledećem,jer ja nemam nikakvog iskustva niti znanja što se automobila tiče!
    naime,radi se o renou laguni 2 karavan,1.9 Dci,2007.god. uvoz iz Italije,plaćene dadžbine i PDV,prešla oko 135.000 km,cijena oko 7.700 €.

interesuje me sledeće: kakav je to automobil, da li ima neko neko iskustvo s njim, da li je ovo realna cijena,da li se isplati kupiti je ako na dijagnostici pokaže da je OK,ima solidan nivo opreme(koliko se ja ,skromno,razumijem)...itd.

molim Vas,pišite,komentarišite,predlažite,pomagajte...
    koristis net ,pa ukucaj na mobile ili autoscaut potragu za takvu lagunu sa tom kilometrazom i videces da je skuplja u italiji nego kod tog lika od koga ga kupujes ,a gde je tu doteravanje(500),carina i porez(1500) a da ne zaboravimo i zaradu 500-1000 tog sto ga je doterao
    kako je moguce da auto posle tri godine sa 20-25.000 evra spadne na 4-4.500
    ali u svakom slucaju ostaje ti da je proveris kod dobrog majstora,a odes i u ovlasceni servis i vidis kada je bila zadnji put u servisu(datum) i koja je tada bila kilometraza

Comment

• debeli73
      CBC Član
      • 16.05.2010
      • 75
      • Kragujevac

Hope, zaboravljaš da su cene na nete naduvane i za pojedinačne kupovine. Dileri rade na šlepere

Comment

• miki011
        CBC Početnik
        • 03.08.2010
        • 5
        • Beograd

Originally posted by hope
        mogli bi malo da se administratori ukljuce i brisu gluposti,da ne moramo mi izmedju sebe da se prepiremo i odredjujemo pravila
        mogle bi da se grupišu podteme o Laguni kao npr: mehanika, elektronika, gume, klime, sijalice.... maxove poruke i sl.
        da ne moramo da čitamo sve...

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Originally posted by max3m87
          Originally posted by Krema
          Ja na primer da sam citao max-ove postove kad sam kupovao auto nikad ne bih lagunu uzeo.
          Srecom pa sam pre toga kupio auto i zadovoljan sam.
          da sam i ja citao pre moje postove sigurno je nikad ne bi kupio... jeste lep... jeste dobar... al stalno nesto... evo prozor proradio... i u cemu je trip ko ce ga znati... nista mi nije jasno...

auto jednostavno nije pouzdan... evo i svako ko je bio na putovanju... letovanju.. imao je probleme... izes taj auto...
          Max,ima Laguna koje jednostavno nisu bile dobre kad su izasle iz fabrike.Ako je tvoja takva ,ne znaci da su sve Lagune lose i ne mozes da kazes da je to los auto.Ima mnogo njih koji nemaju nikakve zamerke i zbog takvih sam ja i kupio Renault.Da sam slusao nekoga kao sto si ti nikada ne bi uzeo,posto ti kazes da ne valja auto ma osnovu pojedninacnog primerka.Ima puno ljudi koji su mi rekli zasto si uzeo taj auto,to ne valja,skupi za odrzavanje,nema delova,svabe zakon......a kad sam ih pitao da da li su uopste i seli u jednu Lagunu svi su slegli ramenima.Ne kazem da se je to prefektan auto,ima dosta stvari koje ne valjaju,uglavnom sitnice kao kod tebe,ali ne postoji auto koji se ne kvari.Da ima takav,fabrike bi bankrotirale,jer one zive od delova.Zasto je npr. plivajuci zamajac 1000 E,sta mislis....?

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

ja sam to i napisao... nisam rekao da ne valja, da mislim da je krs ne bi ga kupio... ali ovako, sad sam ga sredio, nisam se ja nadao mnogom bolje.. zamenio sam mu sve sto se trebalo zameniti, sad je kompletan... pa cemo da vidimo dal se kvari.. logicno je da kad kupis i uradis neke servise, jer nisi siguran na cemu si... zamenio sam sve sto je bilo lose.. tako da sad uzivam... i sija

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Iz poslednjih nekoliko desetina postova zakljucuje se sledece - vozac lagune moze da se iznervira samo iz dva razloga:

1. ako mu neko dira lagunu
              2. ako laguni ne rade sve sijalice i svi prozori

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

to je valjda jasno... drugih problema nema...
                ostalo sve ide super...
                sto mrzim kad idem kod majstora onda posle sve tripujem da je nesto drugacije...

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Mislim da se polako ali sigurno kod nekih clanova javlja Laguna sindrom koji opasno preti da zarazi i nas ostale!

