RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

^^ Meni ne dimi. Tačnije, dimi, ali se taj dim jedva primećuje i to samo ako je iza mene neki auto sa upaljenim farovima, noću. Preko dana se praktično ne primećuje.

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by savke
      @SerbianHero: Upravo tako!

Originally posted by hope
      zar tvoj motor nije fap tj euro 4
      Ne u motore 120ks se tek od 2006 ubacivao fap filter u auspuh. To sam saznao ovde na forumu. 2005 godine je poceo da se ubacuje fap filter ali u modele od 130ks.

Ima li neko kome ne dimi?
      Ima, ne dimi onom ko vozi benzinca, sala mala. Ma nema dizela koji ne zadimi kad mu stisnes papucicu gasa do panja, nema.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• gokkon
        CBC Član
        • 31.01.2010
        • 63
        • Subotica
        • Renault Laguna II 1.9 dCi

@SerbianHero,

U vezi dima, isto je i kod mene, a narocito kad stisnem do daske tj naglo ubrzam da mi ispadaju stvari iz pregradice iznad klime

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

ima li neko informaciju o crevu za intercooler za motor 96kw,u servisu je oko 120 evra pa ako neko ima neku informaciju da se moze proci jeftinije neka slobodno javi.
          unapred hvala

Comment

• slobo35
            CBC Član
            • 05.03.2010
            • 16
            • kraljevo

ni meni ne dimi
            kada sam je kupio i otisao na servis majstor mi je rekao samo gassss i ja to postujem tako da nema kad da se zapusi
            trenutno presla 175000 a auto putem siba 210km/h

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Dizeli ne bi smeli da se voze iznad 3500-4000 obrtaja u dužem vremenskom intervalu, a nema ni poente. Tvoja stvar i tvoj auto, ali može biti skupa igrarija to što radiš. Uglavnom su sve lagune već dosta prešle, tako da baš nešto nisam siguran koliko sve u motoru može da podnese još maltretiranja, od radilice, klipnjača, ležajeva... A cifra za remont i zamenu je da padneš u nesvest. Reno Sava naplaćuje preko 2000 evra remont motora.

Moje mišljenje je da nema potrebe dizelaše voziti iznad 3200-3300 obrtaja, posebno polovne. A vi kako hoćete.

Comment

• SerbianHero
                CBC Senator
                • 10.10.2009
                • 259
                • Beograd

Slozio bi se potpuno sa @Car -em, u sestoj brzini na 3300 obrtaja ides 180km/h (potrosnja 7.6l/100km ) i to je skroz ok krstareca brzina za jednog polovnog dizelasa u solidnom stanju, cak ni tad ne treba preterivati vec ga povremeno sputati na nize obrtaje, ne zaboravi, turbina se vrti na 14-15000 obrtaja a videla je i bolje dane .

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

jel zna neko na koliko treba da se pumpaju 17" 225/45 posto ne znam dal su fabricke pa samim tim etiketa na vratima nije vazeca heheheh... hvala

Comment

• Krema
                    CBC Član
                    • 26.04.2010
                    • 77
                    • Novi Beograd
                    • Laguna II 1.9 dCi

Kod mene su na 2.3 bara - 17" 215/50

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd
                      • Renault LagunaII 1.8 16v

ja ih pumpam isto na 2.3 al to znaci da nisu fabricke na vratima pise na 2.3 ako su puna kola a na 2.0 ako se vozis sam... ma da u gradu ima laguna ista kao moja... potpuno i felne i boja i enterijer.. sve... heheh

Comment

• soviet
                        CBC Član
                        • 27.02.2010
                        • 31
                        • Beograd

Originally posted by savke
                        Originally posted by cikajowa
                        soviet@
                        Cene?
                        Obavezno. Meni su moji amortizeri nesto sumljivi...
                        Subota-Nedelja 43. Serbia reli... Mikko Hirvonen (WRC vozač) u Srbiji... to se ne propušta... tako da nisam stigao pre da odgovorim...
                        Original Renoov amortizer je 9000din i mogao je da se uzme na komad, ali sam se odlučio za Record variantu koji se prodaju u paru.
                        Prednji amortizeri (Record) - 11000din par. (Reno Sava)
                        Šolje amortizera - 9200din par. (Reno Sava)

Razmišljam da promenim i zadnje uskoro, pošto su mi u Centru Boban rekli da su loši, a par košta 9200din.
                        Mada su mi u Renou Sava rekli da to može još da služi

Comment

• minge
                          CBC Član
                          • 17.09.2009
                          • 59
                          • RS

Ovo sto rece slobo35 i meni izgleda malo cudno i ne bi se slozio sa time. Mada, cuo sam da mnogi kazu da treba auto malo "pritisnuti", kao da se malo procepi. Znaci ne stalno, ali po nekad je dobro podici obrtaje... Sta mislite o tome?

Comment

• Ferdy
                            CBC Početnik
                            • 20.06.2010
                            • 5
                            • BG

Svetla u podizacima

Imam Lagunu II 1.9 dci karavan sa dinamic opremom, ali imam i jedan problem
                            Svetla u podizacima mi ne svetle. Proverio sam osigurace u vratima i cini mi se da svi rade, a svetla i dalje ne rade. Da li neko zna u cemu je problem?

Comment

• makinus
                              CBC Član
                              • 17.06.2010
                              • 62
                              • Beograd

Ferdy prijatelju citas li ti sta od ovog foruma.

Ja sam potrosio nesto vise od nedelju dana da procitam sve, ne zato sto sam detaljan ili pedantan, vec zato sto sam shvatio da ima mnogo korisnih stvari ovde.

Tek kada sam procitao zadnji post poslao sam prvu pozdravnu poruku. Imam osecaj da sam neke ljude upoznao citajuci postove...

Ako, pak, mislis da ti ne trebaju detalji vrati se nekoliko strana unazad, naci ces i fiskalne racune za sijalice koje ti trebaju.

Comment

• Brance78
                                CBC Početnik
                                • 21.06.2010
                                • 8
                                • Vrsac

Pozdrav prijatelji.Vec duze vreme citam vasa misljenja i resio sam da se ukljucim.Vlasnik sam lagune 1.9 dce 2002 god 120 konja.U sredu je vozim u Crvenku na osvezavanje motora.Naime na vasem forumu sam procitao o majstor Slobi i resio da odem kod njega.Auto mi je presao 180000km pravih jer nije ni uvezen nego je kupljen u Srbiji.Vec dva puta sam remontovao turbinu.Auto trosi ulje i nema snagu koju je imao.Moglo bi se reci da duva.Menjacu karike,letece lezajeve,kompletne dihtunge,verovatno obradu glave.Ne razumem se bas naj u sve te probleme jer nikada u zivotu nisam imao ovakve probleme.Pre lagune vozio sam MEGANA i nikada nisam imao ni jedan veci problem.Molio bih da mi pomognete nekim savetom posto vidim da dosta toga znate.Naravno i ja sam dosta toga o laguni naucio na zalost iz licnih primera.Turbina mi je stradala naravno od loseg motora mada je tim generacijama laguna to slaba tacka.Brat mi radi u Sloveniji u renoovom servisu i to mi je i potvrdio.Ja volim da vozim lagunu jer volim kompletno reno vozila ali eto desava mi se svasta sa lagunom.Zanima me vase misljenje.

Comment

Working...
                                X