RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

ako puljubis nekog od pozadi i razbijes branik,haubu usput i far ,steta ce da bude od 500-1.000eura tako da je to korektno,pod uslovom da isplacuju a ne da te posle ucenjuju

Comment

• cikajowa
      CBC Veteran
      • 12.11.2009
      • 153
      • svugde

Oprostite na ovolikom zapitkivanju ali da vidim da li dobro razumem. Ako je steta na autu manja od 50e ja placam sam,ako je recimo steta 500e ja placam 5% od toga a ostatak osiguravajuca kuca?
      Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

tako nekako,i ne zaboravi da pitas koliko puta mozes prijaviti stetu u toku godine pod tim uslovima,jer znam da mnogi koji imaju kasko ne prijavljuju svaki sitnicu neko prikupe pa prijave sve od jednom da ne bi gubili neki bonus

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Mislim da imas posebnu temu na forumu za kasko osiguranje gde se detaljno mozes raspitati!
          Elem, danas udjem u auto, upalim kad ono teta komp kaze prednja leva guma problematicna. na navigaciji lepo crveni se prednja leva, na km satu sve zivo blinka zuto. Odem do pumpe ispustim po malo pritisak na svim gumam i opet naduvam kako treba, napred 2.2, nazad 2.1 kad ono opet isto. Rekoh sebi, Laguna je to, treba je samo pustit neko krace vreme i sve ce biti ok. Posle 3-4 sata sedam u auto, palim i stvarno sve ok!

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

Ma rekoh ja tu opciju odmah treba turn off da ne bi bila s vremena na vreme bozicna jelka na dizpleju a i shire

U vezi kaska : iz nekog svog iskustva od pre 5-6 godina sa DDOR-om imao sam prava da prijavim 4 stete u toku jedne godine a u pitanju je bio delimican kasko ( osiguranje od stete ali ne od kradje) . Mogao sam 4 stete da saniram sto na svom sto na tudjem autu ali naravno rekli su mi prijatelji ako i didje do nekog sr... das samo redovnu polisu obaveznog osiguranja
            a svoju kasko cuvas logicno za sebe i svoju popravku.

Comment

• mazzy
              CBC Veteran
              • 25.07.2010
              • 164
              • Sarajevo

Originally posted by markofpi
              Mislim da imas posebnu temu na forumu za kasko osiguranje gde se detaljno mozes raspitati!
              Elem, danas udjem u auto, upalim kad ono teta komp kaze prednja leva guma problematicna. na navigaciji lepo crveni se prednja leva, na km satu sve zivo blinka zuto. Odem do pumpe ispustim po malo pritisak na svim gumam i opet naduvam kako treba, napred 2.2, nazad 2.1 kad ono opet isto. Rekoh sebi, Laguna je to, treba je samo pustit neko krace vreme i sve ce biti ok. Posle 3-4 sata sedam u auto, palim i stvarno sve ok!
              Otidji do servisa i nek ti iskljuce senzore za pritisak . Ja sam to uradio neki dan ... ljepota

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Dokle kod mme tek povremeno zezaju necu to raditi. Kad pocnu da crkavaju znaju sta im sledi....verovatno se plase da ih ne ugasim pa su zat u vecini slucajeva poslusni!

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790

Cute ko bubice

Comment

• Mickoslav
                    CBC Početnik
                    • 27.08.2010
                    • 1
                    • N.Beograd

Poštovani Lagunaši, prvenstveno želim da vam se zahvalim na veoma korisnim informacijama koje sam pročitao
                    na dosadašnjih 137 stranica foruma. Bili ste mi velika pomoć pri kupovini mog novog ljubimca.
                    Reč je o Laguni 1.9dci 2001.god (limuzina) sa dinamic paketom opreme.
                    Za sa sada (pređenih oko 4000 km) sam prezadovoljan. Tačno je da postoje sitni problemi oko senzora za pritisak u gumama, sijalicama, krckanjem u instrument tabli...., ali i dalje je to odličan automobil.
                    Imam pitanje u vezi pokazvanja spoljašnje temperature. Naime da li svi paketi opreme imaju pokazivanje spoljašnje temp.?
                    Pitam, jer kod mene (nemam navigaciju) na bordu stoji samo sat i ispis radio stanice koju trenutno slušam.
                    Hvala vam još jednom na korisnim savetima.

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

Bez obzira da li imas navigaciju tj veliki displej ili ne moras imati pokazivac temperature na tom (u tvom slucaju malom) displeju . Moguce je da deo displeja nije ispravan ili da nesto oko senzora za temperaturu nesto nije ok .
                      Dobro dosao na forum i da laguna sluzi valjano

Comment

• mobbdeepqb
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2009
                        • 383
                        • beograd

Servisni interval na bordu mi je na 30 000.Danas slucajno pogledam kad ono mi blinka kljuc za servis na 18 000

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Licno imam naviku jos iz doba zastavinih vozila koje sam posedovao da uvek zapisem negde kad sam menjao ulje, filtere, zupcasti i sl. Tako i sad radim i glava me ne boli.

Comment

• mobbdeepqb
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2009
                            • 383
                            • beograd

ne radim ja servis po tome i ja imam sve zapisano u serv.knjizici,nego sam pitao zasto mi se pojavljuje kljuc a ima jos dosta do servisa na bordu

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Pozdrav svima iz Crikvenice...vreme je exstra a sto se tice problema na Hrvatskom primorju ne da ih u ovoj regiji nema nego te drze kao malo vode na dlanu. Laguna extra sluzila, natovaren sa sve stvarima za malo dete uz prosek od 140 km/h potrosnja 5,8l, jedini problem sto mi je verovatno crko ventilator klime te ne duva uopste ali cim se vratim pravac Sloba, vec se cuo sa njim. Veliki pozdrav.
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• nmarkoni
                                CBC Član
                                • 13.09.2009
                                • 46
                                • Topola

Zna li neko da li može da se na Laguni koja nema tempomat, izvrši naknadno ugradjivanje sistema?

Comment

Working...
                                X