Comment

• debeli73
                    CBC Član
                    • 16.05.2010
                    • 75
                    • Kragujevac

Originally posted by hugo
                    e ovako dragi narode...,molim Vas da me iskreno posavjetujete o sledećem,jer ja nemam nikakvog iskustva niti znanja što se automobila tiče!
                    naime,radi se o renou laguni 2 karavan,1.9 Dci,2007.god. uvoz iz Italije,plaćene dadžbine i PDV,prešla oko 135.000 km,cijena oko 7.700 €.

interesuje me sledeće: kakav je to automobil, da li ima neko neko iskustvo s njim, da li je ovo realna cijena,da li se isplati kupiti je ako na dijagnostici pokaže da je OK,ima solidan nivo opreme(koliko se ja ,skromno,razumijem)...itd.

molim Vas,pišite,komentarišite,predlažite,pomagajte...
                    Vidi ovako Hugo,

-prvo proveris spolja auto. Ako ti oku nešto ne prija a ne znaš šta vrlo je moguće da je udaran ali to ne mora da znači. Proveri zazore na svim spojevima, kako leži hauba, možeš i godišta stakala ali to niej bitno. Takođe pređi rukom kod B stuba na krovu i vidi da li ima blagih ulegnuća
                    -upali motor dci motori rade vrlo tiho u odnosu na prosek klase. Broj obrtaja treba da bude stabilan, radna temperartura apsolutno stabilna
                    -dodavanjem gasa motor ne treba da trese pri prelasku u mirovanje. Ručica menjača kada kreneš blago pod ručnom takođe ne treba da ima velike vibracije
                    -Proveri sva , svetla, svu elektroniku....
                    -Provozak auto pod OBAVEZNO . Lagano ubrzavaj, naglo ubrzavaj, koči motorom sve mora da bude normalno bez neprijatnih metalnih zvukova.
                    -Laguna važi za udobne automobile pa ne treba preterano da lupa ali i to nije problem da se ispraviti
                    -Pogledaj motor ako je opran slabo šta ćeš videti a u prethodnim postovima imaš gde se nalazi turbina i egr pa baci pogleda
                    -Uzmi broj šasije i pravac ovlašćeni Renault servis gde ćeš dobiti servisnu istoriju. Ako je redovna i ima je onda uz gornje provere nema problema. Ako je nema i to ništa ne mora da znači ali onda ili uzimaš uz rizik ili tražiš proveru majstora

Comment

• arizan
                      CBC Član
                      • 28.10.2009
                      • 12
                      • Aleksandrovac

Jedno pitanje za forumase, ako neko ima ideju...
                      Mislim da je najbolja zastita ako se postavi skriveni prekidac, tamo gde samo vlasnik zna gde je.
                      Pitanje se odnosi na koji vod u Laguni je najbolje da se postavi osigurac. Znaci da auto ne upali ali i da ne alarmira lopovu gde je instaliran
                      Pozdrav svima!!!

Comment

• gokkon
                        CBC Član
                        • 31.01.2010
                        • 63
                        • Subotica
                        • Renault Laguna II 1.9 dCi

@ debeli73,

i ja sam primetio da mi se mace od komsije stalno uvlaci kod motora, ne da me nervira...

Nego, sutra putujem sa lagunom za hrvatsku na more na vise mesta, nameravam da predjem za nedelju dana oko 3000 km, kad se vratim, javljam iskustva

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad
                          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Bravo za put...ja za dve nedelje krecem za Crikvenicu...bice to drugi malo veci put u godinu dana, do Grcke me u junu sluzio auto super, ali u povratku sam hteo da ga upalim, ali sada je to, nadam se, sve sredjeno...Srecan put i lep provod.
                          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• igogitar
                            CBC Član
                            • 14.07.2010
                            • 93
                            • R.Srpska,Gradiška

Ljudi citam ovo i mogu vam reci da citajuci sticem utisak da je Laguna jako nepouzdan auto koji se stalno kvari. To nije tacno. Ja imam Lagunu 2 godine i imao sam samo 1 kvar(pumpa niskog pritiska-jer sam vozio na rezervi). Osim toga mozda ne radi jos poneka sijalica a sve ostalo je OK. Cesto sam na duzim putovanjima reda do 500 km i nikad me nije iznevjerila. Osim toga auto je odlican,udoban,malo trosi,dovoljno snazan i brz.

Comment

• mazzy
                              CBC Veteran
                              • 25.07.2010
                              • 164
                              • Sarajevo

Ej , i meni je nedavno spominjalo nesto " fuel incjection system fault ", kada sam otisao na comp da se prikopca , spominjalo je neki pritisak u turbini .. Da li ima veze sa tom pumpom .. sta mislis ?

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by igogitar
                                ....Cesto sam na duzim putovanjima reda do 500 km i nikad me nije iznevjerila. Osim toga auto je odlican,udoban,malo trosi,dovoljno snazan i brz.

Koliko vidim upravo to je u pitanju. Laguna nije stvorena za gradske voznje. Cesta duza putovanja joj gode, kao i svim novilim dizelima. Benzincima manje smeta ali obzirom na losa goriva i to je diskutabilno.

Da li je neko od vas koristio Euro dizel 5? Da li to uopste moze u nase lagune?

Inace za one koji idu put juga a voze benzinca, ima na pumpama dole ispod beograda da se natoci onaj skuplji bezolovni benzin. Mislim da je cena oko 127din/l a kolega koji ga koristi na svom fordu od kada ga je prvi put sipao, vise nista drugo ne sipa. Kada se izracuna osetno manja potrosnja i bolje performanse cena po km izadje na isto.
                                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

Working...
                                X